Gönderen Konu: radarı haber vermek etik mi ?  (Okunma sayısı 17795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: radarı haber vermek etik mi ?
« Yanıtla #80 : Ağustos 18, 2012, 21:43:17 »
Bazı arkadaşlarımızın değindiği gibi yollarımızda hız sınırları anlık değiştiği için bence radarı bildirmek tabii ki etik. Ben bir de şu yönden bakıcam;
bizim her şeyimiz tam tekmil mi ki biz bu denetimleri yapıyoruz. Polisin karayollarını da denetleme yetkisi var. En başta sürücü belgesi sahibi olan herkesin kendi oto kontrolünü yapması şartıyla bazı eksikliklerden de bahsetmek istiyorum. Ama öncelikle araç sürenlerin trafik kurallarına uyması olmazsa olmaz tek şart biz herkesi trafik kurallarına dört dörtlük uymuş gibi kabul ediyoruz ve başlıyoruz yol kusurlarımıza, trafik kusurlarımıza; (sizlerde benim unuttuklarımı ekeyebilirsiniz)
1- bizim her yolumuzda onlarca çukur, binlerce yama var,
2- tabelalarımız uygun değil, bazı kavşaklarda kırmızı ışığı farketmek bile mümkün değil,
3- yaya geçitlerimiz, üst geçit, alt geçit yeterli değil,
4- bazı köprülerimiz çok dar,
5- yollarımızın çoğunda yol çizgileri belli belirsiz,
5- hız limitleri için meskun mahal sayımız çok olduğundan anlık geçişler mevcut ve polisler de uyanık davranıp şehirler arası yollarda bu kesimleri daha çok kullanıyorlar,
6- Karayolları kanununa göre yolların ve yerleşim yerlerinin belli bir mesafe uzaklıkta olması gereken, benzin istasyonları şehrin göbeğinde,
7- Ben bu güne kadar hiç bir trafik görevlisinin trafik kazası tespit tutanağında yol kusurlarını işaretlediği ve bunu rapor ettiğini görmedim ve duymadım,
8- Emniyet şeridi olan yol sayımız malesef yok denecek kadar az,
9- Yollarımızın alt yapısı yetersiz,
10- Mucurlu yollar mevcut ve sadece o meşhur taş sıçrama tehlikesi var levhasından başka uyarı levhası yok,
11- Kontrolsüz hemzemin geçitlerimizin sayısı fazla,
12- Yeni değişen hız limitlerine göre yoldaki hız limitleri tabelaları düzeltilmemiş,
13- Değerli trafik görevlilerimiz kara noktaları tespit etmiş mi bilmiyorum ama en çok kazaların meydana geldiği kara noktaların tespit edilip buralarda önleyici denetimler yapmak gerekir diye düşünüyorum,
14- Trafiğe çıkan ağır yük taşıyan araçların denetimi sıklaştırılmalı, yolları bozan en büyük unsurlardan da biri onlar.
Benim aklıma gelen yollarımız ve trafik unsurlarımız ile ilgili gördüğüm önemli eksiklikler bunlar, bence bu denetimlere daha çok ağırlık verilmeli hız denetimleri de tabi ki çok önemli ama limitin 90 olduğu yolda %10'da yasal hakkı eklersek 99 limite kadar ceza yazılmayan bir sürücüye 100 gidiyor diye ceza yazmamak gerekir. limitin 90 olduğu yerde 110 ve üstü hızla giden sürücüye cezasını yazmak doğru olur. Özellikle ben meskun mahallerde süratli gidilmesine karşıyım ve burda hızlı gide sürücülere ceza yazılmasını doğru buluyorum. Herkese saygılar.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 18, 2012, 21:43:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 19, 2012, 07:12:53 »
ülkemizde kesilen cezaya itirazda ispat istiyolar
mesela; geçen sene çevirme yapan polis şehirlerarası yolda babama yavaşlamasını işaret etmiş , o da yavaşlamış.
anladığım kadarı ile emniyet kemeri kontrolü yapıyordu dedi polis. Emniyet kemeri takılı olduğu için devam et işareti yapmış.
Arkadan 193 lira ceza geldi. 63 lira emniyet kemeri 120 küsür , dur işaretinde durmama. İtiraz ettik, hakimin lafı , ispat edebilir misiniz beyefendi....
böyle düzenlemeye herşey haktır bana göre. resmi soygun değildir de nedir. O cezayı yazanın önüne gelsin , para kolay kazanılmıyor. Hala aklıma geldikçe sinirlenirim
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 19, 2012, 07:20:11 »
Bazı arkadaşlarımızın değindiği gibi yollarımızda hız sınırları anlık değiştiği için bence radarı bildirmek tabii ki etik. Ben bir de şu yönden bakıcam;
bizim her şeyimiz tam tekmil mi ki biz bu denetimleri yapıyoruz. Polisin karayollarını da denetleme yetkisi var. En başta sürücü belgesi sahibi olan herkesin kendi oto kontrolünü yapması şartıyla bazı eksikliklerden de bahsetmek istiyorum. Ama öncelikle araç sürenlerin trafik kurallarına uyması olmazsa olmaz tek şart biz herkesi trafik kurallarına dört dörtlük uymuş gibi kabul ediyoruz ve başlıyoruz yol kusurlarımıza, trafik kusurlarımıza; (sizlerde benim unuttuklarımı ekeyebilirsiniz)
1- bizim her yolumuzda onlarca çukur, binlerce yama var,
2- tabelalarımız uygun değil, bazı kavşaklarda kırmızı ışığı farketmek bile mümkün değil,
3- yaya geçitlerimiz, üst geçit, alt geçit yeterli değil,
4- bazı köprülerimiz çok dar,
5- yollarımızın çoğunda yol çizgileri belli belirsiz,
5- hız limitleri için meskun mahal sayımız çok olduğundan anlık geçişler mevcut ve polisler de uyanık davranıp şehirler arası yollarda bu kesimleri daha çok kullanıyorlar,
6- Karayolları kanununa göre yolların ve yerleşim yerlerinin belli bir mesafe uzaklıkta olması gereken, benzin istasyonları şehrin göbeğinde,
7- Ben bu güne kadar hiç bir trafik görevlisinin trafik kazası tespit tutanağında yol kusurlarını işaretlediği ve bunu rapor ettiğini görmedim ve duymadım,
8- Emniyet şeridi olan yol sayımız malesef yok denecek kadar az,
9- Yollarımızın alt yapısı yetersiz,
10- Mucurlu yollar mevcut ve sadece o meşhur taş sıçrama tehlikesi var levhasından başka uyarı levhası yok,
11- Kontrolsüz hemzemin geçitlerimizin sayısı fazla,
12- Yeni değişen hız limitlerine göre yoldaki hız limitleri tabelaları düzeltilmemiş,
13- Değerli trafik görevlilerimiz kara noktaları tespit etmiş mi bilmiyorum ama en çok kazaların meydana geldiği kara noktaların tespit edilip buralarda önleyici denetimler yapmak gerekir diye düşünüyorum,
14- Trafiğe çıkan ağır yük taşıyan araçların denetimi sıklaştırılmalı, yolları bozan en büyük unsurlardan da biri onlar.
Benim aklıma gelen yollarımız ve trafik unsurlarımız ile ilgili gördüğüm önemli eksiklikler bunlar, bence bu denetimlere daha çok ağırlık verilmeli hız denetimleri de tabi ki çok önemli ama limitin 90 olduğu yolda %10'da yasal hakkı eklersek 99 limite kadar ceza yazılmayan bir sürücüye 100 gidiyor diye ceza yazmamak gerekir. limitin 90 olduğu yerde 110 ve üstü hızla giden sürücüye cezasını yazmak doğru olur. Özellikle ben meskun mahallerde süratli gidilmesine karşıyım ve burda hızlı gide sürücülere ceza yazılmasını doğru buluyorum. Herkese saygılar.

buna bir de ben ek yapayım. Hız sınırı 50 yazar mesela ama o hız sınırının bittiğini gösteren tabela hiç gözükmez
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ağustos 21, 2012, 19:21:03 »
Etik mi değil mi tartışmasına pek gerek yok sanırım, bu bir kanuni zorunluluktur, yasa " sürücü uyarılacaktır" diyor. Verenler de polise ve kanuna  yardımcı olmuş oluyor.   Dolayısıyla hem kanuni hem de sürücününün hızını düşürüp riski azalttığınız için etik olmuş oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #84 : Ağustos 21, 2012, 19:46:07 »
Karşından gelen arabaya radar olduğunu belirtmek için selektör yapmak kadar zevkli bir şey yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ağustos 21, 2012, 19:51:05 »
Şimdi radar varken arkadaşlar uyarı tabelası konulmak zorunda. Eğer o uyarı konuluyorsa karşıdan gelen  aracın onu bildirmesi de gayet normaldir.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ağustos 21, 2012, 22:18:08 »
Ben karşıdan aşırı hızlı gelenlere hep selektör yaparım yavaş gitmeleri için çoğuda yavaşlar demek ilerde radar olduğunu düşündükleri için yavaşlıyorlar . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ağustos 21, 2012, 22:52:59 »
Ben bugün yaptım :)

Hız limitlerine genelde uyarım, bu nedenle radar uyarısına ihtiyaç duyamam ama bazen anlık hız değişimi gereken yerler oluyor ve polis burada radar ile hız tespiti yapıyorsa bu işte bir yanlış var demektir. Polatlı - Ankara ortalama hızım 94 ama bir noktada 100 km ile ceza yersem üzülürüm elbette. Bu nedenle ben fark edersem uyarıda bulunuyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ağustos 21, 2012, 23:07:01 »
radar gizli kapaklı birşey değildir hep aynı yerlere kurulur yani kaza riskinin yüksek olduğu yerlere.radarların amacı sırf ceza yazmak olsaydı kimseye gözükmeden epeyce insanı sobelerdi.radarda amaç önceden belirlenmiş bölgelerde sürücülerin yavaş gitmesini sağlamaktır selektör yapmakta bu amaca bir hizmettir bence etiktir.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ağustos 22, 2012, 11:38:47 »
Navigasyon cihazlarına hız kameralarının bulunduğu yerler bildirilerek (elle işaretlemek veya kullanıcıların daha önceden işaretlemiş oldukları yerleri yükleyerek) o alanlara yaklaşırken sizi uyarmasını sağlayabiliyorsunuz. Geçenlerde satın aldığım cihaza bu yüklemeyi yaparak bir kaç yerde ceza yemekten kurtulmuştum.

Yüklenen hız kameralarının yerleri şu şekildedir:
[attach=1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Eylül 25, 2012, 22:51:53 »
o sektörü yaparken  insanların parası boşuna gitmemiş olduğu için çok mutlu oluyorum.etik mi hemde çoookk başka yerden toplasınlar bütçeyi.kaça yakıt kullanmakta oldukça etik şöyle ki benzn 4.75 kçak   olunca 3.5 lira.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #91 : Eylül 25, 2012, 23:34:32 »
o sektörü yaparken  insanların parası boşuna gitmemiş olduğu için çok mutlu oluyorum.etik mi hemde çoookk başka yerden toplasınlar bütçeyi.kaça yakıt kullanmakta oldukça etik şöyle ki benzn 4.75 kçak   olunca 3.5 lira.
+1111111111111

Vergi dediğin %10 olur %15 olur %20 olur  %40 olur  %75 olur bundan fazlası vergi değil haraçtır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Eylül 25, 2012, 23:38:02 »
sellektör yapmayanlar etik davranmıyor bence...
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Eylül 26, 2012, 16:45:26 »
Navigasyon cihazlarına hız kameralarının bulunduğu yerler bildirilerek (elle işaretlemek veya kullanıcıların daha önceden işaretlemiş oldukları yerleri yükleyerek) o alanlara yaklaşırken sizi uyarmasını sağlayabiliyorsunuz. Geçenlerde satın aldığım cihaza bu yüklemeyi yaparak bir kaç yerde ceza yemekten kurtulmuştum.

Yüklenen hız kameralarının yerleri şu şekildedir:
[attach=1]

Kesinlikle süper bir sistem. Özellikle sabit hız kameralarını göstermekte çok başarılı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Eylül 26, 2012, 17:23:56 »
radar gizli kapaklı birşey değildir hep aynı yerlere kurulur yani kaza riskinin yüksek olduğu yerlere.radarların amacı sırf ceza yazmak olsaydı kimseye gözükmeden epeyce insanı sobelerdi.radarda amaç önceden belirlenmiş bölgelerde sürücülerin yavaş gitmesini sağlamaktır selektör yapmakta bu amaca bir hizmettir bence etiktir.
+++...Kesinlikle aynı fikirdeyim..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Eylül 30, 2012, 02:13:56 »
Bolu tüneline gelince Hız Sabitleyici açıyorum. Çıkışa kadar 70km/h ile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 04, 2013, 22:20:53 »
    Arkadaşlar cep telefonlarına radar tespit proğramları indirildiği ve radar olduğunda uyarı verdiğini duydum doğrumu kullanan varmı varsa yasalmı bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #97 : Mayıs 04, 2013, 22:25:56 »
    Arkadaşlar cep telefonlarına radar tespit proğramları indirildiği ve radar olduğunda uyarı verdiğini duydum doğrumu kullanan varmı varsa yasalmı bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Abi şöyle radar olduğunda değil sık radar kurulan yerlere yaklaştığınızda uyarır ve kullanımı yasal . Yasal olmayan radar cihazını tespit edip sizi uyaran cihazlar ve bu cihazları kullanmanın cezası baya yüksek diye biliyorum .

Edit : GPS ve telefonlara yüklenen programlara yasal dedim ama doğruluğundan emin değilim . Ondan net bilen biri cevaplarsa sevinirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 05, 2013, 13:49:32 »
Abi şöyle radar olduğunda değil sık radar kurulan yerlere yaklaştığınızda uyarır ve kullanımı yasal . Yasal olmayan radar cihazını tespit edip sizi uyaran cihazlar ve bu cihazları kullanmanın cezası baya yüksek diye biliyorum .

Edit : GPS ve telefonlara yüklenen programlara yasal dedim ama doğruluğundan emin değilim . Ondan net bilen biri cevaplarsa sevinirim .

Bu cihazlar yukarıda belirtildiği gibi daha önce radara girenlerin işaretlediği noktalar.  Yani cep telefonu bu noktalara gelince uyarı veriyor.

Yasak olan sistemde ise..

radarı algılayan, uyaran önceden haber veren sistemlerdir. Bunların çalışma mantığı da radar la aynıdır . yani radarın gönderdiği sinyal i algılar. Tabiki bu anda radar da sizi algıladığı için artık çok geç diyebiliriz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #99 : Mayıs 05, 2013, 19:07:17 »
Bu cihazlar yukarıda belirtildiği gibi daha önce radara girenlerin işaretlediği noktalar.  Yani cep telefonu bu noktalara gelince uyarı veriyor.

Yasak olan sistemde ise..

radarı algılayan, uyaran önceden haber veren sistemlerdir. Bunların çalışma mantığı da radar la aynıdır . yani radarın gönderdiği sinyal i algılar. Tabiki bu anda radar da sizi algıladığı için artık çok geç diyebiliriz.

Abi ne derecede doğru bilmiyorum ama bazı cihazlar radarın sizin hızınızı ölçmesini engelleyebiliyor ama o zamanda polis hızınızı ölçemediğinden şüphelenip cihaz araması yapıyor ve bulursa hızdan yiyeceğiniz ceza yiyeceğiniz cezanın yanında devede kulak kalıyor . :)