Gönderen Konu: 2011 corolla eksi yönleri  (Okunma sayısı 23603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2011 corolla eksi yönleri
« : Aralık 16, 2010, 18:25:39 »
arkadaşlar aracım 8500km oldu gayet memnunum genel olarak ama bence ufak eksiklikleri var bakalım benle aynı fikirde olan varmı paylaşmak istedim

1-Kullanılan plastik malzeme özellikle arka koltuk önündeki kültablası çok basit ve küçük duruyor sigara içmiyrum fakat kullanışlı değil ufak bişey bile sığmıyor.Ayrıca gözlük haznesine standart boyuttaki güneş gözlğüm sığmıyor.

2-Kapıların iç kısmında gece açtığınızda yanan lamba olmaması dezevantaj

3-Arka koltuk diz mesefesi sınıfındaki diğer araçlara göre alçak ve rahat değil sanırım bu japonlara özel hondada öyle küçük insanlar oldukları için diz ve baş mesafesi bu sınıftaki rakiplerine göre kötü bence

4-Kapıdaki elektrkli cam kumandalarıın üstnde ışık olmaması gece handikap yaratıyor.

5-Mmt şanzıman ani duraklamalardan sonra kalkışlarda bocalıyor hemen devri düşemiyor araç bağıryor ve kendini toplayamıyor.

6-Yol bilgisayarı ön konsolda olsa cd çaların üstnde daha şık ve kullanışlı olurdu

7-Arka cam önünde standart güneşlik olsa süper olurdu

8-ve son olarak en büyük eksiklik bence niye sanruff opsiyonu hiçbir corollada düşünülmemiş

Tabi bunlar çok önemli olmayan gözüme çarpan ufak detaylar kimse yanlış anlamasın aracımdan çok memnunum ama daha iyi olabilirmiş bence
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Toyota Club Türkiye

2011 corolla eksi yönleri
« : Aralık 16, 2010, 18:25:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: 2011 corolla eksi yönleri
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2010, 18:36:04 »
arkadaşlar aracım 8500km oldu gayet memnunum genel olarak ama bence ufak eksiklikleri var bakalım benle aynı fikirde olan varmı paylaşmak istedim

1-Kullanılan plastik malzeme özellikle arka koltuk önündeki kültablası çok basit ve küçük duruyor sigara içmiyrum fakat kullanışlı değil ufak bişey bile sığmıyor.Ayrıca gözlük haznesine standart boyuttaki güneş gözlğüm sığmıyor.

3-Arka koltuk diz mesefesi sınıfındaki diğer araçlara göre alçak ve rahat değil sanırım bu japonlara özel hondada öyle küçük insanlar oldukları için diz ve baş mesafesi bu sınıftaki rakiplerine göre kötü bence

4-Kapıdaki elektrkli cam kumandalarıın üstnde ışık olmaması gece handikap yaratıyor.

5-Mmt şanzıman ani duraklamalardan sonra kalkışlarda bocalıyor hemen devri düşemiyor araç bağıryor ve kendini toplayamıyor.

6-Yol bilgisayarı ön konsolda olsa cd çaların üstnde daha şık ve kullanışlı olurdu

8-ve son olarak en büyük eksiklik bence niye sanruff opsiyonu hiçbir corollada düşünülmemiş

Tabi bunlar çok önemli olmayan gözüme çarpan ufak detaylar kimse yanlış anlamasın aracımdan çok memnunum ama daha iyi olabilirmiş bence
Merhaba ilker bey yazmış olduğunuz bilgilere katılıyorum lakin acaba bunların olmaması aracın maliyetini kısmak için olabilirmi.
Evet bende özellikle cam kummanda butonlarının işıkli olmamasında muzdaripim ama japonlarda genel gözlemim bunları böyle yapmaları herhalde maliyeti başka yerlerden pek kısamıyorlar ve bunun için bu gibi basit ayrıntılardan kaçarak maliyet düşürme politakası izliyorlar gibi bir izlenim yarattı bende.Ama yazdıklarınız keşkeolasaydı ozaman corolla tadından yenmezdi.
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2010, 19:14:19 »
dostlar bahsedilen maliyet kısıtlamaları 3-5 kuruştan ibaret maalesef:(( led idiyot dediğimiz ışıklar kullanılacak ki tl fiyatları 25krş... 50000tl lik araçların heryerinden bu fiyatları kıssanız ne yazar kısmasanız ne yazar:(((

eleştirilere katılıyorum hemde tamamına bende bir iki eklemede bulunmak istiyorum
9-yol bilgisayarında türkçe dil seçeneği bulunmamakta
10-(tüm 0 araçlar için geçerli olablir) araçlarımız anahtar teslim alınıyor ama yola çıktığımızda ve trafik polisi çevirdiğinde hatasız yada sorunsuzca yola çıkabilceğimizi düşünüyormuyuz??mesela yangın söndürme tüpü yok gibi......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2010, 19:50:13 »
 Maliyet toplama vurunca acaba nekadar eder mesala 32 bin araçta misal..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2010, 20:13:23 »
Plastik aksam her zamanki gibi berbat.!
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2010, 20:41:17 »
İlker bey yazmış olduğunuz bütün - yönlere katılıyorum. Ayrıca yol bilgisayarının menü geçiş tuşu direksiyonda olsa bence daha iyi olurdu. Bu gözlük koyma yerlerindeki sorun sadece toyotalarda değil bence bütün markalarda var o gözler sadece raybanın damla modeli için heralde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2010, 20:52:56 »
Maliyet toplama vurunca acaba nekadar eder mesala 32 bin araçta misal..

32 bin araç için bir fiyat vermiyorsuzki herbirine ayrı ayrı para ödeyip almıyormuyuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2010, 21:14:11 »
Bencede  bunlar olsaydı çok daha güzel olurdu.Ama elzem vede çok önemli değil.Bence önemli olan konfor, motor performansı ve yakıt tüketimi, müşteri memmuniyeti, kasa sağlamlığı, dış görünüş,arka koltuk ayak mesafesi (bence corolla yeterli), bagaj hacmi, arıza çıkartma oranı, klimanın motora etkisi.Bu saydıklarımda corolla sınıfına göre gayet yeterli.Corolla almadan önce focusu, meganı, civici,jettayı yakından inceledim.Kullanıcılarla konuştum.Forumlarında binlerce sayfa okudum.Şikayetleri inceledim.Sonunda Corolla almaya karar verdim.Hiç pişman değilim.İyiki almışım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2010, 21:36:28 »
11.Hıdrolıklı bagaj ve on kaput
12.Sık tasarımlı bır kontak anahtarı
13.On konsolda gızlenmıs cekmecelı bardaklık
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2010, 22:32:48 »
14-gösterge panelinin oralardan gelen tıkırtı
15-Emniyet kemerinden gelen tıkırtılar
2001 eski honda civicimde bile deri kaplamaydı bunda resmen rezalet ama genede memnunum corollamdan
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2010, 23:03:29 »
arkadaşlar bence arabaya verdiğimiz 40 bin liranın 10 bin lirasını "corolla" ismine veriyoruz .eski kasalar, özellikle efsane kasa bizim araçlardan çok daha sağlam. benim aracım daha 4 aylık ama direksiyondan gelen tıkırtı sesi için direksiyon kolonu değişti, içeriye biraz fazla ses alıyor ve plastik aksamdan tıkırtılar geliyor. daha iyi olabilirdi. ama adı var ne de olsa "corolla". hiç pişman olmadım aldığıma umarım uzun yıllar severek kullanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 corolla d-4d mmt
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2010, 11:40:39 »
arkadaşlar yorumlarınız ve eklemeleriniz için teşekkürler bazı konularda yalnız olmadğmı bilmek güzel mesela kontak anahrarını şık ve kullanışlı olmayışıda unuttğm bişeydi aynen katılyrm onada maliyete gelrsek 50000tl fiyatlı araçta bu küçük detaylar(cam açma düğme ışığı kapı iç gece lambası gbi)önemli maliyet unsuru değil diye düşünüyorum.. 
2011 toyota corolla comfort extra mmt 1.4 d-4d 90hp beyaz içi bej  & 2005 renault kangoo comfort 1.5dci 70hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2010, 12:32:56 »
16. Cam kilit düğmesi basılınca, şöför kapısından arka camlar açılmıyor, mantıksız bir kısıtlama.
Yazmış olduğunuz eksiklere katılıyorum, gerçekten ince detaylar kaçırılmış.
17. Dizel modellerde cruise control(hız sabitleyici) yok, sonradan takılamıyor.

Hangi aracın plastik kalitesine göre kıyaslayarak yaptınız bu yorumu?
"Berbat" kelimesini ben şu anda yeni çıkan araçlar için kullanmam.
Her marka bir seviyeyi tutturabildi.
Eğer 96 Reno toros plastik kalitesine de berbat diyecekseniz, toyota da dandik bir marka sizin gözünüzde, neden aldınız o zaman.
toyota benim şahsi firmam değil, patronu da babamın oğlu değil, ama yorum yaparken biraz ölçülü olmak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 17, 2010, 12:40:14 »
eskiden nokia cep telefonu daha özellikli eriksondan kat be kat pahalıydı...
tamam sorunsuzda... 50 milyar verip araba alıncada insan bu dediklerinizin olmadığına inanamıyor
en basit 27 milyarlık aldığım kıytırık:) clio 3 de alaşım jant ve cruz kontrol var arka camlar renkli gece ışıkları çok iyi kesiyor
mmt yi beyenmekle birlikte renonun quickshift ti daha kararlı araba 1.2 olsada
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 17, 2010, 18:44:39 »
32 bin araç için bir fiyat vermiyorsuzki herbirine ayrı ayrı para ödeyip almıyormuyuz?
Ben üretimi gerçekleştiren firma için olan maliyetten bahsettim.
1- Dikiz aynalarını ayarlama butonu kullanışlı olmayan yerde ve ışıklandırma yok gece el yordamıyla buluyorsunuz bu çok kötü.
2-Dörta cam otomatik ama şöfer mahali dışındaki camlar tam otomatik deyil malesef buda çok kötü.
3-Aracın yalıtımı yol sesi içeri alması kötü.
4-DSP tuşu evet kesinlikle kötü yerde.
5-Depodan gelen çalkalanma sesi berbat.
6-Cam açma butonlarında şöför tarafı hariç diğerlerinde ışıklandırma olması malesef çok kötü.
7-Araç satılırken üzerinde kapı koruma çıtalarının olmaması ve bunun için ayreten para verilerk sonradan taktırılması buda kötü.
8-Torpito soğutma sisteminin ve kilitli kapak olmaması çok kötü.
9-Şöför ve şöför yanında bulunan yolcu kısmında ayakların uzatıldığı bölümde aydınlatmanın ve kapı atlarında kapı acılınca aydınlatmayı saglayan lambaların olmaması kötü.
10-Çif bölmeli kimanın olmaması corolla için kötü.
11-Arka yolcular için kol dayama bölümün arkasında havalandırma ızgaralarının olmaması kötü.
12-Uzaktan kumanda ile kapıları kilitlenince açık kalan yan camların kapanmaması çok kötü.
13-Dikiz aynaların içerden buton ile kapatılması yerine uzaktan kumanda ile kapılar kitlendiğinde otamatik katlanmasını n olmaması çok kötü.
14-Dizellerde CC olmaması çok kötü.
15-vw ve seat gurubunda olduğu gıbı arka kapı camları,kelebek camlarıve arka camın kakartılmış cam olmaması çok kötü.
16-Kontak anahtarın sustalı olmaması çok kötü.
17-Araç alarmının standart olarak yer almaması kötü.
18-Orta kol dayamasının gözü soğutmalı olmaması kötü.
19-cam tavan yada sanruf opsiyonu olamamsı kötü.
20-vw de olduğu gibi şöför koltuğunun ve ön yolcu koltuğunun alt kısmında çekmeceli ğizli bölmemenin olmaması kötü.
21-vw ve seatta olduğu gibi dönüşe duyarlı sislanbası sistemin olmaması kötü.
22-Dizellerde orta dikiz aynasının titremesi çok kötü.
Bu kadar maddeyi yazma sebebim en ful olan corolla 50 bin tl fiyat biçilirken bu fiyata göre bunların olmaması Malesef kötü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #15 : Aralık 17, 2010, 20:09:36 »
çamurlukta o süngerimsi şeyden olmaması kötü bir durum ufacık taş toprak gelse ses olduğu gibi içerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Al bir Toyota,bak rahatına....
« Yanıtla #16 : Aralık 17, 2010, 23:37:06 »
hakan şankal arkadaşım,yazdıklarının hepsine olmasada,bir kısmına katılıyorum.sen iyisimi hemen sat toyotanı ve bir daha da toyota alma bence.kusura bakma ama milyonlarca toyota sahibini de yorumlarınla rahatsız etme.vw seat gibi markalara bin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 17, 2010, 23:47:44 »

Bu kadar maddeyi yazma sebebim en ful olan corolla 50 bin tl fiyat biçilirken bu fiyata göre bunların olmaması Malesef kötü.

tercih meselesi ama ben aracımı alırken hep baz modelini almaya özen gösteririm. bana fazla özellikleri ve donanımları olan araçlar karmaşık gelmektedir. aracın içerisinde huzursuz oluyorum. yani kafamı karıştırıyor. bu neydi şu neydi derken araç sürüş keyfini yaşayamıyorum.
ama o kadar maliyetli olmasına rağmen saydığınız özelliklerin olmaması evet bu konuda çok haklısınız.
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 17, 2010, 23:55:03 »
hakan şankal arkadaşım,yazdıklarının hepsine olmasada,bir kısmına katılıyorum.sen iyisimi hemen sat toyotanı ve bir daha da toyota alma bence.kusura bakma ama milyonlarca toyota sahibini de yorumlarınla rahatsız etme.vw seat gibi markalara bin.
Sayın sinan acun ben kimseyi rahatsız etmek için deyil bu fiyatta yeralan araclarda olup yada olmamasıda farketmez ama  toyotada olmayan eksıkler ve kusurları objektif yazdım.Sayfanın başlıgında yazanı okursanız neden bunları buraya yazdığımıda anlarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 18, 2010, 00:12:34 »

+1
Emin Koyuncu