0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Türkiye de bu araba fiatlarıyla bizlere öyle kazık atıyorlarki anlatamam.Alın size bir örnek; Amerikada 1.8 motor, dvd paketli full toyota corolla kaç para biliyormusunuz.17.500$ yani türk parasıyla 27.000TL bizde elegant modeli 45.000TL hem dvd paketsiz(ayrıca 2000 tlya takıyorlar)hemde 1.6.Bunu duyduğumda inanamadım.Acayip moralim bozuldu.
ibrahim bey teşekkürler paylaşımınız için. bence sen o mailleri birde Japonya Toyotaya gönder. bakalım onlar nasıl bir cevap verecekler. aslında çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz. ancak bu tek sizin istemenizle olmaz sanırım. geçmişten günümüze bir imaj, güven ve dayanıklılık timsali kazanılmış. ama dünya çok çabuk değişiyor. teknoloji yani. yakalayamayanlar er ya da geç sınıfta kalırlar.
İbrahim Beyin yazdıklarına katılıyorum. Ne var ki firmalar bizim düşündüğümüz gibi düşünmüyor. Müşteri memnuniyeti hedeflense de asıl amaç doğal olarak kârdır. Belki basit ama memnuniyet arttıkça kâr da artmaz mı? Daha çok tavsiye, daha çok satış gibi... Her neyse bilgi ekranının ingilizce olması ve Türkiye Toyota'nın bu konuda herhangibir etkisinin olmamasını anlamak mümkün değil. Bu şuna benziyor. Bir cihaz alırsınız kullanım kılavuzuna baktığınızda içerisinde olmadık dillerde açıklamalar vardır. Ancak nedense Türkiye'de satılan bu üründe Türkçe açıklama yoktur. Dikkatimi çekmiştir mesela Arapça hemen her kılavuzda vadır. Bu biraz da bize verilen değer gibi geliyor. Gerçi artık yavaş yavaş Türkçe kılavuzlar artmaya başladı. İşte bilgi ekranında da Türkçe olmaması bunun gibi bir şey. Ne kadar saçma bizim böyle bir yetkimiz yok falan demek. Satılan araçların kazandırdığı milyonlarca dolara rağmen bunu dahi isteyememek, olmaz böyle birşey. Bu arada Japon Toyota'nın mail adresi nedir acaba?
benim unuttuğm ama sinir olduğum bi durumda eklemeniz için teşekkürler şükrü bey aynen katılıyorum ayrıca arka camda yağmurda sonra su damlacaıkları çok kötü kalıyo görüş tamamen sıfıra iniyo özellikle akşamları.benimde hoşuma gitmeyen bi durum.
Ne demek İlker Bey , Bu arada benim toyotam da beyaz aynı sizin ki gibii.. Ama duruşuna diyicek yok ) Hep eksimi yazcaz yaa.. Saygılar.