0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalar...Aracı Eylül ayında sıfır aldım. Aslında toyota tercihim değildi sadece Babamın toyota istemesi üzerine aldım. forumu biraz araştırdım bazı konuları okudum...Okumaktan sıkılmaz iseniz size araçla ilgili sıkıntılarımı dile getirmek isterim ve her türlü olumlu yada olumsuz eleştrilere açığım arkadaşlar...1- ) Aracın sac ı bana çok ince geldi. Araştırdığımdan değil sadece birkaç araçla kıyasladığım için. Kıyaslamam en basit şekilde ön kaputu hafifce bastırın aşağı doğru...2- ) En büyük sıkıntı aracın camlarının aşırı derece buğu yapması...3- ) Ön kaput altında ses yalıtımı için birşey yok. Sac boş boş duruyor. Servisine sordum 550 tl dediler. Her halde altın kaplama olsa gerek diye düşündüm. Alt tarafı 1 m x 0.75 m gibi bir malzeme...4- ) Mekanik olarak vites devirleri çok düşük. 6. vitesde 3000 devirde aracın hızı 105-120 arası bir hız. Bu volkswagen golf 1.4 TSI 122 beygir olan araçta 6. vites 3000 devir 140-150 arasında bir hız. Bizzat test ettim. He dersenizki biri 1.4 TSI biri 1.6 Normal benzinli o kadarını bilemem bilgim yok ama bu kadar da düşük olmaz ki kardeşim. Toyota ile 5. vites 3000 devir 100 km hız... 6. vitesi 10-20 km lik hız artışı içinmi koydun yoksa diğer rakipler hep 6 yaptı bizde 6 olsun diyemi???5- ) Arka tarfta olan kolonlar, bağajı açtığında ap açık şekilde meydanda duruyo. Ya orası bagaj be kardeşim. Herkes orda yatık taşımıyoki. Bagajdaki malzeme o kolonların kablosunu koparsa zarar görse bu kadar düşüncesizlik olurmu yaaaa...ayıptır valla ....6- ) Göstergeler güzel tasarımı falan kötü değil ama çok çok da harika değil. Sadece artık şu sarı rengi bir değiştirin yaaa... otomobil icat edileli kaç yıl geçti hep sarı hep sarı....7- ) Aracın yakıtı bana göre fazla...8- ) Ön koltuk ileri geri ayar mekanizma kolu kocaman ( eski opel astra aracımdaki 2001 model ) siyah bükülmüş bir demir. Biraz olsun estetik tasarım yapın. Ufacık bir kol yapsanız plastik daha kibar olurdu...9- ) Yaklaşık 6 aydan beri aracı kullanıyorum eski arabam opel astra 1.6 benzinli 2001 üzerine 10 sene geçti , aldığım yeni corolla 1.6 elegant manuel 2011 sıfır. motor sesi aynı. Ses yalıtımı toyota da sıfır.... hatta eksi...10-) Yedek lastik normal jant. Çelik değil...11- ) Bir daha asla ama asla, Babam değil mezardan dedem bile gelse toyota almam!Şimdi arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarım kişiden kişiye değiştiği gibi herkes için aynı olacak en az 1 madde de olsa vardır diye düşünüyorum. Bu yazdıklarımı toyota distiribitörünede yazdım. Cevabı geldi. Olumlu yada olumsuz görüşleriniz için sağ olun görüşleriniz değerlendirmeye alınacaktır gibi klişe bir laf. Ben olsam en yakın bir bayii ye davet eder yüz yüze sorunlar hakkında ufak da olsa bir görüşme yapardım. He şimdi diyebilirsinizi arkadaş hiç mi iyi yanı yok arabanın. Elbette var ama o iyi yanlar zaten olmazsa araba olmazdı ki... Neyse arkadaşlar yazacaklarım bu kadar. Kısacası Estetik olarak hiç bir özen gösterilmemiş, İnce değil kaba bir işçilik ile yapılmış bir araç. Dış görünüşte biraz var estetik ama içeride ve teknik detaylarda hiç ama hiç yok. bir tek iyi yanı sınıfına ve donanımına göre diğer rakiplerinden para olarak ucuz. Zaman ayırıp okuduğunuz için sağ olun. yorumlarınızı bekliyorum...
Bunları okuyunca iyiki almamışız diyorum.Kredi çekip auris veya corolla alıcaktık sıfır.Gerçi belli olmaz.Size kötü gelen bizim gözümüzde pek öyle olmayabilirdi.Çünkü 1992 corolladan sıfır corollaya binseydik eksilerini anlamazdık heralde Neyse olan olmuş hayırlısı olsun boşverin.Araba değerini kaybetmedikçe,sağlınıza birşey olmadıkça sorun yok.Satıp gönlünüzdeki hondayı alırsınız.Zaten sıfır arabaların çoğu 5-6 yılda değerini aşırı kaybediyor.(şahsi düşüncem)
Mürsel Bey, yazılanların hepsini tek tek okudum..Bazılarında hak veriyorum bazılarında ise vermiyorum.2006 yılında corolla 1.6 sol benzinli araç aldım.zevkle biniyordum, hala da binmekteyim..Gelelim sizin yazdıklarınıza...1- Daha önceleri de toyotanın kaput saçları filan öyleydi.Sadece elimizle bastırarak sacın eğilmesine göre özelliğini belirleyemeyiz. Bu saçların enerji absorbe edebilme yeteneği iyidir.2- Camların buğu yapması hakkında bi şey diyemiyorum.3- Ön kaput altında bir şey yok bildiğim kadarıyla en azından benim arabada yok..Showroom larda satış yetkilileri bas bas bağırıyor, motor altı koruma bizden hediye diye.Bundan sonrasını toplu bir şekilde cevaplamaya çalışacağım çünkü çok gereksiz şeyleri yazmıssınız; eğer ki bunlar benim için önemli şeyler diyorsanız aracı almadan önce bunları inceleyip araçtan vazgeçebilirdiniz.ses yalıtımı toyota da sıfır denebilecek kadar azdır, ama bazı işlemler yaparak bunu bir miktar arttırabilirsiniz. Eğer ki diyorsanız o kadar para verdim bir de bunları yaptırmak için de mi para vereceğim diyorsanız kusura bakmayın size daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim..Körü körüne bir araba almışsınız...Kazasız belasız sürüşler ...
beyfendi siz 1,6 corolla kullandıgınıza eminmisiniz 1,33 olmasın o araç.Siz demişsiniz arkadan gelenler selektör yapıyor.bendede 1,6 110 beygirlik corolla var yani öyle de dediğiniz kadar küçümsenecek bir araç değil.ibrenin sonuna kadar görüyor..Bence siz aracı biraz daha açın ve öyle kullanın.Yanlış anlamayın ama bana göre abartıyorsunuz.En azından bugu konusunda abartıyorsunuz.Saç konusuna gelince ya sadece alman oda opel olmuş tek aracınız onun dışında diğer firmaların içinde plastik olanından tut daha kalitesiz olanlarıda mevcut..Aracınızı bukadar sevmiyorsanız kendinize eziyet etmeyin.Hergün küfür etmek yerine satyın kurtulun.7 yıldır aynı aracımnı kullanıyorum rutin bakımları dışında bir sorun çıkarmadı şükür.Bu araçlar gelip geçici bugün toyota yarın opel veya vw ancak sahip oldugunuz malın değerini bilin ona göre davranın.Yol sesine rüzgar sesine sagından solundan ses geliyor desen haklısın derim ama motor sesine ve çekişine ne dersen de inanmam.