Gönderen Konu: Performans Hava Filtresi  (Okunma sayısı 42003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Performans Hava Filtresi
« Yanıtla #60 : Eylül 01, 2009, 10:04:57 »
ae101 için bütün yazdıklarım.mesut abimde daha başka bir arkadaş birşeyler yazmış onun yazısına istinaden bilgiler vermiş.e12 kasalarda tabikide olmaz.ae101 için konuşuyoruz burda.sökük olmasının hiç bir zararı yok.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 01, 2009, 10:04:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 01, 2009, 10:08:43 »
abi akü kutup başını sökerse teybi kod isteyebilir o yüzden sigorta çıkarmasını önerdim ;)büyük konuşma :D sende tekleme yapmaması performansta bir şey yapmamasının nedeni aracının 4a-fe olması..vvt-i motora geçildikten sonra o sensör olmayınca araç çalışmıyor bile, yakıt konusuna gelirsek, ben ankaraya giderken, 200 km kadar sonra benzin göstergesinin hızla inişini izledikten sonra o sensör aklıma geldi ve taktım, bilirsin son yarım depo nasıl hızlı iner, ilk yarımdan daha yavaş indi yani ilk yarım depo ile 200km, ikinci yarım ile 400 km yaptım..sende yakıt ve performansta fark etmemesinin nedeni sende lpg oluşu, lpgnin beyni ayrı, hava-yakıt kendisi ayarlıyor, o sensöre de lambda sensörüne de ihtiyacın yok, ecu devre dışı gibi bir şey..sende olanlarla herkesinkini genelleyemezsin

bende onu demek istiyorum abi.benim tip lpg sistemine sahip olanlar filtre takıcaksa sensörü dert etmesinler.kaç senedir böyle kullandım ben.tutupta bütün corollalarda sökün sensörü hiç bir işlevi yok boşa takmışlar demiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Eylül 01, 2009, 11:35:36 »
bende onu demek istiyorum abi.benim tip lpg sistemine sahip olanlar filtre takıcaksa sensörü dert etmesinler.kaç senedir böyle kullandım ben.tutupta bütün corollalarda sökün sensörü hiç bir işlevi yok boşa takmışlar demiyorum.
böyle diyorsun ama böyle de diyorsun;
ae101 için bütün yazdıklarım.mesut abimde daha başka bir arkadaş birşeyler yazmış onun yazısına istinaden bilgiler vermiş.e12 kasalarda tabikide olmaz.ae101 için konuşuyoruz burda.sökük olmasının hiç bir zararı yok.
sıralı sistem lpg takılı 4a-fe ve 4a-ge motorlarda sorun yok de..ae101 için konuşuyorum dediğin zaman olmuyor, çünkü benzinli ae101lerde yakıtı çok etkiliyor..lpgli ae101 desen de eksik kalıyor, e11 kasada da aynı motor var makyajsızında onda da aynı olması lazım..eksik söylediğin için yanlış anlaşılmalar oluyor, polemik başlıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Eylül 01, 2009, 15:16:03 »
böyle diyorsun ama böyle de diyorsun;sıralı sistem lpg takılı 4a-fe ve 4a-ge motorlarda sorun yok de..ae101 için konuşuyorum dediğin zaman olmuyor, çünkü benzinli ae101lerde yakıtı çok etkiliyor..lpgli ae101 desen de eksik kalıyor, e11 kasada da aynı motor var makyajsızında onda da aynı olması lazım..eksik söylediğin için yanlış anlaşılmalar oluyor, polemik başlıyor

zaten mesaj yazmicam abi artık bundan sonra :D gerginlik olmasın küslük olmasın.kimseyle dargın kalmak istemem.saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Eylül 01, 2009, 22:38:44 »
zaten mesaj yazmicam abi artık bundan sonra :D gerginlik olmasın küslük olmasın.kimseyle dargın kalmak istemem.saygılar
  Niye bir daha mesaj yazmayacakmışsın ki.Eleştirdiğimiz yazında hiç bir şey belirtmeden bütün araçlar şeklinde bir açıklaman olmuş.Yorumunu LPG'li AE101 ler şeklinde belirtseydin yanlış anlaşılma olmayacaktı.Çünkü bu yazıların doğruluğuna kanaat getiren biri yazılanları uygularsa eğer aracına kalıcı zararlar bile verebilir.Yanlışmıyım Burak Tolga.Yoksa sana kimse ne diye bir şey söylesin ki.Ayrıca olumlu ve olumsuz her türlü eleştiriyede açık olmalısın  ;)  ;) Haksızmıyım :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Eylül 02, 2009, 17:03:21 »
haklısın abicim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #66 : Eylül 02, 2009, 20:37:13 »
  Niye bir daha mesaj yazmayacakmışsın ki.Eleştirdiğimiz yazında hiç bir şey belirtmeden bütün araçlar şeklinde bir açıklaman olmuş.Yorumunu LPG'li AE101 ler şeklinde belirtseydin yanlış anlaşılma olmayacaktı.Çünkü bu yazıların doğruluğuna kanaat getiren biri yazılanları uygularsa eğer aracına kalıcı zararlar bile verebilir.Yanlışmıyım Burak Tolga.Yoksa sana kimse ne diye bir şey söylesin ki.Ayrıca olumlu ve olumsuz her türlü eleştiriyede açık olmalısın  ;)  ;) Haksızmıyım :)
hay ağzını öpim dicem ama yanlış anlaşılacak :D keh keh keh :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #67 : Eylül 02, 2009, 20:38:15 »
haklısın abicim :)
haydi bakalım ozaman yola devam. +1
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Eylül 03, 2009, 00:54:44 »
hay ağzını öpim dicem ama yanlış anlaşılacak :D keh keh keh :D
  Tövbe tövbe destur çek Şaban abi :rofl: 
haydi bakalım ozaman yola devam. +1
   Madem öyle benden de bir + olsun..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #69 : Eylül 03, 2009, 23:56:44 »
  Tövbe tövbe destur çek Şaban abi :rofl:     Madem öyle benden de bir + olsun..
:D otobüsçü kardeşim benim :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Eylül 21, 2009, 23:23:24 »
Simotanın ürettigi filtre kiti sadece e12leremi uygulanabiliyor yoksa e11 araçlarada uygulanabilirmi motor aynı çünkü (vvt-i) şuan kendi yaptıgımı kullanıorum bi sorun çıkarmadı ama mesut bey'in kullandıgı kit gibi şık bi filtre kiti  bende baglamak istiorum yardımcı olursanız sevinirm.
_toyotaclubtr_

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Eylül 22, 2009, 20:04:37 »
e11'ede uygulanır.3zzfe aynı motor sonuçta ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Eylül 23, 2009, 00:38:06 »
ben öle düşündüm ama aklımda soru işareti kalmasın die bi danışmak istedm  :) teşekkrler
_toyotaclubtr_

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 23, 2009, 23:00:09 »
bence filtre takın ve kaliteli bir marka (K&N ve simota) alın.Sensöre gelicek olursak boşa sallamak yanı boşta durması fark edilmesede vardır - yanları.Fabrika boşa yapmamıştır yani.
Bencede Türkay abi çıkma alıp onla oynamak lazım yoksa yok bence.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #74 : Eylül 23, 2009, 23:20:06 »
ya ebayde süper bir kit gördüm, 250$ diyor fiyata, 50 dolar kargo var en iyi ihtimal :) 300 dolara geliyor, ama çok çok güzel yapmış adamlar egsoz tasarımı demişler adamlar tasarımlarına, çift katlı bir boru, alttaki boru krom dıştaki boru karbon, krom ses için karbon da ısı yalıtımı için, direk ae101 için tasarlanmış..gözümü karartsam onu alcam ama tutup da bir cai'ye o kadar vermek istemem doğrusu...

not:  cai=Cold Air İntake
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 23, 2009, 23:23:13 »
Do It Yourself ^^ custom cai rulaz değil mi türkay abi ^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #76 : Eylül 23, 2009, 23:24:39 »
sanırım öyle olcak burak :) :) gidip pimaş borudan yapcam dışına da izolasyon kaplıcam öküz gibi anırcak sonra :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 23, 2009, 23:29:08 »
sanırım öyle olcak burak :) :) gidip pimaş borudan yapcam dışına da izolasyon kaplıcam öküz gibi anırcak sonra :P
abi sen sen ol tutup verme 300-400 gel al çıkma birtane kes kopyala yapıştır :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ekim 12, 2009, 18:37:15 »
Tunc bana mesut demen Yeterli :) arkadaşımız birşeyler yazmış ama bana sorarsan sensörü kesinlikle es geçme sonuç olarak o havanın nekadar younlukta ve ne temizlikte olduğun u ölçen bi parça, okadar mühendisler boşunamı düşünmüş ve yapmışlar o parçayı ! hiç sanmıyorum, ben olsam o parçayı es geçmezdim, ki benim aracımdada açık hava filtresi mevcut ve sensörü filtre borusu üzerinde takılı,
selam  mesut kardeş, ben de aracıma performans hava filtresi taktırmayı düşünüyorum. ama şu maf sensörü vs parçaları ne yapacağımı şaşırdım. sen nasıl monte ettirdin o parçaları. hava filtresinin bağlı olduğu metal boru üzerinde bağlantı yerleri varmı? teşekkürler.

filtre olarak size 2 marka öneririm ben 1. K&N 2.si ise Simotadır, ben simota kullanıyorum 4 yıldır ve K&N'in filtre temizleme kitini aldım çokta memnunum her iki üründende :) aracım 90.000 de ve ben filtreyi 10.000 de iken taktım sorunsuz biniyorum yıllardır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ekim 12, 2009, 18:39:32 »
selam mesut kardeş bende aracıma performans hava filtresi taktırmak istiyorum ama şu maf sensörü vs oalyı canımı sıkıyor. sen bunlar aracındaki metal boru üzerine monte ettirdinmi? veya nasıl bir yol izledin? teşekürler.