Gönderen Konu: Performans Hava Filtresi  (Okunma sayısı 41998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Performans Hava Filtresi
« : Eylül 12, 2007, 11:02:34 »
Arkadaşlar hava filtremi değiştirme zamanı geldi artık 2 sene oldu
neyse yeni filtre alacağım bugün sizce değiştirmişken açık hava filtresi mi alsam yoksa yine orinal hava filtresi mi alsam kararsızım.Aslında biraz motor sesi gayet güzel olur düşüncesindeyim ama aracımı seneye askere gideceğim için satabilirim ve satarken zorluk çıkarır gibi geliyor bana

Birde sensör işi var açık hava filtresi taksam orjinalde kutuya bağlı olan sensör ne olacak? bu sensör boşta kalırsa yada iptal edilirse araçta rolanti bozukluğu falan oluyormuş. Yada diyorum Kutu içi Performans hava filtresi alsam oda açık gibi ses verirmi? ben öyle çok bağırmasını istemiyorum sadece 3000 deviri geçtikten sonra araca yüklendiğimi belli etsin yeterli tabi normal kullanımda da çok azda olsa performans sağlayıp yakıtı azaltıyormuş bu gibi yararlarıda var ama kararsız kaldım.Acaba açık hava filtresini istediğim zaman söküp tekrar kendim kutu hava filtresini takabilirmiyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca ankarada bu işle ilgilenen varsa akşam iş çıkışında gelebilirim sonuçta şuanki filtrenin ömrü doldu değişmesi şart hangisi olursa olsun değiştireceğim

Toyota Club Türkiye

Performans Hava Filtresi
« : Eylül 12, 2007, 11:02:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Performans Hava Filtresi
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2007, 22:54:59 »
seninki güzel ercancım
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2007, 00:46:11 »
ercan bende 98 corolla xei var aracıma yed marka açık hava filtresi taktım ve sesi çok hoş.3500 dd üzeri sesi çok ii ve ataklığı belli oluyor.fakat motor ustalarına göre motora toz kaçıp motoru ölürmesi varmış ama ben pek inanmadım. bu arada hava sensörünü olduğu gibi dışarıda bıraktım ne rölenti düştü nede tekleme yaptı bi sorunu olmadı yani.bu arada kutu içi filtreyi söküceksin üst kapağı ve filtreyi çıkaracaksın.sonra o orjinal hortuma açık filtreyi takıcaksın onun kelepçesi var onunla sağlamlaştırıp sıkacaksın basit bi olay kendinde halledebilirsin ben kendim yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2007, 12:23:02 »
Alıntı yapılan: Halil Eren
ercan bende 98 corolla xei var aracıma yed marka açık hava filtresi taktım ve sesi çok hoş.3500 dd üzeri sesi çok ii ve ataklığı belli oluyor.fakat motor ustalarına göre motora toz kaçıp motoru ölürmesi varmış ama ben pek inanmadım. bu arada hava sensörünü olduğu gibi dışarıda bıraktım ne rölenti düştü nede tekleme yaptı bi sorunu olmadı yani.bu arada kutu içi filtreyi söküceksin üst kapağı ve filtreyi çıkaracaksın.sonra o orjinal hortuma açık filtreyi takıcaksın onun kelepçesi var onunla sağlamlaştırıp sıkacaksın basit bi olay kendinde halledebilirsin ben kendim yaptım.
[/quote]
Selamlar bende yed marka filtre kullanıyorum aracımda ve yaklaşık 60 bin küsür km oldu. Temizleme ve yağlamasını da  yaklaşık 4- 5 bin km arası yapıyorum. Eğer düzenli olarak bakımı yapıldığı taktirde motor ömrünü direk olarak yemesi söz konusu olamaz. Sensörü dışarda bıraktığın zaman Rölanti düşmesi vb. olmaz haklısn fakat ilerki dönemlerde sensörün normal değerler veremediği için problem oluştuğu söyleniyor. Sensörü direk filtreye monte etmek zaten zor bir olay değil bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2007, 05:29:47 »
acık hava filtresi taköıtıgın zaman araba calışmazki...hava filtresine gelen boruyu kesip oraya baska boru yerleştirmen gerekir ki buda her turlu orjinalliği bozar satarlen zor olur
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2007, 13:06:14 »
kesilmeden o boru çıkartılıp başka boru konulamıyor yani öylemi. Biraz araştırma yapmanı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2007, 13:38:43 »
alacağın açık tip filtrenin ağzı ile senin orjinal hortumunun ağzı aynı gibi birşey.tabiki sağlamlığı ve toz almaması için bi kelepçe yardımıyla sıkman gerekiyor başka bişi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2009, 14:13:37 »
 arkadaslar  merhaba
 98 model xei bir  corolla  aldım  ilk değişiklık  olarak   açık  hava  filtresi ve  egzoz la baslamak istiyorum fakat  üzerinde  bulunan filtre   kutu filtre .. ben kutu  olmayan   türden taktıqımda  filtre  sensoru  boşta  kalıcaqından  bir  sorun  bir  sıkıntı  yasatırmı ???
ilginize  şimdiden  teşekkurler
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2009, 14:41:41 »
filtre sensörü diye kastettiğiniz parçanın adı  hava akışmetredir , eğer boşta bırakır ve aracı çalıştırmaya çalışırsanız ilk seferde ateşler ve çalışır arkasından motor stop eder, akışmetre boşta olduğu için üzerinden herhangi bir hava younluğu geçmiyecek ve siz motoru çalıştırdığınzda motora hava gitmiyormuş gibi algılayıp ECU ya motoru kapatmak için sinyal yolluycaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2009, 14:54:56 »
Merhaba Tunç. Türkçe yazım ve imla kurallarına biraz daha dikkat edebilir misin? Mesela q yerine ğ kullanabilirsin :)

Soruna gelecek olursak, aşağıdaki başlığa göz atmanı tavsiye ederim.

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/hava-filtresi-yardim-edebilirmisiniz)/
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2009, 15:25:43 »
Sn. Mesut AKIN  değerli  bilgileriniz  için  cok  teşekkur ederim. bu durumda  perform  fıtresı  olarak  ne  öneride  bulunursunuz acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2009, 16:29:20 »
benim ae101'inki boşta duruyor.arabanın hiç bir olumsuzluğunu görmedim.2 senedirde böyle.yakıta gelirsek.geçen 5 ytl'lik benzinle 39 km yol yaptım 128 kuruş yaktı.o sensörlere çok aldanmayın.yanıltılabiliyor.yanılt geç.filtreni tak keyfine bak
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2009, 16:49:17 »
Sn. Mesut AKIN  değerli  bilgileriniz  için  cok  teşekkur ederim. bu durumda  perform  fıtresı  olarak  ne  öneride  bulunursunuz acaba ?

Tunc bana mesut demen Yeterli :) arkadaşımız birşeyler yazmış ama bana sorarsan sensörü kesinlikle es geçme sonuç olarak o havanın nekadar younlukta ve ne temizlikte olduğun u ölçen bi parça, okadar mühendisler boşunamı düşünmüş ve yapmışlar o parçayı ! hiç sanmıyorum, ben olsam o parçayı es geçmezdim, ki benim aracımdada açık hava filtresi mevcut ve sensörü filtre borusu üzerinde takılı,

filtre olarak size 2 marka öneririm ben 1. K&N 2.si ise Simotadır, ben simota kullanıyorum 4 yıldır ve K&N'in filtre temizleme kitini aldım çokta memnunum her iki üründende :) aracım 90.000 de ve ben filtreyi 10.000 de iken taktım sorunsuz biniyorum yıllardır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 13, 2009, 16:56:38 »
mesut bu konuda  senınle  aynı fikiri  paylasıyorum  mutlaka  o sensorun  bır amacı olmalı kı  toyota yapmıs  bunu fakat  öğrenmek istediğin  kucuk bır  bılgı daha var   aynı durumu ben  benım  98 Xei' yede  yapmam  mumkun mu   simota kit alsam  sensorun  takılacak  bir  yerı var mıdır acaba ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 13, 2009, 17:10:08 »
ben işe yaramıyor demedim zaten yanlış anlamayın.kocaman araba yapıyorlar elbette bir işe yaracak ama takılmadığı zamanda bir olumsuzluğu olmuyor onu belirtmek istedim.saygılar
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ağustos 17, 2009, 22:31:04 »
halil kardeşime katılıyorum bu konuda. aynısını dediği gibi taktırdım bende zaten öle olmalı mantıklı düşünmek gerekirse.. ama orjinal filtrenin sensörü şuan boşta öle duruyo motora veya beyine bi zararı olur mu???
98 GLi sPeCiAl 114 HP...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 20, 2009, 10:47:18 »
bnde de  98 Xei var hava akısmetresı ( sensör) yuzunden daha  açık hava filtresine  gecemedim kararsız  kalıyorum  cunku onuda  dısarda  bırakmak istemıyorum, sanırım  simota'nın  kıt ını alıp  boruya bir  delik acıcam  zor  olamdığı söylenıyor. ayrıca   Xei lerde  motor  duzenınden  dolayı hava  filtresini   soguk  tutacak bir  yer  yok bu durumda da  sıcak  havaya  maruz  kalacak ve  perform  düşecektir... fakat   yinedee  yapıcam   kararım kesınlestığındee.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 20, 2009, 16:13:21 »
  Alacağın körüklü ve ısıya dayanıklı bir boru ile tampon altından, sağlıklı ve iyi bir uygulama ile filtreye (üst filtre kapağının çıkışına monte ettiğin) soğuk hava temin edebilirsin. Daha da ileri aşama olarak motor ile arasına yine uygun ve problem çıkarmayacak şekilde bir ısı yalıtım levhası uygulayabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 20, 2009, 20:52:03 »
mesut bu konuda  senınle  aynı fikiri  paylasıyorum  mutlaka  o sensorun  bır amacı olmalı kı  toyota yapmıs  bunu fakat  öğrenmek istediğin  kucuk bır  bılgı daha var   aynı durumu ben  benım  98 Xei' yede  yapmam  mumkun mu   simota kit alsam  sensorun  takılacak  bir  yerı var mıdır acaba ???

Benim simota kitte takılıcak yer var, şahsen ben kendim yaptırtmadım o bölümü :) araç modeli göre alırsan mutlaka sensör yuvasıda olucaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 20, 2009, 21:34:50 »
şimdi 2 şey söyleyeceğim..ae101lerde sizin kasadaki gibi olmuyor mesut abi, ben filtre tak çıkar yaparken o akışmetreyi takmamışım, izmirden afyona takılı olmadan gittim, ae101deki o kadar büyük işlevlere sahip değil ama yakıta muhakkak etki ediyordur (hava az diyerek daha çok yakıt gönderme gibi) ikinci olarak simotayı geçtim malesef hiç bir markanın kiti yok ae101 için türkiyede, yurtdışın bir sürü var ama türkiyede yok malesef :( belki getirten firma vardır, simotanın kiti var bu araç için, distirbitörle konuşmak lazım..son olarak söyleyeceğim şey de el yapımı yapılabileceği, ben düşünüyorum, çıkma orjinal boru alcam, üstüne kes yapıştır gibi işlemlerle kutudan akışmetrenin girdiği kısmı kesip boruya monte edip filtreyi de yeni boruya takcam, ısı yalıtımını da o boruya yapcam, sesten fedakarlık vercem (krom borunun berdiği sesin yanında sinek vızıldaması olcak ) ama custom air kit yapmış olcam..ya da bu kasa için üretilmiş çok üst seviye bir kit var, fiyatı filtresiz 250$ olmuşken o olsun diyerek onu getirtcem amerikadan..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli