bu gün bi galeriden aradılar bankacı bir vatandaş almak istiyormuş benim arabayı
şimdi ne alayım çelişkisi başladı, gidip şu C4 ü bi incelemem lazım, asıl hedefim avensis ama o da bu sene kasa değiştirecek.... dertli iş valla
Kemal abi 1.4 hybrıd cıvıc düşündünmü yada onlar hakkında bilgin varmı önerirmisin
auris reyis
Harbi auris aldı başını gitti , Ama o kadar fazla boy atmasının sebebi Muharrem abinin lastik havalarını 30 basması ve kışlık lastik olması , zaten zemin kaygan olduğu için 1. vites komple boş çeviriyordu , E birisinde inik lastik diğerinde ise 215 taban olunca dolayısıyla öyle bir fark oluyor...
Ama Startınızı ben verdiğim için araçların gidişlerini gördüm ve şunu söyleyebilirim ki eğer muharrem abiyle aynı lastiği kullansaydınız sana 1-2 boy fark atardı.. Enn kötü ihtimalle kafa kafaya kalkardınız çünkü ben motor sesinizi duyuyordum kalkışta ve Muharrem abi patinajdan dolayı gaza bile basamıyordu..
Kışlık lastik zaten çok çabuk ısınıyor , o kadar çok kalktı ki lastik direk hamur gibi oldu , en son arabayı çekerken ön lastikler arkalara göre çökmüştü..
Kemal abi 1.4 hybrıd cıvıc düşündünmü yada onlar hakkında bilgin varmı önerirmisin 
Honda hybrit i inceledim, 5 para etmez, hiç bir esprisi yok, 1.4 değil , 1.3 motor, ama benzinliyle hemen hemen aynı yakıyor
hybrit alacaksan tek marka prius; gerçekten çok mükemmel araç ama pahalı (100 binin üstünde)
C4 hibrit değil, diesel otomatik; ama teknolojisi aynı, donaımı süper ötesi ve 46 bin tl
gelde alma şimdi
bu gün bi galeriden aradılar bankacı bir vatandaş almak istiyormuş benim arabayı
şimdi ne alayım çelişkisi başladı, gidip şu C4 ü bi incelemem lazım, asıl hedefim avensis ama o da bu sene kasa değiştirecek.... dertli iş valla
Avensis bu sene kasa değiştirecek? Mesaj da bugün atılmış bu kadar geride miyim otomotiv haberlerinden?
bildiğim kadarıyla avensis bu sene değil 2013 ya da 2014 de kasa değiştirecek..ben de inşallah 4-5 ay sonra avensis alacağım için yakından takip ediyorum..avensis taş gibi araba..bu arada 7 yıldır reno megane b kullanan biri olarak fransızlardan uzak durun derim..tövbe almam bir daha
bildiğim kadarıyla avensis bu sene değil 2013 ya da 2014 de kasa değiştirecek..ben de inşallah 4-5 ay sonra avensis alacağım için yakından takip ediyorum..avensis taş gibi araba..bu arada 7 yıldır reno megane b kullanan biri olarak fransızlardan uzak durun derim..tövbe almam bir daha
reno fransada bile en alt sıralarda, dünyada ise türkiye dışında yüzüne bakan yok, ama citroen farklı, 1800 bilmem kaç yılından beri pek çok yeniliğin ve konforun öncüsü, mesela şimdi yeniden moda olan döner farlar ilk kez citroen DX serilerinde 1951 yılında kıllanılmıştı
Avensise gelince bu yıl yenilemesi lazım, arabalar 5 yılda bir yeni model çıkartırlar, eğer toyota bu süreyi 7 yıla çıkarmadıysa bu yıl yenisi çıkmalı, kaç zamandır bekliyorum
inşallah makyajla falan geçiştirmezler
Avensis dahaa yeni kasa degistirmedimi mi
Kemal amca şaşkınlığım katlanarak artıyor, ya sen birşeyi kaçırdın ya biz başka gezegenlerde yaşıyoruz,
Son kasa Avensis piyasaya çıkalı 1.5 yıl oldu mu ? 2009 model yılına ait yeni avensis yok 2010 hangi ayda çıktığını da ben hatırlamıyorum ama, 1 sene içinde Avensisde bir değişiklik olacağını sanmam 2012 model yılı sonlarında belki makyaj olabilir.
Serkan bey, makyaj değil kasa yenilendi bir önceki kasa 2003 yılında çıktı, sanırım 2006 yılında makyaj gördü , 3+3 şeklinde piyasadaydı yaklaşık olarak.
Yeni kasasını çok beğeniyorum şahsen. İlk buluşmaya avensis sahiplerini bekliyorum
Dogan bey hastayim biraz bende sonradan farketttim yanlis yazdigimi :-) Kafa yerinde degil :*)
Arkadaşlar ben yeni katılıyorum bu sohbete ancak şöle bi takip ettimde konuştuklarnızı japonların dizelini kötüleyen arkadaşlar var ancak bildiğim kadarıyla toyotanın 4 d4 motorları ısızu - toyota işbirliği ile üretiliyorlar ve dünyada da 1 milyon km dizel motora garanti veren başka motor üreten varmı diye sormak isterim ve 4 d4 motorları ona göre değerlendirmek gerektiğini düşünmekteyim.
Yeni C4 Dizel Otomatik olanın iç mekanı güzel olmuş. Eski ucube direksiyondan arabayı kurtarmışlar o yüzden artık Yeni C4' e araba gözü ile bakabildim.
Manuel versiyonun iç mekanında vitesin bulunduğu yerde otomatik versiyonda gözü açınca bardaklık var ama orayada birşeyler koymak için kolunuzu yarıya kadar sokmanız gerekiyor. Maazallah adama kaza bile yaptırır yolda giderken.
Confort otomatik dizel versiyonun sitedeki fiyatı 44.900 TL.
Ama araçta kapak jant var. Plus paket alırsanız alaşımlı jant ve birkaç özellik daha ekleniyor. Oda oluyor 48.000 TL.
Böyle bir saçmalık olmaz. 2011 yılında 45.000 TL arabaya para veriyorum ve kapak jantlı araba alıyorum.
Ben bu kadar para veriyorsam o arabada alaşımlı jantta isterim. Böyle saçma bir satış stratejisi olmaz.
Ayrıca oldum olası Fransız arabalarını sevmiyorum.
yeni kasa avensis 2009 temmuzdan sonra çıktı.2009 model hem bir önceki kasa hemde şuanki güncel kasa var..Bende yeni kasayı beğeniyorum.Hele ön panjuru sportif yapınca arka ön yan marşpiyellerle harika oluyor.Avensis en yakın 2014-2015 arası kasa değişir.Bir türlü citroenler ısınamadım.Tamam çok güzel donanımlı araçlar ancak o özellikler kısa sürede bozulup sonra uğraştırdıkça beni fitil edeceğine varsın olmasın fazlası.Araç iyide çabuk dökülüyoor diyorlar o kafa karıstırıyor.
Arkadaşlar ben yeni katılıyorum bu sohbete ancak şöle bi takip ettimde konuştuklarnızı japonların dizelini kötüleyen arkadaşlar var ancak bildiğim kadarıyla toyotanın 4 d4 motorları ısızu - toyota işbirliği ile üretiliyorlar ve dünyada da 1 milyon km dizel motora garanti veren başka motor üreten varmı diye sormak isterim ve 4 d4 motorları ona göre değerlendirmek gerektiğini düşünmekteyim.
özcan bey bu sözleriniz benim içinse açıkçası bu artık son buldu artık d4d gidiyor

18" janta ragmen gecenlerdeki denemelerimizde neler neler yaptı bizzat gördük yani

ama keşke o motor 1.6 olsaydı diye düşünüyorum...
Harbi auris aldı başını gitti , Ama o kadar fazla boy atmasının sebebi Muharrem abinin lastik havalarını 30 basması ve kışlık lastik olması , zaten zemin kaygan olduğu için 1. vites komple boş çeviriyordu , E birisinde inik lastik diğerinde ise 215 taban olunca dolayısıyla öyle bir fark oluyor...
Ama Startınızı ben verdiğim için araçların gidişlerini gördüm ve şunu söyleyebilirim ki eğer muharrem abiyle aynı lastiği kullansaydınız sana 1-2 boy fark atardı.. Enn kötü ihtimalle kafa kafaya kalkardınız çünkü ben motor sesinizi duyuyordum kalkışta ve Muharrem abi patinajdan dolayı gaza bile basamıyordu..
Kışlık lastik zaten çok çabuk ısınıyor , o kadar çok kalktı ki lastik direk hamur gibi oldu , en son arabayı çekerken ön lastikler arkalara göre çökmüştü..
erdemcim araçları kıyaslamak gibi bi derdim yok ama araçtaki 215 taban 18" lastik avantaj değildirki dezavantajdır...1.4 motor için bildiğin ağır metal kıvamında bir jant var benim araçta...1.4motora 18" takan kaç adam var ki piyasada? 215 yanak hangi araçlarda ,hangi motorlara takılınca avantaj sağlar bi düşün istersen...1.4 motorda sağlamayacağı kesin

kaldiki vakumlu lastik adı üstünde yere en iyi tutunan lastiktir ama tabiki ısınınca dezavantaj yaratıyormudur olabilir yada olamaz bilemicem ama birde şurdan düşün bütün drag araçları yarışmadan önce lastiği ısıtır...ayrıca muharrem abi aracın lastiklerini kendi isteyerek ve bilerek ısıttı diye biliyorum ki bence doğru olanı yaptı.kıyaslama yaptığımdan değil yanlış anlama benim için muharrem abinin aracı geçmiş yada geçmemiş hiç önemli değil..bu öylesine ciddiyetsiz bir şekilde yaptığımız bir zevkti ve hep birlikte çok eğlendik bu daha önemli gerisi geyik muhabbeti yalnızca çokda ciddiye alma
2009 un ikinci yarısında avensis makyajlandı sanıyordum; eğerki 2010 model avensisler yeni kasaysa , eskisyle arasında ne fark var,
neredeyse tamamen aynı; bu durumda avensis hayallerim suya düştü demektir, güncel kasayı beyenmiyorum
Avensis kasaların bir önceki ile arasında dağ kadar fark var.
şimdi güncel olanı Auris mi? C4 mü? Astra mı?