Anket

SAATLER   KALDI.......Makyajlı Aurismi  yeni C4 mü

2011 auris
27 (62.8%)
2011 C4
16 (37.2%)

Toplam Oy Verenler: 43

Oylama kapandı: Mart 01, 2011, 18:47:15

Gönderen Konu: toyota aurismi ? yeni c4 mü?  (Okunma sayısı 27747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
toyota aurismi ? yeni c4 mü?
« : Şubat 24, 2011, 18:45:27 »
Arkadaşlar siz yeni araba alacak olsanız aurismi alırdınız yeni C4 mü alırdınız ? alma tercihiniz hangi özelliği olurdu ?

Toyota Club Türkiye

toyota aurismi ? yeni c4 mü?
« : Şubat 24, 2011, 18:45:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota aurismi ? yeni c4 mü?
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2011, 19:32:34 »
abrurrahman hocam donanım vs özellikleri kenara koyup şöyle bir anlatayım sizde kıyas yapın...

bacanağımda 2007 C4 var
bende 2005 HB sport var-dı

2005  aracımda boş donanım var ve 4 parça boya ile 3 yıl önce 2.el aldığım  fiyatın üzerinde 24.000 tl ye sattım...

c4 donanım özellikleri bendekinin iki katı aracı temiz 2 parça boya var ve  1 yıl önce 23.000 tl ye aldı... şuan 21.000 tl ye satamıyor desem inan...

aracın prim piyasasıda çok önemli, alacaksan bunuda göz önünde bulundurmanı isterim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2011, 19:34:13 »
aslında yanlış yaptım...

toyotayı kötüleyip 2. el piyasasının düşmesini sağladıkdan sonra bir araç almalıyım :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2011, 19:46:47 »
kesinlikle auris arkadaşımda 2008 c4 vardı araba yürürken dökülüyordu satıp auris 1.33 aldı şimdi çok memnun
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2011, 19:47:13 »
Haklısınız Muhammet bey toyota pahalı aynı zamanda ,2. el piyasası  yüksek değerlerde satılıyor.Altın gibi değer kazanıyor...:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2011, 19:49:41 »
Ahmet bey yeni C4 ü inceleme şansınız oldumu ? belki yüksek kaliteli malzeme ve işçilik kullanmış olabilirlermi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2011, 20:04:09 »
Ahmet bey yeni C4 ü inceleme şansınız oldumu ? belki yüksek kaliteli malzeme ve işçilik kullanmış olabilirlermi?

yeni c4 leri inceleyemedim ama duyduğum tek şey şanzıman üzerine vites geçmeleri için avuç içi büyüklüğünde bir robot koydukları ve bu robotun masraf çıkarabilecek durumda olması diye yetkili servisciden duymuştum ( fiyatı 3.500 tl)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2011, 20:13:16 »
hayır ben hiç kullanmadım ama yani dışarıdan  aracın  sacına biraz bastırınca içe göçecek  gibi oluyordu ben okadar garip bi malzeme görmedim bide sınıfına göre içi çok  gürültülü bir araçtı  -_-
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2011, 20:19:18 »
Bizim arkadaşta 2008 model C4 var, araba resmen teneke. Ben bu arabayı almadan önce binmiştim bu C4 e. Araba o zaman hoşuma gitmişti aslında. Sonra aradan 2-3 ay geçti ben araba aldım. Geçenlerde tekrar aynı aynı arabaya bindim Auris ten inip C4 e binince attan inip eşşeğe binmek gibi oldu. Yenisi nasıldır bilmiyorum ama eskisi resmen teneke...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2011, 23:38:34 »
arakdaşlar eski araçlardan daha doğrusu eski c4 lerden bahsetmişler ama yeni c4 çok başka bir araç,ayrıca toyotanın değer li olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz onuda anlamış değilim 2011 corolla comfort a aldığım en iyi teklif 40.000 lira.

Bana kalırsa biraz daha bekleyip c4 lerin biraz piyasada yaygınlaşmasını bekleyip kullanıcıların yorumlarına göre davranmak daha mantıklı olabilir. e-hdi teknolojisini kullanan ilk araç olarak ilk seride hatalar olabileceğini düşünüyorum bunun için biraz bekleyip öyle karar vermek lazım toyotalarda makyajlandı kısa sürede yeni kasaları gelecektir,c4 ise baştan aşağı yenilendi.

bir servise gidip incelemenizi tavsiye ederim,baz modeli bile corollanın baz modelinden dolu. kampanyalarıda olacaktır muhtemelen.

robotize şanzımanın ilk kullanıldığı araç  bu değil benzer bir sistem 308 lerde kullanılıyor.çok sorunlu bir şanzıman olduğu yönünde bir bilgide okumadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2011, 00:00:25 »
Haklısınız Muhammet bey toyota pahalı aynı zamanda ,2. el piyasası  yüksek değerlerde satılıyor.Altın gibi değer kazanıyor...:)))
Abdurrahman Bey, yanlış anlamayın sataşma amaçlı söylemiyorum kesinlikle ama abartmışsınız bence. Altın değerinde olduğunu düşünmüyorum bilakis çok da güzel değer kaybediyor özellikle 2007 sonrası araçlar, ben kazasız boyasız olan aracımı satmak istediğimde 26-27 bin TL diyorlar, aynı model yani 2008 civicler ne hikmetse 33-34 ten el değiştiriyor, bu nasıl bir altın gibi değer kazanma?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2011, 00:02:41 »
bir tarafta citroen bir tarafta toyota, hiç düşünmez toyotayı alırdım, citroenin özelliği bol oluyor ama genelde arızası da bol olur...
açıkcası bu konuda önyargılıyım ben, kimde peugeot, citroen varsa fazla tutamadı elinde, sattılar hep...

Abdurrahman Bey, yanlış anlamayın sataşma amaçlı söylemiyorum kesinlikle ama abartmışsınız bence. Altın değerinde olduğunu düşünmüyorum bilakis çok da güzel değer kaybediyor özellikle 2007 sonrası araçlar, ben kazasız boyasız olan aracımı satmak istediğimde 26-27 bin TL diyorlar, aynı model yani 2008 civicler ne hikmetse 33-34 ten el değiştiriyor, bu nasıl bir altın gibi değer kazanma?

yahu sizin aracınıza(eğer kazası yoksa ve 150.000km altındaysa) 26-27 bin diyenler halt etmiş bence...
öte yandan araç ilk birkaç yılında genelde fazla değer kaybeder, bu doğaldır fakat ben sonrasında toyota'ların kayda değer bir düşüş yaşadıklarını hiç görmedim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2011, 00:10:22 »
bir tarafta citroen bir tarafta toyota, hiç düşünmez toyotayı alırdım, citroenin özelliği bol oluyor ama genelde arızası da bol olur...
açıkcası bu konuda önyargılıyım ben, kimde peugeot, citroen varsa fazla tutamadı elinde, sattılar hep...

2004 ten geçtiğimiz ağustos ayına kadar kapının önünde hep bir fransız oldu,şu son aldığım corolla kadar uğraştırmadılar beni.

Bence ön yargıları yıkmanın zamanı gelmiş geçiyor bile arkadaşlar unutmayın değişmeyen tek şey değişimin kendisidir... bir zamanlar kimsenin beğenmediği skodanın son bombası superb testlerde audileri bmw leri geride bırakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2011, 00:13:09 »
Fiat neyse Citröen de kalite olarak odur. İç plastik malzemelerinden tutun motora kadar Toyota ile kesinlikle boy ölçüşemez. Zaten Citröenler'in dizelleri Peugeot HDI motor, PSA grubu Peugeot ve Citröenler'e aynı motoru koyup satıyor. Auris, C4'e göre daha kaliteli ve güvenlikli bir araç, gerçi 1-2 sene sonra Auris de kasa değiştirecek, o zaman düşünmek bence daha mantıklı olurdu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2011, 00:22:12 »
Fiat neyse Citröen de kalite olarak odur. İç plastik malzemelerinden tutun motora kadar Toyota ile kesinlikle boy ölçüşemez. Zaten Citröenler'in dizelleri Peugeot HDI motor, PSA grubu Peugeot ve Citröenler'e aynı motoru koyup satıyor. Auris, C4'e göre daha kaliteli ve güvenlikli bir araç, gerçi 1-2 sene sonra Auris de kasa değiştirecek, o zaman düşünmek bence daha mantıklı olurdu...

yapmayın lütfen fiat ile citröen i aynı kefeye koymak çok mantıksız bence, artık insanlar bir çok şeyden feda edip ekonomiye bakıyor ozmn toyota direk sınıfta kalıyor dizel konusunda, 1.4 90 hp araç bir depo ile şehir içi 900 km yi bulamazken 1.6 112 hp otomatik şanzımanlı peugeot motoru 1100 km gidebiliyor.BMW gibi bir dünya devi bile peugeotla ortak motor üretimine giriyor hatta onların motorlarını alıp geliştiriyor.ncap testlerini baz alarak güvenlik seviyeleride auris ile aynı.japonlar benzinli motor konusunda gerçekten çok başarılı ama dizellerde bence çok kötü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2011, 00:29:55 »
2004 ten geçtiğimiz ağustos ayına kadar kapının önünde hep bir fransız oldu,şu son aldığım corolla kadar uğraştırmadılar beni.

Bence ön yargıları yıkmanın zamanı gelmiş geçiyor bile arkadaşlar unutmayın değişmeyen tek şey değişimin kendisidir... bir zamanlar kimsenin beğenmediği skodanın son bombası superb testlerde audileri bmw leri geride bırakıyor

2008 C4, 2007 307 , 2006 206, 2007 307

bu 4 aracın da satılma  sebebi çok arıza çıkarması sonucu sahiplerinin artık başa çıkamaması olunca isanda bir önyargı oluşuyor ister istemez...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2011, 00:33:02 »
yahu sizin aracınıza(eğer kazası yoksa ve 150.000km altındaysa) 26-27 bin diyenler halt etmiş bence...
öte yandan araç ilk birkaç yılında genelde fazla değer kaybeder, bu doğaldır fakat ben sonrasında toyota'ların kayda değer bir düşüş yaşadıklarını hiç görmedim...
Valla aracım 42500 km de ve kaza vs. kesinlikle yok :) ama ne zaman satmaya çalışsam dediğim fiyatlarla karşıma geliyor insanlar 1 kere 29000 verdiler yine satmadım satmicam da artık zaten.
Umarım değer kaybetmesi dediğiniz gibi ilerleyen yıllarda yavaşlar :)

Bu karşılaştırma için de söyleyeceğim, arızasız markanın olmadığıdır. sadece az ya da çok arıza çıkaranı, şanslı ve (benim gibi) şanssız insanların olduğudur.
arızası az olduğunu düşündüğünüz bir marka ile servisten çıkmayıp önyargı ve tereddüt ile aldığınız arabadan da gayet memnun kalabiliyorsunuz.
Ben bu iki araç arasında 2-3 sene binecek gibi düşünürsem C4 ü seçerdim, ama daha uzun süre için aurisi. ne hikmetse citroen kendi memleketinde bile çok satılmayan ve çok çabuk yıpranan bir marka. ama C4 de belli bir seviyede bir araç diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2011, 00:41:30 »
2008 C4, 2007 307 , 2006 206, 2007 307

bu 4 aracın da satılma  sebebi çok arıza çıkarması sonucu sahiplerinin artık başa çıkamaması olunca isanda bir önyargı oluşuyor ister istemez...

2005 öönce si 307 ler dışında aynı araçları bende kullandım bende bakımdan bakıma gittim,fransız arabaları için bir laf vardır, örnek verecek olursak peugeot kadına benzer sen onu üzmezsen oda senin canını sıkmaz... şimdi siz bunları söylüyorsunuz ben çok şaşırıyorum yaşadaklarımda dolayı çünki 4 ay önce aldığım corolla ile hafta bir servisteyiz,babamda bir vectra b vardı o çok canımızı sıkmıştır.demek ki olayda şasnda büyük önem taşıyor,ben araçlarımın bakımını 1000 km önce yaptırırım,arada sırada tabiri caiz se dinlerim onları.çok şükür avrupalı benzinli yada dizeller canımı sıkmadı,ama bu japon benim için tam bir hayal kırıklığı oldu en sonunda büyük bir zararla bugun sattım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2011, 01:02:10 »
2005 öönce si 307 ler dışında aynı araçları bende kullandım bende bakımdan bakıma gittim,fransız arabaları için bir laf vardır, örnek verecek olursak peugeot kadına benzer sen onu üzmezsen oda senin canını sıkmaz... şimdi siz bunları söylüyorsunuz ben çok şaşırıyorum yaşadaklarımda dolayı çünki 4 ay önce aldığım corolla ile hafta bir servisteyiz,babamda bir vectra b vardı o çok canımızı sıkmıştır.demek ki olayda şasnda büyük önem taşıyor,ben araçlarımın bakımını 1000 km önce yaptırırım,arada sırada tabiri caiz se dinlerim onları.çok şükür avrupalı benzinli yada dizeller canımı sıkmadı,ama bu japon benim için tam bir hayal kırıklığı oldu en sonunda büyük bir zararla bugun sattım.

Mehmet abi, senin dediğin gibi şans da çook büyük önem taşıyor. senin Toyota'da bi şanssızlığın olmuş. ama bu nadir olan şeylerden Toyota için. kimse kendi arabasını kötülemez diye bi faktör de var burada.
  Forumda senin gibi olaylar yaşayıp da Toyotadan Soğudum diye konu açanlar da olmuştu ama bu pire için yorgan yakmaya benziyor  :asikadam:
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2011, 01:16:18 »
Mehmet abi, senin dediğin gibi şans da çook büyük önem taşıyor. senin Toyota'da bi şanssızlığın olmuş. ama bu nadir olan şeylerden Toyota için. kimse kendi arabasını kötülemez diye bi faktör de var burada.
  Forumda senin gibi olaylar yaşayıp da Toyotadan Soğudum diye konu açanlar da olmuştu ama bu pire için yorgan yakmaya benziyor  :asikadam:

forumda aynı sıkıntıları yaşadığımız insanlar var, serviste konuştuğum insanlarında aynı sorunu yaşadığını görünce olayın yorgan ve pireden ibaret olmadığını ben anladım.herkes kendi aracına toz kondurmaya bilir ama ben o kişilikte bir insan değilim doğru bi tanedir benim içinde geçerli olan o doğrudur.2011 corolla benim için çok kötü bir araba peugeot 307 hastalık hastası bir araç 2002 ye kadar olan focuslarda kronik krank mili hastasıdır stop edip dururlar üst kapakları açılmadığı sürece.bak forumda haber bilmem kaçbinde araç geri çağırılıyor bence bi düşünmek lazım,sonuçta insanlar gelirler gider toyota da sanırım şu sıralar pek iş bilmez insanlar iş başında,bende aracımı alırken toyota dedim corolla dedim gözüm kapalı atladım neden 101 kasa corolla gibi bir efsane var ortada ama işte düşünmedim ki bu araba 101 kasa değil :) Burda sadece markaya değil markayı temsil eden insanlarıda eleştirmek lazım,araca hangi yağın konulacağını bilemeyen insanlar araçların bakımını yapıyor hemde astronomik bir rakama,özellikle 30 yaş ve üstü insanlar için alman arabaları ile japon arabalarından güzeli yoktur ama daha önce söylediğim gibi değişim var oluşun temelidir,dünya devleri bile artık araçlarını geri çağırırken burada toyota ya sütten çıkma ak kaşık demek bence hata olur.