Gönderen Konu: 2011 corolla eksi yönleri  (Okunma sayısı 23600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla eksi yönleri
« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2010, 00:20:39 »
Ben üretimi gerçekleştiren firma için olan maliyetten bahsettim.
1- Dikiz aynalarını ayarlama butonu kullanışlı olmayan yerde ve ışıklandırma yok gece el yordamıyla buluyorsunuz bu çok kötü.
2-Dörta cam otomatik ama şöfer mahali dışındaki camlar tam otomatik deyil malesef buda çok kötü.
3-Aracın yalıtımı yol sesi içeri alması kötü.
4-DSP tuşu evet kesinlikle kötü yerde.
5-Depodan gelen çalkalanma sesi berbat.
6-Cam açma butonlarında şöför tarafı hariç diğerlerinde ışıklandırma olması malesef çok kötü.
7-Araç satılırken üzerinde kapı koruma çıtalarının olmaması ve bunun için ayreten para verilerk sonradan taktırılması buda kötü.
8-Torpito soğutma sisteminin ve kilitli kapak olmaması çok kötü.
9-Şöför ve şöför yanında bulunan yolcu kısmında ayakların uzatıldığı bölümde aydınlatmanın ve kapı atlarında kapı acılınca aydınlatmayı saglayan lambaların olmaması kötü.
10-Çif bölmeli kimanın olmaması corolla için kötü.
11-Arka yolcular için kol dayama bölümün arkasında havalandırma ızgaralarının olmaması kötü.
12-Uzaktan kumanda ile kapıları kilitlenince açık kalan yan camların kapanmaması çok kötü.
13-Dikiz aynaların içerden buton ile kapatılması yerine uzaktan kumanda ile kapılar kitlendiğinde otamatik katlanmasını n olmaması çok kötü.
14-Dizellerde CC olmaması çok kötü.
15-vw ve seat gurubunda olduğu gıbı arka kapı camları,kelebek camlarıve arka camın kakartılmış cam olmaması çok kötü.
16-Kontak anahtarın sustalı olmaması çok kötü.
17-Araç alarmının standart olarak yer almaması kötü.
18-Orta kol dayamasının gözü soğutmalı olmaması kötü.
19-cam tavan yada sanruf opsiyonu olamamsı kötü.
20-vw de olduğu gibi şöför koltuğunun ve ön yolcu koltuğunun alt kısmında çekmeceli ğizli bölmemenin olmaması kötü.
21-vw ve seatta olduğu gibi dönüşe duyarlı sislanbası sistemin olmaması kötü.
22-Dizellerde orta dikiz aynasının titremesi çok kötü.
Bu kadar maddeyi yazma sebebim en ful olan corolla 50 bin tl fiyat biçilirken bu fiyata göre bunların olmaması Malesef kötü.

+1
Hakan ve İlker beye eksiklikleri gördükleri  ve dikkatleri için tebrik ederim. Benim aklımdan geçenleri yazıya dökmüşsünüz. Bunlar yapıcı eleştiriler. Bu eleştiriler olmasa daha iyilerine nasıl ulaşılacak. Çokta gelenekçi olmamak lazım. Orta sınıfı zorlayan bu araçlarda bunlar standart olmalı bencede. Hele yol bilgisayarı düğmesi.. Kaza yaptırmak için en ücra yere konmuş. Göz önünde olması gereken derece ve tarih gibi bilgiler gizli halde. Japonlar teknoloji lideri ama araçlarında elektronik fakiri. Araba genel hatları çok iyi ama maalesef detay yok. 
Emin Koyuncu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2010, 00:20:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #21 : Aralık 18, 2010, 00:25:07 »
Ben üretimi gerçekleştiren firma için olan maliyetten bahsettim.
1- Dikiz aynalarını ayarlama butonu kullanışlı olmayan yerde ve ışıklandırma yok gece el yordamıyla buluyorsunuz bu çok kötü.
2-Dörta cam otomatik ama şöfer mahali dışındaki camlar tam otomatik deyil malesef buda çok kötü.
3-Aracın yalıtımı yol sesi içeri alması kötü.
4-DSP tuşu evet kesinlikle kötü yerde.
5-Depodan gelen çalkalanma sesi berbat.
6-Cam açma butonlarında şöför tarafı hariç diğerlerinde ışıklandırma olması malesef çok kötü.
7-Araç satılırken üzerinde kapı koruma çıtalarının olmaması ve bunun için ayreten para verilerk sonradan taktırılması buda kötü.
8-Torpito soğutma sisteminin ve kilitli kapak olmaması çok kötü.
9-Şöför ve şöför yanında bulunan yolcu kısmında ayakların uzatıldığı bölümde aydınlatmanın ve kapı atlarında kapı acılınca aydınlatmayı saglayan lambaların olmaması kötü.
10-Çif bölmeli kimanın olmaması corolla için kötü.
11-Arka yolcular için kol dayama bölümün arkasında havalandırma ızgaralarının olmaması kötü.
12-Uzaktan kumanda ile kapıları kilitlenince açık kalan yan camların kapanmaması çok kötü.
13-Dikiz aynaların içerden buton ile kapatılması yerine uzaktan kumanda ile kapılar kitlendiğinde otamatik katlanmasını n olmaması çok kötü.
14-Dizellerde CC olmaması çok kötü.
15-vw ve seat gurubunda olduğu gıbı arka kapı camları,kelebek camlarıve arka camın kakartılmış cam olmaması çok kötü.
16-Kontak anahtarın sustalı olmaması çok kötü.
17-Araç alarmının standart olarak yer almaması kötü.
18-Orta kol dayamasının gözü soğutmalı olmaması kötü.
19-cam tavan yada sanruf opsiyonu olamamsı kötü.
20-vw de olduğu gibi şöför koltuğunun ve ön yolcu koltuğunun alt kısmında çekmeceli ğizli bölmemenin olmaması kötü.
21-vw ve seatta olduğu gibi dönüşe duyarlı sislanbası sistemin olmaması kötü.
22-Dizellerde orta dikiz aynasının titremesi çok kötü.
Bu kadar maddeyi yazma sebebim en ful olan corolla 50 bin tl fiyat biçilirken bu fiyata göre bunların olmaması Malesef kötü.

hakan bey yazdıklarınız bir kısmına katılıyorum fakat biraz ağır olmuş çok corollayı kötülemiş gibi bi anlam çıkyo yanlş anlaşılabilir,bütün saydığnız özellikleri biraz lükse kaçan üst segment araçlarla kıyaslama gbi olmuş oysaki ben basit eksikliklerden bahsetmiştim bütün bunları barındıran araçlar genellikle alman audi bmw vw opel ekolü araçlarda var onlarda malum fiyatları bu kaliteden dolayı yüksek ama benm yazdğm ufak şeyler maliyeti fazla artırmadn bu araçta bu fiyata olabilecek şeylerdi diye düşünyrm yoksa sizn gbi düşünrsek sonu gelmez oda olsa buda olsa falan diye yeni baştan araç yaratırız diye düşnyrm:)saygılar herkese..
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Aralık 18, 2010, 03:16:55 »
+1
Hakan ve İlker beye eksiklikleri gördükleri  ve dikkatleri için tebrik ederim. Benim aklımdan geçenleri yazıya dökmüşsünüz. Bunlar yapıcı eleştiriler. Bu eleştiriler olmasa daha iyilerine nasıl ulaşılacak. Çokta gelenekçi olmamak lazım. Orta sınıfı zorlayan bu araçlarda bunlar standart olmalı bencede. Hele yol bilgisayarı düğmesi.. Kaza yaptırmak için en ücra yere konmuş. Göz önünde olması gereken derece ve tarih gibi bilgiler gizli halde. Japonlar teknoloji lideri ama araçlarında elektronik fakiri. Araba genel hatları çok iyi ama maalesef detay yok. 

+1 aynen öyle bu bütün japon arabalarının artık sorunu mu politikası mı bilemiyorum...
2011 Toyota Corolla AT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Aralık 18, 2010, 12:08:20 »
YAzılanalrın hepsi ne yazık ki doğru.Hele o ön konsoldan ve kemerden gelen tıkırtı yok mu,deli ediyor!
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Aralık 18, 2010, 12:40:24 »
hakan bey yazdıklarınız bir kısmına katılıyorum fakat biraz ağır olmuş çok corollayı kötülemiş gibi bi anlam çıkyo yanlş anlaşılabilir,bütün saydığnız özellikleri biraz lükse kaçan üst segment araçlarla kıyaslama gbi olmuş oysaki ben basit eksikliklerden bahsetmiştim bütün bunları barındıran araçlar genellikle alman audi bmw vw opel ekolü araçlarda var onlarda malum fiyatları bu kaliteden dolayı yüksek ama benm yazdğm ufak şeyler maliyeti fazla artırmadn bu araçta bu fiyata olabilecek şeylerdi diye düşünyrm yoksa sizn gbi düşünrsek sonu gelmez oda olsa buda olsa falan diye yeni baştan araç yaratırız diye düşnyrm:)saygılar herkese..

Sayın ilker erdem eleştiriniz için teşekkürler.Evet yazdığım unsurların olması maliyeti artırır lakin olması gerekn özellikler olsa aracın fiyataı nekadar artarki zaten corollanın değişmediyse en fullu olan elegantın fiyatı nekedar 50 bin tl yada yukarı kısacası bu fıyata yazdığım maddelerin hepsi deyil ama belli bir kısmı yer almalı dıye duşunuyorum. Bu arada bir kaç maddeyide yazmayı unutmuşum oda;
23-Gündüz farı yok olsa buda iyi olurdu.
24-Kısa farların xenon olması.Bu özellikte hondada var yani japonda :)
25-ev geliş ev den çıkış fok siyonu standart olmaması bu özellik almanların yanı sıra renaultada var.Megan II de var :)
26-Park mesafe sensörünün standart donanım olmaması
27-Ön yolcu koltugunun yükseklik ayarının olmaması.Buda ford focus'da var.Bunu belirtmemin sebebi lüks alman olmayışı.
28-Yokuş kalkış asistanın olmaması.
29-Kabin içerisinde yada bagajda 12v pirizi olmaması.Buda renaulta mevcut.Ford focusda direk 220 volt pirizi var :)
30-Aracı çalıştırdıktan sonra aracı hareket ettirip 20 km hızdan sonra aracın kapıları otomatik olarak kitlememsi.

Özellikle şunu belirtmek isterim toyota yurt dışına yoolladığı corollalarda sanruff opsiyonun olması ama neden se Türkiyede bu opsiyonu koyma gereği bile hissetmemesi.
Ben bunları yazarken corollanın en full en pahalı aracıyla aynı sekmendeki c sekmendeki araçlarla kıyaslayarak yaptım.
Saygılar ıyı forumlar.
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #25 : Aralık 18, 2010, 12:51:06 »
evet hakan bey  yazdıklarınızn hepsi değil ama dediğiniz gibi bu fiyata bazı eksikllikler ilave olabilr daha iyi olabilirdi..bu gündüz led farını yeni yeni tüm markalar kullanmaya başladı en son c5te makyajlandı onlarda yapmışlar çok hoşuma gidiyo benimde corollada yapsaydı keşke  :D
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Al bir Toyota,bak rahatına....
« Yanıtla #26 : Aralık 18, 2010, 21:54:15 »
evet,katılıyorum,hakan bey size.İşte Türkiye'mizin içler acısı hali bu.Türkiye için üretilen araçlardaki eksikliklerin temel nedeni,bizi 3.dünya ülkesi olarak görmesi.nasıl olsa 50.000 ne satıyorum öyle veya böyle diyor adamlar.daha fazlasına ne gerek var diyorlar.adamlardan 50 yıl geriden geldiğimiz sürece bu böyle devam edecek sonsuza kadar.ama yinede ben kaliteyi satın aldım.her güzelin birkaç kusuru olacaktır ::)saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Aralık 18, 2010, 22:00:20 »
evet,katılıyorum,hakan bey size.İşte Türkiye'mizin içler acısı hali bu.Türkiye için üretilen araçlardaki eksikliklerin temel nedeni,bizi 3.dünya ülkesi olarak görmesi.nasıl olsa 50.000 ne satıyorum öyle veya böyle diyor adamlar.daha fazlasına ne gerek var diyorlar.adamlardan 50 yıl geriden geldiğimiz sürece bu böyle devam edecek sonsuza kadar.ama yinede ben kaliteyi satın aldım.her güzelin birkaç kusuru olacaktır ::)saygılar...
Selam sinan bey bende kalite ve sorusuzluk için toyota aldım ama malesef Türkiye'de para veren müşteriler için daha fazlası yok.Zaten devlet binmiş ensemize.Araba alırken dünyanın vergisi artı bide satıcı firmanın Toyotanın size biçtiği değer.
Ben bu eksıkleri buraya yazarken hiçte mutlu deyilim :( .Diğer firmaların c seğmentindeki araçlarında yazdığım bu madelerin çoğu var Türkiye'de ama nedense toyotada yok.:( Nasıl olsa corolla satacak toyota buna güvenerek olması gerekenleri bu araçta koymassa ilerliyen senlerde nasıl mucadele edecek diğer firmalarla merak konusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Al bir Toyota,bak rahatına....
« Yanıtla #28 : Aralık 18, 2010, 22:13:19 »
benim aldığım aracın gerçek değeri,25000 tl.varın ötv'yi kdv'yi hesaplayın.soyguncu devletimiz var olsun,ne yapalım.bu arada sizin araçta yeni galiba hayırlısı olsun,kazasız belasız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Aralık 18, 2010, 22:22:06 »
benim aldığım aracın gerçek değeri,25000 tl.varın ötv'yi kdv'yi hesaplayın.soyguncu devletimiz var olsun,ne yapalım.bu arada sizin araçta yeni galiba hayırlısı olsun,kazasız belasız.
Teşekkürler evet aracımı alalı 4 ay oldu. :)
Sizin aracınızda yeni herhelde ve rengi çok hoş yakışmış araca siyah cam filmi ile süper olur.Allah tekerinize taş deydirmesin maşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 18, 2010, 22:27:01 »

2011 corolla da hâlâ bagaj kapağı demir kol ile içerden bağlıysa  >:(
bagajı daraltmaktan başka bir işe yaramıyor.
10 yaşındaki focus ta bile amortisörlü..
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Aralık 18, 2010, 23:08:28 »
2011 corolla da hâlâ bagaj kapağı demir kol ile içerden bağlıysa  >:(
bagajı daraltmaktan başka bir işe yaramıyor.
10 yaşındaki focus ta bile amortisörlü..
Malesef bu özellik meganlarda bile var ön kaput bile amortisörlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #32 : Aralık 18, 2010, 23:21:03 »
Arkadaşlar neden konfora bu kadar düşkünüz??? Konfordaki ufak tefek şeyler canımızı sıkıyor olabilir. Ama Toyota nın sunduğu güvenlik aynı segmentteki diğer markalarda ya yok ya eksik ya da ekstra paketlerle para karşılığı satılıyor. Allah korusun bir kaza olduğunda sizi kurtaracak olan o düğmelerin ışığı değil aracın size sunduğu güvenlik. O yüzden eleştirimizi yaparken haksızlık ta yapmayalım Toyotaya. Evet eksiklikleri var ama dünyanın en kötü arabası yerine koyup bizi de kazıklanmış sazanlar gibi göstermeyin. Tabi bu eleştirileri yapan arkadaşlarım Residencelarındaki dairelerinden çıkıp şehir içindeki seyahatlerini helikopterle şehirlerarası ya da kıtalararası seyahatlerini uçakla yapan arkadaşlarımızsa haklı olabilirler. Ama o zaman Toyota ile işleri olur muydu acaba? :) Lütfen haklı eleştiri yapın. Abartmayın.
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #33 : Aralık 19, 2010, 00:03:16 »
arkadaşlar konuyu açarken tereddütlerm vardı acaba yalnş analaşışrmym git ozman o saydğn özellikelri olan aracı al yada nye corolla aldn gbi insanlar eleştirlermi yalnş anlayabilrler konu başka yere gder diye korkydm barış beyin yazdıkrını okynca bunu tekrar belrtmek istedim  biz toyota markasını seviyoruz ve kullnmaktan keyif alıyruz güvenliğne de laf etmedik sadece bukadar para verdikten sonra rakiplerinde olan özelelikleri aracnzda göremynce duydğmz üzüntyü ve nasl olabileceğni ne gbi eksk ve olmszlukları oldğnu paylaşyrz görüş alış verişinde bulnuyrz hepsi bu yoksa herşeye rağmen çıkarım senle her yola toyotaa:):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Aralık 19, 2010, 00:17:43 »
Siz de beni yanlış anlamayın arkadaşlar. Tabiki eksikleri eleştireceğiz. Haklı olduğunuz çok konu var. Ben bunların hiçbirine katılmıyorum demiyorum. Sadece sezarın hakkını sezara verelim diyorum :) Ayrıca laf aramızda araba bir erkeğin en önemli ve özel varlıklarındandır. Bayanlar özür dilerim ama bu gerçek :) dolayısıyla arabanın eleştirildiğini görünce insan sanki eşini ya da sevgilisini eleştiriliyormuş gibi görüyor :) Yok gözü pörtlek yok dişlek yok tahta gibi vs vs :) Dokunuyor canım insana :) özeline girilmiş gibi hissediyor insan :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 19, 2010, 00:53:53 »
benim de aracımdan tıkırtı geliyordu geçen ay serviste bir güzel söküp yeniden yapmışlar 500 km oldu haaala tıkıtıyı boşverin tık yok :D ve ben de barış a katılıyorum :D zoruna gidiyor insanın :D:D:D:D:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 19, 2010, 01:29:33 »
Çamur niteliği taşımayan eleştirler geliştiricidir.Mesela benim aklımdan buradan ve başka yerlerden derleyceğim eleştiri ve istekleri toyota ya e mail atmak geçiyor.Biz toyota bağımlıları olarak arabalarımızda şunu şunu ve şunu istiyoruz diyebiliriz en fazla hayır derler :) ama yine toyota alırmıyız? bence evet alırız.Çünkü .... (buraya herkes kendi cevabını verir.Benimki konfor ve güvenlik )
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA:)
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 19, 2010, 14:58:50 »
sunu dusundum yazılanları okuyunca, gerçekten can sıkıcı eksiklikler var. ama buna rağmen toyotanın satış sonuçları gerçekten şaşırtıcı. detaya bu kadar önem veren millet olarak, bu tabumuzu yıkıp, sağlam olsun uç kuruş fazla olsun düşüncesiyle bu araca hep talip olduk. aracım ocak başı geliyor. yazılanlar benı uzdu. ama 5 dakıkalıgına. sonra corollam dedim içim açıldı. ama şu da var derler ya araba işide bir nebzze olsun şans işi. Arabanın bana verdiği güvenle, şansımda yaver giderse istediği kadar eksik tarafı olsun. gerisi teferruat.
ToYoTa CoRoLLa
        1.6
CoMFoRT ExTRa
WhİtE   EaGLe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Aralık 19, 2010, 15:34:46 »
Selam arkadaşlar biliyorum birçok eksiklik yazdım lakin amacım sizlerin canını sıkmak deyil ama bunların olmasıda corolla için iyi olacağini düşünüyorum.Yine birkaç eksiklikliği belirtmeden geçemeyeçeğim onlarda ;

1-Navigasyon sisteminin opsiyonel olarak sunulmaması.

2-Biliyormusunuz bilemiyorum ama Taiwanda satılan corolla altis modeli Türkiyede satılan corollayla aynı kasayı paylaşiyor.Orda satılan corolla altisde yer alan CVT  7 ileri otomatik şanzumanın Türkiyede yer almamasi.Bizim ülkemizde hala eskiden kalma 4 ileri otomatik vitesin yer alması.

3-Auris ve avansis de yer alan benzinli yeni atmosferik basınçlı 132 bp motorun satış kaygısı olmayan corollada yer almayıp hala eski benzinli 124 bg motorun yer alması.

4-1.6 dizel motor seçeneginin olmaması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 19, 2010, 16:28:28 »
En çok karanlıkta yan ayna ve cam düşmelerini el yordamıyla bulmaya çalışınca sinir oluyorum.İnsan  şunların içine bir ışık koyar.