Bu arada Almanya'da arayip radyoya bildiriyorsun. Radyolar 15-20 dakikada bir nerde radar var diye anons yapiyorlar. Ve legal.
bu güzel işte, önemli olan hızı önlemek, yoksa vatandaşı tuzağa düşürmek hiç etik değil
ben şahsen ankarada belli başlı radar noktalarını öğrenmeye başladım, o noktalara yaklaşırken trafiğin hızlı akmasını engelleyecek şekilde soldan yavaş gidiyorum, orta şeride de yavaş giden birini alıyorum arkamdakilerin radara yakalanmamasını sağlıyorum..
onunda çaresini buldular türkay
şimdi mesafe kontrollü radarlar kurdular, artık hiç bi yerde hız yapaayacaksın
onunda çaresini buldular türkay
şimdi mesafe kontrollü radarlar kurdular, artık hiç bi yerde hız yapaayacaksın
evet abi ama şehir içinde daha uygulanmadı diye biliyorum
bu konuda bir ceza kesilmişti bir sürücüye radarın var olduğunu uyardı die.ama yüksek mahkeme bozdu kararı.gerekçe olarak kaza riskini azaltarak
dikkatli kullanmaya teşvik gibi bişi denmişti.bu kanuni karar zaten.
vicdani karara gelince tabiki etik.benzin: 4.20 tl.herşey etik.
1- etik tir hem de çok güzelinden bir etiktir.
2- ceza makbuzuna önce 60 yazıp sonra karalayarak 70 e çıkaran cezasever memurumun makbuzu hala elimde. 1,5 yıl önce yaşanan bu olayda ceza makbuzu 4,5 ay sonra gelmişti de peşin ödediğim için 198 liracık ödemiştim.
3- Malumunuz Aksaray ili önemli yollar üzerinde. 5-6 yıl kadar önce, bir haftalık bir bayram tatilinde, Aksaray Valisi şöyle bir uygulama yapmıştı. Bayram tatilinin başında ve sonunda sivil arabalar çıkartmıştı. Arabaların içindeki sivil giyimli polisler, karşı şeritten gelenlere durmadan sellektör yapıyordu. İşin ilginç tarafı da bir çoğununda teşekkür babından el sallaması, korna çalması yada sellektör yapmasıydı. Haberlere konu olan bu uygulamada o bayram tatilinde Aksaray da çok az ölümlü kaza olmuştu.
4- 5/6 ay önce, kırmızı ışıktan kopup gelen gelen yeni kasa toyotaya sellektör yapmıştım da o da elini başına götürüp selam vermişti. Muhtemelen yazılacak bir cezayı önlemenin haklı gururunu yaşamıştım. Yaşasın toyota kardeşliği yaşasın radar kardeşliği.
Bana göre ülkemizde radarlar ceza kesmek için kullanılıyor sürücülerin hızlı araç kullanmalarını engellemek için değil. Gerçekten de öyle yerlere radar koyuyolar ki. Amaç apaçık ortada. Radara karşı değilim sadece amacına uygun kullanılmasını istiyorum.
Yardimlasma diyelim buna. Dedektoru olmayan, haberi olmayani uyarmak.
Sabit radarda uyarmak, yerini bildirmek bir nebze kolay ama gezici devriye aracindaki radari bildirmek daha yararli/etik.
Bana göre ülkemizde radarlar ceza kesmek için kullanılıyor sürücülerin hızlı araç kullanmalarını engellemek için değil. Gerçekten de öyle yerlere radar koyuyolar ki. Amaç apaçık ortada. Radara karşı değilim sadece amacına uygun kullanılmasını istiyorum.
Bende tümseklere karşı değilim ama sağolsun belediye öyle bir tümsek yapmış ki kamyon veya tank lar için sanırım yazık günah ya koy standart modern tümsek milletin aracı zarar görmesin.
adam gibi toplu taşımanın olmadığı;
şehir içine duble yol yapıldığı(ankara:eskişehir-konya yolları);
ve bu yollara adam gibi bağlantı yollarının yapılmadığı;
hatta 3-5 kavşağa polis koyulup "bütün şehrin trafiğini düzeltecem buradan düzelticem ehi ehi" derken daha beter eden yönetim tipi olduğu sürece sonuna kadar etiktir bence..
Toplu tasima Turkiye'de bircok ulkeye gore( Amerika da dahil) cok cok ileri duzeyde. Istediginiz yere toplu tasima araclariyla gitme imkaniniz var, kara+deniz.
2 hafta önce inegölden dönerken eskişehire ,110 km hız tabelası olan yerde 125 km ile ceza yazdılar .hızımın 125 olmadığına eminim.anlık ve 125 olmayan hıza öde bakem 140 tl yaptılar. bir de dalga geçer gibi ne iş yapıyorsunuz nerelisiniz ?...plaka 26 olunca yurdumun polisi....radarın olduğu yerden hemen önce biri selektör yaptı sağolsun ama ben selektörü gördüğüm an radarla burun buruna geldim.önceki sürücüler selektör yapsaydı o 110 geçmezdim ceza yemezdim. kesinlikle ETİK ...selektör yapmayanlara da dilerim ki her hız limiti aşımlarında radara yakalansınlar:)
Toplu tasima Turkiye'de bircok ulkeye gore( Amerika da dahil) cok cok ileri duzeyde. Istediginiz yere toplu tasima araclariyla gitme imkaniniz var, kara+deniz.
ahmet bey ben bunu gelişmişlik olarak görmüyorum açıkçası...
zira birçok ülkede(özellikle amerika) araç sahibi olmak ve arabaya binmek bir lüks değil, doğal bir durum, toplu taşımayı fakirler ve öğrenciler kullanıyor çoğunlukla, siz de bunu sık sık gözlemliyorsunuzdur...
ayrıca 24.00'da sonlanan bir toplu taşıma sistemi bence bir çeşit utanç belgesidir...
Japon Şinkansen trenlerinin son 5 yıllık averaj geç kalma süresi 6 saniye imiş. Şaka gibi ya
Oguzhan kardesim, herkesin arabasi yok. Oldugunu kabul ettigimizde de park sorunu cikiyor karsimiza. Sehirde bir isimiz oldugunda nereye park edecegiz?
Arabasi olmayan cok kisi var burada da. Oturdugumuz yerlesim yerindeki en yakin bakkal dukkani 3 km otede.
Sehirler arasinda da durum ayni. Bir iki otobus firmasi var ulke genelinde calisan. Otobusler cok eski, bakimsiz. Konfor falan hak getire.
Trenler de eski ve yavas. Bir hizli tren yok mesela. Bu eyalette metro da yok. Nufusu 6-7 milyon.
Bir de kisin araba kullanmak zor. Ne kadar kis sartlarina hazirlasan da zor. Trenle, tramvayla, otobusle sehre gideyim istiyorum. Yok. Islemiyor.
Her arabasi olan her yere arabasiyla gidecek diye bir durum yok. Kimisi cevreyi koruma adina toplu tasima istiyor. Bir tek kisinin bir yerden bir yere her daim sahsi aracla tasinmasi hem israf, hem de cevreye zarar.
Her isteyenin arabasi olsun, ama istendiginde isleyen yaygin bir toplu tasima sistemi bulunsun.
24 saat calismasi en ideali tabii. Turkiye'de Izmit'te evden Ataturk Havaalani'na (havaalaninin icine kadar) toplu tasimayla ulasabiliyorum. Bence bu buyuk bir nimet.
Mustafa kardesim de insallah karsilastirma imkani bulur.
Sinkansen trenleri toplu tasimanin en ileri noktasi. Buranin eyalet Cumhuriyetci parti mensubu secilmis valisi, federal hukumetin hizli tren icin bu eyalete ayirdigi 800 kusur milyon dolari reddediyor. Ankara'dan Istanbul'a bir saatte gidilebilecekken bu engellenmek isteniyor. Hangi acidan bakilirsa bakilsin mantiksiz.
sonucta yolda radar tabeleları mevcut.radar olduna dair bizi uyarıyor.bende karşıdan gelen aracı radar oldugu için uyarıyorum.bundada hiç bir sakınca görmüyorum.amac uyarmna tabelayla yada farklı yollarla.
Yurdum insanı öyle yardım severdir ki yolda çevirme, radar vs. kontrol olsa birbirimize hemen defalarca selektör yaparak ikaz ederiz. Bazı arkadaşlar eliyle kağıt kalem yaparak ceza yazıyorlar mesajı verir bize. Ey gidi TÜRKİYEM.
bi arkadaşımda elini camdan çıkarıp tepe lambası işareti yapıyordu
Yurdum insanı öyle yardım severdir ki yolda çevirme, radar vs. kontrol olsa birbirimize hemen defalarca selektör yaparak ikaz ederiz. Bazı arkadaşlar eliyle kağıt kalem yaparak ceza yazıyorlar mesajı verir bize. Ey gidi TÜRKİYEM.
Gökhan Bey, konunuzu daha önce açılmış olan bu başlık ile birleştirdim.
1 hafta önce ben de yemişim 50 km/h sınır varmış duble yolda 118'le yakalanmışım, üstelik plakaya kesmişler; çevirme de yoktu,tabela da yoktu oysa

Bi uyaranımız olmadı ki