0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mahmut bunu duyduğum iyi oldu bu birader önümüzde ki cuma gidecem bi deneme yapacam ya hoşuma giderse hiç lpg taktırmam devam ederim böyle buna da şükür yani gönül ister tabi dizel ama arabamı çok seviyorum yine de dediğim gibi yakıtta düşme olursa tüpten vazgeçerim adaplı sakin kullanırım arabam da rahat eder bende. ondan sonra da hız sabitleyici araştırmalarına geçerim cidden gönlümden çokça geçiyor olabilecekse tabi bu arada 8 lt. karma kardeş hem ş. içi hem ş. dışı ortak kullanım 8.0 lt bilgisayar verisine göre konuşuyorum tabi depoyu fulletecem babama şöyle bi adana yapar gelirim e-5ten sonra tekrar fulletirim bakarım 100 km ye ne yakmış ne kadarlık alıyor depo ona göre yolumu bilirim bende
karma 8 lt ise yine yeni araba için normal rodaj dönemi bitsin sehir içi 8 lt lere düşer . dediğin gibi bir ölçüm yap eğer yakıtı makul sevyelerdeyse taktırmassın lpg ama ölçümü 10000 bakımından sonra yap 10000 bakımından sonra yakıt baya düşyo benim bir önceki d-4d de düşmüştü bilgin olsun.
bendede 1.4 dizel var arabayı yormadıgım sürece 150 180 bin yakıyor..yordugun zaman ise cubuktan kule bi anda erimeye başlıyoo..sonucta 1.33 hız için yapılan bi araba değil. yavaş git tadını cıkar tüp fln taktırıp bozma aracı bence..
abi bence yakıt harcamana bak 1 depoda kaç km gidiyosn kaç günde kaç para harcicaksın ondan 20bin km sonrasında taktır bence :S ama taktırsanda pişman olmassın herhalde
ben bu km başına ne kadar yakacak hesaplayamadım daha onu çıkaracam bi ortaya ya bende çok merak ediyorum bakalım ne kadar yakacak. normalde çok sakin kullanırım kanım fazla deli akmaz ihtiyar gibi çok sakin kullanırım ben arabayı kardeş eskimez bnm elimde araba ancak otobana çıktığım zaman akan sular duruyor kardeş ayağımı gazdan çekemiyorum ya 1.33 olmasına rağmen de canavar gibi gidiyor bunun nedeni arabanın hızını göstermemesi beni teşvik ediyor basmama bakıyorum 120 km hız hiç gitmiyor gibi basıyorum bende otobanda ama e-5 veya şehir içinde çok sakin bi kullanımım var .
ben depoyu fulledin sonra kullandım bi daha fulledim km ne kadar yaktıgı belli oluyoo..
arkadaşımdada 1.6 tdı jetta bendende 1.4 d coroolla var ikiside aynı ikiside yeni ama jetta ne kalkışta ne gidewrken gelemiyor peşime..toyota 1.4d hakkını fazlasıyla vaeriyoo. o yüzden yedigi mazot helal olsun oğlumaaa:)
allah allah helal olsun bak bi toyotcı olarak çok sewindim bu duruma sana kafa tutması bile yanlış arkadaşının bu 1.6 tdi de yeni çıktı dikkatimi çekti açıkçası bide turbo var onun duman etmesi lazım ortalığı normalde ama ne bilim
oğuz neyi duman edyor en fazla 0-100 yarım saniye erken ulaşır başka bişe yok.yarım saniye içinde o motorun sesini çekemem.
1.6 dizel e kadar hiç bir marka (bmw fln hariç:P) geçemiyor sanırım toyatayı .toyatadada cok tatlı bi turboo var..eger aracınız düz vites ise yarım debriajla kaldırın cok güsel uzuyo araçç.. aracımın fotolarınıda yakında yayınlıcam sitede
yeni nesil dizellerin hepsinde turbo var .dizellerin sevdiğim en güzel yönü düz yolda nasıl ivmelenyorsa rampadada aynı şekilde ivmelenyor rampa çıktığını hissetmiyon bile.