Gönderen Konu: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?  (Okunma sayısı 22646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?
« Yanıtla #80 : Mart 22, 2011, 16:29:02 »
Benim de demek istediğim bu zaten. Nerde bu aracın 1.6 motoru nerde bu 124 bg nerde bu devlet :) Ben bu bg yi rampada görmeyeceğimde nerde göreceğim düz yolda 1.2 motorda bastınmı gider :) Arkadaşlar aracın vites devirleri düşük kabul edin. İnanmayan varsa buyursun gelsin misafirim olsun kocaelide bi hafta sonu çıkalım rampaları beraber. Kendi gözlerinizle görün. Ayrıca ben opel astra ya 2001 model 10 yıl bindim. Bakımlardaki değişmesi gerekn yerler haricinde hiç bir aksamında ne bir arıza oldu nede bir tamir oldu. Gerçi bu kullanmaylada alakalı. Aracını güel kullanırsan bakarsan oda yolda sana bakar. hor kullanırsan bi gün alırsın kontak anahtarını eline düşersin yollara...Her aracın artısı her aracında eksisi vardır kullanıcıya göre. Bu yazdıklarımda bana göre eksik. başkalarına fazla bile olabilir bu aracın özellikleri...

o 124 beygir sadece bellirli bir devirde elde edilir. 1000-2500 devir aralığında 124hp beklemek cahil işidir. heleki atmosferik motorlarda asıl güç 3000-5000 devir arasında sağlanır, devir bastıkça araba açılır.. belli bir yerden sonrada üretilen güç azalalır... Tork değeride böyledir. Bütün araçların hp/tork eğrileri internette bulunmaktadır. bir araştırın derim.
93AE101(sw) 89100km =)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 22, 2011, 16:29:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 22, 2011, 17:29:53 »
Mürsel Bey'in cevaplarla tatmin olması mümkün değil, madde madde cevaplarsanız sevinirim dedi bir sürü insan oturup uzun uzun cevaplar yazdı, hala beygir nerde vites şöle araç böle diyor,

Adeta Toyota sizin için özel seri bir araç üretmiş viteslerini başka başka orantısız koymuş, diğer tüm kullancılara göre vitesler normal, Mürsel beyinki bambaşka. 

Kusura bakmayın ama gerçekten anlayamıyorum artık sizi, gözümüzden kaçmış saçma sapan hız resimleri eklemişsiniz bu kadar bastım şu kadar gitti demişsiniz, nedir yani corolla o sürate çıkamaz mı diyorsunuz?

Anlamsız şeyler söylediğinizi kendiniz fakedin artık lütfen, bence siz araç kullanmayı bilmiyorsunuz elmayla armutu kıyaslıyorsunuz sürekli olarak, 5 vitesli araçla 6 vitesli aracı, atmosferik araçla turbo beslemeli araçları kıyaslıyorsunuz, yanına da cam buğu yapıyor, göstergeler sarı vs. gibi kişisel görüşlerinizi ekliyorsunuz.

Bu kadar yersiz görüşe bu denli saygılı başka bir forum bulmanız oldukça zor, bu durumu farketmenizi ve akabininde mantık çerçevesinde mesajlar yazmanızı rica ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #82 : Mart 22, 2011, 17:56:01 »
Mürsel Bey Sat sen Toyotayı bu araba sana layık değil  ;)
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mart 22, 2011, 18:02:21 »
Mürsel Bey bu şikayetlerinizi toyota müşteri servisine aktardığınızda size nasıl bir cevap verdi ??paylaşırmısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mart 22, 2011, 18:06:13 »
Mürsel Bey bu şikayetlerinizi toyota müşteri servisine aktardığınızda size nasıl bir cevap verdi ??paylaşırmısınız

Cevap verdi mi demek istediniz sanırım :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mart 22, 2011, 18:12:21 »
Cevap verdi mi demek istediniz sanırım :)
Vermiştir diye düşünüyorum  :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 22, 2011, 18:19:24 »
Şimdi arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarım kişiden kişiye değiştiği gibi herkes için aynı olacak en az 1 madde de olsa vardır diye düşünüyorum. Bu yazdıklarımı toyota distiribitörünede yazdım. Cevabı geldi.

Cevabı gelmiş....,,,,,,,,,,.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mart 22, 2011, 18:32:10 »
neredeyse tüm mesajları okudum,   mürsel beyin beklentileri bence bir araca göre çook fazla, en azından 50bin TL'lik bir araca göre çok fazla.
kaç paralık araba ki bu tarz beklentiler içine girmişsiniz anlamadım doğrusu, göstergeler 3 renkli olabilir demişsiniz, hangi araçta var, çelik cantlı stepne, bu  paraya alınabilecek C sınıfı araçların hangisinde var, ..?
yakıt ekonomisini karıştırmıyorum bile, motor hacmi ve gücüne göre en ekonomik araçlardan biri...
ya da  olaya şu yönden bakın:
sizin bu "sorun" olarak bahsettiğiniz konuların hiçbirinin olmadığı, beklentilerinizi tam olarak karşılayabilecek bir araç var mı? eğer varsa kaç para?

üstelik parayı kolay kazanmadığınızdan bahsetmişsiniz, değil babam, mezardan dedem çıksa gelse ben 4 yıl boyunca borcunu ödeyeceğim bir aracı araştırmadan, soruşturmadan, bakkaldan sakız alır gibi almam, mantıklı ve makul düşünen bir insanında böyle davranacağını sanmam...

buradaki insanlar marka fanatiği değildirler, çoğu kişi toyotayı çeşitli konularda eleştirir, ama hiçbir firma %100 memnuniyeti veremez kullanıcılarına, memnun olanlar gibi memnun olamayanlar da olacaktır.

mademki olan olmuş, tadını çıkarmaya çalışın . . .

Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 22, 2011, 19:55:10 »
seviyorum foruma da üslübu da..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mart 22, 2011, 19:59:14 »
ecotechin yanında 1,6 vvt i akar.d4d fark atar hele 1,33 akılla ra zarar motor varki onu tutmayı beceremezsiniz...
Buğu yuda mendil bej bir şeyle silin kaloriferi boşver
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mart 22, 2011, 20:01:41 »
ecotechin yanında 1,6 vvt i akar.d4d fark atar hele 1,33 akılla ra zarar motor varki onu tutmayı beceremezsiniz...
Buğu yuda mendil bej bir şeyle silin kaloriferi boşver

:dans3: :hurra: :rofl: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #91 : Mart 22, 2011, 20:32:49 »
Mürsel Bey'in cevaplarla tatmin olması mümkün değil, madde madde cevaplarsanız sevinirim dedi bir sürü insan oturup uzun uzun cevaplar yazdı, hala beygir nerde vites şöle araç böle diyor,

Adeta Toyota sizin için özel seri bir araç üretmiş viteslerini başka başka orantısız koymuş, diğer tüm kullancılara göre vitesler normal, Mürsel beyinki bambaşka. 

Kusura bakmayın ama gerçekten anlayamıyorum artık sizi, gözümüzden kaçmış saçma sapan hız resimleri eklemişsiniz bu kadar bastım şu kadar gitti demişsiniz, nedir yani corolla o sürate çıkamaz mı diyorsunuz?

Anlamsız şeyler söylediğinizi kendiniz fakedin artık lütfen, bence siz araç kullanmayı bilmiyorsunuz elmayla armutu kıyaslıyorsunuz sürekli olarak, 5 vitesli araçla 6 vitesli aracı, atmosferik araçla turbo beslemeli araçları kıyaslıyorsunuz, yanına da cam buğu yapıyor, göstergeler sarı vs. gibi kişisel görüşlerinizi ekliyorsunuz.

Bu kadar yersiz görüşe bu denli saygılı başka bir forum bulmanız oldukça zor, bu durumu farketmenizi ve akabininde mantık çerçevesinde mesajlar yazmanızı rica ediyorum.

Doğan Bey ;
Benim bu sorun olarak gördüğüm maddeleri, hiç bir zaman polemik yapmak yada hiç bir zaman sitede herhangi biriyle terbiyesizce ağız dalaşı yapmak niyetinde değilim asla olmamda. Ben kendime göre sorun olduğunu düşündüğüm şeyleri paylaştım. Arkadaşlarda iyi yada kötü yada biraz da olsa tiye alarak yanıtlama zahmetine katılıp zamanlarını harcamışlar. Herkese teşekkür ediyorum. Siz yada başkası kimseye lafları anlamsız saçma ve mantıksız demeye hakkınız yok. Ben bazı yorumlarımı arkadaşların verdiği cevaplara karşılık olarak yaptım. kimseye terbiyesizlik haddi aşma gibi durumlarım olmadı. yazdığım maddeler le ilgili olarak çok iyi okuyup cevaplayanlarda var, vakti olmayım sadece bir iki cevaba bakıpda yorum yapanda var. Tekrar söylüyorum. Ben sadece sorun olarak gördüğüm maddeleri yazdım belki bu maddelerle ilgili bir yada bir kaçı başka bir üye tarafından da sorun olarak yaşanıyormu diye. Yeterli ve tatminkar cevaplarımıda aldım. Bundan sonra ister arabamı satarım ister satmam ister zevkle binerim istersem binmem. Ben yorumlarınızı istedim. Bu yazdıklarım birine saçma geliyor ise cevap yazmak zorunda değil kale bile almayabilir. Ama illede amaçları laf sokmak yada başka bi amaçla yazmaksa ben cevap dahi vermem. Araba kullanmak demek arabadan çok iyi anlıyor olmak demek mi? Ben aynı sınıf yada aynı sınıfa yakın araçları kıyasladım. Neyse fazla uzatmaya gerek yok. sizden ricam bu konuyu kapatmanız. Başkada birşey istemiyorum. Saygıda herhangi bir kişiye kusur ettiysem affola. Zamanını verip cevap yazan ( olumlu yada olumsuz ) herkese tekrar tekrar teşekkürler...son olarak toyota distiribitörünün cevap olarak yolladığı maili paylaşacağım. sonra kapatabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Mart 22, 2011, 20:35:33 »
http://img98.imageshack.us/img98/5688/adszig.jpg

Buyrun size toyota nın vermiş olduğu cevap.

Hız resimleri içinde özür dilerim. amacım kimseye hava atmak falan değil. konuyla alakalı bir üyeye cevap verirken eklemiştim.

Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mart 22, 2011, 20:40:42 »
Mürsel Bey ben olsam çok kaba laflar ile cvp verirdim sanırsam.seviyeniz için teşekkür ederim.gayet sakin ve sabırlı bir insanmışsınız.aracınızı kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mart 22, 2011, 20:47:32 »
Mürsel Bey bence de aracınızın keyfini çıkarmaya bakın.Sabrınız ve olgunluğunuzdan dolayı teşekkür ederim.Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #95 : Mart 23, 2011, 00:07:50 »
Gerçekten bazı arkadaşlar gereksiz yere Mürsel beyin üzerine gitmişler.Bu kadar fanatikliğe gerek yok.Toyota kullanıyoruz diye eksiklerini görmeyecek değiliz.Babamızın fabrikası değil ya.Mürsel bey kendinde eksikleri söylemiş.Biz şu konularda haklısın bu konularda ise düşüncelerin yanlış dememiz gerekir.Buraya yorum yazan cevap yazan kimseyi küstürmeyelim arkadaşlar.Herkese teşekkürler...
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '13
  • 17 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mart 23, 2011, 00:27:06 »
mürsel bey.toyota müşteri ilişkilerinin size vermiş olduğu yanıt kalıp olarak alıpta sizin gibi değerlendirme yapanlara klasik cevap verme metodunu uygulamışlar.bence değerlendirmeye alınabilecek eksiklikler olduğu kanısındayım.
Burhan İNCE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #97 : Mart 23, 2011, 23:03:30 »
Herkese merhabalar...

Aracı Eylül ayında sıfır aldım. Aslında toyota tercihim değildi sadece Babamın toyota istemesi üzerine aldım. forumu biraz araştırdım bazı konuları okudum...Okumaktan sıkılmaz iseniz size araçla ilgili sıkıntılarımı dile getirmek isterim ve her türlü olumlu yada olumsuz eleştrilere açığım arkadaşlar...

Mürsel Bey, benim anladığım kadar toyotayı yerden yere vurmuşsunuz..Yok orasında şu var yok yedek lastikte çelik jant yok vs. vs.vs.vs......Bi mesajınızda ise sizde de aynı sorunlar var mı diye soruyorsunuz, bunlar sorun değil ki ? hem aynı sorun biz de varsa biraz da olsa rahatlayacakmısınız?  Benim tek üstünde durmak istediğim nokta bu kadar para veriliyor ama aracı hiç incelememişsiniz anladığım kadarıyla..
1- ) Aracın sac ı bana çok ince geldi. Araştırdığımdan değil sadece birkaç araçla kıyasladığım için. Kıyaslamam en basit şekilde ön kaputu hafifce bastırın aşağı doğru...
2- ) En büyük sıkıntı aracın camlarının aşırı derece buğu yapması...
3- ) Ön kaput altında ses yalıtımı için birşey yok. Sac boş boş duruyor. Servisine sordum 550 tl dediler. Her halde altın kaplama olsa gerek diye düşündüm. Alt tarafı 1 m x 0.75 m gibi bir malzeme...
4- ) Mekanik olarak vites devirleri çok düşük. 6. vitesde 3000 devirde aracın hızı 105-120 arası bir hız. Bu volkswagen golf 1.4 TSI 122 beygir olan araçta 6. vites 3000 devir 140-150 arasında bir hız. Bizzat test ettim. He dersenizki biri 1.4 TSI biri 1.6 Normal benzinli o kadarını bilemem bilgim yok ama bu kadar da düşük olmaz ki kardeşim. Toyota ile 5. vites 3000 devir 100 km hız... 6. vitesi 10-20 km lik hız artışı içinmi koydun yoksa diğer rakipler hep 6 yaptı bizde 6 olsun diyemi???
5- ) Arka tarfta olan kolonlar, bağajı açtığında ap açık şekilde meydanda duruyo. Ya orası bagaj be kardeşim. Herkes orda yatık taşımıyoki. Bagajdaki malzeme o kolonların kablosunu koparsa zarar görse bu kadar düşüncesizlik olurmu yaaaa...ayıptır valla ....
6- ) Göstergeler güzel tasarımı falan kötü değil ama çok çok da harika değil. Sadece artık şu sarı rengi bir değiştirin yaaa... otomobil icat edileli kaç yıl geçti hep sarı hep sarı....
7- ) Aracın yakıtı bana göre fazla...
8- ) Ön koltuk ileri geri ayar mekanizma kolu kocaman ( eski opel astra aracımdaki 2001 model ) siyah bükülmüş bir demir. Biraz olsun estetik tasarım yapın. Ufacık bir kol yapsanız plastik daha kibar olurdu...
9- ) Yaklaşık 6 aydan beri aracı kullanıyorum eski arabam opel astra 1.6 benzinli 2001 üzerine 10 sene geçti , aldığım yeni corolla 1.6 elegant manuel 2011 sıfır. motor sesi aynı. Ses yalıtımı toyota da sıfır.... hatta eksi...
10-) Yedek lastik normal jant. Çelik değil...
11- ) Bir daha asla ama asla, Babam değil mezardan dedem bile gelse toyota almam!

Şimdi arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarım kişiden kişiye değiştiği gibi herkes için aynı olacak en az 1 madde de olsa vardır diye düşünüyorum. Bu yazdıklarımı toyota distiribitörünede yazdım. Cevabı geldi. Olumlu yada olumsuz görüşleriniz için sağ olun görüşleriniz değerlendirmeye alınacaktır gibi klişe bir laf. Ben olsam en yakın bir bayii ye davet eder yüz yüze sorunlar hakkında ufak da olsa bir görüşme yapardım.  He şimdi diyebilirsinizi arkadaş hiç mi iyi yanı yok arabanın. Elbette var ama o iyi yanlar zaten olmazsa araba olmazdı ki... Neyse arkadaşlar yazacaklarım bu kadar. Kısacası Estetik olarak hiç bir özen gösterilmemiş, İnce değil kaba bir işçilik ile yapılmış bir araç. Dış görünüşte biraz var estetik ama içeride ve teknik detaylarda hiç ama hiç yok. bir tek iyi yanı sınıfına ve donanımına göre diğer rakiplerinden para olarak ucuz. Zaman ayırıp okuduğunuz için sağ olun. yorumlarınızı bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mart 23, 2011, 23:25:28 »
ben bu konuda ilk iletimde şöyle yazmıştım: mürsel beyin dediklerine katılmıyorum ama hissettiklerini çok iyi anlıyorum.sonuçta onun arabası ve arabasıyla ilgili insanlar beklentilerinden dolayı hayal kırıklığı yaşayabilir.bu araba kötü demek değildir.sadece bir duygu biçimidir.aynı şekilde bu arabasını çok seven bir kişi için de geçerli.arabasına o kadar değer veriyor ki arabanın kötü yanlarını göremiyor.

ve en önemlisi şu..herkes için arabası ayrıdır.ben aracımla ilgili sorun yaşadığımda usta beni çok ciddi dinlemedi.o zaman senin araban ne dedim 98 model skoda olduğunu söyledi.peki benim gibi mekanik parçalardan çok anlamadan bu sıkıntı senin arabanda olsa ne yaparsın dedim.kardeş haklısın dedi ve ilgilendi..herkese kendi arabası güzel ya da kötü...
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mart 24, 2011, 12:34:00 »
Demekki burada püf noktası ustanın skodası olmasıymış
ben şahsen skoda kullanan bir ustaya arabamı elletmezdim