Gönderen Konu: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?  (Okunma sayısı 22655 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?
« Yanıtla #60 : Mart 21, 2011, 21:35:45 »
her yerde radar varken ne yapacaksınız o hızları 110 yeterde artar bile .ya da satın ferrari bakın turbolu araçla atmosferik basınclı  aracı bir tutuyorsunuz ya ne diyeyim.o golfun sahibi turboyu dağıtınca görür 140 km sürati.sahibindene bir girin bakın bakalım 100 bin üstünde kaç tsı veya fsı var.bir de kaç corolla var.evet 160 bile görür belki 3000 devirde ama bunlar yasal olmayan ve anlık görebileceğiniz hızlar.ince saç konusuna gelince ncap de yayaya çarpınca ölmesinde diye o saçların inceliği.ayrıca kabin kısmına ve camlara zarar vermeyip katlansın diye.
2011 YARİS 1.0

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 21, 2011, 21:35:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #61 : Mart 21, 2011, 21:43:55 »
......................

......................

Resim yüklemeyi becerememeiş olabilirm. Şimdiden söyleyeyim uyarı mesajlaı falan atmazsanız iyi olur gençlik yıllarıma ait fotolar. Artık max 130-140 fazlası zarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 21, 2011, 21:46:41 »
paylaşmayın böle şeyleri gençlere kötü örnek oluyorsunuz ben hız yapmıyayım diye yaris 1 .0 a biniyorum artık
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 21, 2011, 21:53:07 »
Mürsel bey sıkıntılarınızı tek tek okudum, hak vermekle birlikte ben de aracımı ilk aldığımda 3-4 ay sonra sıkıntılar çıkmaya başlayınca aynı hisleri yaşamıştım ki herkes benim aracın lakabını bilir forumda, takırtukuris diye aratırsanız birçok başlık çıkacaktır :)))
ancak sıfır araç alırken en azından bagajın ya da kaputun inceliği vb. gibi konulara dikkat ederek alabilirdiniz. beklentileriniz önemli aslında burada ki toyota da bunları karşılamamış. sorunsuz olarak bilindiği için tercih edilen bir marka ama diğer markalara göre + ve - ler mevcut. mekanik olarak sorunsuzluğuna katılmakla birlikte kesinlikle ebnim aracımda ilk 1 sene geçerli değildi bu husus. bunun dışında araç içi gürültü, plastik kalitesi vb. gibi konularda da takıntılıysanız ki öyle anladım toyota size göre değil. opel ya da vw daha uyugn bir seçim olur bence sizin için.
hoş artık insan hangi aracı alacağını da şaşırıyor, haftasonu alfa romeo bayine gittim ve gulietta yı baya bi inceledim. aracın fiyatı 62000 tl full+full olarak lanse ediliyor ama bu kadar kalitesiz bir plastik ben daha bir arabada görmedim. çok açık ve net söyleyebilirim punto evonun bile ön konsolu çok daha kaliteli...
önemli olan ne istediğiniz ne aradığınız ne aldığınız...
araçtan zevk almaya bakın derim ben, en azından 1-2 sene. madem kredi ödüyorsunuz boşa zarar etmeyin satıp. sonuçta alacağınız aynı sınıfta başka bir araçta da çok farklı bir üstünlük bulamayacaksınız diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 21, 2011, 21:55:00 »
sık sık uzun yol yapan şoförler için ara hızlanmalar önemlidir,özellikle sollamalarda can kurtaırıcı bile olabilir,insanız herkes hata yapabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #65 : Mart 21, 2011, 21:56:10 »
Valla hız yapmak isteyene ben engel olamam sadece tavsiyede bulnurum. hız hem aracınıza hemde cebinize zarar verir. Hayatımda bir kere yaptım zaten o hızı bi dahada yapmadım, yapmamda. Kaskatı kesiliyo insan direksiyonda. Hem arabadan keyif alamıyo hemde yoruluyo..Kimseye tavsiye etmem. Ayrıca bu kadar hız yapmak insanın önce kendine ve en önemlisi aracına güvenmesi ve onu çok iyi tanıması gerekir. Bu sitede kimbilir bu hızların kaç katını yapmış kişiler vardır bilemeyiz. Kısacası akla zarar herşeye zarar.

saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 21, 2011, 22:29:42 »
Merhaba Mürsel bey;
Aracın sacının inceliği  konusunda haklısınız. Saç ince ancak kullanılan sacın alaşımından dolayı diğer kalın saclardan daha uzun ömürlü ve daha sağlam. (esnekliği nedeni ile) Çok çabık deforme olmuyor, ısıma- soğumaya bağlı sacta çalışma yıpranma diğer kalın saclara göre daha az. Günümüze bir çok araçta artık plastiklerin kullanıldığını düşünürsek Kilonun insan vücuduna gereksiz yük olduğu gibi araca ağırlık yapmıyıor. Yukarda bir arkadaş bahsetmiş. Aradan 5-6 yıl geçtikten sonra göreceksin ki o ince dediğin sac diğer kalın saclı araclara göre daha az yıpranmış olacağından (hem  kullanılan alaşımdan hem de esnekliğinden) ilerleyen yıllarda faydasını göreceksin aracın daha az yıpranmış olacak. Ayrıca Kazalarda (allah göstermesin) sac içiri şöför mahalline girip hayati tehlike oluşturmuyor.
Ama hepsinden önemlisi ekonomik durumunuz elverirmiydi bilmiyorum keşke imkanlarınız elveriyorsa 440000 lira verip Corolla elegant extra almak yerine ? üzerine 5-6 bin lira daha ( sanırım taksitlere 100 lira civarında yansırdı) AVENSİS elegant Extrayı düşünseydiniz.. Ben öyle yaptım ve iyiyki de öyle yapmışım. 2010 yeni kasa AVENSİS aldım. Şu anda temmuzu bekliyorum. eğer uygun şartları oluşturabilirsem üzerine 5-6 daha verip 2012 model ile değiştirmeyi bile düşünüyorum. (hem model yenileme ekonomik değerini koruma için. hem de hız sabitleyici ve anahtarsız çalıştırma için)
C segmenti yerine nerdeyse yaklaşık aynı paraya D segmenti. o saydığınız olumsuzlukların hiç birisini görmezdiniz. Her şeye rağmen hani tabiri caiz ise çocuğunuz ne kadar yaramaz olsa da çocuk sizin çocuğunuzdur ve sevmek zorundasınız hesabı en azından kredi borcu bitene kadar sverek binmeye çalışırsanız daha az rahatsız olursunuz.
kazasız cezasız sürüşler dileği ile Selamlar .
Not Yukarda Kemal beyin dediği gibi araba forumları içerisinde en hoşgörülü forum burası kesinlikle takmayın kafanıza.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 21, 2011, 23:29:44 »
beyfendi siz 1,6 corolla kullandıgınıza eminmisiniz 1,33 olmasın o araç.Siz demişsiniz arkadan gelenler selektör yapıyor.bendede 1,6 110 beygirlik corolla var yani öyle de dediğiniz kadar küçümsenecek bir  araç değil.ibrenin sonuna kadar görüyor..Bence siz aracı biraz daha açın ve öyle kullanın.Yanlış anlamayın ama bana göre abartıyorsunuz.En azından bugu konusunda abartıyorsunuz.Saç konusuna gelince ya sadece alman oda opel olmuş tek aracınız onun dışında diğer firmaların içinde plastik olanından tut daha kalitesiz olanlarıda mevcut..Aracınızı bukadar sevmiyorsanız kendinize eziyet etmeyin.Hergün küfür etmek yerine satyın kurtulun.7 yıldır aynı aracımnı kullanıyorum rutin bakımları dışında bir sorun çıkarmadı şükür.Bu araçlar gelip geçici bugün toyota yarın opel veya vw  ancak sahip oldugunuz malın değerini bilin ona göre davranın.
Yol sesine rüzgar sesine sagından solundan ses geliyor desen  haklısın derim ama motor sesine ve çekişine  ne dersen de inanmam.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 21, 2011, 23:39:07 »
ben bir şeyi hatırlatmak istiyorum 2011 model araçtan bahsediliyor.Bu araçtan genelde herkesin bir şikayeti var,eski model araçlar zaten kalitesiyle ortada duruyor,ve şu satın kurtulun lafı herkesiz ağzında,bu nedir ya,siz o kadar kolay para kazanıyorsanız diyeceğim bir şey yok ama insanlar borçlanarak araç alıyor,bende 2011 dizelini 4 ay kullandım ve elden çıkardım aynı aracın 2008 i var aradaki fark inanın çok ama çok fazla.İlk seri yada bant hataları da olabilir bunuda kabul ederim ama servisteki elemanlar bile arabaya hangi yağın konulacağını bilmiyorsa bence toyota bir şeyleri değiştirmek zorunda, 5 aylık aracın turbosu bozuldu yanlış yağ kullanımı yüzünden al sana toyota satış sonrası kalite. kabul etmediler bir türlü ilk söylediklerini inkar ettiler önüme 2500 tl fatura çıkardılar,istanbulla yaptığım görüşmelerin haddi hesabı yok sırf zarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 21, 2011, 23:59:07 »
Bunları okuyunca iyiki almamışız diyorum.Kredi çekip auris veya corolla alıcaktık sıfır.Gerçi belli olmaz.Size kötü gelen bizim gözümüzde pek öyle olmayabilirdi.Çünkü 1992 corolladan sıfır corollaya binseydik eksilerini anlamazdık heralde :) Neyse olan olmuş hayırlısı olsun boşverin.Araba değerini kaybetmedikçe,sağlınıza birşey olmadıkça sorun yok.Satıp gönlünüzdeki arabayı alırsınız.Zaten sıfır arabaların çoğu 5-6 yılda değerini aşırı kaybediyor.(şahsi düşüncem)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 22, 2011, 00:17:31 »
mehmet bunlarda sonuçta kul yapımı arızada çıkar bozulurda .Ancak firmanın malının arkasında durması önemli.Senin dediğin gibi şikayet vaar coma git bak 2011 dizel corolla ların çogunda turbo arızası var.Toyotada turboyu garetten alıyor.Kötü marka mı değil ama var bişeyler.Servisler turbo arızası yüzünden gelena raçların çogunda turbo değişimi yapıyor..
Sat kurtul olayına gelince para kolay kazanılmıyor haklısın ama bukadar parayıda bir araca baglayacaksan kullananlardan biraz bilgi alırsın demi..Şimdi arkadaşımızın dediği cam buğu yapıyor.Sana sorayaım buğu yapmayan bir araç biliyormusun ..Bu araca küfür ede ede binecekse çok zaman gecmeden az zararla satsın kurtulsun demi.onu diyorum ben ..kendine eziyet etmesin demek istediğim o .Satarmı uzun yıllarmı biner orasını bilmem..Sende araç almılşın şansızlık yaşamısın ama şuna inan şikayet var coma bak  vw hondalarda ne arızalar çıkıyor.Toyota sorunlu diğerleri süteen çıkmış ak kaşık değil.Ayrıca siz kabul etmeyebilirsiniz ama alj den önce toyota müşteri hizmetleri gerek geri dönüş ve garanti konusunda bayagı kolaylık sağlıyordu müşteriye.40 bin kmde benim amortisörü değiştiler hangi firma değişirdi söylermisin..
Toyota babamın malı değil arkadaşım kötü yanlarıda var(yalıtımve plastik kalitesi) ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler.Arıza çıkarma olasıgı az uzun ömürlü bir araç bana göre.Bugün toyota yarın nissan belki araçlar geçicidir önemli olan dostluklar arkadaşlar yorum yaparken fanatik olmadıgımı bilin yeter
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mart 22, 2011, 00:35:50 »
bende mesela aracı alırken pek gönüllü değildim araştırıyordum ve dediğim gibi kapımızın önünde birde2008 corolla multi mod var bakımları dışında bir iki defa servise gittim ama ciddi şeyler değildi,bizimde önümüzdeki referans oydu ama olan oldu aldık ve kabus başladı ben zarar etmeyi göze aldım ama bu demek değil ki toyotaya bir daha asla binmem bir sonraki aracımın D segmenti olmasını istiyorum ve son tasarımı ile Avensis listede ama bir kaç yıl daha var.Ama buna benzer şeyler yaşayan birisi olarak bu sat kurtul lafı özellikle çok can sıkıcı ve inanın yapıcı olmaktan çok uzak.Bu fiyata daha donanımlı araçlar varken corolla tercih ediliyorsa bunn karşılığı bu olmamalı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #72 : Mart 22, 2011, 02:23:38 »
Herkese merhabalar...

Aracı Eylül ayında sıfır aldım. Aslında toyota tercihim değildi sadece Babamın toyota istemesi üzerine aldım. forumu biraz araştırdım bazı konuları okudum...Okumaktan sıkılmaz iseniz size araçla ilgili sıkıntılarımı dile getirmek isterim ve her türlü olumlu yada olumsuz eleştrilere açığım arkadaşlar...

1- ) Aracın sac ı bana çok ince geldi. Araştırdığımdan değil sadece birkaç araçla kıyasladığım için. Kıyaslamam en basit şekilde ön kaputu hafifce bastırın aşağı doğru...
2- ) En büyük sıkıntı aracın camlarının aşırı derece buğu yapması...
3- ) Ön kaput altında ses yalıtımı için birşey yok. Sac boş boş duruyor. Servisine sordum 550 tl dediler. Her halde altın kaplama olsa gerek diye düşündüm. Alt tarafı 1 m x 0.75 m gibi bir malzeme...
4- ) Mekanik olarak vites devirleri çok düşük. 6. vitesde 3000 devirde aracın hızı 105-120 arası bir hız. Bu volkswagen golf 1.4 TSI 122 beygir olan araçta 6. vites 3000 devir 140-150 arasında bir hız. Bizzat test ettim. He dersenizki biri 1.4 TSI biri 1.6 Normal benzinli o kadarını bilemem bilgim yok ama bu kadar da düşük olmaz ki kardeşim. Toyota ile 5. vites 3000 devir 100 km hız... 6. vitesi 10-20 km lik hız artışı içinmi koydun yoksa diğer rakipler hep 6 yaptı bizde 6 olsun diyemi???
5- ) Arka tarfta olan kolonlar, bağajı açtığında ap açık şekilde meydanda duruyo. Ya orası bagaj be kardeşim. Herkes orda yatık taşımıyoki. Bagajdaki malzeme o kolonların kablosunu koparsa zarar görse bu kadar düşüncesizlik olurmu yaaaa...ayıptır valla ....
6- ) Göstergeler güzel tasarımı falan kötü değil ama çok çok da harika değil. Sadece artık şu sarı rengi bir değiştirin yaaa... otomobil icat edileli kaç yıl geçti hep sarı hep sarı....
7- ) Aracın yakıtı bana göre fazla...
8- ) Ön koltuk ileri geri ayar mekanizma kolu kocaman ( eski opel astra aracımdaki 2001 model ) siyah bükülmüş bir demir. Biraz olsun estetik tasarım yapın. Ufacık bir kol yapsanız plastik daha kibar olurdu...
9- ) Yaklaşık 6 aydan beri aracı kullanıyorum eski arabam opel astra 1.6 benzinli 2001 üzerine 10 sene geçti , aldığım yeni corolla 1.6 elegant manuel 2011 sıfır. motor sesi aynı. Ses yalıtımı toyota da sıfır.... hatta eksi...
10-) Yedek lastik normal jant. Çelik değil...
11- ) Bir daha asla ama asla, Babam değil mezardan dedem bile gelse toyota almam!

Şimdi arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarım kişiden kişiye değiştiği gibi herkes için aynı olacak en az 1 madde de olsa vardır diye düşünüyorum. Bu yazdıklarımı toyota distiribitörünede yazdım. Cevabı geldi. Olumlu yada olumsuz görüşleriniz için sağ olun görüşleriniz değerlendirmeye alınacaktır gibi klişe bir laf. Ben olsam en yakın bir bayii ye davet eder yüz yüze sorunlar hakkında ufak da olsa bir görüşme yapardım.  He şimdi diyebilirsinizi arkadaş hiç mi iyi yanı yok arabanın. Elbette var ama o iyi yanlar zaten olmazsa araba olmazdı ki... Neyse arkadaşlar yazacaklarım bu kadar. Kısacası Estetik olarak hiç bir özen gösterilmemiş, İnce değil kaba bir işçilik ile yapılmış bir araç. Dış görünüşte biraz var estetik ama içeride ve teknik detaylarda hiç ama hiç yok. bir tek iyi yanı sınıfına ve donanımına göre diğer rakiplerinden para olarak ucuz. Zaman ayırıp okuduğunuz için sağ olun. yorumlarınızı bekliyorum...

Mürsel Bey, yazılanların hepsini tek tek okudum..Bazılarında hak veriyorum bazılarında ise vermiyorum.2006 yılında corolla 1.6 sol benzinli araç aldım.zevkle biniyordum, hala da binmekteyim..Gelelim sizin yazdıklarınıza...
1- Daha önceleri de toyotanın kaput saçları filan öyleydi.Sadece elimizle bastırarak sacın eğilmesine göre özelliğini belirleyemeyiz. Bu saçların enerji absorbe edebilme yeteneği iyidir.
2- Camların buğu yapması hakkında bi şey diyemiyorum.
3- Ön kaput altında bir şey yok bildiğim kadarıyla en azından benim arabada yok..Showroom larda satış yetkilileri bas bas bağırıyor, motor altı koruma bizden hediye diye.
Bundan sonrasını toplu bir şekilde cevaplamaya çalışacağım çünkü çok gereksiz şeyleri yazmıssınız; eğer ki bunlar benim için önemli şeyler diyorsanız aracı almadan önce bunları inceleyip araçtan vazgeçebilirdiniz.
ses yalıtımı toyota da sıfır denebilecek kadar azdır, ama bazı işlemler yaparak bunu bir miktar arttırabilirsiniz. Eğer ki diyorsanız o kadar para verdim bir de bunları yaptırmak için de mi para vereceğim diyorsanız kusura bakmayın size daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim..
Körü körüne bir araba almışsınız...
Kazasız belasız sürüşler ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mart 22, 2011, 04:23:44 »
Bunları okuyunca iyiki almamışız diyorum.Kredi çekip auris veya corolla alıcaktık sıfır.Gerçi belli olmaz.Size kötü gelen bizim gözümüzde pek öyle olmayabilirdi.Çünkü 1992 corolladan sıfır corollaya binseydik eksilerini anlamazdık heralde :) Neyse olan olmuş hayırlısı olsun boşverin.Araba değerini kaybetmedikçe,sağlınıza birşey olmadıkça sorun yok.Satıp gönlünüzdeki hondayı alırsınız.Zaten sıfır arabaların çoğu 5-6 yılda değerini aşırı kaybediyor.(şahsi düşüncem)
+007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 22, 2011, 06:48:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mart 22, 2011, 07:54:25 »
:alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #76 : Mart 22, 2011, 08:44:01 »
Mürsel Bey, yazılanların hepsini tek tek okudum..Bazılarında hak veriyorum bazılarında ise vermiyorum.2006 yılında corolla 1.6 sol benzinli araç aldım.zevkle biniyordum, hala da binmekteyim..Gelelim sizin yazdıklarınıza...
1- Daha önceleri de toyotanın kaput saçları filan öyleydi.Sadece elimizle bastırarak sacın eğilmesine göre özelliğini belirleyemeyiz. Bu saçların enerji absorbe edebilme yeteneği iyidir.
2- Camların buğu yapması hakkında bi şey diyemiyorum.
3- Ön kaput altında bir şey yok bildiğim kadarıyla en azından benim arabada yok..Showroom larda satış yetkilileri bas bas bağırıyor, motor altı koruma bizden hediye diye.
Bundan sonrasını toplu bir şekilde cevaplamaya çalışacağım çünkü çok gereksiz şeyleri yazmıssınız; eğer ki bunlar benim için önemli şeyler diyorsanız aracı almadan önce bunları inceleyip araçtan vazgeçebilirdiniz.
ses yalıtımı toyota da sıfır denebilecek kadar azdır, ama bazı işlemler yaparak bunu bir miktar arttırabilirsiniz. Eğer ki diyorsanız o kadar para verdim bir de bunları yaptırmak için de mi para vereceğim diyorsanız kusura bakmayın size daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim..
Körü körüne bir araba almışsınız...
Kazasız belasız sürüşler ...

Sizin gereksiz gördükleriniz başkalarının gereksinimlerini karşılıyordur, başkaları için önem arz ediyordur. Size göre gereksiz. Körü körüne araba almak? Evet bir araç aldık aldığımada pişmanım açık açık söylüyorum. Ben genel olarak aldığım araçdaki kendime göre eksik olanları yazdım. Amacım bir markayla karşılaştırmak değil. Toyota firmasını yerden yere vurmak değil. Öğrenmek istediğim genelde bu yazdığım maddelerden bir kaçı yada en az biri için yakınan yada özelliğinden şikayetçi olan varmı bunu öğrenmek istedim. Ama görüyorumki tabiri caizse bekara karı boşamak kolay geliyo. Herkes anında sattırıyo aracı. Herkes anında benim aracımda böyle bişey yok  deyip sıyrılıyo. bunu söyleyende 2011 model araca binip kullanmayan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #77 : Mart 22, 2011, 08:56:42 »
beyfendi siz 1,6 corolla kullandıgınıza eminmisiniz 1,33 olmasın o araç.Siz demişsiniz arkadan gelenler selektör yapıyor.bendede 1,6 110 beygirlik corolla var yani öyle de dediğiniz kadar küçümsenecek bir  araç değil.ibrenin sonuna kadar görüyor..Bence siz aracı biraz daha açın ve öyle kullanın.Yanlış anlamayın ama bana göre abartıyorsunuz.En azından bugu konusunda abartıyorsunuz.Saç konusuna gelince ya sadece alman oda opel olmuş tek aracınız onun dışında diğer firmaların içinde plastik olanından tut daha kalitesiz olanlarıda mevcut..Aracınızı bukadar sevmiyorsanız kendinize eziyet etmeyin.Hergün küfür etmek yerine satyın kurtulun.7 yıldır aynı aracımnı kullanıyorum rutin bakımları dışında bir sorun çıkarmadı şükür.Bu araçlar gelip geçici bugün toyota yarın opel veya vw  ancak sahip oldugunuz malın değerini bilin ona göre davranın.
Yol sesine rüzgar sesine sagından solundan ses geliyor desen  haklısın derim ama motor sesine ve çekişine  ne dersen de inanmam.

Benim de demek istediğim bu zaten. Nerde bu aracın 1.6 motoru nerde bu 124 bg nerde bu devlet :) Ben bu bg yi rampada görmeyeceğimde nerde göreceğim düz yolda 1.2 motorda bastınmı gider :) Arkadaşlar aracın vites devirleri düşük kabul edin. İnanmayan varsa buyursun gelsin misafirim olsun kocaelide bi hafta sonu çıkalım rampaları beraber. Kendi gözlerinizle görün. Ayrıca ben opel astra ya 2001 model 10 yıl bindim. Bakımlardaki değişmesi gerekn yerler haricinde hiç bir aksamında ne bir arıza oldu nede bir tamir oldu. Gerçi bu kullanmaylada alakalı. Aracını güel kullanırsan bakarsan oda yolda sana bakar. hor kullanırsan bi gün alırsın kontak anahtarını eline düşersin yollara...Her aracın artısı her aracında eksisi vardır kullanıcıya göre. Bu yazdıklarımda bana göre eksik. başkalarına fazla bile olabilir bu aracın özellikleri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 22, 2011, 09:00:42 »
Mürsel Bey, buraya yorum yazan hiç bir arkadaşımız kötü niyetli değil, buna emin olabilirsiniz. Satmanızı tavsiye eden arkadaşlar zararın neresinden dönerseniz kar olacağını belirtmek istiyorlar. Evet, şu durumda aracı satmanız öncelikle kredi borcunu kapatmanız gerekeceği için hem meşakkatli hem de yeni araçta ilk değer kaybı yüksek olacağı için sizin aleyhinize. Fakat aracı bu şartlarda kullanmak içiniz sinmiyorsa bunun maddi karşılığı belki çok daha yüksek olacaktır. Aracı sattığınız takdirde sıkıntıyı bir kere çekecek ve muhtemelen zamanla unutacaksınız fakat kullanmaya devam ettiğiniz takdirde bu sıkıntılar aklınızı kemirmeye devam edebilecektir. Ama naçizane tavsiyem size bir masraf veya sıkıntı çıkarmadığı takdirde aracı sevmeye çalışmanız ve kullanmaya devam etmenizdir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mart 22, 2011, 16:21:17 »
evet devir değerleri düşük. işte o yüzden tasarruflu araçlar.evet ses alır sacı ince plastik kalitesi orta ama sağlam araç.arıza yapmıyor vs vs. aracı alırken araştırdığınıza göre niye sızlanıyorsunuz.madem paray kolay kazanmıyosunuz aracı neden iyice araştırmadan aldınız.ben kolay kazanıyorum gittim hemen sıfır yaris aldım :) burdan araştırdım ona göre aldım.sizde okumuşsunuzdur yorumları .bu fiyata bu kadar köfte.aracı afedersiniz ama itin bir tarafına sokmuşsunuz.tmm kötü yanları var. ama hiç hyundaiye renoya pejoya fiata bindiniz mi?opelinizin  yakıt tüketim değerlerini ayrıntısıyla paylaşır mısınız? ha birde opeli aldığınızdaki aynı ayar toyota kaç paraydı onu hatırlıyormusunuz? evet bindiğimiz araçlar mercedes değiller.ama en azından aldıkları paranın hakkını  diğer markalara göre daha çok hakediyorlar ki hepimiz toyotacıyız.kalite fiyat oranında ben tek tutarım. evet kalitede birinci değil ama fiyata göre birinci benim gözümde.bu arada ilk aracım 98 corolla ikinci aracım 94 reno .sıfır corollyada binmişiğim var .astrayada pejoyada .evet paran varsa alman yoksa japon  lafı biraz doğru...
2011 YARİS 1.0