Anket

SAATLER   KALDI.......Makyajlı Aurismi  yeni C4 mü

2011 auris
27 (62.8%)
2011 C4
16 (37.2%)

Toplam Oy Verenler: 43

Oylama kapandı: Mart 01, 2011, 18:47:15

Gönderen Konu: toyota aurismi ? yeni c4 mü?  (Okunma sayısı 27748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota aurismi ? yeni c4 mü?
« Yanıtla #40 : Şubat 26, 2011, 18:59:10 »
citroen garantiden çıkınca parça için bekleyince anlarsınız ülkemizde üretilen o beğenmediğiniz aurisin değerini.hehe.herşey donanım değil.ıvır zıvır donanımlar opelde de çok citroende de araç 5 yaşına gelince özellikle elektronik donanımları arıza yapıyor.c 4 ün önceki kasası çıkınca da herkes vayy güzel araba şöyle donanımlı böyle donanımlı demişti.toyotanın açık ara üstün olduğu özellik benim için yeterli.sorunsuz olmasa da az sorunlu olması :)
2011 YARİS 1.0

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 26, 2011, 18:59:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 26, 2011, 19:19:29 »
Hangileri fazla?

Cruis control
yağmur ve far sensörü
kararan dikiz aynası
esp
masajlı koltuklar
elektrikli park kontrol
ön ve arka park sensörü
kapı içi aydınlatma vs. vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 27, 2011, 02:14:47 »
yapmayın lütfen fiat ile citröen i aynı kefeye koymak çok mantıksız bence, artık insanlar bir çok şeyden feda edip ekonomiye bakıyor ozmn toyota direk sınıfta kalıyor dizel konusunda, 1.4 90 hp araç bir depo ile şehir içi 900 km yi bulamazken 1.6 112 hp otomatik şanzımanlı peugeot motoru 1100 km gidebiliyor.BMW gibi bir dünya devi bile peugeotla ortak motor üretimine giriyor hatta onların motorlarını alıp geliştiriyor.ncap testlerini baz alarak güvenlik seviyeleride auris ile aynı.japonlar benzinli motor konusunda gerçekten çok başarılı ama dizellerde bence çok kötü.
Evet, aynen öyle, maalesef Citröen ve Fiat aynı kalitede arabalar (biri Fransız, diğeri de İtalyan, ABD'de bu iki marka da hemen hemen tanınmıyor bile), bunu her türlü parametrede farkedebilirsiniz. Bakın, Toyota 90 HP, Peugeot 112 HP gücünde, ikisi de dizel ve rakiplerinden düşük beygir gücüne sahip tüm dizeller ne yazık ki fazla yakarlar ki düşük güçlü arabaya daha çok gaz vermek gerekir her daim. Ayrıca Peugeot bu 112 HP motorunu Toyota'nın 90 HP motorundan sonra geliştirdi ve dünyadaki tüm markalar her yeni bir üründe düşük yakıt tüketimini yakalamaya çalışır. İnsanlar Peugeot ve diğer Fransız arabalarını tercih ediyor çünkü az yakıyor ve biraz da kulaktan dolma bilgilerin de bunda etkisi var tabi. Toyota dizelde de bunlardan iyi, başta global bir marka, Tüm Avrupa-Amerika ve Asya'da lider, diğer Fransız ve İtalyanlar maalesef sadece Avrupa ve kendi yerel bünyelerinde hakimler. Bunun nedeni de Toyota'nın düşük maliyet ile kaliteli araçlar üretmesi. BMW ve Mercedes zaten fiyat olarak çok pahalı, VW ve türevi (Audi, Seat, Skoda) ona birşey demiyorum, biraz da distribütörün etkisi var bunlarda ülkemizdeki. Uzun lafın kısası insanlar artık fazla yakıt tüketiminden çok düşük maliyetli kaliteli araçlar arıyorlar. Hatta Opel Corsa ve Astralar'daki dizellerde Fiat Multijet motor (1.3 lt 75-90 HP) kullanıldığını biliyor muydunuz? Çünkü GM dizelden anlamaz, benzin ABD'de ucuz olduğu için pek geliştirmediler kendilerini bu konuda, BMW ve diğer ünlü markalar da buna benzer sebeplerden ortak çalışmalara giriyorlar. Toyota kalite olarak en sağlam markalardan biri ve öyle olmaya da devam edecek benim görüşüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 27, 2011, 02:27:54 »
Abdurrahman Bey, yanlış anlamayın sataşma amaçlı söylemiyorum kesinlikle ama abartmışsınız bence. Altın değerinde olduğunu düşünmüyorum bilakis çok da güzel değer kaybediyor özellikle 2007 sonrası araçlar, ben kazasız boyasız olan aracımı satmak istediğimde 26-27 bin TL diyorlar, aynı model yani 2008 civicler ne hikmetse 33-34 ten el değiştiriyor, bu nasıl bir altın gibi değer kazanma?

Kah kih kah koh :rofl: :dance: :hurra: :dans3:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Şubat 27, 2011, 02:36:38 »
toyota formunda  anket sunucunun oranı %46 c-4 çıkması'na şaşırdım açıkçası bu duruma göre diğer formlarda oranın %73 lere çıkması lazım.
birde citroencilerin forumlarınaı görsen.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 27, 2011, 02:40:14 »
Kah kih kah koh :rofl: :dance: :hurra: :dans3:

kemal abi'ye ekmek çıktı :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 27, 2011, 23:29:39 »
Arkadaşlar anket ve yorumlara bakılırsa toyota kullanıcısı olupta citroen i destekleyen ve oy veren, büyük bir ihtimalle birdahaki araçlarını fransız üretimi olarak tercih edecek kişi çok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 27, 2011, 23:50:29 »
Bir araçtan ne beklediğinize bağlı..

Kaliteyse auris

Şekil şemal ise citroen.. Citroen'in tipi cidden hoş

(bence)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Şubat 28, 2011, 00:05:49 »
2007 dizel c4 ü olan arkadışımla geçen diyalog aynen şöyle: abi senin c4 de .... ..... özelliklerde varmış. Doğru abi var ama çalışmadıktan sonra bir işe yaramıyorki dünde çocuk kilidi bozuldu. Adam hergün arabasına söyleniyordu hergün bir parçası bozuluyor diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 28, 2011, 00:09:37 »
hadi birisi bana sorsun 2011 corollan varmış nasıl diye :) ya kusura bakmayın ama fransıza herkes binemez,dilinden anlıyan insan çok az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 28, 2011, 00:20:21 »
Mehmet abi sende kusura bakma o zaman TOYOTA'YA herkes binemez, dilinden anlayan çok az (da değil).
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 28, 2011, 00:26:30 »
bu tartışma için çok çok erken.. gelin bu konuyu 5 yıl sonra ikinci el fiyatlarına bakarak bir daha konuşalım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 28, 2011, 00:30:53 »
Evet, aynen öyle, maalesef Citröen ve Fiat aynı kalitede arabalar (biri Fransız, diğeri de İtalyan, ABD'de bu iki marka da hemen hemen tanınmıyor bile), bunu her türlü parametrede farkedebilirsiniz. Bakın, Toyota 90 HP, Peugeot 112 HP gücünde, ikisi de dizel ve rakiplerinden düşük beygir gücüne sahip tüm dizeller ne yazık ki fazla yakarlar ki düşük güçlü arabaya daha çok gaz vermek gerekir her daim. Ayrıca Peugeot bu 112 HP motorunu Toyota'nın 90 HP motorundan sonra geliştirdi ve dünyadaki tüm markalar her yeni bir üründe düşük yakıt tüketimini yakalamaya çalışır. İnsanlar Peugeot ve diğer Fransız arabalarını tercih ediyor çünkü az yakıyor ve biraz da kulaktan dolma bilgilerin de bunda etkisi var tabi. Toyota dizelde de bunlardan iyi, başta global bir marka, Tüm Avrupa-Amerika ve Asya'da lider, diğer Fransız ve İtalyanlar maalesef sadece Avrupa ve kendi yerel bünyelerinde hakimler. Bunun nedeni de Toyota'nın düşük maliyet ile kaliteli araçlar üretmesi. BMW ve Mercedes zaten fiyat olarak çok pahalı, VW ve türevi (Audi, Seat, Skoda) ona birşey demiyorum, biraz da distribütörün etkisi var bunlarda ülkemizdeki. Uzun lafın kısası insanlar artık fazla yakıt tüketiminden çok düşük maliyetli kaliteli araçlar arıyorlar. Hatta Opel Corsa ve Astralar'daki dizellerde Fiat Multijet motor (1.3 lt 75-90 HP) kullanıldığını biliyor muydunuz? Çünkü GM dizelden anlamaz, benzin ABD'de ucuz olduğu için pek geliştirmediler kendilerini bu konuda, BMW ve diğer ünlü markalar da buna benzer sebeplerden ortak çalışmalara giriyorlar. Toyota kalite olarak en sağlam markalardan biri ve öyle olmaya da devam edecek benim görüşüm...

İki franız ile fiat ın  sadece ticari araçları ay nı fabrikada üretilir,ki bunlar içinde dediğiniz gibi fiat kendi motorunu kullanır.bence dizellen anlamayan firmalar içinde toyota da var.dünyanın ilk dizel binek aracını peugoet üretmiştir,gene dayanalıklık yarışı olarak adlandırılan leman 24 yarışlarınd  dizel motorla yarışan ve dizel motorla birinci olan ilk firma yine peugotur.peugotun 1.6 90 lık ve 110luk motorları makyajlı ksa 307 lerdede kullanıldı ki o motorlar yine toyotadan ekonomik mootorlardır.bende kulaktan dolma bilgilerle toyota gibi bir tercih yaptım dizel konusunda yanlış yapmışım diyorum.bunuda yaşadıklarıma dayanarak söylüyorum,C segmenti dizller içinde geçerli güçler bunlar rakipleri ile genel olarak bu aralıkta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 28, 2011, 00:34:24 »
Japonların dizellerini önermiyorlar genelde.. Nedenini bilmiyorum..
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 28, 2011, 00:38:29 »
Mehmet abi sende kusura bakma o zaman TOYOTA'YA herkes binemez, dilinden anlayan çok az (da değil).

zaten toyota yı gözümüzde bukadar güçlü kılan bu özelliği değilmi yıllarca herkes taraından sevilerek,güvenilerek bilinmiş araçlar üretmiş,ben burda markaya genel olarak kötü demiyorum ama dizel konusunda yetersiz görüyorum,bunun dışında da son kasa corolla olmamış diyorum yapamamışlar.

toyota nın yağı suyu olmasada gider deriz hep ama bi fransızın bakımları aksat bakalım toparlayana kadar canın çıkar :) benim söylediklerime fanatiklik gözüyle bakmayın lütfen,diyceksiniz ki bukadar konuşuyosun kötüsü yokmu bunların bir bukadarda kötüsünden bahsederim aynı markaların...fransıza herkez binemez konusunda iddalıyım çünki dediğim gibi narin araçlardır.volvo kullanır gibi kullanamazsın,ha kullanırsanda başına gelecekleri kabul edeceksin.

bak aracımı gördünüz 0 araca herkes tamponları boyalımı diye soruyor,çok can sıkıcı ir durum bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 28, 2011, 00:44:38 »
Japonların dizellerini önermiyorlar genelde.. Nedenini bilmiyorum..
sorunsuz ama güçlü değil, sorunsuz ama diğerleri kadar az yakmıyor, sorunsuz ama zevk vermiyor, sorunsuz ama öyle, sorunsuz ama böyle.. tek artısı sorun olmayışı, o da bu torku arttırılan modellerde bir kaç sorun çıkmış sanırım, ondan sonra sorunsuz imajı da kalktı ama diğerleri gibi umursamaz davranmıyor, garanti kapsamında hallediyor, çağırıp değiştiriyor vs..

japon dizellerin bütün olayı sorunsuz /az sorunlu oluşu.. sadece sorun çıkarmayacak diye gitmeyen, diğerleri kadar yakan (diğerleri daha iyi gidiyor) diğerlerinden daha zevksiz bir araca binmek saçma diye önermiyorlar.. ucuz da değil ayrıca..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Şubat 28, 2011, 02:15:26 »
Valla uzun süreli olarak ne bir japon arabasına nede bir fransız arabasına binmediğim için iddialı bir yorum yapmayacağım.
Ama Peugeot 307 gibi bir arabanın mekaniğini nasıl savunabiliyorsunuz anlamış değilim , Forumda daha öncede yazmıştım sanırım , Peugeot servisi olan bir tanıdığım vardı , ''Oyuncak araba bunlar , İçine ufak tefek oyuncaklar koyup satıyorlar'' derdi.
Abi Hondayı savunanı anlarım , BMWyi savunanı anlarım , Mercedesi savunanı anlarım ama yemin ederim bu fransızları nasıl savunuyorlar anlamış değilim.
Toyotanın dizelini beğenmiyorsunuz , Sizin dizelden beklentiniz ne abi? 2011 yılındayız ve  .  TDCİ ile DCİden sonraki en güzel Dizel sisteminin toyotada olduğu apaçık ortada. Focusta TDCİ diye üretilen sistemi peugeotada satıyorlar ama peugeotun arabasındakiyle fordunkindekini bi yan yana çekip karşılaştırın bakalım ne sonuç alıyorsunuz.. Focus dizel 1.6 olduğundan daha hızlı ama corolla d4d de motor hacmine göre gayet başarılı bence.. Focustan çok daha az yakıyor ve daha sessiz. Ama dediğim gibi dizelde D4Dnin ciddi  rakibi varsa onlarda DCi ve TDCİdır. Fransızlar zaten Renault hariç motor üretmiyorlar ki.(çok nadir)

Biz Toyotanın kalitesinin düştüğünü kabul ediyoruz ama Fransızlarla kıyaslayacak kadarda değil yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #57 : Şubat 28, 2011, 02:33:19 »
sorunsuz ama güçlü değil, sorunsuz ama diğerleri kadar az yakmıyor, sorunsuz ama zevk vermiyor, sorunsuz ama öyle, sorunsuz ama böyle.. tek artısı sorun olmayışı, o da bu torku arttırılan modellerde bir kaç sorun çıkmış sanırım, ondan sonra sorunsuz imajı da kalktı ama diğerleri gibi umursamaz davranmıyor, garanti kapsamında hallediyor, çağırıp değiştiriyor vs..

japon dizellerin bütün olayı sorunsuz /az sorunlu oluşu.. sadece sorun çıkarmayacak diye gitmeyen, diğerleri kadar yakan (diğerleri daha iyi gidiyor) diğerlerinden daha zevksiz bir araca binmek saçma diye önermiyorlar.. ucuz da değil ayrıca..

Sorun morun yok torku arttırılanalrda şehir efsanesi bunlar :D diğerleri kadar az yakmıyor demişsinde katılmıyorum türkay buna 1.5 dizel eradan  uzun yolda daha az yakıyor... ben 1.5 yıldır 1.4 d4d kullanıcısıyım aracım 8.600 km de bunun hepsını ben yaptım tek bir sıkıntı yaşamadım tamam kalkışları ağır araç helekı era'dan sonra yanında kaplumbağ kalıyor ama yolunu aldıkça çokta tatmın edıcı şeilde gidiyor tabii sürüş şekliniz sakinse akıcak kacıcaksanız önermem ama altında sağlam ve guvenılır ve sesız bır araç istiyorsanız kesınlıkle corolla.Focus almamamın tek nedenı sesı titresımı çok fazla olmasıdır.Bide focusun sürüşü sert gelir hep bana ben cok memnunum kendı adıma....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Şubat 28, 2011, 03:28:25 »
Hangileri fazla?

Cruis control
yağmur ve far sensörü
kararan dikiz aynası
esp
masajlı koltuklar
elektrikli park kontrol
ön ve arka park sensörü
kapı içi aydınlatma vs. vs.
5 i geçti; kurcalasan 15 i de geçecek (mesela döner farlar)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Şubat 28, 2011, 09:53:54 »
Sorun morun yok torku arttırılanalrda şehir efsanesi bunlar :D diğerleri kadar az yakmıyor demişsinde katılmıyorum türkay buna 1.5 dizel eradan  uzun yolda daha az yakıyor... ben 1.5 yıldır 1.4 d4d kullanıcısıyım aracım 8.600 km de bunun hepsını ben yaptım tek bir sıkıntı yaşamadım tamam kalkışları ağır araç helekı era'dan sonra yanında kaplumbağ kalıyor ama yolunu aldıkça çokta tatmın edıcı şeilde gidiyor tabii sürüş şekliniz sakinse akıcak kacıcaksanız önermem ama altında sağlam ve guvenılır ve sesız bır araç istiyorsanız kesınlıkle corolla.Focus almamamın tek nedenı sesı titresımı çok fazla olmasıdır.Bide focusun sürüşü sert gelir hep bana ben cok memnunum kendı adıma....

Tebrikler doğru bir analiz...:)