Gönderen Konu: 2011 corolla eksi yönleri  (Okunma sayısı 23608 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla eksi yönleri
« Yanıtla #60 : Aralık 29, 2010, 23:32:40 »
Benim 2005 Model Mondeo'mda bile (D segment) böyleydi. Kontağı kapattınız mı çakmak elektiriği kesiyordu. Emniyet açısından. Bütün arabalarda böyledir??

Önceki aracımda (2000 polo) kontak kapalı olsa bile çakmak çalışıyordu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 29, 2010, 23:32:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 30, 2010, 13:19:14 »
2005 Corollamda 4 cam otomatik olarak açılabilirken 2011 model corollada sadece sürücü canımın otomatik açılması çok tuhafıma gitti açıkçası.

Uzun yıllardır Toyota kullanan birisi olarak (2000 Corolla, 2005 Corolla ve 2011 Corolla D4D) aracımda gördüğüm eksiklikleri ve olsa daha iyi olur dediğim özellikleri geçenlerde mail olarak Toyota ya ilettim. Yazdıklarıma ertesi gün cevap geldi. Ben mailimde aracın görüş alanı ile ilgili tek bir kelime dahi etmediğim halde, cevapta aynen şu yazıyordu:
------------------------------------------------------------------------------------
Sayın Günal YILMAZ,

Ürünlerimiz ile ilgili olarak tüm ülkelerden alınan görüş ve eleştiriler uzun vadeli ürün dizaynı ve üretimi aşamalarında Lisansör firma Toyota Motor Co. tarafından değerlendirilmektedir.

Bu aşamada ürün ile ilgili eleştirinize bir yorumda bulunmamız mümkün olmamakla beraber söz konusu modelimizin görüş alanının yetersiz olması konusunda bugüne kadar herhangi bir başvuru almadığımızı belirtmek isteriz.

Diğer taraftan tüm bayilerimizde, satış öncesinde müşterilerimizin test etmesi amacı ile test araçlarımız bulunmakta ve  müşterilerimiz tarafından kullanılarak araç alımına karar verilmektedir.

Bir önceki cevabımızda belirtildiği üzere bize iletmiş olduğunuz görüşleriniz kayıt altına alınmış olup uzun vadeli ürün dizaynı ve üretimi aşamalarında değerlendirilecektir.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Toyota Müşteri İlişkileri

------------------------------------------------------------------------------------
Ne diyeceğimi şaşırdım açıkçası. Çünkü yazıklarım ile ilgili hiç bir alakası olmayan bir cevaptı bu. Ama yine de tüm Toyotalarını memnuniyetle kullanmış birisiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #62 : Ocak 08, 2011, 09:41:14 »
bagajdan eşya indirdikten sonra bagajı kapamak için nereden tutuyorsunuz?:))) bir tutacağın olmaması bana garip geldi.

burada yazılanlara rağmen toyota çok hoş bir araç.aldığıma çok memnunum.bu eksiklikler olmasa daha da mennum olurdum
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #63 : Ocak 10, 2011, 15:03:27 »

çok yeni toyotacıyım... aracım d-4d comfort extra.. her yönüyle memnunum fakat cd çalar 6 lı olsa fena olmayacaktı....
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 10, 2011, 15:46:50 »
çok yeni toyotacıyım... aracım d-4d comfort extra.. her yönüyle memnunum fakat cd çalar 6 lı olsa fena olmayacaktı....

Güle güle kullanın aracınızı, bende de aynısından var, 3 hafta oldu ve memnunum. cd çalara daha hiç cd takma ihtiyacı duymadım, usb bellek fazlasıyla işimi görüyor :)
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #65 : Ocak 10, 2011, 16:15:45 »

çok teşekkürler emre bey sizde güzel günlerde kullanın... çok haklısınız aslında usb bellek gerçekten çok gerekli ve artık araçlarımızda mevcut olması çok güzel...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #66 : Ocak 13, 2011, 15:32:38 »
Yaşasın USB ve BT :) artık bizi o kasetlerden kurtaran CD lere teşekkür ettikten sonra o CD leri de emekliye ayıran USB ve BT teknolojisini alkışlarla karşılıyoruz. Bakalım o aynalara CD asan arkadaşlar şimdi de USB bellek ya da Cep Telefonu asacaklar mı aynalarına onu da merak ediyorum harbiden :)
Bundan sonra uygulanmasını istediğim teknoloji ise şu.....

Sürücünün istediği şarkıyı internete bağlanıp otomatik olarak indirecek ve sürücü isterse kendi hard diskine yükleyip çalacak, sürücü istemezse online çalacak bir müzik sistemi :)

Nasıl??? :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Ocak 13, 2011, 17:49:19 »
İnsanların beklentilerini görmek eğlenceli ve düşündürücü oluyor genellikle.

Eksiklileri ve yetersizlikleri sıralayan arkadaşların hepsi haklı bence. O da olmalı, bu da olmalı, şu da...

Bilmem ne kadar para veriyoruz, bunların hepsi (veya bir kısmı) olmalıydı diyen arkadaşların hiç biri haklı değil bence. Arabayı alırken herkes fiyatını soruyor, orasına burasına da bakıyor, kararı ona göre veriyor. İşlem gerçekleşti, para ödendi, şimdi sıra eksikliklere mi geldi? Ya Toyota satıcısı 'sizden aldığımız para yeterli gelmedi, üçer bin lira daha öksürün bakalım' derse, onu haklı bulan çıkar mı acaba?

Her yiğidin gönlünde bir aslan yatıyor her zamanki gibi. Gördüğüm kadarıyla bütün aslanlar da bir araya gelmiş, kükredikçe kükrüyor, bütün bu özellikleri bünyesinde toplayan bir marka/model olup olmadığını bilmeden. Ve eğer böyle bir dünya harikası varsa dahi, bunun kaç para olduğunu bilmeden.

Ne kaa ekmek, o kaa köfte!

Aramızda hiç kimsenin 30, 40, 50 bin lirayı iyice düşünmeden harcayacağını zannetmiyorum.

Var mı aramızda 'ben arabaya o kadar para ödedim, ama özelliklerine hiç bakmadım' diyen?

kısmen aynen öyle yaptım.bazı özelliklerini almadan önce biliyordum ama hepsini değil.arabayı aldıktan sonra aa buda varmış aa şu yokmuş oldu bende:))ben toyota almaya gittim ve aldım.:))çoook mutluyum.megane dan inip toyotya binmek çok güzel bir duygu.aynı fiyata fluence de alınabiliyordu.ben çooooook doğru bir karar verdim.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #68 : Ocak 15, 2011, 17:44:32 »
Güle güle kullanın aracınızı, bende de aynısından var, 3 hafta oldu ve memnunum. cd çalara daha hiç cd takma ihtiyacı duymadım, usb bellek fazlasıyla işimi görüyor :)

aynen usb varken cd kaset gbi kalyo artk gerek yokki :D
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #69 : Ocak 15, 2011, 17:50:30 »
evet arkadaşlar ben bu konuyu açalı baya olmuştu uzun zamandr girememiştm foruma gördmki benden sonrada eksiklikler yorumlar almş başını gitmiş yalnız olmadğımı bilmek güzel fakat bu kadar insanında aynı olumsuzıukları yaşaması toyota markası için gerçekten kötü bence sonuç olarak bu segmentteki rakiplerine göre opsiyonları ve ufak ama önemli detayları çok eksik ama herşeye rağmen kullanması gerçekten keyifli hiç pişman olmadım aldğma, inş yeni kasada corolla 1.6 dizel ve sunruff koyar en önemli eksiklerinin başında bunlar gelyo bence..saygılar...
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #70 : Ocak 15, 2011, 18:20:20 »
ben çooooook doğru bir karar verdim

İşte, olay budur!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Ocak 15, 2011, 18:43:53 »
Sadece 2011 Corolla'nın değil, fakat bütün Toyota'nın en önemli eksiklerinden birisi, bence CVT Transmisyon sunmayışıdır. Milletin başına bu kadar çok dert açan MMT bir yana, CVT Transmisyon en baba otomatiğe bile nal toplatır bence.

10 yılı aşkın bir süredir Nissan Micra CVT kullanıyorum. Dağ taş dere tepe demedim, az yüklü çok yüklü demedim, her yerde kullandım arabayı, bana mısın demedi. CVT, muhteşem bir şey.

Yıllar önce okuduğum bazı test makalelerinde CVT'nin şehir içinde manuel veya otomatik şanzımandan biraz daha az, şehir dışında ise ihmal edilebilecek kadar fazla yaktığı belirtiliyordu. Bu şanzıman (eğer şanzıman denebilirse), kendisini gaza basış miktarına, hıza, yüke ve yolun meyline göre mümkün olan en düşük devire otomatik olarak kademesiz şekilde ayarlıyor. Daha ne istersiniz?

Aralık ayında Corolla'mı alırken satış elemanı Toyota'da da CVT'nin birkaç sene içinde çıkacağını söyledi, ama böyle mavallar genellikle anlatılır diye düşünerek fazla önemsemedim. Şimdi, otomatik vitesi 1 aydır kullanıyorum ve CVT'nin Toyota'da çıkacağı günü dört gözle bekliyorum. CVT kullanmamış olanlar o zaman görsünler, otomatik vites nasıl olurmuş!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #72 : Ocak 15, 2011, 18:53:09 »
Sürücünün istediği şarkıyı internete bağlanıp otomatik olarak indirecek ve sürücü isterse kendi hard diskine yükleyip çalacak, sürücü istemezse online çalacak bir müzik sistemi :)
Hiç de fena değil Barış Bey. Sizi sevindirmek için hemen ekleyeyim, bu proce üzerinde de çalışıyorum halihazırda. Şu anda halledemediğimiz tek sorun, her arabaya koyacağımız kredi kartı okuyucusunun yani POS cihazının bankayla bağlantısının güvenli şekilde nasıl sağlanacağı. Malum, İnternetten beleş şarkı indirme dönemi ABD'de sona erdi (kabak dolması tarifi veriyorlar yakalayınca), Avrupa ülkelerinin çoğunda can çekişiyor, bizim gibi ülkelerde ise henüz kör topal devam ediyor. Araç üreticileri de yasal sorunlarla karşılaşmamak için işler bir sistem kurmak zorundalar. İsterseniz şarkı ücretlerini peşin yatırıp sonra X sayıda şarkı indirme olanağı sağlayan bir düzen kurabiliriz. Ne dersiniz? Bu proceye 1 milyon TL karşılığında %15 ortak olabilirsiniz??? (Ödemede kolaylık yapılır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Ocak 15, 2011, 23:17:34 »
Hiç de fena değil Barış Bey. Sizi sevindirmek için hemen ekleyeyim, bu proce üzerinde de çalışıyorum halihazırda. Şu anda halledemediğimiz tek sorun, her arabaya koyacağımız kredi kartı okuyucusunun yani POS cihazının bankayla bağlantısının güvenli şekilde nasıl sağlanacağı. Malum, İnternetten beleş şarkı indirme dönemi ABD'de sona erdi (kabak dolması tarifi veriyorlar yakalayınca), Avrupa ülkelerinin çoğunda can çekişiyor, bizim gibi ülkelerde ise henüz kör topal devam ediyor. Araç üreticileri de yasal sorunlarla karşılaşmamak için işler bir sistem kurmak zorundalar. İsterseniz şarkı ücretlerini peşin yatırıp sonra X sayıda şarkı indirme olanağı sağlayan bir düzen kurabiliriz. Ne dersiniz? Bu proceye 1 milyon TL karşılığında %15 ortak olabilirsiniz??? (Ödemede kolaylık yapılır)

Yeşil kart sahibiyim şu 1 milyon TL nin bir kısmını siz bir kısmını da devlet karşılasa Allah da bana Euro ya kulum dese olmaz mı Engin Abicim??? :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 16, 2011, 03:47:27 »
, Bizdede başlamış kabak dolma olayı, bir arkadaşa şarkı indirdiği için haciz gelmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ocak 16, 2011, 03:49:36 »
Sadece 2011 Corolla'nın değil, fakat bütün Toyota'nın en önemli eksiklerinden birisi, bence CVT Transmisyon sunmayışıdır. Milletin başına bu kadar çok dert açan MMT bir yana, CVT Transmisyon en baba otomatiğe bile nal toplatır bence.

10 yılı aşkın bir süredir Nissan Micra CVT kullanıyorum. Dağ taş dere tepe demedim, az yüklü çok yüklü demedim, her yerde kullandım arabayı, bana mısın demedi. CVT, muhteşem bir şey.

Yıllar önce okuduğum bazı test makalelerinde CVT'nin şehir içinde manuel veya otomatik şanzımandan biraz daha az, şehir dışında ise ihmal edilebilecek kadar fazla yaktığı belirtiliyordu. Bu şanzıman (eğer şanzıman denebilirse), kendisini gaza basış miktarına, hıza, yüke ve yolun meyline göre mümkün olan en düşük devire otomatik olarak kademesiz şekilde ayarlıyor. Daha ne istersiniz?

Aralık ayında Corolla'mı alırken satış elemanı Toyota'da da CVT'nin birkaç sene içinde çıkacağını söyledi, ama böyle mavallar genellikle anlatılır diye düşünerek fazla önemsemedim. Şimdi, otomatik vitesi 1 aydır kullanıyorum ve CVT'nin Toyota'da çıkacağı günü dört gözle bekliyorum. CVT kullanmamış olanlar o zaman görsünler, otomatik vites nasıl olurmuş!
CVT kullandım (city) gerçekten çok güzel, inşallah toyota şu mmt saçmalığından vazgeçip CVT  ye geçer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ocak 16, 2011, 14:42:42 »
Bu dediğiniz sistem benim aracımda da var 2004 civic. Honda bayisi yeni çıkan civiclerde bile olkmadığını söyledi. Sadece bizim kasalarda varmış ve çoğu hondacı da bilmiyormuş bunu. DAğ tepe yokuş rampa demeden ayarlıyor kendini mükemmel ötesi bi sistem ayrıyetten de lock up özelliği var inanılmaz bi vites ben de her yolda denedim hayran kaldım arabanın hız aynı bi bakıyorum devir saati kız gibi oynuyor gaza basmama göre bi iniyor bi kalkıyor yokuş inerken yüksek hızlarda bile devir saati 1 de oluyor enteresan farklı bişe arac full dolu iken hiç hissettirmiyor. Ama ismi CVT'midir onu bilemiyorum tek bildiğim öteki oto. viteslerden daha farklı bi sistem... Aracım oto. olmasına rağmen bir depo ile (50 lt.) 770 km. yol gidiyor hemde rahatlıkla diğer civic'ciler bu duruma şaşkın :) :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 16, 2011, 14:45:26 »
Corolla konusunda ise beni en çok derinden yaralayan araç içi ışıklar oluyor. Böyle bi eksiklik olamaz ya tuşlarda ışık yok yolu bırakıyorum tuş arıyorum arabanın içinde.
Baştan sona okudum yorumları rahat 30 a yakın eleştri var hepsine katılıyorum tek bi tanesine hariç o da en baştaki yorum. Civic'in arka koltuk diz mesafesi corolladan çok daha geniş. 2 araca da sahibim. Ailemin de görüşü bu honda daha geniş diyorlar ki öyle de zaten diz mesafesi büyük...

Eksiklik demişken 1.33 corollaya hız sabitleyici takmıyorlar mı !!
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Ocak 16, 2011, 15:27:02 »
honda daha geniş diyorlar ki öyle de zaten diz mesafesi büyük...

Direksiyonu tamemen ileri itip koltuğu öyle ayarladınız mı? Dün farkettim, ve 5-10 santim yer kazandım arka tarafta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ocak 16, 2011, 15:46:03 »
Bu dediğiniz sistem benim aracımda da var 2004 civic. Honda bayisi yeni çıkan civiclerde bile olkmadığını söyledi. Sadece bizim kasalarda varmış ve çoğu hondacı da bilmiyormuş bunu. DAğ tepe yokuş rampa demeden ayarlıyor kendini mükemmel ötesi bi sistem ayrıyetten de lock up özelliği var inanılmaz bi vites ben de her yolda denedim hayran kaldım arabanın hız aynı bi bakıyorum devir saati kız gibi oynuyor gaza basmama göre bi iniyor bi kalkıyor yokuş inerken yüksek hızlarda bile devir saati 1 de oluyor enteresan farklı bişe arac full dolu iken hiç hissettirmiyor. Ama ismi CVT'midir onu bilemiyorum tek bildiğim öteki oto. viteslerden daha farklı bi sistem... Aracım oto. olmasına rağmen bir depo ile (50 lt.) 770 km. yol gidiyor hemde rahatlıkla diğer civic'ciler bu duruma şaşkın :) :)
Sanırım CVT şanzumanlı civic yok