Gönderen Konu: radarı haber vermek etik mi ?  (Okunma sayısı 17788 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: radarı haber vermek etik mi ?
« Yanıtla #20 : Mart 16, 2011, 10:40:54 »
gecen  gün  mobeseden  70km lik  3 şeritli sahil yolunda 98 yaptığım  için 290TL radar yedim eve  geldi :(

yaa bazı düzenlemeler  değişmeli , ya da  araçları bizim trafik kurallarına  göre değiştirmeliyiz.

gecenın 02,00 sinde  3  şeritlik bomboş yolda 70le  gitmek ne  kadar mantıklı, ki bilmiyordum  bilseydim  orda  oldugunu mobesenin ( yenı konmus ) en  azından  dereyi geçinceye  kadar....
yok artık tunç ya..üçkuyular-konak aralığında mı yedin? izmirde 2009 u kullanmak farz oldu, 98le dayanamıyorum basıyorum, 2009la 60 sabit ooh yeşil dalga :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 16, 2011, 10:40:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 16, 2011, 10:44:05 »
............................ karadenizde radara kafadan giren sarhoş kardeşimizin yaptığı bile etik...............................
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Unutmuşum ben onu yaaaaaaaaaaaaaaaaa lna ne güldüydüm...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 16, 2011, 10:53:19 »
radar olduğunu karşı taraftan gelen sürücülere bildirmek kadar etik bi davranış daha görmedim...son derece sevap ve hayırlı bi iş...bu tuzaktan sürücüleri kurtarmak ve paralarının ceplerinde kalmasını sağlamanın neyi yanlış olabilirki...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 16, 2011, 10:54:32 »
Nokianın (bende E72 var) "TRAPSTER" DİYE bir progamı var ışıkları radar kameralarını gezici radarları falan işaretliyorsun başkasıda aynı yerde radar olduğunu onaylarsa renkli ve sesli uyarı veriyor bi ara izmir balıkesir arasında denedim bayağı tutturuyor ama internet üzerinden yediğinden tasarruf tedbiri turkcell int pakedini kapadım o güzel telefonu sadece alo yapıyorum:)
programı bi deneyin derim
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 16, 2011, 11:03:23 »
yok artık tunç ya..üçkuyular-konak aralığında mı yedin? izmirde 2009 u kullanmak farz oldu, 98le dayanamıyorum basıyorum, 2009la 60 sabit ooh yeşil dalga :P
sahil  yolu evet kardeşim benım :( ,  tam  olarak nerede  bulamadım, ama  yalı nın  orda biryerlerde  incelemeye gidicem, zaten  sizin  o tarafa  gelirken  arka  yol otoban ı kullanıyorum , miss ( biliyorsun ) :P , birde  karşıyaka  yolunda altınyol da  var  yağ fabrıkasının ordaki üst geçite  koymuşlar ;) , yavas  yavas  örüyorlar  izmir'i mobeseyle ve  her  yerde  çevirme  var  mutlaka  gece  çıkmıyorum  bu yuzden :D

koydu vallahi , geçen hafta sonu  2  kere  çandarlı yaptım(640km) amcamların caddy ile 2gün  üst üste  nereden baksanız  3-4 km kadar  herkezi uyardım radar  var diyee ... çok gereksiz  cezalar  yedim  bu yuzden  herşey etikkk
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mart 16, 2011, 11:14:21 »
lan oldu mu şimdi lan... ne güzel izmirde kamera yoktu dolayısıyla kameraya kadar yavaş gidip kamera hizasında doğal rolling de olmuyordu..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2011, 11:18:48 »
yazılanlara bakılırsa oy birliğiyle etik olduğuna karar verdik ozaman yollarda sellektöre devam  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 16, 2011, 11:21:55 »
otobanlarda  hala  hiçbirşey  yok  türkay, hele aydın  otobanında , çeşme de zaman zaman seyyar radar var , Dikkat !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mart 16, 2011, 11:24:59 »
otobanlarda  hala  hiçbirşey  yok  türkay, hele aydın  otobanında , çeşme de zaman zaman seyyar radar var , Dikkat !
aydın otobanında olmaz mıı :D söke çıkışına gelmeden önceki düzlükte hani en uzun düzlük :D kamera var sonuna yakın.. yokuştan iniyorsun kaptırıp tam son sürat görüyorsun hop kamera :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #29 : Mart 16, 2011, 11:26:33 »
valla erol kardeşim bazı yollarda tabela bile yok inan,ya bide radar nedir yani,şu yolda şu km den fazla hız yapamazsın,tüm sürücüler araçlarının kapasitesine ve yolun durumuna göre hızını ayarlar,şimdi bana desler şu yolda 200 km serbest ben o hızda gidemem zaten aracımın kapasitesi kaldırmaz o hızı.

Radar kontrol noktalarında tabela %100 vardır,dediğim gibi bizim polisimiz öylebir noktaya yerleştiriyorki gör görebilirsen,radar tabelası diğer şöförlerin yaptığı sellektör gibi dikkat anlamını taşır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 16, 2011, 11:32:43 »
aydın otobanında olmaz mıı :D söke çıkışına gelmeden önceki düzlükte hani en uzun düzlük :D kamera var sonuna yakın.. yokuştan iniyorsun kaptırıp tam son sürat görüyorsun hop kamera :D

hee  evet  shell dinlenme  tesisleri, burgerking  ın  orda  var , birde  soke/pamucak  düzlüğünde  var  sol tarafında selcuk  hava alanı olan  yolda, kavşağın  500mt gerisine  kuruyorlar, zaten  herkez  solda ise  bi tane  sivri  sağda  gidiyorsa( bilmiyordur kesin ) ben  peşine  takılıyom  dib  dibe :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #31 : Mart 16, 2011, 11:38:39 »
uyarı tabelası koyuyolar ama gezici radar araçları mesela yere üçgen tabela koyuyo, onu görmek zaten zorken bide onu yere devirip yatırıyolar, sorarsanda "haberimiz yok rüzgardan devrilmiştir" diyolar. bu sebeple selektör olayının etik olduğu konusunda hiç şüphem yok, hatta selektör yapmamak etik değil bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 16, 2011, 11:43:17 »
Benzine zam +radarları arttır. Devlete süper gelir kaynağı. Kaynak=Vatandaş
Bizim şehir(ESKİŞEHİR) içine bile koymuşlar radar pes dedim. Çevre yolumuz var meşhur orda hız 70 km. bazı bölümünde ise 50 km. hız. Yani 70'i görüp o hızda seyrederken 50'yi görmezsen ilerde yandı gülüm keten helva. Çok öfkeliyim bu konuda. Sellektöre ve dayanışmaya devam. Etiktir yapılan bu davranış.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 16, 2011, 13:50:32 »
Etik mi degil mi tartisilir ama sanirim uyarmanin bir cezasi var diye biliyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 16, 2011, 13:53:53 »
Bu arada Almanya'da arayip radyoya bildiriyorsun. Radyolar 15-20 dakikada bir nerde radar var diye anons yapiyorlar. Ve legal.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 16, 2011, 14:24:43 »
İzmir Seferihisar yolunda bilenler bilir bölünmüş yoldur karşıdan gelenlerin hepsi  selektör yapıyordu önce bir anlam veremedim oysaki( 1985' den beri araç kullanırım )kapı açık veya başka bir sorun var diye düşündüm ama bir kaç km gidince jeton düştü ama geç oldu  :) :)  :) tezgah kurulmuş çek bakalım sağa dediler sonuç (51/2A) 110 km/h radara girmişiz 10 ceza puanı 128 tl para cezası peşin ödedik 96 tl bencede sürücüler birbirini uyarmalılar tamam aşırı sürat iyi değildir ama 3 şeritli ve bölünmüş yollarda da belirnenen hızlarla seyretmek bazen kazalara daha çok davetiye çıkarır  trafik gerektiği gibi akar zaten kurallara uyacağız derken bazen maganda saldırısınada uğrama riski var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 16, 2011, 15:55:54 »
ben niğde de ikamet ediyorum.niğde ile 15 km mesafedeki ilçesi arasındaki yolda kısa bir süre önce hız sınırı '''65'''  idi. hız sınırlarını pek nadir aşan babam bile ceza yedi .  200 küsür lira. bu hız sınırını %10 u bile zor hesaplanıyor. emniyet hız sınırını kafasına göre koyuyor heralde. Allah razı olsun ki sonradan '''70''' yaptılarda matematiği zayıf sürücüler kolay hesap yapıyor.  :D :D   Artık babamın sütten ağzı yanmış ki 70-75 gidiyor.
sellektör yapma bence etik hatta farz :D
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 16, 2011, 16:23:34 »
Ben radar sevmiyorum. Bence tamamen etik insanları yolda gafil avlamak etikse bizlerin birbirini uyarmasıda etik bir durum.

90 olan yerde 93 le ceza kesiyolar robot değilizki o hızı 90 da sabit tutalım. Neyse... :D
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 16, 2011, 16:51:34 »
90 olan yerde 93 ile ceza kesemez, itiraz edebilirsiniz, %10 hata payı var. 99'a kadar ceza kesemez.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 16, 2011, 17:20:22 »
90 olan yerde 93 ile ceza kesemez, itiraz edebilirsiniz, %10 hata payı var. 99'a kadar ceza kesemez.

Öyle bir kesiyorlar ki anlatamıyorsunda. 70 ile geçilmesi gereken yerde 71 ile yakalanan arkadaşım ne yaptıysa fayda etmedi, paşa paşa yazdılar cezayı.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.