0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi akü kutup başını sökerse teybi kod isteyebilir o yüzden sigorta çıkarmasını önerdim ;)büyük konuşma sende tekleme yapmaması performansta bir şey yapmamasının nedeni aracının 4a-fe olması..vvt-i motora geçildikten sonra o sensör olmayınca araç çalışmıyor bile, yakıt konusuna gelirsek, ben ankaraya giderken, 200 km kadar sonra benzin göstergesinin hızla inişini izledikten sonra o sensör aklıma geldi ve taktım, bilirsin son yarım depo nasıl hızlı iner, ilk yarımdan daha yavaş indi yani ilk yarım depo ile 200km, ikinci yarım ile 400 km yaptım..sende yakıt ve performansta fark etmemesinin nedeni sende lpg oluşu, lpgnin beyni ayrı, hava-yakıt kendisi ayarlıyor, o sensöre de lambda sensörüne de ihtiyacın yok, ecu devre dışı gibi bir şey..sende olanlarla herkesinkini genelleyemezsin
bende onu demek istiyorum abi.benim tip lpg sistemine sahip olanlar filtre takıcaksa sensörü dert etmesinler.kaç senedir böyle kullandım ben.tutupta bütün corollalarda sökün sensörü hiç bir işlevi yok boşa takmışlar demiyorum.
ae101 için bütün yazdıklarım.mesut abimde daha başka bir arkadaş birşeyler yazmış onun yazısına istinaden bilgiler vermiş.e12 kasalarda tabikide olmaz.ae101 için konuşuyoruz burda.sökük olmasının hiç bir zararı yok.
böyle diyorsun ama böyle de diyorsun;sıralı sistem lpg takılı 4a-fe ve 4a-ge motorlarda sorun yok de..ae101 için konuşuyorum dediğin zaman olmuyor, çünkü benzinli ae101lerde yakıtı çok etkiliyor..lpgli ae101 desen de eksik kalıyor, e11 kasada da aynı motor var makyajsızında onda da aynı olması lazım..eksik söylediğin için yanlış anlaşılmalar oluyor, polemik başlıyor
zaten mesaj yazmicam abi artık bundan sonra gerginlik olmasın küslük olmasın.kimseyle dargın kalmak istemem.saygılar
Niye bir daha mesaj yazmayacakmışsın ki.Eleştirdiğimiz yazında hiç bir şey belirtmeden bütün araçlar şeklinde bir açıklaman olmuş.Yorumunu LPG'li AE101 ler şeklinde belirtseydin yanlış anlaşılma olmayacaktı.Çünkü bu yazıların doğruluğuna kanaat getiren biri yazılanları uygularsa eğer aracına kalıcı zararlar bile verebilir.Yanlışmıyım Burak Tolga.Yoksa sana kimse ne diye bir şey söylesin ki.Ayrıca olumlu ve olumsuz her türlü eleştiriyede açık olmalısın Haksızmıyım
haklısın abicim
hay ağzını öpim dicem ama yanlış anlaşılacak keh keh keh
haydi bakalım ozaman yola devam. +1
Tövbe tövbe destur çek Şaban abi Madem öyle benden de bir + olsun..
sanırım öyle olcak burak gidip pimaş borudan yapcam dışına da izolasyon kaplıcam öküz gibi anırcak sonra
Tunc bana mesut demen Yeterli arkadaşımız birşeyler yazmış ama bana sorarsan sensörü kesinlikle es geçme sonuç olarak o havanın nekadar younlukta ve ne temizlikte olduğun u ölçen bi parça, okadar mühendisler boşunamı düşünmüş ve yapmışlar o parçayı ! hiç sanmıyorum, ben olsam o parçayı es geçmezdim, ki benim aracımdada açık hava filtresi mevcut ve sensörü filtre borusu üzerinde takılı,selam mesut kardeş, ben de aracıma performans hava filtresi taktırmayı düşünüyorum. ama şu maf sensörü vs parçaları ne yapacağımı şaşırdım. sen nasıl monte ettirdin o parçaları. hava filtresinin bağlı olduğu metal boru üzerinde bağlantı yerleri varmı? teşekkürler.filtre olarak size 2 marka öneririm ben 1. K&N 2.si ise Simotadır, ben simota kullanıyorum 4 yıldır ve K&N'in filtre temizleme kitini aldım çokta memnunum her iki üründende aracım 90.000 de ve ben filtreyi 10.000 de iken taktım sorunsuz biniyorum yıllardır