0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ercan bende 98 corolla xei var aracıma yed marka açık hava filtresi taktım ve sesi çok hoş.3500 dd üzeri sesi çok ii ve ataklığı belli oluyor.fakat motor ustalarına göre motora toz kaçıp motoru ölürmesi varmış ama ben pek inanmadım. bu arada hava sensörünü olduğu gibi dışarıda bıraktım ne rölenti düştü nede tekleme yaptı bi sorunu olmadı yani.bu arada kutu içi filtreyi söküceksin üst kapağı ve filtreyi çıkaracaksın.sonra o orjinal hortuma açık filtreyi takıcaksın onun kelepçesi var onunla sağlamlaştırıp sıkacaksın basit bi olay kendinde halledebilirsin ben kendim yaptım.[/quote]Selamlar bende yed marka filtre kullanıyorum aracımda ve yaklaşık 60 bin küsür km oldu. Temizleme ve yağlamasını da yaklaşık 4- 5 bin km arası yapıyorum. Eğer düzenli olarak bakımı yapıldığı taktirde motor ömrünü direk olarak yemesi söz konusu olamaz. Sensörü dışarda bıraktığın zaman Rölanti düşmesi vb. olmaz haklısn fakat ilerki dönemlerde sensörün normal değerler veremediği için problem oluştuğu söyleniyor. Sensörü direk filtreye monte etmek zaten zor bir olay değil bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmem.
Sn. Mesut AKIN değerli bilgileriniz için cok teşekkur ederim. bu durumda perform fıtresı olarak ne öneride bulunursunuz acaba ?
mesut bu konuda senınle aynı fikiri paylasıyorum mutlaka o sensorun bır amacı olmalı kı toyota yapmıs bunu fakat öğrenmek istediğin kucuk bır bılgı daha var aynı durumu ben benım 98 Xei' yede yapmam mumkun mu simota kit alsam sensorun takılacak bir yerı var mıdır acaba