Gönderen Konu: Hangi Lcd Tv ?  (Okunma sayısı 15299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Lcd Tv ?
« Yanıtla #60 : Nisan 03, 2011, 12:46:33 »
4 tane alabilirdin Kemal abicim :D :D Birini salona birini mutfağa birini banyoya birini odana koyardın be Kemal abicim :D :D
Aslında dediğin doğru ercü,
şöyleki;
Üniversite yıllarım biraz uzun sürdü,  rehberlik falan yaptım, o yüzden hiç düzenli bir hayatım olmadı , uzun yıllar yurtlarda, otellerde, yurt dışında değişik yerlerde kaldım
dolayısıyla ev yaşamına biraz hasret geçti yıllarım; o yüzden şimdi gerekmedikçe evden çıkmıyorum, ev yaşamını seviyorum , böyle olunca da TV en gerekli alet oluyor
senin şaka yollu söylediğin yatak odasında banyoda vs  gerçekten var, hatta bi tanede tüplü sony kaldı elimde onuda balkona koydum; öyle sanıldığı gibi çok zor çok masraflı şeyler değil ya

Şimdi gözüme kestirdim 60 inç 200 hertz ve 3D li sony, istanbul bilişimde 7-9 bin arası satılıyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 03, 2011, 12:46:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 03, 2011, 13:02:37 »

Evet doğru ama çok koydu be Ali abi :D 1799 falan ödedik  şimdi 1500 vay bee :D :D

Ayrıca 46 c 650  2300-2400 falandı galiba :D

teknoloji cidden çok hızlı gelişiyor ve eskiler ucuzluyor.. lcd yeni yeni oturmuş, daha led tv söylentisi bile yokken plazmaların fiyatları yeni ucuzlamışken 94 ekran toshiba lcd televizyona 5 bin tl vermiştik.. geçen yıl da 110 küsür ekran philips'e 1700 lira verdik..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 03, 2011, 17:50:35 »
Aslında dediğin doğru ercü,
şöyleki;
Üniversite yıllarım biraz uzun sürdü,  rehberlik falan yaptım, o yüzden hiç düzenli bir hayatım olmadı , uzun yıllar yurtlarda, otellerde, yurt dışında değişik yerlerde kaldım
dolayısıyla ev yaşamına biraz hasret geçti yıllarım; o yüzden şimdi gerekmedikçe evden çıkmıyorum, ev yaşamını seviyorum , böyle olunca da TV en gerekli alet oluyor
senin şaka yollu söylediğin yatak odasında banyoda vs  gerçekten var, hatta bi tanede tüplü sony kaldı elimde onuda balkona koydum; öyle sanıldığı gibi çok zor çok masraflı şeyler değil ya

Şimdi gözüme kestirdim 60 inç 200 hertz ve 3D li sony, istanbul bilişimde 7-9 bin arası satılıyor

Para çok geliyorsa benim bisiklete bir el atalım :D :P

Abi 7-9000 para verilirmi televizyona yapma allah aşkına ayrıca Türkiyede 100 hz üzerinde yayın olmadığından 200 hzlik televizyon flulaştırarak gösteriyormuş bence alma ;)
teknoloji cidden çok hızlı gelişiyor ve eskiler ucuzluyor.. lcd yeni yeni oturmuş, daha led tv söylentisi bile yokken plazmaların fiyatları yeni ucuzlamışken 94 ekran toshiba lcd televizyona 5 bin tl vermiştik.. geçen yıl da 110 küsür ekran philips'e 1700 lira verdik..

Fena yaa 5000 lira :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Nisan 03, 2011, 19:08:57 »
Hertz dedikleri Tv nin gösterim hızı, yayınla ilgili değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Nisan 03, 2011, 21:01:30 »
Hertz dedikleri Tv nin gösterim hızı, yayınla ilgili değil

Biliyorum işte Türkiyede ona uygun yayın gelmediği için flulaşma oluyormuş.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Nisan 05, 2011, 17:13:58 »
yakın bir süre sonra tüm kanallar HD sormatında yayın yapacağından evimizdeki pal sistemli tv lerin papuçları dama atılacakdır.marka model veremem ama LCD yerine LED TV düşünmeni tavsiye ederim.

Biraz daha  parlak  kontrast ve enerji tasarrufu haricinde  başka  ne  artısı  var ki ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Nisan 05, 2011, 18:03:35 »
Yok işte, eksik bilgilendirilmiş bir vatandaş :)

Sağlamlık konusunda da biraz daha iyi olabilir, LED'ler kolay kolay bozulmuyor.

Yakın zamanda da HD'ye geçileceğini zannetmiyorum, daha karasal analog antenli yayınlardan bile kurtulamadık...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Nisan 05, 2011, 18:43:43 »
şimdi çıkan panel Tv lerin içinde uydu alıcılarıda var, yayıntılardan kurtuluyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Nisan 06, 2011, 01:07:00 »

Yakın zamanda da HD'ye geçileceğini zannetmiyorum, daha karasal analog antenli yayınlardan bile kurtulamadık...

sizin zannemediğini şey bazı diijital platformlar dahil bir çok kanalda test aşamasını geçti uygulmaya girdi bile yıllarca pazarlama konusunda yapılanın tersine bu sefer şirketeler önce ürünlerini çıkartıp satmaya başladılar sonra sisteme geçmeye başladırlar.tv kananalları alt yapılarını sdı üzerinden yapıyor olmalarına rağmen hd formatına dönüştürüyolar.evet biz yayıncılar ne yaparsak yapalım evde son izleyici maalesef şu an yayaınları analog izliyorlar bu hem recever dan kaynaklanıyor hem kullandığımız tv lerden kaynaklanıyor,ama tekrar ediyorum yakın zamanda tüm kannalar hd yayın yapacaklar ve izleyici mecburen hd formatlı tvler almaka zornda kalacaklar..bu konudaki bilginiz neye dayanıyor bilmiyorum........
ayrıca karasal antenlerdende kurutlacağız halen test aşamasında olan dijital anten sistemi olumlu sonuçlar vermeye başladı trt nin bazı kanllarının test yayını yapıldığı sitem 3 yıldır deneme aşamasında.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Nisan 06, 2011, 09:33:43 »
trt DVB-T yi kaç yıldır test ediyor ki? 5? 10?

Daha Amerika veya Avrupada bile tüm kanalların HD olduğu bir ülke yok, ki biz onlardan 5-10 sene geriden geliyoruz. Sizin yakında dediğiniz bence en az 10-15 sene sonrası.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Nisan 07, 2011, 00:24:28 »
zamın geldiğinde hep birlikte göreceğiz......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Nisan 07, 2011, 14:16:29 »
kemal abi takdir etmek lazım sizi, teknolojiye bu kadar para yatırmanız, tercih meselesi...
arkadaşlar vatanda samsung 32c630 999 TL, küçük lcd düşünenler için iyi bir TV...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Nisan 07, 2011, 14:53:59 »
sizin zannemediğini şey bazı diijital platformlar dahil bir çok kanalda test aşamasını geçti uygulmaya girdi bile yıllarca pazarlama konusunda yapılanın tersine bu sefer şirketeler önce ürünlerini çıkartıp satmaya başladılar sonra sisteme geçmeye başladırlar.tv kananalları alt yapılarını sdı üzerinden yapıyor olmalarına rağmen hd formatına dönüştürüyolar.evet biz yayıncılar ne yaparsak yapalım evde son izleyici maalesef şu an yayaınları analog izliyorlar bu hem recever dan kaynaklanıyor hem kullandığımız tv lerden kaynaklanıyor,ama tekrar ediyorum yakın zamanda tüm kannalar hd yayın yapacaklar ve izleyici mecburen hd formatlı tvler almaka zornda kalacaklar..bu konudaki bilginiz neye dayanıyor bilmiyorum........
ayrıca karasal antenlerdende kurutlacağız halen test aşamasında olan dijital anten sistemi olumlu sonuçlar vermeye başladı trt nin bazı kanllarının test yayını yapıldığı sitem 3 yıldır deneme aşamasında.......
HD yayın olduğunu biliyoruz ama hem HD alıcı çok pahalı hemde yayınlar paralı, bu şekilde kim geçmek ister HD ye
Benim Televizyonum HD ama ancak bluray gibi cihazlardan özel DVD den seyredebiliyoruz
HD yayın iyice yaygınlaşıp bedava olursa , ayrıca bundan sonra üretilen LED TV lerin içinde entegre dekoderide  olursa , işte o zanman amacına ulaşır
sanırım o zamana kadarda başka bir yenilik çıkar, üç boyut veya daha ilerisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Nisan 07, 2011, 14:58:04 »
kemal abi takdir etmek lazım sizi, teknolojiye bu kadar para yatırmanız, tercih meselesi...
arkadaşlar vatanda samsung 32c630 999 TL, küçük lcd düşünenler için iyi bir TV...

Bu gün BestBuy dan bir broşür geldi
biliyorsunuzdur best buy tr (ve çin) deki mağazalarını kapatıyor
32 inç yani 82 ekran SONY 789 Tl.
bence 82 ekran arayanlar için bulunmaz fırsat
Vatan computer izmirdeki yeni mağazasının açılışı için aynı TV yi
bu civarda bir fiyattan satmıştı iki saat sürmeden stokları tükenmişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Nisan 07, 2011, 18:04:28 »
Best Buy magazalarini kapatiyor demek... Best Buy benim icin Worst Buy, herseyde en yuksek fiyat Worst Buy'da :D Istisnasiz.

Banana plug nedir arkadaslar?Receiver'in speaker baglantilarindan bazilari farkli. Duz baglanti olsa daha kolay gibi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Nisan 07, 2011, 21:10:03 »
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Nisan 08, 2011, 00:47:34 »
 :islik: 

:-\

Bir faydasi var midir kurban? :P
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Nisan 08, 2011, 09:40:53 »
yok ya, sıyır kabloyu bağla gitsin :D

yapabilirsen sıyırdığın yeri lehimle, hem sağlam olur, hem de kontak bölgesi büyüyeceği için ses kalitesi artar

Best Buy'dan bizim patron da 750 liraya bi 82 ekran Phillips almış geçenlerde, zararına satıyolar herhalde :P
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Nisan 08, 2011, 10:09:04 »
kemal abi best buy daki sony hd ready , anneme almayı düşünüyorum, acelesi de yok aslında, izlemeye devam...
samsung ue46c6000 2699 iyi fiyat...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Nisan 09, 2011, 00:46:29 »
HD yayın olduğunu biliyoruz ama hem HD alıcı çok pahalı hemde yayınlar paralı, bu şekilde kim geçmek ister HD ye
Benim Televizyonum HD ama ancak bluray gibi cihazlardan özel DVD den seyredebiliyoruz
HD yayın iyice yaygınlaşıp bedava olursa , ayrıca bundan sonra üretilen LED TV lerin içinde entegre dekoderide  olursa , işte o zanman amacına ulaşır
sanırım o zamana kadarda başka bir yenilik çıkar, üç boyut veya daha ilerisi

şirketler bu sefer satış politikalarını değiştirdiler zaten abi..HD ne olduğunu kaç kişi biliyorki yada HD ye şu an neden gereksinim duyuluyorki HD uyumlu monitörler tv ler satılıyor????önce alt yapıyı kullanıcılar üzerinden kuruyorlar sonrasında yayınları değiştiriyorlar..biraz düşünün dediğimin böyle olduğnu göreceksiniz..türkiye ilk tv yayınına almanyanını hibe cihazları ile başladı ve PAL sistemine geçmiş olduk sonrasında ellerindeki tümzamanı bitmiş teknolojiyi sattılar,yıılarca sihay beyaz yayaın izlemek zorunda kaldık ama aynı dönemde almanaya renkli yayına çoktan geçmişti bile...şimdi ise önce dediğim gibi tv leri değiştiriyorlar sonra yayınları değiştirecekler...ileride elbette teknoloji aynı kalmayacak ve yenilikler lacaktır ama şu an dünya üzerinde HD formatına ciddi yatırım yapılıyorken en az 50 yıl başka bir teknolojiyi piyasaya süreceklerini,sürseler bile yayıncılık açısından HD nin dışında bir yayın yapılacağını düşünmüyorum....ilk u-matic yayın yapıldı yıllarca sonra vhs ye dönüldü sonra s-vhs oldu özel tv lerle birlikte betacam oldu sonra bir ara araya dv ler girmeye çalıştı sdı oldu ve bu aşamalardan şirketle ciddi para kazandırlar oysa betacam varken dijital betacam da mevcuttu ama piyasaya sürülmemişti.....yayıncılar bu işi izleyiciye ücretsiz ulaştırıyor aynı şekilde hd olduğundada ücretsiz ulaştıracaklardır..:))