ahmet bey ben bunu gelişmişlik olarak görmüyorum açıkçası...
zira birçok ülkede(özellikle amerika) araç sahibi olmak ve arabaya binmek bir lüks değil, doğal bir durum, toplu taşımayı fakirler ve öğrenciler kullanıyor çoğunlukla, siz de bunu sık sık gözlemliyorsunuzdur...
ayrıca 24.00'da sonlanan bir toplu taşıma sistemi bence bir çeşit utanç belgesidir...
+1923
Bursaray dan bahsediyorsun sanırım

aynen katılıyorum.
Ayrıca bu ağır vergi yükü yurttaşların sırtında olduğu sürece herşey etikdir.
Gökhan Bey, konunuzu daha önce açılmış olan bu başlık ile birleştirdim.
Benim konum sadece radarla alakalı değildi ama canınız sağolsun.
1 hafta önce ben de yemişim 50 km/h sınır varmış duble yolda 118'le yakalanmışım, üstelik plakaya kesmişler; çevirme de yoktu,tabela da yoktu oysa 
bir uyaranımız olmadı ki 
bazı yollarda sabit radarlar var belki onlardan birine takılmışsınızdır.
sevgili arkadaşlarım bugün seyir esnasında karşıdan gelen araçların sellektör yaptığını gördüm ilk önce anlamadım ama sonrasında radar olduğunu farkettim. bu esnada aklıma bu soru takıldı acaba gördüğümüz radarı karşıdan gelen sürücelere haber vermek etikmi? yorumlarınızı bekliyorum
Bence cok etik
Tabela koymak zorunda ama kimse tabela koymuyor. tarafik polisi biryerlere gizleniyor ve seni yakaliyor.
Bolu dağı tüneli yapılmadan evveli Bolu tarafından inerken çok tatlı bir iniş vardır ve arabayı kendi haline bıraksan hiç gaza basmadan 110 km yi görürsün.Sen oraya 70 km sınırı koy aşağıda da bekle.Peki bu etik mi?Devlet kendi eliyle vatandaşına tuzak kurmuş olmuyor mu?
o iniste hiz siniri 30km/sa yada 40km/sa tam emin degilim 1999 senesinde ankaradan istabula donerken 60km/sa hizla radara girmisim
4 şeritli yola 70km/saat hız sınırı koymak kadar etik...
+1
gecen gün mobeseden 70km lik 3 şeritli sahil yolunda 98 yaptığım için 290TL radar yedim eve geldi 
yaa bazı düzenlemeler değişmeli , ya da araçları bizim trafik kurallarına göre değiştirmeliyiz.
gecenın 02,00 sinde 3 şeritlik bomboş yolda 70le gitmek ne kadar mantıklı, ki bilmiyordum bilseydim orda oldugunu mobesenin ( yenı konmus ) en azından dereyi geçinceye kadar....
Tunç göztepeye giderken ki sahil yolundan mı bahsediyorsun..
bazı yollarda sabit radarlar var belki onlardan birine takılmışsınızdır.
Sabit yok orda yav sık sık geçtiğim bir yol ekip olurdu radar olunca da o da yoktu tabela da yoktu ezbere de yazmazlar tahminimce, gerçi vergiyle beraber ödenmiş hali hazırda
Sabit yok orda yav sık sık geçtiğim bir yol ekip olurdu radar olunca da o da yoktu tabela da yoktu ezbere de yazmazlar tahminimce, gerçi vergiyle beraber ödenmiş hali hazırda 
Berkcan benim sabit radardan kastım mobese ile bazı noktalarda kontroller yapılıyor. Sen yazılan cezaya itiraz etsen bile senin aracının görüntüleri ve hız limitin kayıtlarda mevcuttur. Bazı kavşaklarda kameralarla kırmızı ışık kontrolü de yapıyorlar.
Radarı haber vermek etik mi?
Güzel bir soru, bakış açısına göre değişir...
Pekiiii,
Radar aracındaki polisin, sizi çevirmesi ve ceza kesmesi için, birkaç km. ötedeki ekibe haber vermesi, sizi ispiyonlaması etik mi?
Bolu dağı tüneli yapılmadan evveli Bolu tarafından inerken çok tatlı bir iniş vardır ve arabayı kendi haline bıraksan hiç gaza basmadan 110 km yi görürsün.Sen oraya 70 km sınırı koy aşağıda da bekle.Peki bu etik mi?Devlet kendi eliyle vatandaşına tuzak kurmuş olmuyor mu?
Kanunlarımızda yolda radar olduğunu belirten tabela koyma mecburiyeti var trafik polisinin,bizim ülkemizde'de uygulanıyor bu kanun,uygulama şekli'ise yanlış,tabelayı malesef sürücülerin göremeyeceği yere yerleştiriyorlar.Konuya bu açıdan bakarsak,diğer sürücülerin uyarması kadar etik birşey olamaz...
Tabiki bence..
Her iki durumda da derhal mahkemeye vererek kesilen cezaları iptal ettirebilirsiniz. Devlet vatandaşına tuzak kuramaz.
Radarı haber vermek etik mi?
Evet. Sivil polise selektör yapıp haber vermediğiniz sürece etik
Bana göre etik. Bana radari haber verenlere teşekkürlerimi sunuyor ve ben de haber veriyorum.
Bence de kesinlikle etik. Çünkü radar koyarak ve hız sınırını aşanlara ceza yazarak trafik idaresinin amacı hız ihlalini engellemek ve azaltmak değil mi? Sellektörle uyarılan sürücü de yavaşlarsa amac ulaşılmıştır. Bana göre herkes sellektör yapsın birbirine kimse aşmaz hız sınırını.
Bence de kesinlikle etik. Çünkü radar koyarak ve hız sınırını aşanlara ceza yazarak trafik idaresinin amacı hız ihlalini engellemek ve azaltmak değil mi? Sellektörle uyarılan sürücü de yavaşlarsa amac ulaşılmıştır. Bana göre herkes sellektör yapsın birbirine kimse aşmaz hız sınırını. 
bazen ben yapiyorum bozuk yol ve cok virajli yoldan sonra selektor yapiyorumki karsidan gelen radar var sanip yavaslasin diye
hız sınırı 50 olan sahilde, 57 km hızla

radara girdi okuldan bir görevli.
hız sınırı 70 olan E-5 te de 80 le gittiği için babama ceza geldi.
bu yapılan hızlar sokak arası filan değil. biri sahil yolu, diğeri E-5. yazıktır bu millete. şurda 2-3 kuruş az yaksın diye neler yapıyoruz, 60 km hıza 1 depo yakıt parası alıyorlar
bence radarı haber vermek etik, radarı önceden haber veren cihaz taktırmak daha da etik. böylece radara yaklaşmadan hızını kesersin, 60 km ye hız deniyorsa
Otoyol harici yollarda 120 km üzerinde gitmeye karşıyım ama öyle yerler varki hız tabelalarını takip etmekten araç kullanamıyorsunuz. Meskün mahal 50 . 100 metre önce 110 ama şimdi 50 olmaz böyle birşey onun için bence de etik.
Otoyol harici yollarda 120 km üzerinde gitmeye karşıyım ama öyle yerler varki hız tabelalarını takip etmekten araç kullanamıyorsunuz. Meskün mahal 50 . 100 metre önce 110 ama şimdi 50 olmaz böyle birşey onun için bence de etik.
Al bende de o kadar Osman.100 metrede hız hız bu kadar düşmez.Tabelalar gelşi güzel konuyor yada inşaat bittikten sonra kaldrılmıyor.
Al bende de o kadar Osman.100 metrede hız hız bu kadar düşmez.Tabelalar gelşi güzel konuyor yada inşaat bittikten sonra kaldrılmıyor.
Otobanda adamlar 15 gün önce asfalt atmışlar hala 120 / 100 / 90 / 50 diye sıra halinde tabelalar duruyor. Bizde kimsenin işine saygısı yok normal bir durum diyorum.