Gönderen Konu: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?  (Okunma sayısı 22645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Herkese merhabalar...

Aracı Eylül ayında sıfır aldım. Aslında toyota tercihim değildi sadece Babamın toyota istemesi üzerine aldım. forumu biraz araştırdım bazı konuları okudum...Okumaktan sıkılmaz iseniz size araçla ilgili sıkıntılarımı dile getirmek isterim ve her türlü olumlu yada olumsuz eleştrilere açığım arkadaşlar...

1- ) Aracın sac ı bana çok ince geldi. Araştırdığımdan değil sadece birkaç araçla kıyasladığım için. Kıyaslamam en basit şekilde ön kaputu hafifce bastırın aşağı doğru...
2- ) En büyük sıkıntı aracın camlarının aşırı derece buğu yapması...
3- ) Ön kaput altında ses yalıtımı için birşey yok. Sac boş boş duruyor. Servisine sordum 550 tl dediler. Her halde altın kaplama olsa gerek diye düşündüm. Alt tarafı 1 m x 0.75 m gibi bir malzeme...
4- ) Mekanik olarak vites devirleri çok düşük. 6. vitesde 3000 devirde aracın hızı 105-120 arası bir hız. Bu volkswagen golf 1.4 TSI 122 beygir olan araçta 6. vites 3000 devir 140-150 arasında bir hız. Bizzat test ettim. He dersenizki biri 1.4 TSI biri 1.6 Normal benzinli o kadarını bilemem bilgim yok ama bu kadar da düşük olmaz ki kardeşim. Toyota ile 5. vites 3000 devir 100 km hız... 6. vitesi 10-20 km lik hız artışı içinmi koydun yoksa diğer rakipler hep 6 yaptı bizde 6 olsun diyemi???
5- ) Arka tarfta olan kolonlar, bağajı açtığında ap açık şekilde meydanda duruyo. Ya orası bagaj be kardeşim. Herkes orda yatık taşımıyoki. Bagajdaki malzeme o kolonların kablosunu koparsa zarar görse bu kadar düşüncesizlik olurmu yaaaa...ayıptır valla ....
6- ) Göstergeler güzel tasarımı falan kötü değil ama çok çok da harika değil. Sadece artık şu sarı rengi bir değiştirin yaaa... otomobil icat edileli kaç yıl geçti hep sarı hep sarı....
7- ) Aracın yakıtı bana göre fazla...
8- ) Ön koltuk ileri geri ayar mekanizma kolu kocaman ( eski opel astra aracımdaki 2001 model ) siyah bükülmüş bir demir. Biraz olsun estetik tasarım yapın. Ufacık bir kol yapsanız plastik daha kibar olurdu...
9- ) Yaklaşık 6 aydan beri aracı kullanıyorum eski arabam opel astra 1.6 benzinli 2001 üzerine 10 sene geçti , aldığım yeni corolla 1.6 elegant manuel 2011 sıfır. motor sesi aynı. Ses yalıtımı toyota da sıfır.... hatta eksi...
10-) Yedek lastik normal jant. Çelik değil...
11- ) Bir daha asla ama asla, Babam değil mezardan dedem bile gelse toyota almam!

Şimdi arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarım kişiden kişiye değiştiği gibi herkes için aynı olacak en az 1 madde de olsa vardır diye düşünüyorum. Bu yazdıklarımı toyota distiribitörünede yazdım. Cevabı geldi. Olumlu yada olumsuz görüşleriniz için sağ olun görüşleriniz değerlendirmeye alınacaktır gibi klişe bir laf. Ben olsam en yakın bir bayii ye davet eder yüz yüze sorunlar hakkında ufak da olsa bir görüşme yapardım.  He şimdi diyebilirsinizi arkadaş hiç mi iyi yanı yok arabanın. Elbette var ama o iyi yanlar zaten olmazsa araba olmazdı ki... Neyse arkadaşlar yazacaklarım bu kadar. Kısacası Estetik olarak hiç bir özen gösterilmemiş, İnce değil kaba bir işçilik ile yapılmış bir araç. Dış görünüşte biraz var estetik ama içeride ve teknik detaylarda hiç ama hiç yok. bir tek iyi yanı sınıfına ve donanımına göre diğer rakiplerinden para olarak ucuz. Zaman ayırıp okuduğunuz için sağ olun. yorumlarınızı bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2011, 22:32:42 »
yorumlar yokmu arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2011, 22:49:55 »
Mürsel bey siz arabayı yerin dibine sokup dahada çıkarmadınız :)
Valla ben aracımdan çok memnunum,ve ben aurisi  alırken golf ' a tercih ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2011, 22:52:32 »
Mürsel Bey.Aracınız hayırlı olsun.Kazasız sürüşler dilerim.Bu şikayetlerinizin üzerine aracınıza birde lpg taktırın sürüş keyfinin tadından yenmez.Saç kalınlığı ve yalıtım konusunda size tamamı ile katılıyorum.almadan önce aracı hiç mi kontrol etmediniz,test sürüşü yapmadınız?Bence şikayetlerinize konu olan bazı maddelere yapılabilecek her türlü müdahaleyi yapın ki aracınız içinize sinsin,aracınızdan soğumayın.(Örnek yalıtım,bagajdaki kolonların gizlenmesi v.b)Tabii bu da o kadar parayı verdikten sonra insanın sinirini bozar,ekstra bir masrafa ihtiyaç duyar fakat ne yapılabilir ki?Veya aracınızı elden çıkarın.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2011, 23:02:04 »
bence 6-7 ay bekleyip yeni kasa 2012 corollayı bekleseydiniz keşke :) toyotadan bukadar çok şikayet eden tek sizi gördüm :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2011, 23:09:49 »
Mürsel bey siz arabayı yerin dibine sokup dahada çıkarmadınız :)
Valla ben aracımdan çok memnunum,ve ben aurisi  alırken golf ' a tercih ettim

Valla ben olanları yazdım abartmadım ki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2011, 23:11:04 »
bence 6-7 ay bekleyip yeni kasa 2012 corollayı bekleseydiniz keşke :) toyotadan bukadar çok şikayet eden tek sizi gördüm :)

Yeni kasası hakkında hiç bir bilgim yoktu. Ayrıca malum 9 şiddetinde japonyada bir deprem oldu belki yeni model çıkması ertelenebilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 20, 2011, 23:13:10 »
Mürsel Bey.Aracınız hayırlı olsun.Kazasız sürüşler dilerim.Bu şikayetlerinizin üzerine aracınıza birde lpg taktırın sürüş keyfinin tadından yenmez.Saç kalınlığı ve yalıtım konusunda size tamamı ile katılıyorum.almadan önce aracı hiç mi kontrol etmediniz,test sürüşü yapmadınız?Bence şikayetlerinize konu olan bazı maddelere yapılabilecek her türlü müdahaleyi yapın ki aracınız içinize sinsin,aracınızdan soğumayın.(Örnek yalıtım,bagajdaki kolonların gizlenmesi v.b)Tabii bu da o kadar parayı verdikten sonra insanın sinirini bozar,ekstra bir masrafa ihtiyaç duyar fakat ne yapılabilir ki?Veya aracınızı elden çıkarın.Selamlar.

Aybars Bey teşekkür ederim yorumlarınız için ama yazımda da belirttiğim gibi Babam istediği için aldım yani ben zevk alarak ve severek kullanmıyorum. Test sürüşü falan babam istemedi bide biraz acele ettik, hayırlısı bakalım krediyle aldığım için elimden zarar etmeden çıkartamam, hem banka ve hem de bendeki kredisi bitsin ölmez sağ kalırsak hemen elden çıkartıcam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2011, 23:19:01 »
Herkese merhabalar...

11- ) Bir daha asla ama asla, Babam değil mezardan dedem bile gelse toyota almam!

dediniz ve kaybettiniz...
keşke alıcağınız aracı biraz olsun araştırsaydınız, nebiliyim, hiç olmazsa kaputu kaldırıp bir baksaydınız almadan önce, veya sürücü koltuğuna oturup da ayarlamayı deneseydiniz...
hiç olmadı bagajı bir açsaydınız, sıfır araba alıyorsunuz, o kadar para veriyorsunuz, yazık günah değil mi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2011, 23:21:15 »
mürsel bey, merhaba öncelikle hayırlı olsun. ben yıllarca opel kullandım çok sağlam kemikli bir araba ancak bol arızası ve primsizliği nedeni ile satana kadar göbeğim çatladı. ama daha sonra 2001 yılında aldığım toyota corolla sol aracından o kadar memnun kaldım ki bu sefer de 2010 model dizeline mmt vitese değiştirdim. şu an 22000 km de çok memnunum. motor sesi dediğinizi gibi değil dünyada abartmayayım ama db en düşük araçlardan biridir şu an bildiğiniz araç. saç kalınlığına gelince bu durumu içindeki yolcu ve sürücünün korunması na dayalı japonların kazalardaki araç yaklaşım meselesi olarak görebilirsiniz. bu konu kaza sırasında oluşan kinetik enerjinin emilmesi ile alakalı. sizin araç içinde sıkışıp kalmanızdan çok diğer aksamlarının zarar görmesini ve sizin araçtan sağ olarak çıkmanızı hedeflemişler. bu konu çok önemli. ben corollanın kaza yapan hatta izmir borovalı serviste tam öndeki amblemden refüj ayrımına bodoslama giren bir araça rastladım ayrım saçı corollanın camına kadar girmiş ama cam kırılmamış ön kapıda açılıyordu. bu nedenle öncelikle arabanıza güvenin, bu yaklaşımı bütün japon arabalarında görebilirsiniz asıl olan budur. moralinizi bozmayın güle güle kazasız mutlu günlerde arabınız kullanın selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2011, 23:22:47 »
Dizel araçlarda ses yalıtımı güzel. Kaput sacında da yalıtım var. Bunun dışında tabiki her aracın birtakım eksikleri var. Ama fiyatına göre Corolla da eksik çok. Fakat bu tür eksiklerine rağmen yine de Toyota'nın satışlarının çoğunluğunu corolla nın oluşturması bir tesadüf değil. İnsanlar araçlarından birinci planda sorunsuzluk arıyor. Sonra diğer etkenler devreye giriyor. Böyle olunca Toyota tercih ediliyor.  Çok uzun yıllar binilecek araçlar üretiyorlar. Bu nedenle 2. el de pek değer kaybetmiyor. Sürüş konforu olarak bence corolla güzel araç. Tabiki daha iyileri var ama fiyatları da corolla ya göre yüksek. 

Sac kalınlığı bence abartıldığı kadar kötü değil.  Geçen benim aracı yanlış yerden kaldırmışlar ve sac ezilmiş. O kadar sağlamki inanın düzeltene kadar 1 kglık çekiçle en az yarım saat uğraştım. Anlayacağınız aracınız teneke değil.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2011, 23:24:21 »
kusura bakmayın ama 2 den sonrasını okumadım, sizin hayalinizde çok farklı bir ulaşım aracı vardı galiba...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2011, 23:28:56 »
Benim anladığım kadarıyla arabayı babanız almış (parayı o ödemiş) ,bence biz babanızın fikirlerini öğrenelim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2011, 23:29:48 »
Öncelikle geçmiş olsun. Çok büyük bir dikkatle yazdıklarını okudum, ama bu konuda son yorumu Sn.Kemal AKSUYÜREK'e bırakıyorum bakalım kendisi ne tür bir yorum yapıcak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2011, 23:30:12 »
Konuya nerden bakıldığıyla ilgili, astra'yı ütopya yaptıktan sonra Mercedes G serisi olsa süspansiyonu sert yol tutmuyor diyerek sıyrılınır işten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2011, 23:39:34 »
Gördüğüm kadarı ile yaşınızın gençliğinden dolayı zannedersem seri ve atak araba tercih ediyorsunuz.Ben otobanda dahi 110 km. hızı geçmeyen biri olarak 2011 Corolla Comfort Extra'yı tercih ettim.Gayette memnunum,şikayetim şimdilik çok şükür yok.Umarım bundan sonra da olmaz.

Bu hafta içinde lpg dönüşümü için İzmit'teydim.Gümüş tüylü deveme(arabam) Prins veya Teleflex markalarından birini taktırmayı düşünüyordum.En kötü ihtimal Brc veya Tartarini olabilirdi.Söz konusu lpg dönüşüm markalarının bazılarının yetkili servislerindeki ustaların,kafamdaki soruların cevapları hususunda ikna edemeyen konuşmaları ve işlerine tam manası ile vakıf olmadıklarına dair intiba sergilemeleri en önemlisi matematik ilminin semtlerine dahi uğramadığının delillerini görmem neticesinde Kill Bill'in melodisini ıslığımla terennüm ederek usulca Gümüş Tüylü Deveme binip olay mahalinden Sakarya istikametine doğru arazi oldum.Aksi takdirde melodiyi motordan duyabilirdim.

İcmalen derim ki;aracınızdan memnun değilseniz kredi ödemeleri bittikten sonra elden çıkarın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2011, 23:42:55 »
Benim anladığım kadarıyla arabayı babanız almış (parayı o ödemiş) ,bence biz babanızın fikirlerini öğrenelim:)
Valla önceki arabayı babam almıştı 2001 model astra tabi o zaman ben çalışmıyor ve para kazanmıyordum. O araçla Temmuz 2010 da kaza yaptım Allah a şükürler olsun sadece mala zarar geldi araç pert oldu. ordan bi 15.000 tl kadar aldık. üstüne krediyle 44.000 tl ye bu toyota yı aldık. Kredi taksitlerini ben ödüyorum. Babamla ortak diyebiliriz. Ama aramızda senin benim olayı yok. Ayrıca tekrar ediyorum zaten Babam istedi diye alındı bu araç. He babama sorarsan çok memnun. Ama babam bile 2,3,4,5 ve emekli olduğu için doğal olarak 7. maddeden şikayetçi :))) saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 20, 2011, 23:46:32 »
Cam nasıl buğ yapar:) Dışardan çalıştırın fanı bakalım yapıyor mu?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mart 20, 2011, 23:47:42 »
Yorumlarınız için abilerime akranlarıma kardeşlerime herkese çok çok teşekkürlerimi sunarım. Hayırlı geceler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 20, 2011, 23:49:36 »
Cam nasıl buğ yapar:) Dışardan çalıştırın fanı bakalım yapıyor mu?

valla her yolu denedim nafile he tabi sürekli buğulu kalmıyo ama yapıyo işte. Valla bizzat başka araçlarla karşılaştırdım arkadaşlarımın arabasıyla yani aynı hava koşulları aynı mekan ve zaman sadece araçlar farklı onlarda olmadı benim araçta oldu...