0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ahmet bey ben bunu gelişmişlik olarak görmüyorum açıkçası...zira birçok ülkede(özellikle amerika) araç sahibi olmak ve arabaya binmek bir lüks değil, doğal bir durum, toplu taşımayı fakirler ve öğrenciler kullanıyor çoğunlukla, siz de bunu sık sık gözlemliyorsunuzdur...ayrıca 24.00'da sonlanan bir toplu taşıma sistemi bence bir çeşit utanç belgesidir...
Gökhan Bey, konunuzu daha önce açılmış olan bu başlık ile birleştirdim.
1 hafta önce ben de yemişim 50 km/h sınır varmış duble yolda 118'le yakalanmışım, üstelik plakaya kesmişler; çevirme de yoktu,tabela da yoktu oysa bir uyaranımız olmadı ki
sevgili arkadaşlarım bugün seyir esnasında karşıdan gelen araçların sellektör yaptığını gördüm ilk önce anlamadım ama sonrasında radar olduğunu farkettim. bu esnada aklıma bu soru takıldı acaba gördüğümüz radarı karşıdan gelen sürücelere haber vermek etikmi? yorumlarınızı bekliyorum
Bolu dağı tüneli yapılmadan evveli Bolu tarafından inerken çok tatlı bir iniş vardır ve arabayı kendi haline bıraksan hiç gaza basmadan 110 km yi görürsün.Sen oraya 70 km sınırı koy aşağıda da bekle.Peki bu etik mi?Devlet kendi eliyle vatandaşına tuzak kurmuş olmuyor mu?
4 şeritli yola 70km/saat hız sınırı koymak kadar etik...
gecen gün mobeseden 70km lik 3 şeritli sahil yolunda 98 yaptığım için 290TL radar yedim eve geldi yaa bazı düzenlemeler değişmeli , ya da araçları bizim trafik kurallarına göre değiştirmeliyiz.gecenın 02,00 sinde 3 şeritlik bomboş yolda 70le gitmek ne kadar mantıklı, ki bilmiyordum bilseydim orda oldugunu mobesenin ( yenı konmus ) en azından dereyi geçinceye kadar....
bazı yollarda sabit radarlar var belki onlardan birine takılmışsınızdır.
Sabit yok orda yav sık sık geçtiğim bir yol ekip olurdu radar olunca da o da yoktu tabela da yoktu ezbere de yazmazlar tahminimce, gerçi vergiyle beraber ödenmiş hali hazırda
Kanunlarımızda yolda radar olduğunu belirten tabela koyma mecburiyeti var trafik polisinin,bizim ülkemizde'de uygulanıyor bu kanun,uygulama şekli'ise yanlış,tabelayı malesef sürücülerin göremeyeceği yere yerleştiriyorlar.Konuya bu açıdan bakarsak,diğer sürücülerin uyarması kadar etik birşey olamaz...Tabiki bence..
karadenizde radara kafadan giren sarhoş kardeşimizin yaptığı bile etik..
Radarı haber vermek etik mi?Evet. Sivil polise selektör yapıp haber vermediğiniz sürece etik
Bence de kesinlikle etik. Çünkü radar koyarak ve hız sınırını aşanlara ceza yazarak trafik idaresinin amacı hız ihlalini engellemek ve azaltmak değil mi? Sellektörle uyarılan sürücü de yavaşlarsa amac ulaşılmıştır. Bana göre herkes sellektör yapsın birbirine kimse aşmaz hız sınırını.
Otoyol harici yollarda 120 km üzerinde gitmeye karşıyım ama öyle yerler varki hız tabelalarını takip etmekten araç kullanamıyorsunuz. Meskün mahal 50 . 100 metre önce 110 ama şimdi 50 olmaz böyle birşey onun için bence de etik.
Al bende de o kadar Osman.100 metrede hız hız bu kadar düşmez.Tabelalar gelşi güzel konuyor yada inşaat bittikten sonra kaldrılmıyor.