Gönderen Konu: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?  (Okunma sayısı 22661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?
« Yanıtla #120 : Mart 25, 2011, 23:40:34 »
Elindeki ile kanaat etmesini bilmeyen,onu da kaybeder.Herkesten Ebu Zer tavrı ve duruşu beklemek tabii ki mümkün değil.Günümüzde vasat(orta) bir binek havaic-i asliyyedendir.Elimdeki comfort extradan ziyadesi ile memnunum.Yeter ki şükrünü eda etmek,kıymetini bilmek nasip olsun.Kaldı ki Ferrari olsa kusur aramaya kalktın mı onda da bulur insan.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 25, 2011, 23:40:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #121 : Mart 25, 2011, 23:43:34 »
Taylan abicim herkesin istekleri farklıdır , benim şahsi isteklerimi kaç sene boyunca piyasada önemli bi yer edinmiş olan Toyota bu kadar son teknolojiye rağmen abuk subuk araçlar piyasaya sürüyosa (sözünü ettiğim corolla E15 ler ) o paralara daha kaliteli araçlar alınabilir herkes corollanın satış rakamının diğer marka modellere göre cok yüksekte oldugunu söylüyor neden peki en basiti sahibindene girdiğimde dünya kadar bizim kasadan satılık görüyorum kimse binmeden bilmeden etmeden gidip üzerine konuyor sonrada zibil gibi corolla türüyor piyasaya beğenilmedimi piyasa oluyor hepsi üslubumdan ötürü kusura bakmayın ben hala daha yinelerim toyota bu kasa corollanın cacığını çıkarttı...

Valla Alper hak veriyorum sana ama tüm c sınıfı araçlarda ille kusur var donanım koyan plastıkten,motor kalıtesınden çalıyor yada donanımdan şuan babamın saolsun onun sayesınde c sınıfı hb dizel sunrooflu bır araç bakıyorum araştırıyorum her markanın forumuna göz atıyorum yok abicim herkez kendı markasından şikayetçi :) tek toyota değil kalıte düşüren evet zamanında sağlamlık konusunda çok büyük nam yapmış marka ama oda çarkın dişlisi arasında sıkışmış :( hoş size  anlatıyorum ama benım sorunum yok belki çok büyük şeyler beklemıyordum.Tek şikayetim sunroof onuda kendım yaptırcam gibi görünüyor bu gidişle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #122 : Mart 25, 2011, 23:44:16 »
Elindeki ile kanaat etmesini bilmeyen,onu da kaybeder.Herkesten Ebu Zer tavrı ve duruşu beklemek tabii ki mümkün değil.Günümüzde vasat(orta) bir binek havaic-i asliyyedendir.Elimdeki comfort extradan ziyadesi ile memnunum.Yeter ki şükrünü eda etmek,kıymetini bilmek nasip olsun.Kaldı ki Ferrari olsa kusur aramaya kalktın mı onda da bulur insan.

Aybars abi kısa ve öz yanıtlamış.Bundan sonra idölümsün abi :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mart 26, 2011, 00:01:16 »
Şükretmediğimizi kim söyledi ki Aybars abi sadece olması gerekenden söz ediyoruz biz asıl olan o sektörün içinde olmadığımız halde bu tür eksikleri görebiliyoruzda bu savunulan koca Toyotanın mühendiscileri tasarım donanım vs.ile ugrasan herifler bunları görmücek kadar aciz mi .. ? Bana saçma geliyor kusura bakmayında..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #124 : Mart 26, 2011, 01:57:41 »
Şükretmediğimizi kim söyledi ki Aybars abi sadece olması gerekenden söz ediyoruz biz asıl olan o sektörün içinde olmadığımız halde bu tür eksikleri görebiliyoruzda bu savunulan koca Toyotanın mühendiscileri tasarım donanım vs.ile ugrasan herifler bunları görmücek kadar aciz mi .. ? Bana saçma geliyor kusura bakmayında..

Yoo haklı olduğun konular var ama  biraz abartıda var ben en basıtınden koltuğun altındakı kol şekilli olsa ne olucak olmasa ne olucak bide stepnede çelik jant olayını ben c sınıfında bı A3'te gördüm Bide benım corollamda :) onuda alırken 200 tl fark vererek yaptırmıştım :) oda bana iyi denk geldide oldu bagajın içi biraz havada dursada benım için sıkıntı yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mart 26, 2011, 08:07:32 »
Taylan abicim herkesin istekleri farklıdır , benim şahsi isteklerimi karşılayamıyor, 2000 mode bi passatın bile yol tutuşu çok daha iyi kaldı ki kaç sene boyunca piyasada önemli bi yer edinmiş olan Toyota bu kadar son teknolojiye rağmen abuk subuk araçlar piyasaya sürüyosa (sözünü ettiğim corolla E15 ler ) o paralara daha kaliteli araçlar alınabilir herkes corollanın satış rakamının diğer marka modellere göre cok yüksekte oldugunu söylüyor neden peki en basiti sahibindene girdiğimde dünya kadar bizim kasadan satılık görüyorum kimse binmeden bilmeden etmeden gidip üzerine konuyor sonrada zibil gibi corolla türüyor piyasaya beğenilmedimi piyasa oluyor hepsi üslubumdan ötürü kusura bakmayın ben hala daha yinelerim toyota bu kasa corollanın cacığını çıkarttı...
Duygularıma tercuman oldun valla, işte bemn o yüzden honda aldım
Ebu - Zer kim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Mart 26, 2011, 09:02:42 »
Bu Toyota gerçekten işe yaramaz bir arabaymış be Taylanım :D Kendimi keriz gibi hissettim bak şimdi.. Yahu kardeşim araba alıyorsunuz arabanın koltuğuna dahi oturup bir ileri geri yapmamışsınız.. Onu geçtim bagajı açmamışsınız..Ayrıca o kaputun altındaki "şey" kimseden saklanmıyor, opsiyonel olarak sunuluyor. Fiyatı kimseyi enterese etmez servislerin gerçek rakamlardan ne kadar uzak olduğunu bütün araç sürücüleri bilir..Bir markayı kullanmaya başlayacakken en azından forumu gezdim okudum diyorsunuz en azından 1 suçu 1 eksiği bir gediği göz önüne alınır ses yalıtımı japonlarda gerçekten zayıf..Gel gelelim sınıfında iddialı bir yakıt tüketimi olan aracın çok yakmasına.. Benim güzel kardeşim zaten sen ekonomi aramadığını belirtmişsin? Yoksa ben mi yanlış okudum ne kadar basarsan gider o arac, akranlarından aşağı kalır bir yanı yok.. Ayrıca bana birisi 2001 model astranın arıza yapmadığını mı söyledi ..Neyse neyse Teşekkür ediyorum gerçekten :)

Not:Corollanın sorunu yokmuş gibi yaklaşmadım..Zaten forumda bu konu sayfa sayfa 2011 corolla ile ilgili problemler başlığı altında tartışılmış bende kalem kalem yazmışım... Saygılar..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #127 : Mart 26, 2011, 10:42:57 »
Bu Toyota gerçekten işe yaramaz bir arabaymış be Taylanım :D Kendimi keriz gibi hissettim bak şimdi.. Yahu kardeşim araba alıyorsunuz arabanın koltuğuna dahi oturup bir ileri geri yapmamışsınız.. Onu geçtim bagajı açmamışsınız..Ayrıca o kaputun altındaki "şey" kimseden saklanmıyor, opsiyonel olarak sunuluyor. Fiyatı kimseyi enterese etmez servislerin gerçek rakamlardan ne kadar uzak olduğunu bütün araç sürücüleri bilir..Bir markayı kullanmaya başlayacakken en azından forumu gezdim okudum diyorsunuz en azından 1 suçu 1 eksiği bir gediği göz önüne alınır ses yalıtımı japonlarda gerçekten zayıf..Gel gelelim sınıfında iddialı bir yakıt tüketimi olan aracın çok yakmasına.. Benim güzel kardeşim zaten sen ekonomi aramadığını belirtmişsin? Yoksa ben mi yanlış okudum ne kadar basarsan gider o arac, akranlarından aşağı kalır bir yanı yok.. Ayrıca bana birisi 2001 model astranın arıza yapmadığını mı söyledi ..Neyse neyse Teşekkür ediyorum gerçekten :)

Not:Corollanın sorunu yokmuş gibi yaklaşmadım..Zaten forumda bu konu sayfa sayfa 2011 corolla ile ilgili problemler başlığı altında tartışılmış bende kalem kalem yazmışım... Saygılar..

Taşkın kardeş bizde yalan yok 2001 model olan eski aracım onuda sıfır almıştık ben kaza yapıncaya kadar aracın km si 125000 küsür olmuştu. bir kere dahi olsun yolda bırakmadı arıza yapmadı. bakımlarından hariç servise gittiğimizi bilmem. İster inanın ister inanmayın. He başkalarının opel astrası arıza yapmış olabilir bişey diyemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #128 : Mart 26, 2011, 11:04:15 »
Arkadaşlar başımdan geçen bir olayı anlatayım, kendi adıma güleyimmi ağlayayımmı bilmiyorum...toyota aracımızı teslim almaya gittik.Servisteki görevli arkadaş işte arabayı tanıtacak kim kullanacak dedi ben dedim ve direksiyon başına geçtik. İlk önce cep telefonumuzu aracımıza tanıtalım dedi. Çıkar dedi cep telefonunu abi bi çıkardım cep telefonunu nokia renksiz ekran bluetooth yok sade bi telefon işte nokia bilmem kaç, hatırlamıyorum şimdi hangi model olduğunu. adam bi bana baktı bi arabaya baktı içinde heralde bindiği arabaya bak cep telefonuna bak der gibi bişey geçmiştir. Neyse bunu geçelim o zaman deyip işte aracın genel özelliklerini kullanım bilgilerini falan anlattı. Neyse arkadaşlar daha bitmedi. aracı aldık şimdi çıktık servisten e malumunuz benzin almamız gerekiyor. servisteki en yakın benzinciye girdik. toyota kaya plaza kocaelide arka yolda opet ti galiba oradan alalaım dedik. neyse arkadaş şu kadar doldur dedik neyse benzinide aldık. oturdum tekrar koltuğa derbiyajı köklüyom yeşil ışık yanıyo basıyom çalıştırma tuşuna araç çalışmıyo. key log mu ne yazıyodu ekranda. basıyom olmuyo iniyom aracı kilitliyom tekrar açıyom falan filan bi türlü olmuyo. bi rezil oldum sormayın. benzinliğe gelen araçlardan inen adamlar bakıyo acayip acayip neye baktıklarını söyleyeyim hemen. ordaki pompacı dediki abi belki sinyal kesici vardır burda aracı biraz ileri alalım dedi. babam ben ve yaklaşık bi 3 kişi daha sıfır aracı ( geçici plakası üstündeydi ) 20-25 m. iterken bize bakıyorlardı. Neyse işte başımdan böyle bi olay geçti paylaşmak istedim. aklıma geldikçe gülüyorum :)

Arkadaşlar bu güne kadar yazdıklarımla ilgili kimler yorum yaptıysa herkese teşekkürler. Dalga geçen geçmeyen kim olursa olsun hiç önemli değil. bana göre araçta eksiklikler var sizlere göre yok hiç problem değil ben paylaşmak istedim hepiniz sağolun yorumlar yaptınız. tekrar tartışma yaratmak için değilde mesela aklıma geldi bi eksiği daha torpidosunda soğutma olayı yok. İki torpido yapmışlar ama keşke tek olsaydıda soğutmalı olsaydı diyorum. Bu arada sadece arabaya değil en başta sağlığımıza şükredelim gerisi dünya malı, Kimin ne zaman öbür dünyaya göçeceği mechul. Herkese aracı ne olursa olsun kazasız belasız bir hayat geçirmelerini dilerim.

SAygı ve sevgilerimle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mart 26, 2011, 11:47:08 »
Alıntı
babam ben ve yaklaşık bi 3 kişi daha sıfır aracı ( geçici plakası üstündeydi ) 20-25 m. iterken bize bakıyorlardı

Çalıştımı araba 25 metre ilerde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #130 : Mart 26, 2011, 13:28:41 »

AYnen Taşkınım satıp plastık çamurluklu fluence  alıcam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Mart 26, 2011, 22:50:06 »
Oho Taylan abi plastik çamurluklu fluenceye girersen , farklı şeylerde çıkar ortaya reno fiat tarzı araçlar olası bi ufak durumda günlerce sanayide serviste araç yatmasını önleyip maliyeti ve işçilik hatasını azaltıp kolay takılıp çıkarılabilen dış parçalar seçiyolar..Tr standartlarında araç üretmeye çalışıyorlar..Ve inanın bursada yedek parça temin eden bi şirkette teslim yerlerine gittiğimde konuşulanları gözümle bile gördüm..full olmayan araçlardan kapı emniyet demirlerini bile çıkartıyorlar bunu hemen hemen her marka yapıyor toyotanın dış çamurluğu sac olmuş ne değişir ki ? Sert bi çarpşmada hepsi dağılıyor asıl içerdeki bantlar önemli onun için diyeceğim sağlam araç kalmadı piyasada son çıkarılan her marka model makinelerin hepsi şişirme o yöndende küçümseme fluenceyi..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #132 : Mart 27, 2011, 00:35:43 »
Oho Taylan abi plastik çamurluklu fluenceye girersen , farklı şeylerde çıkar ortaya reno fiat tarzı araçlar olası bi ufak durumda günlerce sanayide serviste araç yatmasını önleyip maliyeti ve işçilik hatasını azaltıp kolay takılıp çıkarılabilen dış parçalar seçiyolar..Tr standartlarında araç üretmeye çalışıyorlar..Ve inanın bursada yedek parça temin eden bi şirkette teslim yerlerine gittiğimde konuşulanları gözümle bile gördüm..full olmayan araçlardan kapı emniyet demirlerini bile çıkartıyorlar bunu hemen hemen her marka yapıyor toyotanın dış çamurluğu sac olmuş ne değişir ki ? Sert bi çarpşmada hepsi dağılıyor asıl içerdeki bantlar önemli onun için diyeceğim sağlam araç kalmadı piyasada son çıkarılan her marka model makinelerin hepsi şişirme o yöndende küçümseme fluenceyi..

Küçümsememek elde değil Alperim bu gecen hafta bir toptancımızın  fluencesinde gördüm adam uzun yoldan gelmiş öndeki aracın attığı mıcırlar sonucu tamponunda ve çamurlugunda ufak ufak çatlamalar olmuş ve abs nın sürekli devreye girmesinden şikayetçiydi emniyet kemerı takma. camdan fırlarsın dıyordu tabi ne kadar doğru bılemem ama. bındım dizelinde motor sesi ve tıtreme var ben bu yüzden corollayı etmiştim.Bide linea kullanmıstım onun frenleri öleydi maazallah camdan cıkarsın. Ama haklısın evet malzeme kalıtesını fırmalar düşürüyor çünkü kullan at oldu herşey. Bu otomotiv sektöründe değil alışıcaz artık buna :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #133 : Mart 27, 2011, 00:42:08 »
Çalıştımı araba 25 metre ilerde

Çalıştı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mart 27, 2011, 11:32:21 »

Küçümsememek elde değil Alperim bu gecen hafta bir toptancımızın  fluencesinde gördüm adam uzun yoldan gelmiş öndeki aracın attığı mıcırlar sonucu tamponunda ve çamurlugunda ufak ufak çatlamalar olmuş ve abs nın sürekli devreye girmesinden şikayetçiydi emniyet kemerı takma. camdan fırlarsın dıyordu tabi ne kadar doğru bılemem ama. bındım dizelinde motor sesi ve tıtreme var ben bu yüzden corollayı etmiştim.Bide linea kullanmıstım onun frenleri öleydi maazallah camdan cıkarsın. Ama haklısın evet malzeme kalıtesını fırmalar düşürüyor çünkü kullan at oldu herşey. Bu otomotiv sektöründe değil alışıcaz artık buna :)

ABS konusunda çok haklı, bankanın fluencesini kullandım. Lambada durmak için frene bastım camdan çıkacaktım az kalsın :D Yok böyle bi fren dokunuyosun frene hart diye durmaya çalışıyor araba hemde abs yi devreye sokuyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #135 : Mart 28, 2011, 10:33:42 »
Toyotanın bozulmasının nedenlerinden biride ,Bana göre toyota 93-97 Kasasının halk arasında saglamlık abidesi oalrak görülmesini ve bu özellik nedeniyle kitle gitsin nasıl olsa alıyorlar mantıgından kaynaklanmaktadır. Tıpkı Brodway ve Doğan Şahin serilerini yıllarca kullandırtıp bi hidrolik direksiyon bile koymayan üreticiler gibi oldu toyota.. Arkadas Yeni araba alıyosun bi dünya para veriyosun ki o paralar etmez sadece toyota için demiyorum memlekette araba fiyatlar 2. el dahil çok gereksiz yere pahalı.. Bi sürü olumsuz özellik var ama aklıma gelen ve en çok kızdıgım arabanın fiyatını en baza göre tutuyolar almaya kalktıgında Kapı Koruma Bantlarına bile dünyanın parasını istiyolar ek fiyat olarak..
O kadar para verdikten sonra  arabası sorun çıkarmayan rahat içi rahat eden kaç kişi var. Sorun meydana gelir aldıgın bayi ye gidersin bi ilgisizlik bi alakasızlık ya sanki adamlar bedava veriyolar arabaları, senlemi ugraşıcaz kardeşim havlarındalar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Mart 28, 2011, 11:05:50 »
Galiba bu arabalarda şans işi.Sorunlarından dolayı kimine kök söktürüyor.Sorunsuzluğundan dolayıda kimine huzur veriyor.Huzur verenlerden biride benim.Corolla mı alalı 13.5 ay oldu.Hiç bir sorun çıkarmadı.Zaten 2011 in ilk iki ayında satışlarda C segmentinde Fluence den sonra 2.sırada.Hiç kimse sorunlu araba almaya yanaşmaz.Sorunlu olan bir arabada bu kadar satmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #137 : Mart 28, 2011, 13:41:54 »
arkadaslar şimdi uretilen araclarda elbette hata payı var bu bir gercek,bende corolla almadan vectra vardı.aradakı sac farkı bir gercek ama corolla piyasadaki araclardan biraz boş olabilir donanım olarak fiyat performans olarak yeterli ,bende şikayetciyim aslında aracım dan daha 1 yasında ama
1-fren kaliper pimleri degişti 2-on gogus sokuldu 3- koltuk sırtı değişti 4-turbo degişti bunlar garantiden halledildi.şimdi ise yol bilgisayarı arızam var yani sorun oldu ve cozumude var unutmayın TOYOTA büyük çogunlukla aracına sahip cıkıyor bence şikayet ederken firmanın aracına sahip çıkmasına bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #138 : Mart 29, 2011, 17:13:25 »
Ben de yeni toyotaların tipini hiç beğenmedim. Eski ruhunu kaybetti gibi.
Bence efsane kasa al Mürsel kardeş :) Memnun kalacaksın.
Toyota Corolla 1993, 1.6 gl, Otomatik, 123 binde (öyle de kalsa keşke)

*** Toyota olsun, çamurdan olsun ! ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Mart 29, 2011, 18:06:30 »
Ben de yeni toyotaların tipini hiç beğenmedim. Eski ruhunu kaybetti gibi.
Bence efsane kasa al Mürsel kardeş :) Memnun kalacaksın.
Fikir güzelde Emin abi..2011 arabayı satıp model düşer misin piyasada başka araç kalmamış gibi..?