-
Toyota Türkiye müşteri memnuniyeti
Gönderen
kansen
05 Ekm, 2010 23:22
-
Türkiyenin en kötü müşteri memnuniyetine sahip firma: Toyota. Onlarca telefon görüşmesi, sayısız yazılı başvuruma rağmen, haksız olduğumu düşündüklerini söylemek için dahi tarafıma dönmemiş bir firmadan bahsediyorum.
Japonya ve Avrupa bölgesine dahi şikâyetlerimi ilettim. Ancak Türkiyede farklı bir firma olduğunu ve tüm şikâyetlerle ilgilenmesi gerekenlerin onların olduğunu öğrendim. (Satışı başka firma, üretimi başka firma yapıyormuş Türkiyede) Onları kime şikâyet edeceğimi sorduğumdaysa hiçbir cevap alamadım. Bu Toyota'nın dışarıda da berbat bir müşteri memnuniyeti anlayışı olduğunu gösteriyor.
Eğer Türkiyede araç almayı düşünüyorsanız listenizden Toyotayı hemen silin. Firmaların kalitesi sorunlu zamanlarda ortaya çıkar. Sorununuz yokken tüm firmaların müşteri memnuniyeti üst sınıftır. SAKIN Toyota ALMAYIN!
Toyota Pazarlama Ve Satış Anonim Şirketindeki herkes çok acil müşteri memnuniyeti eğitiminden geçmeliler. İçyapılarını sorgulamalılar.
*Internette arayanlar bulsun diye etiketler: Toyota, Corolla, şikayet, memnuniyet, sorun, alınır mı alınmaz mı, satılık, karşılaştırma.
Siz siz olun alacağınız aracın fiyatına bakarak iyi hizmet alacağınızı sanmayın.
Not: Merak eden olursa bana eposta atsın tüm detayları paylaşırım. Bir kişiyi bile Toyota almaktan kurtarabilirsem sevaba girerim.
Not 2: Allah'tan benim babam Toyota gibi adam değil!
Not 3: Detay isteyen olursa eposta atsın tüm yazışmalarımı (cevap alamadığım için monolog diyebiliriz) detayları ile gönderebilirim.
Bilginize.
-
-
Sorununuz neydi ki?
-
-
ben de merak ettim şimdi..
-
-
yerden yere vuracağınıza şikayetinizi önce belirtip sonra izlediğini yolları ve en sonunda sonucunu anlatsaymışınız..Ben 6 senedir kullanıyorum şuana kadar bir şikayetim olmadı gerek plaza gerek genel merkezdende yardımcı oldular
-
-
Bu kim,ajan provakatör mü?Dünya markası hakkında atıp tutuyor?
-
-
-
-
öncelikle bu yazıyı sana hiç yakıştıramıyorum.bu sektörden yani toyota dan ekmek yiyen ne kadar çok insan var biliyomusun sen de atıp tutuyosun burda toyota almayın falan.milletin ekmeğine mani olma,seninde ekmeğin bir gün kesiliverir.
bir sorunun oldu diye bütün TOYOTA nın adını karalayamassın....
-
#7 Yanıtla
Gönderen
kansen
06 Ekm, 2010 00:03
-
Kısaca özetleyeyim arkadaşlar;
Aracım hasar gördüğü için servise çekildi. O güne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. (Aracın kötü olduğunu da düşünmüyorum.) Ancak servisten içeri girmesiyle firma kültürü ile yüzleşmiş oldum.
1. Servis yalan yanlış bilgi verdi.
2. On gün aracıma hasar tespiti bile yapılmadı.
3. Sorun servistedir diyerek Toyota merkezi ile temasa geçmeye çalıştığımda (En az on kez telefonla ve bir o kadarda yazılı olarak) tek bir geri dönüş bile alamadım.
4. Aracı onardık diye teslim ettikten 100km sonra yine arızalandı. Başka birşeyler daha bulup değiştirdiler.
5. Aynı araç hiç çalışamaz hale geldi.
6. Serviste usta denen kişi benim uyarımı 45 dk sonra dikkate alıp arızayı ancak tespit edebildi.
7. Aracın yürümesinde, çalışmasında olmazsa olmaz parça Türkiye'de olmadığı için 1 ay beklemem gerektiği söylendi.
8. İtiraz edince gönül rahatlığıyla bir yazı yazarak arızalı araçla 1200 km yol gitmeme göz yumuldu. (Aracı hiç kapatmadan kullanmak zorunda kaldım.)
9. Bu yaşadıklarımıda ekleyerek bildirdiği şikayetlerime yine bir cevap alamadım.
10. İstanbul'da servisi arayarak aracı ite kaka gtirdiğimi ve Trabzon Seçil servisinin durumu onlara aktarmış olması gerektiğini söylediğim servisin ve Toyota'nın dünyadan haberi yoktu.
11. Avrupa, ABD ve Japonya'ya şikayetimi ilettiğimde Toyota Pazarlama ... AŞ'nin ayrı bir Türk şirketi olduğunu ve şikayetimi onlara iletmem gerektiğini belirten cevaplardan başka bir sonuç alamadım.
12. Aracı üretenlerin hiç sorumluluğunun olmadığını ve pazarlama şirketini kime şikayet edebileceğimi sorduğumda aynen Türkiye müşteri hizmetlei gibi kale alınmadım. Tek bir cevap bile gelmedi.
13. İstanbul'daki seriv onarılamayan ve garantili aracıma bakmak için arıza tespit ücreti talep etti.
14. 36 gündür tek bir yetkili hatalı olduğu söylemek için dahi geri aramadı.
15. Tüm bunların üstüne bir arkadaşımın sen daha ne gördün ki ben 3,5 yıldır uğraşıyorum ve hala tatminkar bir cevap alamadım mesajıyla şok oldum.
... ve daha işin teknik sorunlar kısmına dahi hiç giremedim.
Kendisi de hizmet sektöründe olan biri olarak tüm iş hayatım boyunca gördüğüm en kötü müşteri memnuyeti anlayışa sahip şirket olduğunu gönül rahatlığğıyla söylebilirim.
Sorun yokken tüm firmalar kalitelidir. Siz bir de ürünleri ve hizmetleri sorunlu hale geldiğinde bakın kalitelerine...
Ek: Toyota da çalışanlar ekmek yiyor da peki biz parayı ağaçtan mı topluyoruz. Bir arabaya 40.000 lira verip adam gibi servis alamamak, dikkate alınmamak ne demek biliyor musunuz? Ayrıca Toyota'nın kendisi söylüyor ürütenle satan ayrı firma diye. Sizin bu mantığı aklınız alıyor mu?
Ek 2: Ben burya şikayetlerimi yazacağım ki insanlar bir sorun yaşadıklarında neyle karşılaşacaklarını bilsinler.
Saygılar.
Erkan.
-
-
Ankara Toyan'a gitmenizi tavsiye ederim...
-
-
Erkan bey size önce birşey sormak istiyorum.Aracınız kaskosu hangi firma..
Beyfendi avrupadan gelecek parça 15-30 gün arasında değişiyor.Üstelik türkiyedeki yedek parça sağlayıcısı bayagı büyük.Aracınızı modeli ne bilmiyorum ama cok az gereken bir parça ellerinden olmadıgı için dışardan getirecekler.Ayrıca diger firmaları biraz okuyun plastik davlumbaz ellerinde yok adam 3 ay bekliyor şikayet var comda...
Şimdi sizin en büyük şikayetiniz toyota ile değil bence yetkili servis ile.Aracınızda hasar oluşmuş exper geç gelmiş ve tamirat sonucunuda beğenmiyormusunuz.Söylermisiniz bunun Toyota alıp almamayla veya çok kötü bir araç oldugunun kanısına nerden vardınız...
Canınız yanmıs ama birde aynısını diğer markalarda görün.Açın şikayet var comu gene en az şikayet toyota ile..Lütfen yetkili servisi yaptıkları işi beğenmemiş olabilirsiniz.Ama bu toyotanın suçu değil beyfendi.
Burda toyotayı savunmuyorum yanlış anlamayın.Nasıl diyeyim sıfır aracınız olsa arızası olsa yapmasalar ilgilenmeseler haklısınız allah belalarını versin derim.Ancak kaza yapmıssınız bunda ne aracın ne de toyotanın sucu var
-
-
Erkan Bey,geçmiş olsun.Sorunlarınız inşallah çözülür.Toyota'yı anlatmaya gerek yok.Kızgınlıkla markaya karalama yapmanız,dünyada 35 saniyede bir adet Corolla satıldığı gerçeğini yok etmez.
-
#11 Yanıtla
Gönderen
kansen
06 Ekm, 2010 00:16
-
Onlarca başvurunuza tek bir cavap alamıyorsanız, servisi şikayet etmenize rağmen kale alınmıyorsanız, fabrikada aynı parçalar yeni araç üretimi için kullanılırken (yine Türkiye'de) 1 ay parça bekleyeceksiniz deniyorsa ve hali hazırda 35 gün zaten beklemişseniz si ne yapardınız ya da sorunun kimde olduğunu düşünürdünüz?
-
-
Kaskonuz var mıydı?Hasar sadece motorda mı?
-
-
Aracınızı modeli ni sonra Bu hangi kasko ve hangi bayi beyfendi açılayın bizde bilelim o acenteyi.Ben zamanında başak sigortadan cekmiştim.KAskom bitince birdaha yanlarına yaklasmadım oldu bitti.Servisi değiştirin ugrasmayın.Zaten bu aralar okadar cok araba satıyorlar ki servisler okadar yogun ki bazıalrı çok özentisiz çalısıyor
-
-
müşteri hizmetlerinin yavaşlığı ve vurdum duymazlığı konusunda tamamen katılıyorum.Gördüğüm(toyota-fiat-peugeot-vw) en yavaş ve çözüme en uzak müşteri hizmetleri toyotada.
-
-
kasko sigorta hasar ne farkeder. Müşteri hizmetlerini arayınca muhatap bulamıyorsunuz yazınca cevap alamıyorsunuz. ABD ye bu gün yazıyorum tarzanca olmasına rağmen adamlar çözüm ertesi gün cevap veriyorlar tekrar soruyorum tekrar. Türkiye nere ABD nere. Niye mecbur ki bana cevap vermeye müşterisi bile değilim.
Sanırım bunun adı marka imajını korumak.
-
#16 Yanıtla
Gönderen
kansen
06 Ekm, 2010 00:28
-
Kaskom var ve neredeyse 10 senedir aynı firmayla çalışıyorum. (Aracım hasarlı diye aradığımda; ilk yardım ihtiyacınız var mı, acil yardım ister misiniz, çekinin dışında başka bir ihtiyacınız olmadığına emin misiniz gibi bir yaklaşımla konuyu ele alan iyi eğitilmiş müşteri hizmetleri ile muhatap oluyorum. yani kasko firmam ile ilgili en küçük bir sıkıntı yaşamadım.)
Ancak yanlış anlamayın bunun kasko firması ya da hasarla bir ilgisi yok.
Satıştan önce ve satış sonrasında peşinizde dolaşan firmanın şikayetinizde olduğunda sizi kale almamaıs buradaki en büyük sorun.
Düşünün çekici firmasının şöfürü dün aracı şu şekilde aldı:
1. Geliyorum diye aradı.
2. Adresinize yaklaştım diye aradı.
3. Aracı gördüm, kaldırmak için çalışmaya başladım diye aradı.
4. Aracı kaldırdım diye aradı.
5. Aracı teslim ettim diye aradı.
Böyle bir müşteri hizmeti ile tek bir kez aranmadığınız, kabaca adam yerine konmadığınız bir hizmeti kıyaslayabiliyor musunuz?
Bu artık servis olayının aşmış durumda ne Toyota Türkiye ne de yurt dışı hiç bir yazımı dikkate almıyor? Siz olsanız böyle bir şeyden sonra dünyanın en satan aracı dahi olsa etrafınıza bu firmadan araç almalarını salık verir miydiniz yoksa duyurabildiğiniz kadar sesinizi duyurur muydunuz?
Saygılar.
Erkan.
-
#17 Yanıtla
Gönderen
kansen
06 Ekm, 2010 00:30
-
müşteri hizmetlerinin yavaşlığı ve vurdum duymazlığı konusunda tamamen katılıyorum.Gördüğüm(toyota-fiat-peugeot-vw) en yavaş ve çözüme en uzak müşteri hizmetleri toyotada.
10 sene Fiat kullandım. En küçük hasarımda bilgi vermek için hergün aranıyordum. Eski aracımın tam olarak 4 katı para verip, onda biri kadar hizmet alamıyorum.
-
#18 Yanıtla
Gönderen
kansen
06 Ekm, 2010 00:32
-
kasko sigorta hasar ne farkeder. Müşteri hizmetlerini arayınca muhatap bulamıyorsunuz yazınca cevap alamıyorsunuz. ABD ye bu gün yazıyorum tarzanca olmasına rağmen adamlar çözüm ertesi gün cevap veriyorlar tekrar soruyorum tekrar. Türkiye nere ABD nere. Niye mecbur ki bana cevap vermeye müşterisi bile değilim.
Sanırım bunun adı marka imajını korumak.
Hangi imaj Kamil Bey? İngilizcem çok kötü değildir. Yukarıda da belirttiğim gibi, ABD, AB, Japonya hiçbiri dikkate almıyor başvurunuzu...
Geriye sadece mahkeme seçeneği kalıyor...
-
-
Servis dışında orjinal yedek parça tedarikçisi yok. Bu sebeple orjinal parça için servise mecburuz. Adamlar bu zihniyette.