Gönderen Konu: Performans Hava Filtresi  (Okunma sayısı 42000 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Performans Hava Filtresi
« Yanıtla #20 : Ağustos 21, 2009, 11:04:13 »
arkadaslar orjinal filtreyi kutusu ile sökün.orjinal hava filtresinin borusu motora bağlandıgı yere açık hava filtresini direk monte edin.orjinal hava filtresinin aldıgı hava yerine doğru bakıo zaten hem ordan hava alıo hem de açık oldugu için ii alıo.sensörü ben çok araştırdım. hava debimetresini ayarlıo, motora girecek havayı ayarlıo. sensör boşta kalmasının bi önemi yok ustalara sordum :D
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 21, 2009, 11:04:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 21, 2009, 12:53:26 »
   Asker Ercan Ozan'ın konusu gündeme gelmiş.Mert konuyu hortlatmış olsanda sayende Ercan'ı hatırlamış olduk :) Şafak kaç ki acaba...?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 21, 2009, 13:43:25 »
arkadaslar orjinal filtreyi kutusu ile sökün.orjinal hava filtresinin borusu motora bağlandıgı yere açık hava filtresini direk monte edin.orjinal hava filtresinin aldıgı hava yerine doğru bakıo zaten hem ordan hava alıo hem de açık oldugu için ii alıo.sensörü ben çok araştırdım. hava debimetresini ayarlıo, motora girecek havayı ayarlıo. sensör boşta kalmasının bi önemi yok ustalara sordum :D

hava debimetresi motora giren havayı ayarlıyor diye kendin demişsin ama sonrada hiçbişey olmaz diyerek kendi kendinle çelişmişsin, bence çok yanlış bir davranış ve çok yanlış bi yazı, birçok insan burda yazılanları okuyor sonuçta, motora giren havayı ayarlıyan bir parça nasıl olurda boşta durması bişeyi etkilemez en azından motor zengin karışım nedeni ile daha fazla benzin yakmaya başlar belkide alt devirlerde teklemeye neden olucak,

sanayideki bizim ustalarımıza gelince, genelde modifiye işi yapıyoruz diye gençlerin parasını almaya yönelik işler yapan okadar çok usta varki sanayilerde, bu ustaların sözüne itimat etmeyin , koskoca Toyota mühendisleri bu parçayı araca koymuş, ama bizim sanayi ustası, çıraklıktan gelme Mühendislikle uzaktan yakından alakası olmayan adamlar diyorki bu sensörü takmasan bişey olmaz, Hadi canımmmm sende hadiiiiiiii derler adama,

Son olarak yazdığın yazıyı anlamak için baya bir çaba sarfettim, lütfen Türkçe yazım kurallarına ve MSN dili kullanmadan yazılarını yazar ve paylaşırsan sevinirim,

Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Ağustos 21, 2009, 14:21:26 »
performance hava filtresini de adamlar boşuna mı çıkarmış tasarlamış??zararı olsa tasarlamazlardı.modifiyecilerin çoğu açık hava filtresi kullanıyo.ne tekleme oluyo, ne de çok yakıyo araç.sorun yok.bi arkadas vardı 2 seneden beri kullanıyorum bi problem yok dedi yorumlarda var...
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Ağustos 21, 2009, 14:37:18 »
Arkadaşlar ben aracı aldığımız 2004 yılndan bu yana açık hava filtresi kullanıyorum ve sensör de sürekli boşta duruyor ilk filtreyi taktığımda stop etmişti ondan sonra o da alıştı hiç bi sorun yaşamadım bilginize
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona 2.0 GLI
  • Araç: Corona
« Yanıtla #25 : Ağustos 21, 2009, 14:44:32 »
Arkadaşlar 94 Corona için iyi ses veren hangi açık hava filtresini tavsiye edersiniz? 150 TL ye falan iyi ses veren bişi bulamazmıyım acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 21, 2009, 14:52:54 »
performance hava filtresini de adamlar boşuna mı çıkarmış tasarlamış??zararı olsa tasarlamazlardı.modifiyecilerin çoğu açık hava filtresi kullanıyo.ne tekleme oluyo, ne de çok yakıyo araç.sorun yok.bi arkadas vardı 2 seneden beri kullanıyorum bi problem yok dedi yorumlarda var...

:) Komik olma ben performans hava filtresi takmamı yazdım o yazıda, yazıma dikkat et sadece sensörle alakalı bir yazı, ayrıca bende kendi arabamda açık hava filtresi kullanıyorum, sen o yazının neresinde açık tip hava filtresi kullanmayın yazısını okudun yada neresinden bu anlamı çıkardın ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Buda benim aracımın motoru

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 21, 2009, 14:58:01 »
Arkadaşlar 94 Corona için iyi ses veren hangi açık hava filtresini tavsiye edersiniz? 150 TL ye falan iyi ses veren bişi bulamazmıyım acaba?

yaşınız Gerçekten 49'mu ? ? ? ? ? ?

hiçbir hava filtresi ses vermez Abdullah bey, sesi motor çıkartır, standart filtreler sesi keser, aşık hava filtreleri ise bu sesi kesemedikleri için motorun sesini duyarsınız, kaliteli bi marka önermemizi istiyorsanız eğer önerelim,

en kalitelileri :

K&N, Simota, Pipercross, HKS, benim önericeklerim bunlardır. motorunuzu korumak istiyorsanız bunlardan şaşmayın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corona 2.0 GLI
  • Araç: Corona
« Yanıtla #28 : Ağustos 21, 2009, 15:03:24 »
Evet 49.Ama arada oğlumda girip mesaj atıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 21, 2009, 15:28:00 »
Evet 49.Ama arada oğlumda girip mesaj atıyor.

Bu forum kurallarına aykırıdır yalnız Abdullah bey, Oğlunuz ayrı bir kullanıcı adı açması daha doğru olucaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 21, 2009, 20:07:48 »
Türkay şimdi dediğin doğru bizim araçlarda o sensörü takmazsan araç çalışmıyor birkere, ama sizin araçlardada mutlaka hava yakıt karışımını ayarladığı için benzin tasarufunda fark olucaktır,i bendede AE101 vardı daha doğrusu babam almıştı 97 de 1,3 XE olduğu için karbüratörloü motor, o sensörden bizim arabada olmadığı için işlevselliği ne derecede senin kadar bilemem tabiki ama dediğim gibi adamlar bişey düşünmüşki onu koymuşlar, yakıta mutlaka etki ediyordur.

bunun dışında custom air intake için pimaş boruda kullanabilirsin E12 kasaya yapan biri vardı eskiden güzelde duruyordu ama pimaş olduğu için çabuk ısınıp soğumuyabilir, onu bilemiyorum, birde şöyle birşey yapabilirsin universal kitlerden alıp onların hareketli borusunu ortadan kesip sadece o araya sensor için yuva yapabilirsin diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 21, 2009, 20:40:19 »
bunun dışında custom air intake için pimaş boruda kullanabilirsin E12 kasaya yapan biri vardı eskiden güzelde duruyordu ama pimaş olduğu için çabuk ısınıp soğumuyabilir, onu bilemiyorum, birde şöyle birşey yapabilirsin universal kitlerden alıp onların hareketli borusunu ortadan kesip sadece o araya sensor için yuva yapabilirsin diye düşünüyorum.
mesut abi pimaş da olsa neyle yaparsam yapayım muhakkak ısı yalıtımıyla uğraşcam..aslında filtre işi o kadar basit "taktım süper bağırıyor" bir iş değil, borunun kıvrımları bile önemli, borunun genişliği çok çok önemli, kullanılan materyal önemli, nereye konduğu önemli vs..ben filtreyi kesin olarak taktığım zaman (yani çıkarmamak üzere taktığım zaman) kaputu da kestircem, kaputa hava kanalı yaptırcam ve hava filtresini sürekli soğuk hava ile beslicem
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ağustos 21, 2009, 21:27:09 »
Türkayım senin aracın ön tampona kadar giden air intake sistemler vardı, demem oki ön tampona kadar taşıyabileceğin boş yer var sanırım motorun kenarında, kaputu kestirmekte güzel olur ama ön tampondada bi delik hiç fena durmaz hani.

birkaçtane resim ekliyorum uygulamasını yapmış birisi ve dyno tetsine göre 125HP ye yükselmiş motor gücü :)

ilk resimde kısa takmış ve daha sonradan uzatmış arkadaş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ağustos 22, 2009, 01:16:37 »
evet oraya kadar uzuyor da ben hep merak etmişimdir bu filtrelere yağmur suyu gelse ne olur ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ağustos 22, 2009, 11:43:58 »
açık hava filtresinin zararları: zengin karışımı olduğu için yakıtı çok yakıyormuş,sensör boşta oldugu için beyni etkileyebilirmiş,motorun içine pislik alırmıs... söylentiler bunlar.. sizin yorumlarınız neler??
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Ağustos 22, 2009, 11:49:43 »
ayrıca mesut kardeşim; sensörün boşta kalmasının zararı olur diyorsun,motor tekler diyorsun,ama sende de var açık hava filtresi???
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Ağustos 22, 2009, 12:08:18 »
ayrıca mesut kardeşim; sensörün boşta kalmasının zararı olur diyorsun,motor tekler diyorsun,ama sende de var açık hava filtresi???
bir incelesene...onun sensör boşta takılı değil, kit almış o araç için üretilen, takılı onun sensörü..
açık hava filtresinin zararları: zengin karışımı olduğu için yakıtı çok yakıyormuş,sensör boşta oldugu için beyni etkileyebilirmiş,motorun içine pislik alırmıs... söylentiler bunlar.. sizin yorumlarınız neler??
yakıt zengin karışım olduğu için değil sıcak hava çektiği için çok yakıyor..sensör boşta diye ecu zengin karışım yapıyor(hava az geliyor diye düşündüğü için), filtre de ucuza kaçarsan pislik alır motora, bu da uzun vadede motoru kucağına alman demek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 24, 2009, 12:52:35 »
   Bizler her nekadar burada bir aile,arkadaş kardeş olsakta senden 9 yaş büyük birine kardeşim demeni uygun bulmuyorum Mert.Bence yazını düzeltmelisin.Her konuda tartışalım görüş belirtelim.Ama bu tarz usluplar,yazışmalar sanal ortamda yanlış anlaşılabilir.Haksızmıyım ?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 24, 2009, 13:52:13 »
   Bizler her nekadar burada bir aile,arkadaş kardeş olsakta senden 9 yaş büyük birine kardeşim demeni uygun bulmuyorum Mert.Bence yazını düzeltmelisin.Her konuda tartışalım görüş belirtelim.Ama bu tarz usluplar,yazışmalar sanal ortamda yanlış anlaşılabilir.Haksızmıyım ?
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 24, 2009, 14:24:37 »

Benm yorumlarım sırasıyla geliyor merak etme :) öncelikle sen hani araştırmıştın ? o sensör boşta kalınca bi zararı yoktu, eeeeee şimdi bu yazına bakıyorumda baya bi zararı varmış sen bunları bulmuşsun ! ! !  hayrola bu ne çelişki ya böyle

bir incelesene...onun sensör boşta takılı değil, kit almış o araç için üretilen, takılı onun sensörü..yakıt zengin karışım olduğu için değil sıcak hava çektiği için çok yakıyor..sensör boşta diye ecu zengin karışım yapıyor(hava az geliyor diye düşündüğü için), filtre de ucuza kaçarsan pislik alır motora, bu da uzun vadede motoru kucağına alman demek..

Türkay gerekli açıklamaları yapmış anncak bende ilavelerimi ekliyim, Birinci olarak filtrenin zararları konusunu açıkliyayım, söylentiler bi derece doğru ancak bunlar şu koşullar altında doğru :

1-  Hava filtresinde markasız bulduğunuz en ucuz filtreyi alırsanız eğer hava geçirgenliğinden ziyade toz partiküllerini ne derece tutabildiğini bakmak lazım keza bu tarz ucuz filtreler toz tutamazlar ve aracınıza çok zararlıdır,

2-  paraya kıyıp iyi bir gfiltre aldınız diyelim, ancak bakım setini almadınız gerek olmaz diye yada bakım setinin ne işe yaradığını bilmediğiniz için es geçtiniz diyelim, peki ya hava filtreniz kirlendiğinde ne yaparsınız ?

% 99 insanlar sadece hava tutturur filtreye ancak bu çok ama çok yanlış bi hareket, filtreye tutulan hava basıncı oldukça yüksek olduğu için filtrede toz tutan gözeneklerin çapını büyütür ve filtre işlevini ve özelliğini yitirir buda motorunuza zarar verir,

3-
hava tutulduktan sonra filtreye toz tutması için özel filtre yağı uygulamak gerekli ama bilmeyenler bunuda atladığı için motorlarına zarar veriyorlar.

Doğrusu : K&N, Simota, pipercross, AEM , gibi kaliteli markalardan ürün alırsanız eğer yanında mutlaka temizleme kitide almalısınız,

başka bi konuda bunu açıklamıştım, o mesajımı komple ekliyorum,

98 modelinki 105 HP

Kesinlikle yanlış bi uygulama havayı tersten düzden nerden basarsan bas gözeneklere zarar verirsin sakın buna devam etme, Ayrıca sen filtreni yağlıyormusun hava tutunca ? ? ?

K&N in filtre temizleme kiti var, ben 2 ayda yada 3 ayda bir temizliyorum onunla alalıda 3 yıl oldu hala bitmedi, önce bir spreyi var filtrenin üzerine güzelce sıkıyosun, 15DK bekliyorsun, sonra ılık su ile filtreyi yıkıyorsun basnçlı su falan değil normal musluktan akan şohbenden gelen ılık su ile, daha sonrada kurumasını bekliyorsun, tamamen kuruyuncada temizleme kitinden çıkan filtre yağını güzelce filtreye yediriyorsun,

http://www.knfilters.com/clningacc.htm

http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=99-5050

Bu arada bendeki filtre kiti Orjinal Simotaya ağit bi ürün 450 YTL para verdim ben tam set olarak, filtre aluminyum boru ve temizleme kitine , boşunamı okadar para verdim motorumu öldürmek için değil heralde ? ayrıca benim sensörüm takılmazsa araba hiç ama hiç çalışmıyor, senin aracın gibi fazla yakıt yakıp çalışmıyor yani, sensörü takmazsan hayatta çalıştıramazsın aracı.

SON OLARAK : ordan burdan duyduğun yalan yanlış şeyleri bizim forumumuza aktarmazsan ve yazmasan sevinirim, senin yaşında bizde duyduğumuz herşeye inanırdık ama sonradan herşeyin duyduğun gibi olmadığını öğreniyorsun, bu forum doru bilgilerin ve güzel paylaşımların olduğu bir forum, biz burda senin yazdığın yanlış bilgileri düzeltmek zorunda değiliz devamlı, bu nedenle yazdıkalrının doğruluğunu araştır ve öyle yaz buraya başka bi konuda yazdığın yazıyı gördümde daha takalı kaç gün olduki nerden anladın bukadar iyi olduğunu YED filtrenin, o filtreler okadar kaliteli değildir haberin olsun ! ayrıca o filtre kirlenince nasıl temizliyceksin, almadan önce öğrendinmi bunu, satan kişi filtreler hakkında tecrübelimiydi, adamdan bu konuda bilgi aldınmı ?

kardeşim bugün yed kırmızı taktırdım süper sana tavsiye ederim ..arabanın çekişi artıyo motor rahatlıyo daha iyi hava girdiği için. yakıt fazla yakma olayı 4000 d den devam ediosun vites değiştirmiyosun çift açıyo yakıt çok alıyo orjinal filtre olsa bile dediğim gibi yakıtı fazla alır

Yazında bu işte o meşhur Kardeşim lafıyla başlamışsın yine  :alkis:  :alkis:  BRAVOOO

+1

Özcan ve muhabbet abi ben gerekli uyarıyı yapıcaktım ancak siz benden önce yapmışsınız çok teşekkür ederim, kendisi babasıyla yada amcasıylada  böyle konuşmuuyordur umarım :)