0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herşeye rağmen benim şahsi fikrim mercedes dahil dünyada toyotanın rakibi olacak bir marka yoktur.
Erkan bey geçmiş olsun ve alçak gönüllü diyaloglarınız için tebrikler. Benim şahsi fikrim bu yaşanan olumsuzlukların Toyota veya başka bir marka ile değilde maalesef ülkemiz insanıyla alakalı olduğu yönündedir. Aynı markaya ait A servisi çok iyi çalışırken B servisi başındaki (özverisiz, kaba) yöneticisinin olumsuz karakteri ve yönetimi yüzünden insanlara sizin çektiğinizi yaşatabiliyor. Bunun yaşanmaması için firmanın ülkemizde ciddi şekilde kurumsallaşması gerekiyor ki Toyota için bence bu imkansız. (İmkansız diyorum çünkü Türkiye Toyotanın değer verdiği pazarlardan biri değil) Bu sebeple maalesef Ahmet ustanın, Mehmet müdürün vs. insafına kalınabiliyor bazen. Bazı zamanlar hepimiz yaşamışızdır; sanayiye gideriz dükkanın önüne çekeriz arabayı, adamlar oturuyor, "kolay gelsin usta" dersin, beyler suratına bakmaz.Ama bazen de gidersin adam kendi arabasıymış gibi uğraşır durur.
Vayy be :SÖzkan bey siz hiç Mercedes e binmediniz sanırım
Mercedese bindim. Şimdi burada Toyotanın neden daha büyük olduğunu anlatmaya başlasam...(üşeniyorum uykum var çünkü)....Dünyayı bölgelere ayırıp sosyo-kültürel araştırmalar sonucunda her bölge için ayrı tasarımlardan mı bahsetsek...Efsaneleşmiş üniversitelerde ders olarak gösterilen üretim stratejilerinden mi bahsetsek...her bütçeye, her tarz insana uygun sayısız ürün yelpazesinden mi bahsetsek (mercedesin en az 3 misli) ...en ucuz sürüm modellerinde bile yeterli malzeme ve işçilik kalitesinden mi bahsetsek...ABD'nde bile her yıl satış rakamlarında tepeye oynadığından mı bahsetsek... Her kategoride efsaneleşmiş araçlarından mı bahsetsek(Supra, Land cruiser...)...vs.vs. Ayrıca forumda gerçekten saygıdeğer üstadlar var, benim gibi bir amatör yerine o abilerimiz bence bu konuda daha sağlam görüşler sunabilirler...Saygılarımla iyi geceler
Abi zaten Toyota çok iyi bir araba üreticisi bana göre ama bu kadar fanatik olmaya gerek yok!!! Dünyada muhakkak her firmanın kötü bir yanı vardır ve Erkan beyin başına gelenler ise Toyota sadece atlamıştır bu konuyu yani gözden kaçırmış olabilirler..