Gönderen Konu: 2011 corolla eksi yönleri  (Okunma sayısı 23599 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla eksi yönleri
« Yanıtla #40 : Aralık 19, 2010, 16:54:39 »
Toyota bozdu artık, eski toyota değil, çağa ayak uyduramıyor, ben bunu 2008 de farkettim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 19, 2010, 16:54:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 19, 2010, 19:04:47 »
Arkadaşlar bu özelliklerin hepsini birden şimdi koyarlarsa önümüzdeki yılların modellerinde neleri ekleyip model yeniletebilecekler.? Bunlar tamamen satış politikalarıdır. Tahmin ediyorum önümüzdeki  2 - 3 yılda bu sayılan özellikler birer -ikişer eklenerek pazar payı canlı tutulmaya çaluışılacxaktır. Ama şu bir gerçek ki Toyota kullanıcılarının asıl tecih sebebi öncelikle güvenlik -sağlamlık- uzun ömür- konfor ve ..... ondan sonrakiler değil mi?
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #42 : Aralık 19, 2010, 19:37:07 »
sağlamlık- uzun ömür- konfor ve ...

Toyota artık  herkesinde bildiği gibi ve kabullenemediği gibi  M-MT şanzumanla bütün sağlamlık,konfor,uzun ömür Vb. şeyleri resmen ortadan istemiyerek kaldırdı ve güvenleri sartı bu ap açık bariz bir şekilde ortada.
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #43 : Aralık 19, 2010, 19:52:02 »
Aynen bunlar ufak ta olsa  düşünülmesi  gerekn önemli şeyler bence  birde o kadar para karşılığı plastik kalitesinin düşük olması üzücü bir olay birde arka koltukta otururken  kol dayama kısmına kolumuzu koyduğumuzda cam açma butonana denk geliyor ve  istemeden camı açmış oluyoruz kocaman kapıda  çok geriye yapmışlar  vietes geçişleri çok sarsıntılı  şehir içi yüksek devirlerde sürükli vites değişimi içerisinde araç kullanırken yolcuları çok rahatsız ediyor  bunlarda benim gözlemlerim  corolla sahibi değilim fakat ailemizin bir ferdinde Auris olduğu için  çok detaylı bir şekilde  bilgi sahibiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 19, 2010, 21:31:55 »
kul yapısı, eksiklikleri ile içimde hep toyota, ister corolla olsun, ister auris olsun, ister yaris, vs... toyota almadan önce başka marka araçlar kullandım. ama ailemin içerisinde corolla olanlardan o dönemlerde de kullandım. ne derseniz deyin, geçmişten günümüze kadar dünya çapında büyük olmayı eksilere rağmen başarabilmişlerdir.
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Aralık 19, 2010, 23:41:27 »
benim de aracımdan tıkırtı geliyordu geçen ay serviste bir güzel söküp yeniden yapmışlar 500 km oldu haaala tıkıtıyı boşverin tık yok :D ve ben de barış a katılıyorum :D zoruna gidiyor insanın :D:D:D:D:d

Teşekkür ederim Erbilcim :) Ya sonuç olarak laf söyletmem Toyotama :) Ayrıca pert olmuş ama içindekilerin burnu dahi kanamamış toyotalar biliyorum. kendini feda ediyor da sahibine zarar verdirmiyor keratalar :) böyle de özverili canım :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #46 : Aralık 19, 2010, 23:57:23 »
En çok karanlıkta yan ayna ve cam düşmelerini el yordamıyla bulmaya çalışınca sinir oluyorum.İnsan  şunların içine bir ışık koyar.
Evet sinir bozucu olmasıyla birlikte toyota Türkiyeyi arayıp aurisde ve avansisde olan bu işiklandirilmiş butonlardan ve yine aurisde ve avansisde olan diğer 3 camıda otomatik yaptıra bilrmiyiz diye sorulduğun da hayır cevabı alınmasıda can sıkıcı lakin bu butonlar aynı yapıya ve cam kırko motorlarında aynı olmasına karşın cevapta araba Türkiyeye nasıl geldiyse o elemanların kullanılacaği gibi saçma salak cevap veriyorlar.Bu anlatığım ekipmanlarıda taktırmak temın etmek imkansız deyil ama TYT Türkiye temsilcisi bana göre saçmalaması da Büyük bir eksiklik.
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Aralık 20, 2010, 01:31:52 »

[/quote]
benim de aracımdan tıkırtı geliyordu geçen ay serviste bir güzel söküp yeniden yapmışlar 500 km oldu haaala tıkıtıyı boşverin tık yok :D ve ben de barış a katılıyorum :D zoruna gidiyor insanın :D:D:D:D:d

Erdil bey bende şu plastik seslerinden epey rahatsız olup servisin başını ağrıttım birkaç kez...randevu alın gelin ,sökelim göğsü komple yalıtım yapalım kapatalım falan dediler...sizin corollanızın göğsünü söktülermi sonrasında çizik çatlak vs oluştu mu?...sesten rahatsızlık duyuyorum ama yepyeni aracın göğsünün sökülüp sağının solunun çizilmesi yada çatlamasından da çekiniyorum...kararsız kaldım açıkçası... :(
Nelerin mutsuz ettiğini bilmiyorsan, nelerle mutlu olacağını bilemezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • terra sedan 1.4 d4d
« Yanıtla #48 : Aralık 20, 2010, 04:51:36 »
gördüğüm kadarı ile bazı arkadaşlar corolla larına laf söz ettirmiyorlar.
objektif olmak gerek.
corollanın eksi yönlerine 5 yıldır corolla d4d terra binicisi olarak tamamen katılıyorum arkadaşlara.
her zaman söylemişimdir aracıma yine severek ve sorunsuz olarak binmekten büyük zevk duyuyorum.
fakat ben de bazı eklemelerde bulunayım.
1.4 d4d motor artık 1.6 olmalı ve gücü biraz daha artırılmalı.
sorunlu olan mmt şanzıman sorunlarndan arındırılmalı.
yeni kasa corolla d4d motor aksamı içerisinde bulunan elektronik aksam önceki kasada olduğu gibi kabin içerisine alınmalı.
soğutmalı torpido gözü,elektrikli ısıtmalı koltuk,ön park sensörleri OPSİYON olarak sunulmalı.
ve herşeyden önemlisi:
servis bakım ücretleri yeniden gözden geçirilip fiyatlarda ayarlama yapılmalı.(özellikle dizel bakımı)
diye düşünüyorum.
dizel eşekçi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Aralık 26, 2010, 19:58:01 »
40 binlik araba ama yarısından fazla vergi 20 bin aslında , 20 bine mal edip kar edip ayağımıza kadar geliyor. imalatçılar kullanacakları kablonun çapını bile hesap edip maliyet olmasın diye 1mm kalınını kullanmıyorlarken, bu sayılanlar (eksikliklere bende katılıyorum) müthiş bir maliyet,

- en gıcığı arka bagaj kapak kolu,bir gün olur tepeleme koyarsın eşyayı kapatınca altında kalanı ezer uğraştırır adamı,  amortisölüler belki evladiyelik olmuyor ama,  kardeşim çözümü yokmu tasarlasana şunu yeniden yahu. toyota motor number one ama kullanımda basit eksileri var, araçtan  vazgeçilesi şeyler değil.

- bide cam kontrolleri arkaları iptal ettinde bana niye iptal ediyon sürekli düğmeyi aç kapa aç kapa, kontrol et,  dayanır inşallah , yada biz alışcaz bidaa ellemiycez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 26, 2010, 21:40:56 »
İnsanların beklentilerini görmek eğlenceli ve düşündürücü oluyor genellikle.

Eksiklileri ve yetersizlikleri sıralayan arkadaşların hepsi haklı bence. O da olmalı, bu da olmalı, şu da...

Bilmem ne kadar para veriyoruz, bunların hepsi (veya bir kısmı) olmalıydı diyen arkadaşların hiç biri haklı değil bence. Arabayı alırken herkes fiyatını soruyor, orasına burasına da bakıyor, kararı ona göre veriyor. İşlem gerçekleşti, para ödendi, şimdi sıra eksikliklere mi geldi? Ya Toyota satıcısı 'sizden aldığımız para yeterli gelmedi, üçer bin lira daha öksürün bakalım' derse, onu haklı bulan çıkar mı acaba?

Her yiğidin gönlünde bir aslan yatıyor her zamanki gibi. Gördüğüm kadarıyla bütün aslanlar da bir araya gelmiş, kükredikçe kükrüyor, bütün bu özellikleri bünyesinde toplayan bir marka/model olup olmadığını bilmeden. Ve eğer böyle bir dünya harikası varsa dahi, bunun kaç para olduğunu bilmeden.

Ne kaa ekmek, o kaa köfte!

Aramızda hiç kimsenin 30, 40, 50 bin lirayı iyice düşünmeden harcayacağını zannetmiyorum.

Var mı aramızda 'ben arabaya o kadar para ödedim, ama özelliklerine hiç bakmadım' diyen?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Aralık 26, 2010, 22:54:14 »
C sınıfı bir araçta olması gerekenlerin bir kısmı yok ama  bazı özelliklerde c sınıfı için fazla olduğu Kesin
sınıfa göre değerlendirme yapılmalıdır

Ama şu bariz ortada
(MİSAL,ÖRNEKLENDİRME) Hiç kimse corolla ile civic karşılaştırması gibi görmesin sadece kafalar karışmasın diye benzeri bir aracı baz aldım.

Toyota corollada olmayan özelliklerin bir kısmı honda civic te olduğu için civic daha  mantıklı gelebilir ama  kişi corolladan hoşlanıyordur  eksikte olsa honda civic e göre yinede istekleri doğrultusunda corolla alıyordur.
Ama toyota  biraz  opsiyon listesini canlandırsa belki insanların ihtiyaçlarını giderecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 27, 2010, 00:26:21 »
Doğru söze ne denir,
civic daha ucuz olmasına karşın bu bahsedilen kapı cam butonlarını ışıklandırmış, arka koltukta oturanlarda yanlışlıkla camları açmıyor, hatta bagaj kapagını açtığınızda corolladaki gibi çıplak kablo demeti görmüyorsunuz, kapağın kolları plastik bir "cover" ile kaplanmış
gelin arkadaşlar, hep beraber arabalarımızı satıp honda alalım, bu şekilde toyotaya bir ders vermiş oluruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Aralık 27, 2010, 00:32:31 »
merhaba  arkadaşlar yazılanlara göz gezdirdim ama benim sinirimi en cok bozan depo dolu iken depodan gelen calkantı sesi:S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 27, 2010, 09:59:54 »
Corollaya iyice alıştım ama octavia collection plus  2004 modeldi ve çok daha zengindi.Ama corolla aldım isteyerek eksiklerini bilerek....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #55 : Aralık 27, 2010, 12:45:14 »
Hakan bey yazdıklarınıza tam olarak katılmakla beraber. yol bilgisayarındaki sekmeleri değiştirmek için kullanılan çubukların uygun yerde olmadığını düşünüyorum zira seyir halindeyken sekmeleri değiştirmek biraz tehlikeli oluyor. bu segmeleri değiştirme düğmesi sinyel koluda veya silecek kulunda olsa daha rahat  olurdu diye düşünüyorum. Vede megane de olduğu gibi karanlıkta araçtan inmeden önce selektör kolunu birkez çektiğinizde 30 saniye farlar yanık kalıyor yani kolu kaç kez çekerseniz size otuzar saniye uzatarak farları yanık bırakıyor süre doluncada farlar kendiliğinden sönüyor buda karanlıkta size araçtan ayrılırken yardımcı  oluyor. Bu fonksiyonda Corollada mevcut değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 28, 2010, 11:09:42 »
Depodan gelen çalkantı sesi sinir bozucu.
Araç kalkışta turbo devreye girinceye kadar oldukça ağır kalıyor. (Tabi bu bir eksiklik midir, o da tartışmaya açık. Sonuçta ekonomi...)
Bir de, başkası değindi mi bilmiyorum ama hiç rastlamadım, ön konsoldaki hava kanalının ön cama yansıması çok rahatsız edici. Gece, gündüz, güneş varken, hava kapalıyken, sürekli yansıyor...
Aracın içine 15 tane led konsa maliyet nasıl değişecekti bilmiyorum ama, bence de cam açma düğmelerinde ışık olmayışı saçma olmuş.

Tüm bu eksikliklere rağmen aracımdan memnun muyum? Evet. Tavsiye eder miyim, yine evet. Sorunsuzluk anlamında gayet tatmin edici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 29, 2010, 20:30:27 »
corolla eksi yönleri derken diğer araçlara göre ise ben bu konuda yorum yapmak istemem. çünkü corolla ortada fiyatı da ortada beğenirsin alırsın beğenmezsin almazsın yani tercih meselesi. ancak şu şekilde bir değerlendirme yapmak daha doğru olur bence. sunulan donanım ve özelliklerinden hangisi ya da hangileri işlevini yapmıyor. benim tespit ettiğim, önemli olduğunu düşündüğüm , arka cam buğu çözücülerin çok geç devreye girdiği ve trafik için bir tehlike oluşturduğudur. eğer sadece benim aracamda değilse sorun bu eksi 1.
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 29, 2010, 20:51:40 »
Arabada telefonumun şarjı bittiği için kapanmıştı.Şarj cihazını seyir halinde takamadım.Arabayı işim için 5 dk park etmem lazım bu arada acil telefonda gelecek.Şarja takıp doldurmaya başladım.kontağı kapattım,araçtan inecektim.Şarj durdu!!
Kontak anahtarı araç üzerinde takılı değilse çakmak elektriği kesiliyor.Bu durum hiç hoşuma gitmedi.Ama isteyerek seçtiğim bir araba olduğu için kara bulutlar hemen dağıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #59 : Aralık 29, 2010, 21:36:28 »
Arabada telefonumun şarjı bittiği için kapanmıştı.Şarj cihazını seyir halinde takamadım.Arabayı işim için 5 dk park etmem lazım bu arada acil telefonda gelecek.Şarja takıp doldurmaya başladım.kontağı kapattım,araçtan inecektim.Şarj durdu!!
Kontak anahtarı araç üzerinde takılı değilse çakmak elektriği kesiliyor.Bu durum hiç hoşuma gitmedi.Ama isteyerek seçtiğim bir araba olduğu için kara bulutlar hemen dağıldı.

Benim 2005 Model Mondeo'mda bile (D segment) böyleydi. Kontağı kapattınız mı çakmak elektiriği kesiyordu. Emniyet açısından. Bütün arabalarda böyledir??
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M