benim araç 4. devirden sonra roketliyor çözemedim bn bu işi milletin aracı 4000 de söner bizim ki tam tersi
ona bakılırsa hiç bir arabayı yormak iyi degil.ama artık dizellerde benzinli araçlar gibi ses yok gürltü yok performans cok yakın..
Ahmet Bey,yeni nesil Corolla dizelleri isterseniz 10 saat yüksek hızlarda sürün yoramazsınız.Harika motorları var.Araba adeta motorunu korumak için dizayn edilmiş.Ha sizi de yormaz.Çok rahattır.Biliyorsunuz.
bilinmicek gibi mi ya

abi toyota motoru dediğin zaman akan sular durur benzinlisi de yorulmaz dizeli de tabi dizel daha enerjili ama toyota motor işte

toyotanın beni tek çeken yönü motorudur alma sebebimde budur. sorunsuz bi motor.
benim araç 4. devirden sonra roketliyor çözemedim bn bu işi milletin aracı 4000 de söner bizim ki tam tersi 
oguz senin araba en yuksek torku 4000 devirde ürettiği için 4000 devirde roketlermiş gibi hissettirir dizeller ise en yüsek torkunu çok küçük devirlerde üretir mesela d-4d 1750-1800 devirlerde roketlemeye başlar ama 3500 devirden itibaren ivmelenme azalmaya başlar yani senin ivmelenme için 4000 li devirleri bulman lazım ama bizim ivmelenmemiz için 1750 yetyor dizelin az yakmasının bir sebebide budur
mahmut biliyorum dostum sağol bilgilendirdiğin için dedim ya bende bu kış dizel araç kullandım hem de turbo bilirim yani nasl olduğunu hepsinden bilgim var tek sorun bnde bide 97 xei 1.6 motor corolla var . neden 1.33 gibi 4000de roketlemiyorda 2000 den sonra hep aynı torkta yükseliyor kafamı kurcalayan bu. yani 1.33 de farklı bi motor seçeneği mi var bütün benzinliler aynı olmuyor. dediğin gibi dizelde ivmelenme düşük devirlerde oluyor ve süper bişe petrolün yolunu unutturuyor.
yapma yaa neresinde ? 
ya bu ne cahillik anlamıyorum bir de dalga geçiyor. Turbo dizel adı üzerinde. İster d-4d ister tdi -ister crdi-ister mjet bunların hepsi turbo dizel. Vw yeni yeni 1.6 dizel motorlarında pompa meme yerine diğerleri gibi Common rail kullanmaya başladı o kadar.
ya bu ne cahillik anlamıyorum bir de dalga geçiyor. Turbo dizel adı üzerinde. İster d-4d ister tdi -ister crdi-ister mjet bunların hepsi turbo dizel. Vw yeni yeni 1.6 dizel motorlarında pompa meme yerine diğerleri gibi Common rail kullanmaya başladı o kadar.
Multijetlerde turbo yok

millete cahil diyeceğinize ilk önce kendiniz araştırın
Multijetlerde turbo yok
millete cahil diyeceğinize ilk önce kendiniz araştırın 
multijetlerde turbo yok mu iyi araştır 1.3 dizel motorun turbosuz 90 bg güç üretmesi imkansız
0 kmden takılıp 600.000-700.000km sorunsuz giden lpgli 1600 motor corollalara birebir şahit olunca ki hala bu makineler yollarda,diyorum ki Oğuz sen gözü kapalı taktır derim...arabanı güle güle kullan...
teşekkür ederim benim eniştem yok demişti kusura bakmayın
ne kusuru ercüment herkes herşeyi bilecek diye bişe yok benimde bilmediklerim var yavaş yavaş öğrenyoruz sende böylelikle bunu öğrenmiş oldun.
kamil bey siz ilk önce kendinizi cahiliyetten kurtarın kendi arabamı siz daha mı iyi bileceksiniz. biz orada arkadaşla benm araba üzerinde konuştuk 1.33 benzinli corolla turbo falan da yok turbolu arabaları da gayet iyi biliyoruz. ve bu saydığını motor seçeneklerinin çoğunda turbo yok nereden çıkartıyorsunuz bunları yanlış bilgi vermeyin rica ederim...
multijetlerde turbo yok mu iyi araştır 1.3 dizel motorun turbosuz 90 bg güç üretmesi imkansız
mahmut kardeşim bu sefer sana maalesef katılmıyorum neden dersen 1.3 motorun 90 bg üretmesi gayet normal çünkü benim aracım da 1.33 ancak 101 bg. gücünde ve turbo yok.............
mahmut kardeşim bu sefer sana maalesef katılmıyorum neden dersen 1.3 motorun 90 bg üretmesi gayet normal çünkü benim aracım da 1.33 ancak 101 bg. gücünde ve turbo yok.............
90 bg üretemez yazmadım turbosuz 90 bg üretemez bu dizel için senin araç benzinli seninki turbo olsaydı ölüsü 125 bg di
yapma yaaa pardon kardeşim yaa yanlış anladım ben benzinli için diyorsun sandım af buyur