Anket

SAATLER   KALDI.......Makyajlı Aurismi  yeni C4 mü

2011 auris
27 (62.8%)
2011 C4
16 (37.2%)

Toplam Oy Verenler: 43

Oylama kapandı: Mart 01, 2011, 18:47:15

Gönderen Konu: toyota aurismi ? yeni c4 mü?  (Okunma sayısı 27751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota aurismi ? yeni c4 mü?
« Yanıtla #60 : Şubat 28, 2011, 09:57:46 »
Valla uzun süreli olarak ne bir japon arabasına nede bir fransız arabasına binmediğim için iddialı bir yorum yapmayacağım.
Ama Peugeot 307 gibi bir arabanın mekaniğini nasıl savunabiliyorsunuz anlamış değilim , Forumda daha öncede yazmıştım sanırım , Peugeot servisi olan bir tanıdığım vardı , ''Oyuncak araba bunlar , İçine ufak tefek oyuncaklar koyup satıyorlar'' derdi.
Abi Hondayı savunanı anlarım , BMWyi savunanı anlarım , Mercedesi savunanı anlarım ama yemin ederim bu fransızları nasıl savunuyorlar anlamış değilim.
Toyotanın dizelini beğenmiyorsunuz , Sizin dizelden beklentiniz ne abi? 2011 yılındayız ve  .  TDCİ ile DCİden sonraki en güzel Dizel sisteminin toyotada olduğu apaçık ortada. Focusta TDCİ diye üretilen sistemi peugeotada satıyorlar ama peugeotun arabasındakiyle fordunkindekini bi yan yana çekip karşılaştırın bakalım ne sonuç alıyorsunuz.. Focus dizel 1.6 olduğundan daha hızlı ama corolla d4d de motor hacmine göre gayet başarılı bence.. Focustan çok daha az yakıyor ve daha sessiz. Ama dediğim gibi dizelde D4Dnin ciddi  rakibi varsa onlarda DCi ve TDCİdır. Fransızlar zaten Renault hariç motor üretmiyorlar ki.(çok nadir)

Biz Toyotanın kalitesinin düştüğünü kabul ediyoruz ama Fransızlarla kıyaslayacak kadarda değil yani...

Katılıyorum aynı fikirdeyim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 28, 2011, 09:57:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 28, 2011, 10:02:05 »
vallahi bmw koskoca 5 serisi aracında 2.0 hacimde dizel kullanıyor, o kasa için küçücük olan o motor 180 küsür beygir üretiyor, o bir sürü beygir, o kocaman kasa, şehir içinde 5.5lt, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketiyor, o koskocaman kasayı 8.1sn sürede 100km hıza çıkarıyor, 225km son hıza sürüklüyor.. biz burda hala o dizel az yakıyor bu dizel hantal kalıyor konuşuyoruz..

bir de 5.30d modeline bakalım.. yine aynı kasa ki 1700 kilo civarı bir araçtan bahsediyorum! aynı modelin 3.0 dizel versiyonunda bu sefer 245 tane beygircik var..şehir içi tüketimi hacme orantılı olarak baya artmış, 7.7 olmuş, şehir dışı tüketimi ise 5.2... çok bulanlar olacaktır bu değerleri.. bu araç 245hp !!! 0dan 100kmye çıkışı içn sadece 6,3 saniyeye ihtiyacı var.. son hız 250kmde 'sınırlandırılmış'

biz burda ufacık ve üstelik verimsiz motorlar hakkında çırpınıp duruyoruz.. alın size verim..

haa bu arada 1.4 dizel ilk kez necati ekiz isimli üyenin aracını kullandım.. bana gelip de 1.4d4d 1.6 benzinliyi geçer diyen olursa cahilliğine veririm.. 1.4 benzinliyi geçerse bile mucize.. direksiyon başında çıldırdım.. üstelik necati benim arabadaydı, ben ona yetişeyim diye sürekli basmaktan yakıt tüketimi de 7.5- 7.9 civarında oldu.. benim araba da o kullanımda 9-10lt lpg yakmıştır..

uzun dönem mondeo dizel, focus dizel, megane dizel deneyimim oldu.. mondeodan aldığım keyif hiç birinde yok.. bayılıyorum arabaya :( focus da gayet iyiydi, haddinden fazla iyiydi..megane rezaletti
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 28, 2011, 10:24:31 »
vallahi bmw koskoca 5 serisi aracında 2.0 hacimde dizel kullanıyor, o kasa için küçücük olan o motor 180 küsür beygir üretiyor, o bir sürü beygir, o kocaman kasa, şehir içinde 5.5lt, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketiyor, o koskocaman kasayı 8.1sn sürede 100km hıza çıkarıyor, 225km son hıza sürüklüyor.. biz burda hala o dizel az yakıyor bu dizel hantal kalıyor konuşuyoruz..

bir de 5.30d modeline bakalım.. yine aynı kasa ki 1700 kilo civarı bir araçtan bahsediyorum! aynı modelin 3.0 dizel versiyonunda bu sefer 245 tane beygircik var..şehir içi tüketimi hacme orantılı olarak baya artmış, 7.7 olmuş, şehir dışı tüketimi ise 5.2... çok bulanlar olacaktır bu değerleri.. bu araç 245hp !!! 0dan 100kmye çıkışı içn sadece 6,3 saniyeye ihtiyacı var.. son hız 250kmde 'sınırlandırılmış'

biz burda ufacık ve üstelik verimsiz motorlar hakkında çırpınıp duruyoruz.. alın size verim..

haa bu arada 1.4 dizel ilk kez necati ekiz isimli üyenin aracını kullandım.. bana gelip de 1.4d4d 1.6 benzinliyi geçer diyen olursa cahilliğine veririm.. 1.4 benzinliyi geçerse bile mucize.. direksiyon başında çıldırdım.. üstelik necati benim arabadaydı, ben ona yetişeyim diye sürekli basmaktan yakıt tüketimi de 7.5- 7.9 civarında oldu.. benim araba da o kullanımda 9-10lt lpg yakmıştır..

uzun dönem mondeo dizel, focus dizel, megane dizel deneyimim oldu.. mondeodan aldığım keyif hiç birinde yok.. bayılıyorum arabaya :( focus da gayet iyiydi, haddinden fazla iyiydi..megane rezaletti

Bahsetmiş olduğunuz aracın segmenti  aurisden farklı ayrıca bmv gibi bir araçla toyotayı nasıl kıyaslıyabiliyorsunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 28, 2011, 10:47:39 »
Bahsetmiş olduğunuz aracın segmenti  aurisden farklı ayrıca bmv gibi bir araçla toyotayı nasıl kıyaslıyabiliyorsunuz...
kıyas yapmıyorum.. böyleleri de var diyorum..yoksa ne segment, ne fiyatı, ne prestiji.. hiç biri ile kıyaslanamaz..bahsettiğimiz araçların mucizeler sunmadığını göstermek istedim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 28, 2011, 10:57:19 »
kıyas yapmıyorum.. böyleleri de var diyorum..yoksa ne segment, ne fiyatı, ne prestiji.. hiç biri ile kıyaslanamaz..bahsettiğimiz araçların mucizeler sunmadığını göstermek istedim

Anladım aynı fikirdeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 28, 2011, 11:24:44 »
5 i geçti; kurcalasan 15 i de geçecek (mesela döner farlar)
Soğutmalı torpido gözü, 220 V ac çıkış ve kör nokta uyarıcılı yan aynalarıda unutmamalı :)...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Şubat 28, 2011, 12:25:33 »
Ben burda hiç bir zaman 307 i savunmadım,hatta kendisi peugeotun yüz karasıdır,bukadar giderilemeyen arızanın üstüne 308 i çarçabuk hazırlayıp piyasasundular.

çok uzun bir cevap yazmıştım ama sildim geri,siz bmw ile kıyaslama yapıyorsunuz beyler,bambaşka bir sınıftan bahsediyorsunuz böyle olunca bütün yazdıklarım gereksiz olduğunu ve olacağını fark ettim ben.biz burda benzer ürünlerden birbirine ikame edebilcek araçlardan bahsediyoruz diye düşünüyordum.520D alabilecek bir insan olsam Toyota ile ne işim olur benim ya,yada bir fransızla :) yada bir koreli ile :)

son bir not,hdi ların tarihini ir araştırın derim.sonra motor yapan başka fransızla olduğunuda öğrenmiş olursunuz.ortak geliştirilen motorlarında blogları kimin tarafından yaılmış onada bir bakın isterim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Şubat 28, 2011, 21:18:53 »
arkadaşlar arabayıda yeni aldık ,yanlış seçim mi yaptık  :argh: c4 mü alsaydım....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 28, 2011, 21:24:10 »
arkadaşlar arabayıda yeni aldık ,yanlış seçim mi yaptık  :argh: c4 mü alsaydım....:)

Abdurrahman bey siz aracınıza severek ve keyifle biniyorsanız boşverin milletin lafını, güzel günlerde kullanın aracınızı.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 28, 2011, 21:25:04 »
dayım almanyada citroen ustası o bile toyota diyorsa doğru tercih yapmışsınız toyota almakla derim.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Şubat 28, 2011, 21:28:11 »
Abdurrahman bey siz aracınıza severek ve keyifle biniyorsanız boşverin milletin lafını, güzel günlerde kullanın aracınızı.
aracıma keyifle biniyorum da yollarda yeni c4 görünce forumdaki yorumlar aklıma geliyor ( saniyenin onda birinde) düşünüveriyorum....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 28, 2011, 21:30:20 »
dayım almanyada citroen ustası o bile toyota diyorsa doğru tercih yapmışsınız toyota almakla derim.
Dayınız yetkili servis ustasımı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 28, 2011, 21:31:07 »
yeni c 4 ün diz ve tavan hava yastığı yok ben mi yanlış gördüm? geri park kamerası? kör nokta? citroen sitesinde mi eksiklik var benim gözler mi bozuk?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 28, 2011, 21:31:43 »
evet yetkili serviste bildiğim kadarıyla .kovulmadıysa tabiii
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Şubat 28, 2011, 21:32:56 »
aracıma keyifle biniyorum da yollarda yeni c4 görünce forumdaki yorumlar aklıma geliyor ( saniyenin onda birinde) düşünüveriyorum....:)

Bende arabayı alırken yeni opel astra mı yoksa auris mi diye düşünmüştüm. O zamanlar C4 yoktu yoksa onuda düşünürdüm :P Opel astra ile test sürüşü yaptım araç hoşumada gitmişti ama arka koltuğa yetişkin iki kişi ancak sığabiliyor. Birde fiyatıda aurise göre daha tuzluydu. Ama iyiki Auris almışım hem yakıtından hemde konforundan çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #75 : Şubat 28, 2011, 21:43:14 »
Mehmet Nabi Akpınar abi merak ettim senin corolla ne sorun çıkardı? Bizimde 2011 benzinli Elegant var 18 binde daha bi sorun olmadı. Sende ne oldu acaba bu kadar hayal kırıklığına uğradın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 28, 2011, 21:46:41 »
Valla bende bu işten birşey anlamadım herkes toyota vaaav süper diyor ,toyota kullanan sahip olanlar baştan aşağı (affedersiniz) çamura buluyor.....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Şubat 28, 2011, 22:01:55 »
Şu güzelliğe baksana abicim tabiki toyota maşallah maşallah :D Düne kadar bununda çamurdan yüzüne bakılmıyordu  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #78 : Şubat 28, 2011, 22:05:26 »
Ben de auris istiyordum ama babam illede corolla olsun diye tutturdu. Çok güzel araba. Yolunuz acık olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 28, 2011, 22:09:09 »
Ben de auris istiyordum ama babam illede corolla olsun diye tutturdu. Çok güzel araba. Yolunuz acık olsun :)
hepimizinz yolu açık olsun