0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalar...Aracı Eylül ayında sıfır aldım. Aslında toyota tercihim değildi sadece Babamın toyota istemesi üzerine aldım. forumu biraz araştırdım bazı konuları okudum...Okumaktan sıkılmaz iseniz size araçla ilgili sıkıntılarımı dile getirmek isterim ve her türlü olumlu yada olumsuz eleştrilere açığım arkadaşlar...1- ) Aracın sac ı bana çok ince geldi. Araştırdığımdan değil sadece birkaç araçla kıyasladığım için. Kıyaslamam en basit şekilde ön kaputu hafifce bastırın aşağı doğru...2- ) En büyük sıkıntı aracın camlarının aşırı derece buğu yapması...3- ) Ön kaput altında ses yalıtımı için birşey yok. Sac boş boş duruyor. Servisine sordum 550 tl dediler. Her halde altın kaplama olsa gerek diye düşündüm. Alt tarafı 1 m x 0.75 m gibi bir malzeme...4- ) Mekanik olarak vites devirleri çok düşük. 6. vitesde 3000 devirde aracın hızı 105-120 arası bir hız. Bu volkswagen golf 1.4 TSI 122 beygir olan araçta 6. vites 3000 devir 140-150 arasında bir hız. Bizzat test ettim. He dersenizki biri 1.4 TSI biri 1.6 Normal benzinli o kadarını bilemem bilgim yok ama bu kadar da düşük olmaz ki kardeşim. Toyota ile 5. vites 3000 devir 100 km hız... 6. vitesi 10-20 km lik hız artışı içinmi koydun yoksa diğer rakipler hep 6 yaptı bizde 6 olsun diyemi???5- ) Arka tarfta olan kolonlar, bağajı açtığında ap açık şekilde meydanda duruyo. Ya orası bagaj be kardeşim. Herkes orda yatık taşımıyoki. Bagajdaki malzeme o kolonların kablosunu koparsa zarar görse bu kadar düşüncesizlik olurmu yaaaa...ayıptır valla ....6- ) Göstergeler güzel tasarımı falan kötü değil ama çok çok da harika değil. Sadece artık şu sarı rengi bir değiştirin yaaa... otomobil icat edileli kaç yıl geçti hep sarı hep sarı....7- ) Aracın yakıtı bana göre fazla...8- ) Ön koltuk ileri geri ayar mekanizma kolu kocaman ( eski opel astra aracımdaki 2001 model ) siyah bükülmüş bir demir. Biraz olsun estetik tasarım yapın. Ufacık bir kol yapsanız plastik daha kibar olurdu...9- ) Yaklaşık 6 aydan beri aracı kullanıyorum eski arabam opel astra 1.6 benzinli 2001 üzerine 10 sene geçti , aldığım yeni corolla 1.6 elegant manuel 2011 sıfır. motor sesi aynı. Ses yalıtımı toyota da sıfır.... hatta eksi...10-) Yedek lastik normal jant. Çelik değil...11- ) Bir daha asla ama asla, Babam değil mezardan dedem bile gelse toyota almam!Şimdi arkadaşlar affınıza sığınarak yazdıklarım kişiden kişiye değiştiği gibi herkes için aynı olacak en az 1 madde de olsa vardır diye düşünüyorum. Bu yazdıklarımı toyota distiribitörünede yazdım. Cevabı geldi. Olumlu yada olumsuz görüşleriniz için sağ olun görüşleriniz değerlendirmeye alınacaktır gibi klişe bir laf. Ben olsam en yakın bir bayii ye davet eder yüz yüze sorunlar hakkında ufak da olsa bir görüşme yapardım. He şimdi diyebilirsinizi arkadaş hiç mi iyi yanı yok arabanın. Elbette var ama o iyi yanlar zaten olmazsa araba olmazdı ki... Neyse arkadaşlar yazacaklarım bu kadar. Kısacası Estetik olarak hiç bir özen gösterilmemiş, İnce değil kaba bir işçilik ile yapılmış bir araç. Dış görünüşte biraz var estetik ama içeride ve teknik detaylarda hiç ama hiç yok. bir tek iyi yanı sınıfına ve donanımına göre diğer rakiplerinden para olarak ucuz. Zaman ayırıp okuduğunuz için sağ olun. yorumlarınızı bekliyorum...
140-150 km hızla ve 3000-3500 devirde kullanmak istiyorum. Böylece yakıt tasarrufu sağlanır. Ben yakıttan tasarruf edecem diye 60-70-80-90 gitmek istemiyorum. Yakıttan tasarruf sağlamak isteseydim 1.2 motor en düşük beygirli arabayı alır sağdan sağdan giderdim.
abi burda toyotaya bu kadar laf edilir mi :S
4 silindirli araçla benzin tasarrufu 3000 devir altında 2000-2300 civarında olur.140 - 150 basarak benzin tasarrufu mu ilginç ?nasıl oluyor?v 12 motorlu corvette mi bu?dünyada varmı 1600 cc ve 140 - 150 ile giderken az yakan araç
Beni yanlış anlamışsınız, 2 araç düşünün herşeyiyle aynı motor gücü beygir falan filan. Sadece birinin vites devri birinden yüksek. Birinde 140 - 150 ile giderken 3000-3500 devir diğerinde ise 4000-4500 devir hangisi zorlanır ve hangisi fazla yakar ?
Valla buğu konusunu anlamakta zorluk çekiyorum..Yani corolla opel veya nissan yada vw bütün araçlarda 98 modeli de olsa 2010 modelide olsa arka cam rezistansı ve ön cam için var..Yani sadece corollada böyle bir şey yok.Sizin kullandııgınız 2001 astradada aynı şekil var corollada düğmeli yapmışlar...Ön cam için düğmeye bastıgınız zaman(Dİjital oldugunu varsayarak konusuyorum) havalandırma ön cama yönleniyor sadece artı olarak klima da açıyor.Ac tuşuna bastıgınızda klima devre dışı kalır kalorifer çalışır.Nasıl bugu yapıyor anlamadım hala....Corollanın sacı ince diyorsunuzda 2007 de buralara yumurta büyüklügünde dolu yagdı.O doluda megane ler accentler kevgire döndü resmeen..1,6 124 6 ileri araçtan ne bekliyorsunuz çözemedim.Daha sportif birşey istiyorsan babana rest çekip type r cupra falan bakacaksın..Corollanın da abd xrs modeli var.Ama ülke mizde geçirilen vergilerden dolayı 1,6 1,4 1,3 binip duruyoruz.Sen aracına şükret.Forumda 1,33 olupda nerdeyse ferrari ile beraber yol aldıgını idda edecek duruma gelmiş kullanıcılar vardı.
tmm öyle diyorsunuz da.6. vites de onun için araç zorlanmasın diye.çelişkili bir açıklama sizinki.
bende de 94 model reno rainbow vardı.sizin o astranızın tozunu attırırıdı ama 13 litre de yakardı o hızlarda.corolla hızına göre ağırlıığına göre az yakar o yüzden basınca öle gitmez.6 vitesle de rampa çıkılmaz.sizdeki 6. vites ekonomi vitesidir uzun düz yollar içindir.otoban vs...toyotaya eleştirerinizin bazıları doğru ama yakıt ve devir konusunda daha iyisi henüz yok.opeliniizn yakıt tüketimlerinide o devirlerde çıkarken paylaşırsanız seviniriz