Gönderen Konu: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?  (Okunma sayısı 22660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Yenilenen Corolla 2011 Elegant Manuel Benzinli...okur musunuz ?
« Yanıtla #20 : Mart 20, 2011, 23:51:12 »
Mürsel bey bence bir an önce elden çıkartın size göre Toyota araba değil yerin dibine sokmuşsunuz baksanıza dünyanın en çok satan modeline epey bir eleştiri yapmışsınız siz dünyada bu kadar çok kullanan kişiden daha iyi biliyorsunuz zararına da olsa satın gerçi Toyota zarar ettirmez ya  :) (2011)  Üçüncü Corollam ikisini de satarken hayli kar ederek satmıştım bence size wolkwagen veya opel yakışır  :) :) :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 20, 2011, 23:51:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mart 20, 2011, 23:58:48 »
Mürsel bey bence bir an önce elden çıkartın size göre Toyota araba değil yerin dibine sokmuşsunuz baksanıza dünyanın en çok satan modeline epey bir eleştiri yapmışsınız siz dünyada bu kadar çok kullanan kişiden daha iyi biliyorsunuz zararına da olsa satın gerçi Toyota zarar ettirmez ya  :) (2011)  Üçüncü Corollam ikisini de satarken hayli kar ederek satmıştım bence size wolkwagen veya opel yakışır  :) :) :)

Zafer Bey hayırlı akşamlar. Şimdi bu yazacaklarım tabi sadece size değil genelde bi yazı olacak. Kabul ediyorum belki toyota bana göre değil dediğiniz gibi vw veya opel saygıyla karşılıyorum yorumunuzu ama aslında genelde benim istediğim yorum hani yazdığım maddelere bakarak yerin dibine sokmuş deyip geçmek değilde en azından 2011 toyota corolla kullananlar olarak;
arkadaş bu maddedeki yazına katılmıyorum benim aracımda böyle bir sorun yok gibi olursa yada şu maddene katılıyorum gibi daha iyi olur kanısındayım. bi araç çok satıyo diye dünyanın en iyi otomobili olurmu olmazmı o değişir kişiye göre. Ayrıca bilgi ukalalığı yapmıyorum ben sadece bana göre eksik olanı yazdım, göreceli bi kavram herkese göre değişir. saygıda kusur ettiysem affola...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Mart 21, 2011, 00:07:47 »
peki mürsel bey;

stepne için aracı almadan önce sormadınız mı?

yakıt için hiç kullananlarla konuşmadınız mı?

Japon otomobillerinde yalıtım herzaman daha azdır bu herkesin bildiği bir gerçek..

kısaca aracı almadan önce test etmediniz mi? Bu kadar istemediğiniz halde bilerek mi aldınız?
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 21, 2011, 00:10:27 »
Zafer Bey hayırlı akşamlar. Şimdi bu yazacaklarım tabi sadece size değil genelde bi yazı olacak. Kabul ediyorum belki toyota bana göre değil dediğiniz gibi vw veya opel saygıyla karşılıyorum yorumunuzu ama aslında genelde benim istediğim yorum hani yazdığım maddelere bakarak yerin dibine sokmuş deyip geçmek değilde en azından 2011 toyota corolla kullananlar olarak;
arkadaş bu maddedeki yazına katılmıyorum benim aracımda böyle bir sorun yok gibi olursa yada şu maddene katılıyorum gibi daha iyi olur kanısındayım. bi araç çok satıyo diye dünyanın en iyi otomobili olurmu olmazmı o değişir kişiye göre. Ayrıca bilgi ukalalığı yapmıyorum ben sadece bana göre eksik olanı yazdım, göreceli bi kavram herkese göre değişir. saygıda kusur ettiysem affola...
     Benim aracım şu an 2300 km 1.6 benzinli yazmış olduğun kolonların bagajın içinde görünmesi dışında bir sorun yok yakıtı da makul seviyelerde buğu demişsinde gülümsedim gerçekten buğu yapmayan cam olurmu ya ama oda makul seviyelerde kaloriferi açar açmaz saniyede yok oluyor kalite görecelidir bence yeterli ve kaliteli bir araç hiç bir şikayetim yok olmazda allah kaza bela vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mart 21, 2011, 00:20:07 »
Ya ben anlatamıyorum yada yazdıklarım okunmuyor. Ben aracın bu özelliklerini araştırdım başka araç alacaktım toyota değil. ama BABAMI ikna edemedim. Araçlada hiç test sürüşü yapmadım. Çünkü baştan istemedim. Zaten fazla kullanan biri değilim haftada en az 2 kere toplasanız 5 saati geçmez. Ya neyse ben araçtan memnun değilim. Kısacası özeti bu. Mennun olanlarada memnun olmayanlarada Allah kaza bela vermez inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Mart 21, 2011, 00:27:24 »
Metin Bey laflarımıza dikkat edelim. Ben kimseyle dalga geçmem hatta o dediğine terbiyem müsade etmez. forumda babam yaşında saygı duyulacak yaşına hürmet edilecek insanlar var. Bu yazıları yazarken acaba toyota corolla 2011 kullananlarda bu maddelerden veya bu maddelerin birine benzer bir şikayeti varmı onu öğrenmek istedim. Bende aracı alrıken zaten baktım bu özelliklerine diyorum. Fakat bu özelliklerine rağmen babamı ikna edemedim. çünkü kendisi daha önce 98 model gli kullanmıştı onun için alalım dedi ve aldıktan sonrada 98 model gli deki tadı bulamadım dedi. Ya herkes arabayı yerden yere vurmuşsun bilmem ne olmuyo böyle yaa... kimse bu maddeler bende yok demiyo herkes kabulleniyo ama. Demekki bu yazdığım maddeler var. ama şikayetçi olan var memnun olan var. Yerden yere vurmak farklı bişey eksiklerini yazmak ayrı bişey. Katılmayan katılmıyom desin. sebebini yazsın. Kısa cümlelerle yorum yapmak için yazmayın arkadaş, hele terbiye sınırını aşmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #26 : Mart 21, 2011, 00:35:11 »
O zaman verin aracı babanıza,Binmeyım sorun yaşamazsınız No car,No woryy -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 21, 2011, 00:36:51 »
Metin Bey laflarımıza dikkat edelim. Ben kimseyle dalga geçmem hatta o dediğine terbiyem müsade etmez. forumda babam yaşında saygı duyulacak yaşına hürmet edilecek insanlar var. Bu yazıları yazarken acaba toyota corolla 2011 kullananlarda bu maddelerden veya bu maddelerin birine benzer bir şikayeti varmı onu öğrenmek istedim. Bende aracı alrıken zaten baktım bu özelliklerine diyorum. Fakat bu özelliklerine rağmen babamı ikna edemedim. çünkü kendisi daha önce 98 model gli kullanmıştı onun için alalım dedi ve aldıktan sonrada 98 model gli deki tadı bulamadım dedi. Ya herkes arabayı yerden yere vurmuşsun bilmem ne olmuyo böyle yaa... kimse bu maddeler bende yok demiyo herkes kabulleniyo ama. Demekki bu yazdığım maddeler var. ama şikayetçi olan var memnun olan var. Yerden yere vurmak farklı bişey eksiklerini yazmak ayrı bişey. Katılmayan katılmıyom desin. sebebini yazsın. Kısa cümlelerle yorum yapmak için yazmayın arkadaş, hele terbiye sınırını aşmayın.

Katılıyorum usluba ve yapılan yorumlarda yapıcı olmaya dikkat etmek lazım...

Yaptığınız yorumlardan anladığım araçtan zevk alamamışsınız ve içinize sinmemiş hele ki "efsane" ae101 kasayla kıyaslamışsınız hatta babanızın aracıymış bu konuda ben de aynı şeyleri düşünüyorum toyota e12 kasadan sonra aynı randumanı sonraki kasalarda veremedi gerçi diğer kasalar bir nebze olsun corolla çizgisindeydi fakat son kasa artık corollalıktan çıkmıştır diye düşünüyorum yani her ne kadar arkasında corolla yazsa da çizgisi başka yönlere kaymış bir araç eksiklerine vs. ben değinmiyeceğim fakat nacizane yorumum "Nerde o eski corollalar"dır...

Edit:Hatasız kul olmaz. :P
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 21, 2011, 00:39:18 »
Bir de sizin yönteminizi deneyelim madde madde inceleyelim,

1) Sacın kalın ya da ince olması kaza anındaki güvenlikle ilgisi yoktur ama sacı kalın olan araçlar biraz daha tok olur doğrudur, kaputun elinizle şekil değiştirmesi önemli değil kaza anında hangisinde canlı kalabiliyorsunuz o önemlidir.
2) Buğu konusunda hiç corolla görmemiş binmemiş olsak belki de şu haliyle pek akla yatkın değil her araç buğu yapar, kalorifer tesisatında bir sorun yoksa 1 2 dakika içerisinde( doğru ayarlarla) çözülür.
3) Herhangi bir firmanın servisinde de bahsettiğiniz parça 5 10 tl değil, söyledğiniz kadar basitse de o ölçüde bir malzeme edinip monte edin mümkünse
4)şanzıman konusunda 6.vites ekonomi için yapılmıştır, yani düşük devir olması sizin avantajınıza daha az yakıt daha sessiz sürüş, performans olarak zayıf diyemezsiniz bu aracın yapısal özelliğidir, bahsettiğiniz süratlerde bir alt vitesi kullandığınız takdirde daha fazla devir, daha atak bir sürüş, daha fazla yakıt tüketimi, daha fazla gürültü olarak sonuçlanacaktır.
5)Bagajın kolonu da kolları da anlamsız bir şekilde bu sistemi tercih ediyorlar çok uzun zamandan beri, olabildiğince makanik düz oyuncaksız.
6)Bu da göreceli bir durum sarıya ben bayılıyorum mesela belki? unutmayın dünya farklılıklarla güzel bütün araçların aynı gösterge rengi kullanması mantıklı olur muydu?
7) Aracın yakıtı ne kadar fazla? Aracınız kaç km'de? Nerede kullanıyorsunuz?  Bakımları tam mı yakıtı nereden temin ediyororsunuz vs vs . gibi kriterler devreye girer.
8) Aynı felsefe mekanik, bozulma kırılma ihtimali az estetik olarak zayıf
9) Astraların daha gürültülü olduğunu düşünüyorum hele ki bahsettiğiniz zamanki motorların, japon motorları daha ince tınılıdır kulak farkı bence
10) Yanlış bilmiyorsam zaten stepneye çelik jant olmaz genelde, hatta artık çoğu üretici tam boy lastik bile koymuyor, stepnenin amacı durumu kurtarmaktır, lastiği tamir edip yenileyip ne yapılıyorsa bu esnada jant değişmi de yapılır, Bence gayet normal olan durumları bile garipsemişsiniz,
11) Ben hiç opel yada peugeot sahibi olmadım çevremde de kullanan olmadı bende asla bu markaları tercih etmem, sonuç olarak herkesin asla tercih etmeyeceği markalar olabilir.

Toyota firmasından beklediğiniz geri dönüşü de tam olarak kestiremedim, gelecek nesil corollanın üretiminde tşikaetçi olan müşterilerinin fikirlerini göz önüne alınarak mı üretim yapılmalı mesela? Herhangi bir otomobil firması müşterilerine bu şekilde mi yaklaşıyor, hadi diyelim ki öyle ben sizin isteğinizle atıyorum mavi gösterege panelli üretilen bir sonraki corollayı beğenmesem şikayet etsem sarı olsun desem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mart 21, 2011, 00:40:32 »
Yok ya valla yok yazıp yazmama konusunda çok düşünmüştüm ama pişman oldum valla keşke yazmasaydım. Herkesten özür diliyorum vakitlerini aldığım için. Bu saatten sonra yarum yapmazsanız sevinirim. Araç mükemmel bir araç hiç bir eleştirim yok. bütün sözlerimi geri alıyorum. 10 numara bir araba herşeyiyle...Herkese hayırlı geceler... saygılar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Mart 21, 2011, 00:41:23 »
doğan bey ben bu yazıları yazarken siz yazmışsınız lafım size değil bilgilerinize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #31 : Mart 21, 2011, 00:41:46 »
Katılıyorum usluba ve yapılan yorumlarda yapıcı olmaya dikkat etmek lazım...

Yaptığınız yorumlardan anladığım araçtan zevk alamamışsınız ve içinize sinmemiş hele ki "efsane" E12 kasayla kıyaslamışsınız hatta babanızın aracıymış bu konuda ben de aynı şeyleri düşünüyorum toyota e12 kasadan sonra aynı randumanı sonraki kasalarda veremedi gerçi diğer kasalar bir nebze olsun corolla çizgisindeydi fakat son kasa artık corollalıktan çıkmıştır diye düşünüyorum yani her ne kadar arkasında corolla yazsa da çizgisi başka yönlere kaymış bir araç eksiklerine vs. ben değinmiyeceğim fakat nacizane yorumum "Nerde o eski corollalar"dır...

Ae 101 olmasın berkcan o ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 21, 2011, 00:45:10 »
Mürsel bey aracı yerden yere vursanız da uslüp olarak çok başarılı mesajlar yazmışsınız, buna binayen açıklama gereği hissettim durumu, biraz daha objektif olabilmenizi sağlarsam çok mutlu olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 21, 2011, 00:47:39 »
Ae 101 olmasın berkcan o ;)

:lol: e12 yazmışım ben oraya.  :-[ Aynen ae101 olcak hemen düzeltiyim.  :-[
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 21, 2011, 00:49:41 »
bende 4 ay kullandığım 2011 corolla d4d aracımı sattım benzer sıkıntılar ilgisiz servisler yüzünden,üstelik ailemizdeki ikinci corolla oldu bu ama 2008 model ile 2011 model arasındaki farklar artımı olmalı eksi mi? burda işi fanatiklik seviyesine taşımak bence yanlış satın kurtulun satın şunu yapın bunu yapın.Dizel konusunda zaten yetersizler burasıda tamam ama bu araba yıllarca ismini değiştirmemiş hatta tabiri caiz ise ismi ile satmış bir araba bu kadar hata bu kadar noksan yakışıyor mu böyle köklü bir firmaya.

Bunun dışın da avrupa bir markanın aracını kullanıp sonra japon araçlarına geçince insanlar beklentilerinin karşılığını tam olarak alamıyor,çünki bu araçlarda ayrıntı yada konfordan daha çok dayanıklılık uzun ömür ön planda tutulmuş,bu kimileri için olması gerekendir,kimileri için eksik bir davranıştır.

herkesiz aracını satıp 5000 6000 yl zarar etmek gibi bir lüksü olamaz... insanla rkim bilir nelerden fedakarlık edip yada ne kadar süre para biriktirip araçlarını alıyor ve verdikleri paranın karşılığı alamadıklarını emsalleri ile karşılaştırınca dah aiyi anlıyor,tercihinin yanlış olduğunu düşünüyor.lütfen biraz daha yapıcı yorumlar yapalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 21, 2011, 00:56:05 »
Yeni kasası hakkında hiç bir bilgim yoktu. Ayrıca malum 9 şiddetinde japonyada bir deprem oldu belki yeni model çıkması ertelenebilir...

Ertelenmez. Dunya uzerinde depremle, nukleer afetle basa cikabilecek bir ulke varsa o da Japonya. Onlar da basa cikamazsa kiyamet gelmis demektir.

Bu arada aracinizi gule gule kullanin, insallah yuzunuzu kara cikarmaz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 21, 2011, 03:15:03 »
arkadaşlar bence Mürsel bey yazım tarzıyla ve açıklamalarıyla çok güzel bir eleştride bulunmuş...da neredeyse adamı dövecekler :D
şimdi olay çözüldü..babanız 98gli nin tadını almış o nedenle corolla tercih etmiş.
e15 kasaları inceledim fakat öyle test sürüşü falan yapmadım o nedenle genel corolla-japon araçlar-alman araçları olarak değerlendireceğim
yazdıklarınızın bazılarına katılıyorum ince detaylar corollada hala gözardı ediliyor(güncel araçlar içinde)
alman-japon karşılaştırması çok farklı ikisininde artı ve eksileri var.alman araçları daha ince detaycı daha konforlu daha estetik. japon araçları çok sağlam (parça olarak) bakım masrafı daha az ve aile arabası tarzında özelliklede memur aile aracı sıfatından kurtulamıyor yada kurtulmak istemiyor
sınıfının en çok satan beğenilen aracı neden?
fiyatı diğerlerine göre ucuz
sağlamlığı kezza aynı şekilde
bakım parça ve yan sanayide sorun olmuyor

bende koyu bir toyotaciyim ama bazı gerçekleride görmek gerekiyor
bende sıfır araç alsam oradan buradan kablo görünmesini yada ses almasını vs istemem.
şimdi sıfır bir araç alıyorsunuz 40milyar para veriyorsunuz ama verdiğiniz paranın karşılığını alamıyorsunuz(genel konuşuyorum çoğu araç için)
kiminde esp var kiminde yok kiminin aynaları katlanıyor kiminde yok kimi çok ses alıyor vs vs

ya 40 milyar az paramı bir kişinin emekli parası yani 25 sene boyunca çalışmasının karşılığı
bence araç fiyatları ülkemizde aşırı derece yüksek o nedenle herkes istediği aracı değil almak zorunda olduğu aracı alıyor
yani parayı bastırırsınız avensis veya camry vs alırsınız eksik gördüğünüz birçok şeyi onlarda göremezsiniz ama kim verecek o kadar parayı

şahsen şimdi 90 milyara gidipde bir passat almaya kıyamam alsamda o araca binmeye kıyamam şimdi :D
aynı şekilde 70 milyara avensis

benim ae101 gli'im var memnunum 15 yaşında olmasına rağmen taş gibi şimdi sıfır araba alıpta bu şekilde uğraşmaktansa veya full paket alamadıkdan sonra efsane kasama binerim daha iyi. eğer satacak olursam bunun karşılığında vazgeçeceğim değecek bir araca satarım diye düşünüyorum.

Yinede e15 corolla birçok araca göre + ları çok olan bir araç heleki fransız araçlarına göre peugeot olsun megane olsun çoğundan iyi bir araç

şahsen benim aracımdaki rahatlığı sağlamlığı ve yol tutuşunu megane 2 de bulamıyorum değişelim deseler istemem
ki efsane kasanın tadını verecek sunduklarını sunacak piyasada çok az araç ver (emsallerine göre)
ha eksileri yok mu? var mesela efsanenin en zayıf noktası boya kalitesizliği ve fren zayıflığı..

japon araçları demiştim yukarıda..mesela kullandığım araçlar arasından örnek vereyim 98 nissan primera 2.0
bence tipi fena değil iç dizayn yine japon tarzını belli etmiş fakat onda ince detaylar biraz daha önde
mesela silecek suyu azaldığında ekranda uyarısı var konforu güzel gögüs daha dolu ve güzel görünüyor
iç ve dış kapı kolları krom arka koltukda da kolçak var vs vs bunlar ufak tefek şeyler ama güzel şeyler insanın hoşuna gidiyor.donanım olara abs airbag vs de eklenmiş direksiyon spor (küçük)
bizim corollaların 98inde bunlar yok primera D segmenti mi bilmiyorum ama şuan corolladan fiyatıda bayağı bi ucuz. binmeden sürmeden önce böyle tahmin etmiyordum nissanı ve kaliteside gerçekten iyi içine binince kendini belli ediyor.
kezza aynı şekilde hondalar (95 98 kasalar) içi aynı klasik toyota-honda-nissan donanım honda da ikisinin ortası vs vs

yinede bunlar çok kafaya takılacak şeyler değil biraz araca ısınmaya ve artılarını görmeye çalışırsanız aracınızı sevmeye başlarsınız.Herkese kazasız belasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #37 : Mart 21, 2011, 04:39:08 »
1: Aracın sacının ince olması bana göre çok önemli değil. Sadece taş sıçraması ve hafif sürtüklerde çok darbe almıyorsa diğer araçlar göre bu konuyu sorun etmem.
Eğer güvenlik faktörü olarak söylüyorsanız ben ilk olarak EuroNcap testinden ne almış ona bakarım. Corolla' da, Auris' te bu konuda beş yıldızı haketmişse gerisi sorun değil.
2: Eğer klimanın ayarını hava dışarıdan gelecek şekilde ayarlar ve fanı camlarada verirseniz inanın hiç buğu olmaz. Havayı içeride sirküle olacak şekilde ayarlamışsanız her araçta buğu olur.
3: Kaput altı yalıtımam birşey diyemem ama araç motor sesi konusunda zaten bana göre beklentilerin üzerinde. Ama yol sesi için yalıtım daha iyi olabilirdi. Bu japon araçlarının geneli yol sesini alıyor.
4: 6. vites özellikle uzun yolda belli bir devir ve hız için yakıt ekonomisi sağlıyor. Kesinlikle boşuna değil.
5: Corolla' da bu duruma hiç dikkat etmedim. Bende Auris var o yüzden bu konuya birşey diyemiyorum.
6: Gösterge konusu göreceli. Mesela ben ve çevremdeki herkes çok beğeniyor.
7: Yakıt aslında fazla değil. Malesef ülkemizde benzin çok pahalı. Dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz. Çok yakan araçlar değil. Mesela benim Auris yeni olmasını rağmen yol bilgisayarında 8 ile 8.5 arasında değişmekte.
8: Buna birşey diyemiyeceğim.
9: Mesela Opel Astra HB' de kaput altı izolasyon malzemesi yoktur. Bunun yerine kaput altında yuvarlak delikler var. Bunlar motor sesinin absorbe edilmesi için tasarlanmış. Bir akrabamda 2004 Astra H kasa var. Benim 2004 HB Terra' dan bile fazla motor sesi alıyordu. Heleki Yeni Corolla' da kesinlikle motor sesi konusunda size katılmıyorum. Bana göre motor sesi iyi. Eski E12' lerde kaput altı izolasyon olmasına rağmen bile bu yeni kasadan daha çok motor sesi içeri aldığını eklemem lazım.
10: Keşke öyle olsaydı. Tabiki daha iyi olurdu. ama bunda bana göre eksi sayılacak bir durum değil. Hele bazı araçlardaki saçma sapan küçük stepneleri gördükçe.
   Hatta artık bazı firmalar stepne yerine lastik tamir seti koyuyorlar.
11: Tabiki fikrinize saygı duyuyorum. Ama daha farklı markaları bir süre kullanınca Toyota' nın onlardan daha kaliteli olduğunu göreceksiniz.

En güzeli aracı sınıfına göre bir değerlendirmeye sokmaktır. Tabiki herkes verdiği paranın hakkının son kuruşuna kadar almak ister. Türkiye' de araç alırken bir servet döküyoruz.
Fakat ödediğiniz parasının yarısınında devletin kasasına vergi olarak gittiğini, aslında ödediğiniz paranın nerede ise sadece yarısının ( Bazıları motor seçenekleri için yarısı veya astronomik rakamların )  araç için ödendiği gerçeğinide gözardı etmemek lazım.

Mesela VW 1.2 motorlar ile çok ciddi bir vergi avantajı sağlıyor. Ama bunu müşterilerine yansıtıyormu? Hayır. Örnek veriyorum Yeni Jetta Corolla' dan kaliteli bir araç değil. Ama daha avantajlı bir fiyata satılması gerekirken malesef öyle yapmıyorlar. Trendline donanımında sis farı bile yok.

Babanız Corolla ile çok doğru bir karar vermiş. Bana göre aracınıza haksızlık ediyorsunuz. Ama şuda var ben Corolla Elegant almak yerine Yeni Avensis Elegant Extra tercih ederdim.
Bazı insanlar Toyota için memur arabası gibi bir yakıştırma yaparlar. Ama benim arabaya yaklaşımım o şekilde değildir. Alacağım araçta ilk önce sağlamlık, sorunsuzluk, servis ve hizmet kalitesi, yakıt tüketimi, ikinci el değeri, fiyat/performans, sağlam ve bozulmayan mekanik aksam, konfor ve tip ararım.  Şimdi bu kriterlerin hepsi sizin aracınızda varmı ? Lütfen dürüst olun. Hepsi ve fazlası aracınızda mevcut. Kendi sınıfının en iyi araçlarından birine sahipsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 21, 2011, 07:35:07 »
1-Aracın sacı bana çok ince geldi....Artık bütün araçlar ince sac kullanıyorlar, az yaksın diye, güvenlik artık iç çelik barlarla sağlanıyor
2- ) En büyük sıkıntı aracın camlarının aşırı derece buğu yapması..iyi ya işte izolasyonu çok mükemmel demekki(Bknz. Kedi testi)
3- ) Ön kaput altında ses yalıtımı için birşey yok. Sac boş boş duruyor. Servisine sordum 550 tl dediler. Her halde altın kaplama olsa gerek diye düşündüm. Alt tarafı 1 m x 0.75 m gibi bir malzeme...Bak burda çok ayıp etmişler, olması gerekir; Hondalarda var mesela

4- ) Mekanik olarak vites devirleri çok düşük. 6. vitesde 3000 devirde aracın hızı 105-120 arası bir hız. Bu volkswagen golf 1.4 TSI 122 beygir olan araçta 6. vites 3000 devir 140-150 arasında bir hız. Bizzat test ettim. He dersenizki biri 1.4 TSI biri 1.6 Normal benzinli o kadarını bilemem bilgim yok ama bu kadar da düşük olmaz ki kardeşim. Toyota ile 5. vites 3000 devir 100 km hız... 6. vitesi 10-20 km lik hız artışı içinmi koydun yoksa diğer rakipler hep 6 yaptı bizde 6 olsun diyemi???Otomatik vitesmi alsaydın ne

5- ) Arka tarfta olan kolonlar, bağajı açtığında ap açık şekilde meydanda duruyo. Ya orası bagaj be kardeşim. Herkes orda yatık taşımıyoki. Bagajdaki malzeme o kolonların kablosunu koparsa zarar görse bu kadar düşüncesizlik olurmu yaaaa...ayıptır valla ....Valla yerden göğe kadar haklısın, ayrıca görüntüsüde rezalet, kablo yumağı açıkta sırıtyor, insanın bağajı açası gelmiyor yaa

6- ) Göstergeler güzel tasarımı falan kötü değil ama çok çok da harika değil. Sadece artık şu sarı rengi bir değiştirin yaaa... otomobil icat edileli kaç yıl geçti hep sarı hep sarı....Millet ha bire ileri giderken bunlar geriliyormu ne yavw, önceki modelin optitron göstergeleri ne kadar güzel ve estetikti, TV ekranı gibiydi, maşallah onuda içine ettiler yani, çiğ sarı renk...iğğğ...Citroen C4 gösterge panelinin rengini değişebilir yapmış, kendin seçiyorsun zevkine göre, sıkılıncada rengi değiştirebiliyorsun, şimdi toyorta citröenden geri bir markamı; neden bu tür ilginç şeyler yapmıyorlar

7- ) Aracın yakıtı bana göre fazla...genede akranlarına göre iyi sayılır

8- ) Ön koltuk ileri geri ayar mekanizma kolu kocaman ( eski opel astra aracımdaki 2001 model ) siyah bükülmüş bir demir. Biraz olsun estetik tasarım yapın. Ufacık bir kol yapsanız plastik daha kibar olurdu...Boş ver o kolu kim nereden görecek, zaten çok sık kullanılan bir şey de değil

9- ) Yaklaşık 6 aydan beri aracı kullanıyorum eski arabam opel astra 1.6 benzinli 2001 üzerine 10 sene geçti , aldığım yeni corolla 1.6 elegant manuel 2011 sıfır. motor sesi aynı. Ses yalıtımı toyota da sıfır.... hatta eksi...toyotanın en kötüsü bile opelden iyidir, seninki eski alışkanlık, bi süre sonra unutursun

10-) Yedek lastik normal jant. Çelik değil...onuda çelik yapsalar ölürler sanki, ne yazıkki benim arabadaki yedek te demir >:(

11- ) Bir daha asla ama asla, Babam değil mezardan dedem bile gelse toyota almam!
Honda Allll :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 21, 2011, 07:54:25 »
Hele bazı araçlardaki saçma sapan küçük stepneleri gördükçe.
   Hatta artık bazı firmalar stepne yerine lastik tamir seti koyuyorlar.

O senin saçma sapan dediğin mini stepne kaç para biliyormusun;... servis hiç utanıp kızarmadan 1000 lira istedi
çoğu japon arabasında özellikle o garip mini kullanılır, patlayan lastiği bir an önce tamir ettiresin diye,
ne yazıkki bizde bu alışkanlık yok, stepneyi kullandıkmı patlak olanı bağaja atıp orada unutuyoruz,
lastiği arızalanan ama yedeğini kullanamayan o kadar çok (keriz) gördümki anlatamam

honda normalde mini stepne kullanır, türk insanı buna alışamadığı için bize özel normal boy koyuyorlar, ama o yükselti bagajı 100 litre küçültüyor
o yüzden almak istedim ama dediğim gibi 1000 Tl dediler, yani pek öyle kıytırık birşey değil , o paraya tam takım alaşım jant alınır