Gönderen Konu: Hangi Lcd Tv ?  (Okunma sayısı 15113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Hangi Lcd Tv ?
« : Mart 14, 2011, 15:02:14 »
5-6 ay  sonra  falan LCD  tv almayı düşünüyorum. Boyut olarak 40 veya 42 inç olabilir. Şöyle araştırmalarım  sonucunda  Sony nin lider olarak bilindiği bu platformda  Samsung  daha ön plana çıkıyor. Özellikle C650 serisinin bir çok markanın led tvlerinden bile daha iyi  görüntü  verdiği yazıyor. Ve bu modeli diğer modellerden  ayıran diğer bir özellikte DTS ses kodeğini desteklemesi. Yani direk MKV formatlı ve DTS ses kodekli filmleri sorunsuz  oynatıyor. Bunun yanında bir çok markanın modelleri ile  DTS codekli filmlerde  ses  alınamıyormuş.

Ama şöyle bir  durum  var, mesela C530 modeli nereden  baksan  bu modelden 300 TL daha  ucuz. Ve aralarında fark olarak birisi 50 diğeri 100 hz. Ve DTS codek farkı. Bu paraya  değer mi ?   

Ayrıca bir  soru:  Filmi pc de  oynatıp hdmi ile tv ye  aktarmakla,  direk usb veya taşınabilir hdd üzerinden direk tv de  oynatmak arasında görüntü kalitesi açısından bir  fark  olur mu ?

Son soru...  1800 civarı  bütçe ile 40-42 inç  arası  Sony, Toshiba, Philips ve Samsung markalarından  hangi model   LCD tv  alırdınız. (Her modelde farklı isimle  anılan  wireless bağlantıyı destekleyen modeller  tercihimdir)
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Hangi Lcd Tv ?
« : Mart 14, 2011, 15:02:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Lcd Tv ?
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2011, 15:47:02 »
İyi araştırmışsın abi :) Ben de geçen hafta C750 ( C650'nin 3D'li olanı) aldım. Samsung modellerinin görüntü kalitesi baya iyi. SPVA türünde bir panel kullanıyorlar, ve piyasadaki en iyi görüntü kalitesi olan panelmiş.

Sony de bu arada, LCD ve LED TVlerinde Samsung paneli kullanıyormuş (daha önce tavsiye ettiğim Toshiba da öyle) ;)

Diğer sorularına gelince, PC üzerinden işlemeli olarak film oynatmak her zaman için daha kaliteli olur diye düşünüyorum, ancak bu teorimi test etmişliğim yok malesef.

Wireless desteği sanırım çoğu modelde harici USB adaptör ile mevcut, ben direk LAN kablosu bağladığım için pek ilgilenmemiştim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2011, 15:49:44 »

Ayrıca bir  soru:  Filmi pc de  oynatıp hdmi ile tv ye  aktarmakla,  direk usb veya taşınabilir hdd üzerinden direk tv de  oynatmak arasında görüntü kalitesi açısından bir  fark  olur mu ?

İlgin için teşekkür  ederim kardeşim.  Peki bunun için düşüncen  nedir   Alper ? Yani tv de izlerken fark hissedilir mi ? Bu film pc den  oynuyor, yok  yahu  tv den oynuyor geyiği gibi ?  Yani takılma kırılma alt yazı problemleri pcde olmaz. Ama görüntü kalitesini soruyorum yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2011, 15:54:00 »
mesajımı editledim tam sen yazarken :)

Zaten daha önceden DVI ile bağlı PC vardı (şimdi HDMI oldu), TV'nin direk oynatması için codec falan sorunu olacağını düşündüğüm için hiç bakmadım bile o özelliklerine.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2011, 15:54:50 »
Osman bey bende Samsung C650 kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. 6 serisi ile 5 serisi arasındaki sizin saydığınız farklar dışında matlık farkı var. 6 serisinde renkler daha canlı.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2011, 16:02:05 »
5-6 ay  sonra  falan LCD  tv almayı düşünüyorum. Boyut olarak 40 veya 42 inç olabilir. Şöyle araştırmalarım  sonucunda  Sony nin lider olarak bilindiği bu platformda  Samsung  daha ön plana çıkıyor. Özellikle C650 serisinin bir çok markanın led tvlerinden bile daha iyi  görüntü  verdiği yazıyor. Ve bu modeli diğer modellerden  ayıran diğer bir özellikte DTS ses kodeğini desteklemesi. Yani direk MKV formatlı ve DTS ses kodekli filmleri sorunsuz  oynatıyor. Bunun yanında bir çok markanın modelleri ile  DTS codekli filmlerde  ses  alınamıyormuş.

Ama şöyle bir  durum  var, mesela C530 modeli nereden  baksan  bu modelden 300 TL daha  ucuz. Ve aralarında fark olarak birisi 50 diğeri 100 hz. Ve DTS codek farkı. Bu paraya  değer mi ?   

Son soru...  1800 civarı  bütçe ile 40-42 inç  arası  Sony, Toshiba, Philips ve Samsung markalarından  hangi model   LCD tv  alırdınız. (Her modelde farklı isimle  anılan  wireless bağlantıyı destekleyen modeller  tercihimdir)
     2 aydır samsung 40 C653 lcd kullanıyorum harika bir cihaz bir çok formatı destekliyor( görüntü,ses ve altyazı )internet tv özelliği falan var bahsettiğiniz wireless sanırım çok memnunum normal uydu yayınlarında bile görüntüsü çok iyi benim uydu receiver çok eski bir model ve aşırı bir kablo uzunluğuna rağmen (10 kat artı daire içi ) kesinlikle tavsiye ederim internette biraz araştırırsanız ne kadar olumlu yorumlar aldığını göreceksiniz zaten bir çok markanın led tvlerinden çok daha canlı görüntüsü var alacak olursanız samsung türkiye garantili olan ürünü tercih edin paralel ithalat ürünlerine bakmayın garantide sorun yaşayabilirsiniz yani belli mağazalardan almanızı tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2011, 16:03:49 »
Teşekkür ederim arkadaşlar  ilginiz  için. Umarım ben alana  kadar fiyatlar biraz daha  düşer. Ve kafamı karıştıracak  yeni modeller  çıkmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2011, 16:13:50 »
Abi felaket tellallığı yapmayı sevmem ama malesef Japonyadaki deprem felaketi Samsung gibi firmaları da etkileyecektir. Elektronik komponent üreten birçok Japon firması var o bölgede. Kısa vadede pek fiyatların düşeceğini zannetmiyorum :(
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2011, 16:42:19 »
Samsung 40 c 650 derim :) c 653 ile bitek kasa farkı var onun dışında özellikleri aynı :) Çok bomba televizyondur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2011, 13:42:12 »
Abi felaket tellallığı yapmayı sevmem ama malesef Japonyadaki deprem felaketi Samsung gibi firmaları da etkileyecektir. Elektronik komponent üreten birçok Japon firması var o bölgede. Kısa vadede pek fiyatların düşeceğini zannetmiyorum :(

İnşallah dediğin gibi  olmaz Alper.   
Samsung 40 c 650 derim :) c 653 ile bitek kasa farkı var onun dışında özellikleri aynı :) Çok bomba televizyondur :)

Ercüment, evet şu an için düşündüğüm tek  tv. Bakalım  nasip.

Birde Zafer arkadaşımın dediği paralel ithalat olayını anlamadım. Yani %95 olasılıkla tv yi internet üzerinden alacağım. Hangi siteler paralel ithalat ürünü  satıyor, hangileri  samsung Türkiye garantili ürün satıyor.  Yani reklam olmayacaksa belirtebilirmisiniz. Reklam olacaksa da özel mesaj atabilirsiniz. Normal ufak tefek elektronik eşyalarda alışveriş yaptığım siteler sayılıdır, garanti olayları  falan sağlam siteleri tercih ederim. Ancak tv, buzdolabı v.b  büyük eşyalarda siteden ziyade, servisle ve firmanın kendisi ile  muhatap olacağımız  için  haliyle  en  ekonomik siteleri tercih etmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2011, 14:09:26 »
İnşallah dediğin gibi  olmaz Alper.   
Ercüment, evet şu an için düşündüğüm tek  tv. Bakalım  nasip.

Birde Zafer arkadaşımın dediği paralel ithalat olayını anlamadım. Yani %95 olasılıkla tv yi internet üzerinden alacağım. Hangi siteler paralel ithalat ürünü  satıyor, hangileri  samsung Türkiye garantili ürün satıyor.  Yani reklam olmayacaksa belirtebilirmisiniz. Reklam olacaksa da özel mesaj atabilirsiniz. Normal ufak tefek elektronik eşyalarda alışveriş yaptığım siteler sayılıdır, garanti olayları  falan sağlam siteleri tercih ederim. Ancak tv, buzdolabı v.b  büyük eşyalarda siteden ziyade, servisle ve firmanın kendisi ile  muhatap olacağımız  için  haliyle  en  ekonomik siteleri tercih etmek isterim.

Osman bey vatan bilgisayar, teknosa, hepsiburada.com, ereyon vs vs samsung türkiye garantili. Zaten fiyat farkındanda anlayabilirsiniz paralel ithalatı. 150-200 TL daha ucuz satarlar.
Örneğin İstanbul Bilişim paralel ithalattır. Siz alacağınız firmaya karar verin burdan bizde yardımcı olamaya çalışırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2011, 14:19:02 »
Sanırım babam bizim evdeki 20 yaşındaki televizyonu değiştirmek için Led teknolojisininde eskimesini bekliyor.. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2011, 14:39:06 »
LED zaten dandik teknoloji Erdem, ben LCD aldım, çok memnunum. Görüntü kalitesi isteyenler ya LCD alsın, ya da full matrix LED alsınlar (nerdeyse hiçbir model LED TVde yok şu anda, hepsi edge led)

Ha bir de İstanbul Bilişimden aldım... Samsung garantisi yok ama aynı garantiyi veriyor elemanlar...
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2011, 10:36:11 »
Tamam Serkan bey teşekkür ederim,  o zaman gelsin hortlatırım bu konuyu  tekrar :)

Alper aynı garantiyi veriyor elemanlar derken.... ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 16, 2011, 11:06:01 »

LCD Deyince Philips derim tek geçerim.Özellikle ekran arkasına ışık yansıtan ambilight karşısında loş ışıkta birde 5.1 sistem bağlayıp film izlemenin zevki bambaşka olacaktır(Evlenesim geldi şimdi )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 16, 2011, 11:17:34 »
Erhan hocam bu konuda katılamıycağım size. Dış görsellik bir yere kadar. Samsungla Philips görüntü konusunda kıyaslanamaz bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 16, 2011, 11:28:09 »
Yalnız yanlış anlaşılma olmuş fotolar kesinlikle görsellik değil TVnin sunduğu teknoloji ve göze verdiği zevki teyit amaçlıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 16, 2011, 11:44:31 »
Samsung al abi. Piyasanın Toyotası diyebilirim.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #18 : Mart 16, 2011, 12:54:14 »
samsung derim ben de, 6 serisi...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2011, 13:44:22 »

Bu alkışlanır işte.