xenon cruise control ve çelik cant. bunlar için birikim yapacamm tüpü gectim
xenon cruise control ve çelik cant. bunlar için birikim yapacamm tüpü gectim 
ha şöyle şimdi oldu boş ver tüpü müpü çelik jant içinde benim jantlardan tavsiye ederim beyaza cok yakışyor.
oğuz bey dün servise rötuş boyası için gitmiştim. bir tandığımız orada çalışıyor corollo için teleflex adlı bir lpg dönüşüp kiti söyledi gerçekten baya övdü.eve geldim araştırdım forumlarda heryer çokövüyolar ve işlerini gayet profosyonel yapıyolarmış bende aracımı alalı 3 ay oldu 2 yıl ve 40,000 km civarından sonra bu marka tüpü taktırmayı düşünüyorum corolla motoruna gayet uyumluymuş.herkes gayet memnunmuş.
ha şöyle şimdi oldu boş ver tüpü müpü çelik jant içinde benim jantlardan tavsiye ederim beyaza cok yakışyor.
kardeşim gerçekten yakışıyor gayet güzel ama çok cafcaflı ya ben sporta dayalı arabalardan pek hoşlanmam yani taktırırsam ya orjinalini ya da orjinaline benzer bi jant taktırırım. bana öyle bi jant lazım böyle sport tipli değil. orjinal alim desen 1300 diyor toyota bayi çok fazla istiyor. bide KM'nin bi cantı var o da çok hoşuma gidiyor resmini atarım.
oğuz bey dün servise rötuş boyası için gitmiştim. bir tandığımız orada çalışıyor corollo için teleflex adlı bir lpg dönüşüp kiti söyledi gerçekten baya övdü.eve geldim araştırdım forumlarda heryer çokövüyolar ve işlerini gayet profosyonel yapıyolarmış bende aracımı alalı 3 ay oldu 2 yıl ve 40,000 km civarından sonra bu marka tüpü taktırmayı düşünüyorum corolla motoruna gayet uyumluymuş.herkes gayet memnunmuş.
yiğit bey değerli bilgilerinizden ötürü teşekkür ederim bunu söylediğiniz iyi oldu bu tüpü araştıracam gerçekten benm de kafama yatarsa ve de arabamda yakıt sarfiyatı düşmezse ileri de km yükseldiği zaman (şu an 2500'de) düşünebilirim tekrar teşekkür ederim lpg'nin ismini not aldım.
Multijetlerde turbo yok
millete cahil diyeceğinize ilk önce kendiniz araştırın 
peki ben nasıl linea multijetin turbosunu değiştirdim? bilip bilmeden konuya girmeyin.
peki ben nasıl linea multijetin turbosunu değiştirdim? bilip bilmeden konuya girmeyin.
sizde dilinizi biraz yumuşatın millete cahil demeye hakkınız yok burası forum herkes bildiğini paylaşıyor öğrenmek için burdayız bende yok diye biliyordum var çıktı
Ya ne tüpü
Bu teknolojik arabalara inan tüp de daha çok masraf ve az çekiş ve çok sorun...
Orjinalliğini bozma derim
Olmazsa sat 3-4 yaşında bi dizel al derim....
Ben de bir ara heveslenmiştim tüp için...aman diyim.1.33 motorda özel bir alaşımdan yapılan süpaplar mevcut.Bu kadar verimli yapan da o zaten...
Bu alaşım LPG nin yüksek yanma sıcaklığına maruz kalınca 40-50 bin olmadan süpap yakma tehlikesi ortaya çıkıyor.
İlla taktırmak istiyorsanız prinsin yağlamalı bir sistemi var.(valve care) yani süpap koruma...Bunda süpap problemi olasılığı iyice düşüyor...
---
Bekleyebilirseniz prinsin direk sıvı fazında enjeksiyonlu versiyonu çıkacak onu bekleyin...onda yanma sıcaklığı düşük.sübaba zarar vermez.
Ben de prins bayisi gibi konuştum ama alakam yok...araştırdığım dönemde aklıma nispeten bu marka yatmıştı.
tabi ki yatar ahmet abi çünkü prins dünyanın 1 numaralı en iyi lpg markası para verilir yani rahatlıkla.
Herkese merhabalar.
Landi renzo sitesinde TOYOTA nın seçimi landi renzo yazıyordu 2010 tarihli. bir incele istersen.
http://www.landi.it/layout.jsp?idz=0&idtp=2&lang=3 fikir vermesi açısından aşağıdaki linkide inceleyebilirsin.
Galiba india da 1.6 lara Landirenzo nun CNG li kitleri takılıyormuş. india da corolllar altis diye geçiyor galiba.
http://www.toyota.co.th/th/models/Altis/cng/ Ahmet F. Yıldırım merhaba, demişsinki "...aman diyim.1.33 motorda özel bir alaşımdan yapılan süpaplar mevcut." , bilgi için teşekürler, bu bilginin detaylarına nereden ulaşabiliriz. Ayrıca şunuda belirtiyim çok güzel bir konu açılmış fakat forum altı sayfa olmuş senin yazından başka konu başlığı ile ilgili incir çekirdeğini dolduracak bir bilgi yok.
herkese kazasız belasız günler.
Merhaba Mustafa bey,
"Corolla 1.33 ilk izlenimler" başlıklı yazımda verdiğim yabancı bir kaynak linkinde bir pdf dosyasına ulaşılıyordu...buradaki yazıda motorda yapılan bir dizi geliştirmeden çok detaylı olarak söz ediliyordu...orada rastladığımı hatırlıyorum hafifletilmiş piston ve alaşım ifadelerine...
Ancak maalesef şu anda bu link geri çağırmalarla ilgili farklı bir sayfaya gidiyor...
Şahsi fikrim;LPG dönüşümü yapılması zorunlu ise,en azından Prins'in Valve Care denilen extra süpap yağlama sistemi ile birlikte uygulanması...
Sağlıklı bilgilere ulaşabilirseniz paylaşalım lütfen...
''extra süpap yağlama'' bu kelime dikkatimi çekti işte. Nede olsa lpg kuru yakıt böyle bi sistem şart lpg için. Çok iyi..
LPG konusu aslında çok önemli, diğer markalara bakın örnek opel chev. anlaştığı lpg markasını açıkladı hangi modele hangi kit takılacağını belirlediler, araç sahipleri gönül rahtalığı ile tavsiye edilen marka ve kiti aracına taktırıp bundan yararlanıyor,benzinli araçlar LPg ile çalışabiliyor bunu artık bilmeyen yok.
Toyotanında belli ki (yukarıdaki linklerden çıkarıyorum) bazı ülkelerde kullanmayı tercih ettiği LPG marka ve kit modeli mevcut neden TR de bu yapılamıyor LPG kullanımını çok yaygın olduğu bir ülkeyiz, ALJ group acaba bu talebi karşılayabilirmi, şuda bi gerçek toyota çalışanları sıcak ofislerinde otururken bunu düşünürmü, TR de nasılsa satılıyor, LPg işini karıştırıp kendimize iş çıkarmıyalım mıdiyorlar acaba... TR deki toyota sahipleride LPG kiti konusunda TOYOTA tarafından yönlendirilmeyi bekliyor bu forumlar da karar verilecek bir durum değil bence (gereksiz kit alıp çok para kaybedebilir uyumsuz bir kiti alıp hüsrana uğrayabilir ve daha çok zarar edebiliriz) ama forumlardan ortak bir fikir çıkabilir, genel müdürlüğü fax mail yağmuruna mı tutalım site yöneticileri ne dersiniz.....

Benzinin 4 tl olduğu arabanın %50 vergi ile alındığı bir ülkede LPg utanılacak bir tercih değildir.
ne demiş fıkracı üstad arabamı o kadar çok seviyorum ki, koltuk altlarını bile temizliyorum

.
Hâlâ güvenip takabileceğim bir model belirliyemedim.
Herkse kazasız belasız günler.
1.33 motor kaç nm?
128/3800 Nm/dd
Mustafa abi sana zahmet önceki mesajımdaki linke tıkla orada tüm modellerin tüm teknik verileri mevcut.
Birde forum kuralları gereği kendini tanışma bölümünde tanıtmalısın eğer kendini tanıttıysan uyarımı görmezden gelebilirsin.