Gönderen Konu: Performans Hava Filtresi  (Okunma sayısı 41999 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Performans Hava Filtresi
« Yanıtla #40 : Ağustos 24, 2009, 14:47:55 »
evet oraya kadar uzuyor da ben hep merak etmişimdir bu filtrelere yağmur suyu gelse ne olur ?

Yağmur suyu, genelde filtrenin dışında yağ olduğu için içeri çekilemiyor, birde burda filtre aşağıya doğru baktığı için su yukarıya doğru gidebilicek kadar bir vakuma mağruz kalmaz diye düşünüyorum Türkayım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 24, 2009, 14:47:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 24, 2009, 15:20:06 »
su almaması için by pass valfvedie birşey takılıyor motora.bu parca intake borusunun ortasina takilan bir valfr. filtre nin su yada bunun gibi maddeleri emmeye calismasi sonucu bu valf acilip, motora hava direk bu valften emilmektedir. böylece yagmur suyunun motora girmesi onlenmis oluyor
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 24, 2009, 18:48:37 »
  Ne karmaşık bir şeymiş bu performans hava filtresi..Mesut kafam karıştı vallahi.ayrıca bu işin sadece fltre'den ibaret olmadığınıda öğrenmiş oldum.Yazdıklarını okumasam gider bende bir filtre alır takarmışım (her ne kadar takacak araba olmasada)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ağustos 25, 2009, 08:40:26 »
  Ne karmaşık bir şeymiş bu performans hava filtresi..Mesut kafam karıştı vallahi.ayrıca bu işin sadece fltre'den ibaret olmadığınıda öğrenmiş oldum.Yazdıklarını okumasam gider bende bir filtre alır takarmışım (her ne kadar takacak araba olmasada)

Özcan abi ama hava filtresi insanlarda olduğu gibi Motorun ciğerleridir, sigara içilen ciğerlerin durumunu biliyoruz değilmi :D o nedenle motora giden havayı olabildiğince temiz ve souk motora yollamak en doğrusu :)

ben o arkadaşın gelip mesajıma cevap vermesini sabırsızlıkla bekliyorum :D :D ordan burdan duyulan kulaktan dolma bilgilerle burda insanların kafasını karıştırıyor sadece ! !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ağustos 25, 2009, 11:02:48 »
   Hava filtresinin ne denli önemli olduğunu biliyorum.Ama Performans filtrelerinin bu kadar karmaşık (belkide bilmediğimden) olduguu bilmiyorsum.Temizlik aparatlarından bahsetmişsin,yağ falan...İlgilenmesemde bilgi sahibi oldum sayende.
   Bilgi elbette doğru ve olumlu ise paylaşılmalıdır.emin olunmyan şeyi doğruymuş gibi lanse etmek elbetteki doğru değildir.Burda yazılanlar sabit duracağı için bilgiler doğru olmalıdır.Seninde belirttiğin gibi bir gelir bakar,doğru yazıldığını sandığı şeyi uygular ve bir sürü masraf ile uğraşır durur.İnsanlar parayı sokakta toplamıyorlar.O paralar için verilen bir emek,bir uğraş,alınteri mevcut...Bu nedenle yazdıklarımıza dikkat etmeli ve kelimelerimizi dikkatli ve özen ile seçmeliyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ağustos 25, 2009, 11:35:47 »
   Hava filtresinin ne denli önemli olduğunu biliyorum.Ama Performans filtrelerinin bu kadar karmaşık (belkide bilmediğimden) olduguu bilmiyorsum.Temizlik aparatlarından bahsetmişsin,yağ falan...İlgilenmesemde bilgi sahibi oldum sayende.
   Bilgi elbette doğru ve olumlu ise paylaşılmalıdır.emin olunmyan şeyi doğruymuş gibi lanse etmek elbetteki doğru değildir.Burda yazılanlar sabit duracağı için bilgiler doğru olmalıdır.Seninde belirttiğin gibi bir gelir bakar,doğru yazıldığını sandığı şeyi uygular ve bir sürü masraf ile uğraşır durur.İnsanlar parayı sokakta toplamıyorlar.O paralar için verilen bir emek,bir uğraş,alınteri mevcut...Bu nedenle yazdıklarımıza dikkat etmeli ve kelimelerimizi dikkatli ve özen ile seçmeliyiz.

+10000 kesinlikle katılıyorum sana Özcan abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Ağustos 31, 2009, 00:12:06 »
97 exi  var bende    bendekıde  perfonmaz hava fıltresı var    ama  yenı aldım  arabayı daha   sımdılık  guzel  bence
XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 31, 2009, 00:42:35 »
1.4 de sorun çıkarrtı bende montaj yüzünden söktüm attım şimdi arıza ışığı sönmüyor artık :D
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 31, 2009, 13:46:53 »
1.4 de sorun çıkarrtı bende montaj yüzünden söktüm attım şimdi arıza ışığı sönmüyor artık :D
kaput altında acu sigortasını bulun, o sigortayı yerinden çıkarın 15-20 sn bekleyin yine takın artık yanmaz, bu bir yanıltma da değildir, önceki hata kodlarını siler, varsa yeni kod onları yazar, yani ecu resetler..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ağustos 31, 2009, 21:23:21 »
Türkayım akünün   + (artı) kutup başınıda 15 - 20 sn'ye sökse olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ağustos 31, 2009, 23:28:54 »
ya bir sensörü ne kadar çok uzattınız.imkanı olan varsa gelsin antaLya kumlucaya yanıma aracımı benzine çekip şöyle 1 gezelim bakalım alt devirde ne tekleme var ( canavar gibi gidiyor ) yakıt fazla yakmıyor ( 35 ytl lik gazla 245 km 142 kuruş ;) ) bu kadar arabartmayın.ama şunu söylüyorum boşa kesinlikle yapmamışlardır ama söküp boşta duruncada sorun olmuyor.kaç senedir bizim ae101'imizde boşta hiç birşey olmuyor.aksini idda eden varsa gelsin aracıma bir bindireyim bakalım herhangi bir problemi var mı ? isteyen sensörünü takar isteyen takmaz.ben burda takmazsanız olanları yazıyorum.canlı örnekte istiyorsanız kendi arabamızı gösterebilirim.%100 kefilim o sensör boşta kalsın aracınıza herhangi birşey olsun cebimden karşılarım masrafını.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 01, 2009, 00:10:36 »
  Senin arabanda ki sistem ile 2002-2007 ler arasında ki sistem tamamıyla farklı Burak Tolga.Bilmeden ezbere bir şeyler  yazıyorsun kanısındayım.O çok uzatılan sensörün ne kadar önemli oldugunun farkında bile değilsin.Türkay'ın arabasında ki lambda sensörü bozulduğunda oluk oluk benzin harcıyordu.Şaban abi bu sensör nedeni ile neler çekti neler .Ayrıntıları ilgili linki tıklayıp tüm sorunu ve ve ilk 11 sayfanın tamamını okumanı tansiye ediyorum.Tamamını okursan sensör olmayınca ne oluyormuş.
http://www.toyotaclubtr.com/yakit/yakit-sorunu-toyotadan-biktirdi/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #52 : Eylül 01, 2009, 00:25:01 »
ya bir sensörü ne kadar çok uzattınız.imkanı olan varsa gelsin antaLya kumlucaya yanıma aracımı benzine çekip şöyle 1 gezelim bakalım alt devirde ne tekleme var ( canavar gibi gidiyor ) yakıt fazla yakmıyor ( 35 ytl lik gazla 245 km 142 kuruş ;) ) bu kadar arabartmayın.ama şunu söylüyorum boşa kesinlikle yapmamışlardır ama söküp boşta duruncada sorun olmuyor.kaç senedir bizim ae101'imizde boşta hiç birşey olmuyor.aksini idda eden varsa gelsin aracıma bir bindireyim bakalım herhangi bir problemi var mı ? isteyen sensörünü takar isteyen takmaz.ben burda takmazsanız olanları yazıyorum.canlı örnekte istiyorsanız kendi arabamızı gösterebilirim.%100 kefilim o sensör boşta kalsın aracınıza herhangi birşey olsun cebimden karşılarım masrafını.

genç bu konuda senın deneme yaptığın araba ae101 biz ecu sistemi olan arabalardan bahsediyoruz.
sana şöyle net bilgi vereyim maf sensörü diğer adı hava akış sensörü değiştirmeden önce bir full depo ile en fazla 360 km yapıyordum,maf sensörü değiştirildi şimdi ise neredeyse 500km yapıyorum şehir içi tabiiki.
kararı sen ver olurmu değişmeden önce değiştikten sonra durumuna.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #53 : Eylül 01, 2009, 00:33:28 »
 Senin arabanda ki sistem ile 2002-2007 ler arasında ki sistem tamamıyla farklı Burak Tolga.Bilmeden ezbere bir şeyler  yazıyorsun kanısındayım.O çok uzatılan sensörün ne kadar önemli oldugunun farkında bile değilsin.Türkay'ın arabasında ki lambda sensörü bozulduğunda oluk oluk benzin harcıyordu.Şaban abi bu sensör nedeni ile neler çekti neler .Ayrıntıları ilgili linki tıklayıp tüm sorunu ve ve ilk 11 sayfanın tamamını okumanı tansiye ediyorum.Tamamını okursan sensör olmayınca ne oluyormuş.
http://www.toyotaclubtr.com/yakit/yakit-sorunu-toyotadan-biktirdi/

ufff yinemi maf yahu :D maf oldum bu maf sensörü yüzünden zaten hatırlatmayın bana :D :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 01, 2009, 00:39:55 »
Türkayım akünün   + (artı) kutup başınıda 15 - 20 sn'ye sökse olur :)
abi akü kutup başını sökerse teybi kod isteyebilir o yüzden sigorta çıkarmasını önerdim ;)
büyük konuşma :D sende tekleme yapmaması performansta bir şey yapmamasının nedeni aracının 4a-fe olması..vvt-i motora geçildikten sonra o sensör olmayınca araç çalışmıyor bile, yakıt konusuna gelirsek, ben ankaraya giderken, 200 km kadar sonra benzin göstergesinin hızla inişini izledikten sonra o sensör aklıma geldi ve taktım, bilirsin son yarım depo nasıl hızlı iner, ilk yarımdan daha yavaş indi yani ilk yarım depo ile 200km, ikinci yarım ile 400 km yaptım..sende yakıt ve performansta fark etmemesinin nedeni sende lpg oluşu, lpgnin beyni ayrı, hava-yakıt kendisi ayarlıyor, o sensöre de lambda sensörüne de ihtiyacın yok, ecu devre dışı gibi bir şey..sende olanlarla herkesinkini genelleyemezsin
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Eylül 01, 2009, 00:55:15 »
ufff yinemi maf yahu :D maf oldum bu maf sensörü yüzünden zaten hatırlatmayın bana :D :D
  Abi kabus bitti.Araban artık 100 km'de 5,5 LT yakıyor.15 LT değil.İncir ağacıda yok.Ağacı kestik kışa odun yaptık.İncirlerin hepsinide yedik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #56 : Eylül 01, 2009, 01:03:57 »
abi akü kutup başını sökerse teybi kod isteyebilir o yüzden sigorta çıkarmasını önerdim ;)büyük konuşma :D sende tekleme yapmaması performansta bir şey yapmamasının nedeni aracının 4a-fe olması..vvt-i motora geçildikten sonra o sensör olmayınca araç çalışmıyor bile, yakıt konusuna gelirsek, ben ankaraya giderken, 200 km kadar sonra benzin göstergesinin hızla inişini izledikten sonra o sensör aklıma geldi ve taktım, bilirsin son yarım depo nasıl hızlı iner, ilk yarımdan daha yavaş indi yani ilk yarım depo ile 200km, ikinci yarım ile 400 km yaptım..sende yakıt ve performansta fark etmemesinin nedeni sende lpg oluşu, lpgnin beyni ayrı, hava-yakıt kendisi ayarlıyor, o sensöre de lambda sensörüne de ihtiyacın yok, ecu devre dışı gibi bir şey..sende olanlarla herkesinkini genelleyemezsin

adamı fazla hırpalama türkay dostum.gençlerin daha çoook öğreneceği şeyler var.şimdi bu cümlem ne polemikler yaratır varyaa,tadına doyum olmaz vallahi. :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #57 : Eylül 01, 2009, 01:05:52 »
  Abi kabus bitti.Araban artık 100 km'de 5,5 LT yakıyor.15 LT değil.İncir ağacıda yok.Ağacı kestik kışa odun yaptık.İncirlerin hepsinide yedik.
aynen öyle yaptık özcanım.incir ağacı nerde balta kesti balta nerde suya düştü su nerde vs vs vs :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Eylül 01, 2009, 01:09:00 »
   Suyu inek içti,yandı bitti kül oldu falan filan.Sen Türkay'a diyorsun da esas Mesut bunu okuyunca küplere binecek.Ezbere yazılanlara deliriyor :) Haydi bana üsade.Ben yatar artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Eylül 01, 2009, 08:12:27 »
  Suyu inek içti,yandı bitti kül oldu falan filan.Sen Türkay'a diyorsun da esas Mesut bunu okuyunca küplere binecek.Ezbere yazılanlara deliriyor :) Haydi bana üsade.Ben yatar artık :)

Özcan abi :D sabah sabah gülümsettin yüzümü :D ağzına sağlık :) :) ama benim birşey açıklamam gerek kalmamış herşeyi açıklamışsınız ve son noktayıda Türkayım koymuş zaten :D ben şimdilik ağzımı kapalı tutim en iyisi :D :D