0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaslar orjinal filtreyi kutusu ile sökün.orjinal hava filtresinin borusu motora bağlandıgı yere açık hava filtresini direk monte edin.orjinal hava filtresinin aldıgı hava yerine doğru bakıo zaten hem ordan hava alıo hem de açık oldugu için ii alıo.sensörü ben çok araştırdım. hava debimetresini ayarlıo, motora girecek havayı ayarlıo. sensör boşta kalmasının bi önemi yok ustalara sordum
performance hava filtresini de adamlar boşuna mı çıkarmış tasarlamış??zararı olsa tasarlamazlardı.modifiyecilerin çoğu açık hava filtresi kullanıyo.ne tekleme oluyo, ne de çok yakıyo araç.sorun yok.bi arkadas vardı 2 seneden beri kullanıyorum bi problem yok dedi yorumlarda var...
Arkadaşlar 94 Corona için iyi ses veren hangi açık hava filtresini tavsiye edersiniz? 150 TL ye falan iyi ses veren bişi bulamazmıyım acaba?
Evet 49.Ama arada oğlumda girip mesaj atıyor.
bunun dışında custom air intake için pimaş boruda kullanabilirsin E12 kasaya yapan biri vardı eskiden güzelde duruyordu ama pimaş olduğu için çabuk ısınıp soğumuyabilir, onu bilemiyorum, birde şöyle birşey yapabilirsin universal kitlerden alıp onların hareketli borusunu ortadan kesip sadece o araya sensor için yuva yapabilirsin diye düşünüyorum.
ayrıca mesut kardeşim; sensörün boşta kalmasının zararı olur diyorsun,motor tekler diyorsun,ama sende de var açık hava filtresi???
açık hava filtresinin zararları: zengin karışımı olduğu için yakıtı çok yakıyormuş,sensör boşta oldugu için beyni etkileyebilirmiş,motorun içine pislik alırmıs... söylentiler bunlar.. sizin yorumlarınız neler??
Bizler her nekadar burada bir aile,arkadaş kardeş olsakta senden 9 yaş büyük birine kardeşim demeni uygun bulmuyorum Mert.Bence yazını düzeltmelisin.Her konuda tartışalım görüş belirtelim.Ama bu tarz usluplar,yazışmalar sanal ortamda yanlış anlaşılabilir.Haksızmıyım ?
bir incelesene...onun sensör boşta takılı değil, kit almış o araç için üretilen, takılı onun sensörü..yakıt zengin karışım olduğu için değil sıcak hava çektiği için çok yakıyor..sensör boşta diye ecu zengin karışım yapıyor(hava az geliyor diye düşündüğü için), filtre de ucuza kaçarsan pislik alır motora, bu da uzun vadede motoru kucağına alman demek..
98 modelinki 105 HPKesinlikle yanlış bi uygulama havayı tersten düzden nerden basarsan bas gözeneklere zarar verirsin sakın buna devam etme, Ayrıca sen filtreni yağlıyormusun hava tutunca ? ? ?K&N in filtre temizleme kiti var, ben 2 ayda yada 3 ayda bir temizliyorum onunla alalıda 3 yıl oldu hala bitmedi, önce bir spreyi var filtrenin üzerine güzelce sıkıyosun, 15DK bekliyorsun, sonra ılık su ile filtreyi yıkıyorsun basnçlı su falan değil normal musluktan akan şohbenden gelen ılık su ile, daha sonrada kurumasını bekliyorsun, tamamen kuruyuncada temizleme kitinden çıkan filtre yağını güzelce filtreye yediriyorsun,http://www.knfilters.com/clningacc.htmhttp://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=99-5050
kardeşim bugün yed kırmızı taktırdım süper sana tavsiye ederim ..arabanın çekişi artıyo motor rahatlıyo daha iyi hava girdiği için. yakıt fazla yakma olayı 4000 d den devam ediosun vites değiştirmiyosun çift açıyo yakıt çok alıyo orjinal filtre olsa bile dediğim gibi yakıtı fazla alır
+1