0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi ne derecede doğru bilmiyorum ama bazı cihazlar radarın sizin hızınızı ölçmesini engelleyebiliyor ama o zamanda polis hızınızı ölçemediğinden şüphelenip cihaz araması yapıyor ve bulursa hızdan yiyeceğiniz ceza yiyeceğiniz cezanın yanında devede kulak kalıyor .
Başkalarını uyarmak etik değildir. Ama,Başkaları bizi uyardığında oldukça hoş oluyor, insan gerçekten çok seviniyor ve kendimize bir güven geliyor... !?? Yalnız şöyle bir durum var, ben CC 110 ile giderken radar durumunda karşı şerittekiler beni diğerlerinden daha fazla defa uyarıyorlar.Siz 90 - 100 - 110 ile giderken karşıdakide 110 ile geliyorsa o kişinin aşırı süratle geldiğini düşünebilirsiniz, görüntü öyledir ama gerçek öyle değildir.En güzeli bize düşen sorumluluğumuzu yerine getirip, tek şeritli yollarda 90, bölünmüş yollarda 110, otobanda 120km/h geçmemek. İnanın, başkaları tarafından uyarılmayı beklemeden, ceza korkusu olmadan yol almak çok huzurlu ve rahat oluyor.
Arkadaşlar,Eskiden yani bir kaç ay öncesine kadar radar uygulaması yapılan yerlere uyarı levhası koymak zorunlu idi. Bunun nedeni de daha önce de yazdığım gibi "Devlet vatandaşına tuzak kurmaz" mantığı idi ve uyarı levhası olmadan yazılan cezaları mahkemeler vasıtası ile iptal ettirebiliyrodunuz. Yeni uygulamada ise bu uyarı levhası kaldırılıyor. Artık bundan sonra uyarı levhası falan göremeyeceksiniz. Yani mantık paraya ihtiyaç duyulan dönemlerde her yere polis pusu atacak, kuytuyu bulup saklanacak ve cezayı kesecek. Mahkemeye de başvursanız iptal ettiremeyeceksiniz. Diğer bir husus da uluslararası hukuk kuralları gereğince "kişi suçu ispatlanana kadar suçsuzdur". Yani siz hız limitini aşmadığınızı veya bir arkadaşımızın dediği gibi emniyet kemerinizi taktığınızı ispatlamak zorunda değilsiniz bunu iddia eden yani polis ispatlamak zorunda. Ancak ülkemizde artık hukuk kalmadığı için insanlar her yerde olduğu gibi trafikte de suçsuz olduklarını ispatlamak zorunda bırakılıyor. Ve maalesef bunu mahkemeler istiyor.Hal böyle olunca karşıdan gelen araçlara radarı selektör ile ikaz etmek de etik oluyor.
Bana kalırsa ;2011 ticari bir araç (panelvan:fiorino,kangoo,connect) her yıl vizeye sokulması zorunluyken.Tarihi kartallara ts12 lere bizden daha fazla hız yapmasına izin veriliyorsa bence etik
Aynen sen 20 yıllık hurdaya 120 km hız sınırı uygula 2013 model sıfır araca kalk 90 km uygula . Aynı aracı alırken %40 ötv ödeyip hususi olarak tescil ettirdiniz mi hız sınırı 120 muayene 2 yıl oluyor . Anlamadığım %40 ötv ödendi mi aracın süspansiyonunda veya herhangi bir yerinde bir değişiklik mi yapıyorlar . Ben bu işe akıl sır erdiremedim .
saçmalık biraz da orada başlamıyor mu zaten...motor-yürüyen vs olarak tamamen aynı araç nasıl oluyor da biri otomobil diye geçerken öteki kamyonet olarak geçiyor...
''Göçebe'' terimi ile zihinlere zorla yaftalamalardan ziyade...
Aşağıdaki veriler yorumlanırsa, oldukça ilginç sonuçlar görülebilir. Örneğin katı kuralların her zaman işe yaramadığı.