0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bazı arkadaşlarımızın değindiği gibi yollarımızda hız sınırları anlık değiştiği için bence radarı bildirmek tabii ki etik. Ben bir de şu yönden bakıcam;bizim her şeyimiz tam tekmil mi ki biz bu denetimleri yapıyoruz. Polisin karayollarını da denetleme yetkisi var. En başta sürücü belgesi sahibi olan herkesin kendi oto kontrolünü yapması şartıyla bazı eksikliklerden de bahsetmek istiyorum. Ama öncelikle araç sürenlerin trafik kurallarına uyması olmazsa olmaz tek şart biz herkesi trafik kurallarına dört dörtlük uymuş gibi kabul ediyoruz ve başlıyoruz yol kusurlarımıza, trafik kusurlarımıza; (sizlerde benim unuttuklarımı ekeyebilirsiniz)1- bizim her yolumuzda onlarca çukur, binlerce yama var, 2- tabelalarımız uygun değil, bazı kavşaklarda kırmızı ışığı farketmek bile mümkün değil,3- yaya geçitlerimiz, üst geçit, alt geçit yeterli değil,4- bazı köprülerimiz çok dar,5- yollarımızın çoğunda yol çizgileri belli belirsiz,5- hız limitleri için meskun mahal sayımız çok olduğundan anlık geçişler mevcut ve polisler de uyanık davranıp şehirler arası yollarda bu kesimleri daha çok kullanıyorlar,6- Karayolları kanununa göre yolların ve yerleşim yerlerinin belli bir mesafe uzaklıkta olması gereken, benzin istasyonları şehrin göbeğinde,7- Ben bu güne kadar hiç bir trafik görevlisinin trafik kazası tespit tutanağında yol kusurlarını işaretlediği ve bunu rapor ettiğini görmedim ve duymadım,8- Emniyet şeridi olan yol sayımız malesef yok denecek kadar az,9- Yollarımızın alt yapısı yetersiz,10- Mucurlu yollar mevcut ve sadece o meşhur taş sıçrama tehlikesi var levhasından başka uyarı levhası yok,11- Kontrolsüz hemzemin geçitlerimizin sayısı fazla,12- Yeni değişen hız limitlerine göre yoldaki hız limitleri tabelaları düzeltilmemiş,13- Değerli trafik görevlilerimiz kara noktaları tespit etmiş mi bilmiyorum ama en çok kazaların meydana geldiği kara noktaların tespit edilip buralarda önleyici denetimler yapmak gerekir diye düşünüyorum, 14- Trafiğe çıkan ağır yük taşıyan araçların denetimi sıklaştırılmalı, yolları bozan en büyük unsurlardan da biri onlar. Benim aklıma gelen yollarımız ve trafik unsurlarımız ile ilgili gördüğüm önemli eksiklikler bunlar, bence bu denetimlere daha çok ağırlık verilmeli hız denetimleri de tabi ki çok önemli ama limitin 90 olduğu yolda %10'da yasal hakkı eklersek 99 limite kadar ceza yazılmayan bir sürücüye 100 gidiyor diye ceza yazmamak gerekir. limitin 90 olduğu yerde 110 ve üstü hızla giden sürücüye cezasını yazmak doğru olur. Özellikle ben meskun mahallerde süratli gidilmesine karşıyım ve burda hızlı gide sürücülere ceza yazılmasını doğru buluyorum. Herkese saygılar.
o sektörü yaparken insanların parası boşuna gitmemiş olduğu için çok mutlu oluyorum.etik mi hemde çoookk başka yerden toplasınlar bütçeyi.kaça yakıt kullanmakta oldukça etik şöyle ki benzn 4.75 kçak olunca 3.5 lira.
Navigasyon cihazlarına hız kameralarının bulunduğu yerler bildirilerek (elle işaretlemek veya kullanıcıların daha önceden işaretlemiş oldukları yerleri yükleyerek) o alanlara yaklaşırken sizi uyarmasını sağlayabiliyorsunuz. Geçenlerde satın aldığım cihaza bu yüklemeyi yaparak bir kaç yerde ceza yemekten kurtulmuştum. Yüklenen hız kameralarının yerleri şu şekildedir: [attach=1]
radar gizli kapaklı birşey değildir hep aynı yerlere kurulur yani kaza riskinin yüksek olduğu yerlere.radarların amacı sırf ceza yazmak olsaydı kimseye gözükmeden epeyce insanı sobelerdi.radarda amaç önceden belirlenmiş bölgelerde sürücülerin yavaş gitmesini sağlamaktır selektör yapmakta bu amaca bir hizmettir bence etiktir.
Arkadaşlar cep telefonlarına radar tespit proğramları indirildiği ve radar olduğunda uyarı verdiğini duydum doğrumu kullanan varmı varsa yasalmı bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Abi şöyle radar olduğunda değil sık radar kurulan yerlere yaklaştığınızda uyarır ve kullanımı yasal . Yasal olmayan radar cihazını tespit edip sizi uyaran cihazlar ve bu cihazları kullanmanın cezası baya yüksek diye biliyorum . Edit : GPS ve telefonlara yüklenen programlara yasal dedim ama doğruluğundan emin değilim . Ondan net bilen biri cevaplarsa sevinirim .
Bu cihazlar yukarıda belirtildiği gibi daha önce radara girenlerin işaretlediği noktalar. Yani cep telefonu bu noktalara gelince uyarı veriyor. Yasak olan sistemde ise..radarı algılayan, uyaran önceden haber veren sistemlerdir. Bunların çalışma mantığı da radar la aynıdır . yani radarın gönderdiği sinyal i algılar. Tabiki bu anda radar da sizi algıladığı için artık çok geç diyebiliriz.