Gönderen Konu: radarı haber vermek etik mi ?  (Okunma sayısı 17787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
radarı haber vermek etik mi ?
« : Mart 16, 2011, 00:09:15 »
sevgili arkadaşlarım bugün seyir esnasında karşıdan gelen araçların sellektör yaptığını gördüm ilk önce anlamadım ama sonrasında radar olduğunu farkettim. bu esnada aklıma bu soru takıldı acaba gördüğümüz radarı karşıdan gelen sürücelere haber vermek etikmi? yorumlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

radarı haber vermek etik mi ?
« : Mart 16, 2011, 00:09:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: radarı haber vermek etik mi ?
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2011, 00:13:28 »
4 şeritli yola 70km/saat hız sınırı koymak kadar etik...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2011, 00:22:52 »
Tabiki etik sürücüler arası dayanışma bu,oğuzhan bey in dediği gibi rahat 120 ile gidilecek yola koy sen 70 sınırı hoopp keklikler gelsin,yazık günah değilmi vatandaşa.Mantıklı trafik kurallarına her zaman uyarız,benim aracımda yedek lastik yok,ama trafik çevirse basıcak cezayı ya kardeşim benim aracımda yedek lastik olmaması neden cezayı gerektiriyor belki ben lastik değişmesini bilmiyorum,belki benim aracım kaskolu yol kenarında lastik değiştirip kendi hayatımı riske atacağıma çekici çağırıcam,insanlar lastik değişimi için emniyet şeridinide çekiyor aracını canından oluyor,yani benim aracımda yedek lastik olmaması diğer sürücülerin hayatını tehlikeye mi atıyor ne oluyorda bu ceza gerektiriyor,vatandaşı soymak için koyulan trafik kurallarını kınıyorum yaa...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2011, 00:31:59 »
Kanunlarımızda yolda radar olduğunu belirten tabela koyma mecburiyeti var trafik polisinin,bizim ülkemizde'de uygulanıyor bu kanun,uygulama şekli'ise yanlış,tabelayı malesef sürücülerin göremeyeceği yere yerleştiriyorlar.Konuya bu açıdan bakarsak,diğer sürücülerin uyarması kadar etik birşey olamaz...

Tabiki bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2011, 00:37:34 »
valla erol kardeşim bazı yollarda tabela bile yok inan,ya bide radar nedir yani,şu yolda şu km den fazla hız yapamazsın,tüm sürücüler araçlarının kapasitesine ve yolun durumuna göre hızını ayarlar,şimdi bana desler şu yolda 200 km serbest ben o hızda gidemem zaten aracımın kapasitesi kaldırmaz o hızı.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2011, 00:45:48 »
Bolu dağı tüneli yapılmadan evveli Bolu tarafından inerken çok tatlı bir iniş vardır ve arabayı kendi haline bıraksan hiç gaza basmadan 110 km yi görürsün.Sen oraya 70 km sınırı koy aşağıda da bekle.Peki bu etik mi?Devlet kendi eliyle vatandaşına tuzak kurmuş olmuyor mu?
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2011, 00:56:50 »
Bolu dağı tüneli yapılmadan evveli Bolu tarafından inerken çok tatlı bir iniş vardır ve arabayı kendi haline bıraksan hiç gaza basmadan 110 km yi görürsün.Sen oraya 70 km sınırı koy aşağıda da bekle.Peki bu etik mi?Devlet kendi eliyle vatandaşına tuzak kurmuş olmuyor mu?
sevgili kardeşim istanbul sahil yolunda viraj bir yol var ben 80-100 km ile o viraja girerim genelde ama o virajda hız sınırı 30 km ya ben anadol  lamı gidiyorum,artı 30 km ile gitsem kesin biri bana arkadan çarpar kaza olur her zaman söylüyorum bu ülkede adalet denen bişey kalmadı,trafik kuralların da da adalet yok malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2011, 01:38:08 »
Evet etik bencede. Radarın amacı caydırıcı olmaktır, pusuya yatmak değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2011, 06:08:32 »
o radarları bomalamak mübahtır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2011, 08:04:51 »

bi ara sık gidip geldiğim ankara sivas arasındaki yolda da böyle tuzaklart oluyordu, onca inişli çıkışlı yolda tam önündeki kamyonu geçecek yerde hoop bi tuzak bizde caydırma değil radar 2.tip bi vergi toplama aracı...
ben hep uyarırım
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2011, 08:15:35 »
Etik....
Avrupa ülkelerinde, sürücüler çok daha itinali radar için sellektor yapıyor. Memlekette uyaran çok az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2011, 08:19:20 »
4 şeritli yola 70km/saat hız sınırı koymak kadar etik...

Evet etik bencede. Radarın amacı caydırıcı olmaktır, pusuya yatmak değil bence.

doğru söze ne denir...
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2011, 08:41:25 »
Ben bu konuda kararsızım. Çünkü sellektör yapmakla karşınızdaki sürücüyü herhangi bir suça teşvik etmiyor, tersine bir kurala uyması konusunda uyarıyorsunuz. Evet, amaç belki karşı tarafın ceza yemesini engellemek ama sonuca baktığınızda uyarıyı alan sürücü daha sakin kullanacağı için iyi bir amaca hizmet etmiş oluyorsunuz. Fakat  bu şekilde uyarılan sürücü, sürekli olarak ceza yemekten kurtulacağı için cezanın caydırıcılık etkisi de azalır mı acaba diye tereddüt içerisindeyim. Maalesef ülkemizde trafik kontrolleri genelde üzüm yemek için değil bağcı dövmek için uygulandığı için bu caydırıcılık meselesi hiç bir zaman gerçekleşmiyor ama yine de işin etik tarafı burada devreye giriyor sanırım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2011, 09:08:11 »
Bazı karayollarında sırf ceza amaçlı saçma hız sınırlamaları getiriliyor  bu gibi yolllarda radar uyarıları bence etik.etik olmayan ceza yediğimizde bazı görevlilerin ve şoförlerin rüşvete karışması en etik olmayan bu bence:)
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 16, 2011, 09:09:30 »
valla bencede etik şahsen ben radarı gördümmü karşı tarafa hem sellektör hemde müsait bir durumsa elle yavaşlaması için uyarırım.
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 16, 2011, 09:20:24 »
Hayatı yollarda geçen tüm şirket elemanları için %100 etik. Hele hele günlük radar cezası kotası koyan sevgili trafik müdürlüğüne karşı olduğu için mega etik. Hatta imkan olsa da kestikleri ceza üzerinden yüzde prim alan ....... fahri trafik müfettişlerini de haber verebilsek şöförlere. Ben bile binde üzerinden prim alıyorum..... memleketinde.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 16, 2011, 09:50:05 »
Bencede sonuna kadar etik. Eğer devlet taa senenin başından bu sene şu kadar trafik cezası toplayacağız diye hesaplıyor ve bunu gelir kabul edip sene sonuna doğru eğer hedef tutmadıysa kota dolana kadar herşeye ceza kesiyorlarsa ve bu etikse sürücülerinde birbirini uyarmasından etik birşey yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 16, 2011, 10:07:19 »
Bende karasızlardan biriyim.Daha önce bende uyarıldım fakat genelde ben uyarmam.Yediğim cezaların % 90 ı aşırı hız.Örnek vereyim.Hız sınırı 50 olan yerde 95 ile gitmişim.hız limiti 90 olan yerde 123 ile gitmişim gibi.Genelde kurallara uyan biriyim ama birde kurallar bize uysa hiç fena olmaycak :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 16, 2011, 10:33:02 »
bilkent köprüsünden bilkent üniversitesine kadar olan yolda hem radar uyarı levhası koymayıp hem radar aracını gizleyerek 50 hız sınırına uymamızı bekleyen polisler oldukça, orasını herkes öğrendi bu sefer de aşağı iniş istikametinde koyalım diyerek yine levha vb bir uyarı tabelası koymadan üstelik virajı döner dönmez burun buruna gelinen yine gizli bir yere pusan radarlar oldukça üstelik ben 50kmde 5. vitese atıp yokuş aşağı viteste salayım derken arabanın eğimden dolayı hızlanması söz konusuyken ve radara girmeyim diye sürekli frene basmam gerekiyorken karadenizde radara kafadan giren sarhoş kardeşimizin yaptığı bile etik..değil ki sellektör eylemi..

ben şahsen ankarada belli başlı radar noktalarını öğrenmeye başladım, o noktalara yaklaşırken trafiğin hızlı akmasını engelleyecek şekilde soldan yavaş gidiyorum, orta şeride de yavaş giden birini alıyorum arkamdakilerin radara yakalanmamasını sağlıyorum..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 16, 2011, 10:34:37 »
gecen  gün  mobeseden  70km lik  3 şeritli sahil yolunda 98 yaptığım  için 290TL radar yedim eve  geldi :(

yaa bazı düzenlemeler  değişmeli , ya da  araçları bizim trafik kurallarına  göre değiştirmeliyiz.

gecenın 02,00 sinde  3  şeritlik bomboş yolda 70le  gitmek ne  kadar mantıklı, ki bilmiyordum  bilseydim  orda  oldugunu mobesenin ( yenı konmus ) en  azından  dereyi geçinceye  kadar....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !