0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben üretimi gerçekleştiren firma için olan maliyetten bahsettim.1- Dikiz aynalarını ayarlama butonu kullanışlı olmayan yerde ve ışıklandırma yok gece el yordamıyla buluyorsunuz bu çok kötü.2-Dörta cam otomatik ama şöfer mahali dışındaki camlar tam otomatik deyil malesef buda çok kötü.3-Aracın yalıtımı yol sesi içeri alması kötü.4-DSP tuşu evet kesinlikle kötü yerde.5-Depodan gelen çalkalanma sesi berbat.6-Cam açma butonlarında şöför tarafı hariç diğerlerinde ışıklandırma olması malesef çok kötü.7-Araç satılırken üzerinde kapı koruma çıtalarının olmaması ve bunun için ayreten para verilerk sonradan taktırılması buda kötü.8-Torpito soğutma sisteminin ve kilitli kapak olmaması çok kötü.9-Şöför ve şöför yanında bulunan yolcu kısmında ayakların uzatıldığı bölümde aydınlatmanın ve kapı atlarında kapı acılınca aydınlatmayı saglayan lambaların olmaması kötü.10-Çif bölmeli kimanın olmaması corolla için kötü.11-Arka yolcular için kol dayama bölümün arkasında havalandırma ızgaralarının olmaması kötü.12-Uzaktan kumanda ile kapıları kilitlenince açık kalan yan camların kapanmaması çok kötü.13-Dikiz aynaların içerden buton ile kapatılması yerine uzaktan kumanda ile kapılar kitlendiğinde otamatik katlanmasını n olmaması çok kötü.14-Dizellerde CC olmaması çok kötü.15-vw ve seat gurubunda olduğu gıbı arka kapı camları,kelebek camlarıve arka camın kakartılmış cam olmaması çok kötü.16-Kontak anahtarın sustalı olmaması çok kötü.17-Araç alarmının standart olarak yer almaması kötü.18-Orta kol dayamasının gözü soğutmalı olmaması kötü.19-cam tavan yada sanruf opsiyonu olamamsı kötü.20-vw de olduğu gibi şöför koltuğunun ve ön yolcu koltuğunun alt kısmında çekmeceli ğizli bölmemenin olmaması kötü.21-vw ve seatta olduğu gibi dönüşe duyarlı sislanbası sistemin olmaması kötü.22-Dizellerde orta dikiz aynasının titremesi çok kötü.Bu kadar maddeyi yazma sebebim en ful olan corolla 50 bin tl fiyat biçilirken bu fiyata göre bunların olmaması Malesef kötü.
+1Hakan ve İlker beye eksiklikleri gördükleri ve dikkatleri için tebrik ederim. Benim aklımdan geçenleri yazıya dökmüşsünüz. Bunlar yapıcı eleştiriler. Bu eleştiriler olmasa daha iyilerine nasıl ulaşılacak. Çokta gelenekçi olmamak lazım. Orta sınıfı zorlayan bu araçlarda bunlar standart olmalı bencede. Hele yol bilgisayarı düğmesi.. Kaza yaptırmak için en ücra yere konmuş. Göz önünde olması gereken derece ve tarih gibi bilgiler gizli halde. Japonlar teknoloji lideri ama araçlarında elektronik fakiri. Araba genel hatları çok iyi ama maalesef detay yok.
hakan bey yazdıklarınız bir kısmına katılıyorum fakat biraz ağır olmuş çok corollayı kötülemiş gibi bi anlam çıkyo yanlş anlaşılabilir,bütün saydığnız özellikleri biraz lükse kaçan üst segment araçlarla kıyaslama gbi olmuş oysaki ben basit eksikliklerden bahsetmiştim bütün bunları barındıran araçlar genellikle alman audi bmw vw opel ekolü araçlarda var onlarda malum fiyatları bu kaliteden dolayı yüksek ama benm yazdğm ufak şeyler maliyeti fazla artırmadn bu araçta bu fiyata olabilecek şeylerdi diye düşünyrm yoksa sizn gbi düşünrsek sonu gelmez oda olsa buda olsa falan diye yeni baştan araç yaratırız diye düşnyrm:)saygılar herkese..
evet,katılıyorum,hakan bey size.İşte Türkiye'mizin içler acısı hali bu.Türkiye için üretilen araçlardaki eksikliklerin temel nedeni,bizi 3.dünya ülkesi olarak görmesi.nasıl olsa 50.000 ne satıyorum öyle veya böyle diyor adamlar.daha fazlasına ne gerek var diyorlar.adamlardan 50 yıl geriden geldiğimiz sürece bu böyle devam edecek sonsuza kadar.ama yinede ben kaliteyi satın aldım.her güzelin birkaç kusuru olacaktır ::)saygılar...
benim aldığım aracın gerçek değeri,25000 tl.varın ötv'yi kdv'yi hesaplayın.soyguncu devletimiz var olsun,ne yapalım.bu arada sizin araçta yeni galiba hayırlısı olsun,kazasız belasız.
2011 corolla da hâlâ bagaj kapağı demir kol ile içerden bağlıysa bagajı daraltmaktan başka bir işe yaramıyor. 10 yaşındaki focus ta bile amortisörlü..