Gönderen Konu: D4D'ye Hız sabitleyici (cruise control) için toplu mail/fax atalım. TEKLİF  (Okunma sayısı 107379 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Sayın arkadaşlar, Sinan beyin yöndeldirmesi üzerine Alper otomotiv firmasına irtibata geçtim.

Firma sorumlusu Yalçin beyden aldığım bilgi;
Bir kısım dizel corolla araçlarda, cruise control sisteminin tesisatı ve kol kapağı mevcut olduğunu ve hız sabitlyecisi takmanın mümkün olduğunu
söylendi. Yalçın bey, 2009 dizel bir corolla'ya bu işlemi uygulamuş ve sorunsuz çalıştırmış.
Silecek kontrol kolunun yanında kapak bulunan araçlara, hız sabitleyicisi takılabilir taahütünü aldım Yalçın beyden.
Ben bugun aracımı kontrol edeceğim, benim aracımda kapak varsa, cruise control kitini Alper otomativ'den satın alarak, kendi aracıma uygulayacağım.

Ayrıca, 2011 makyajlı corollanın yan aynaları, 2007/2010 makyajsız corolla'ya uygulanabileceğinin bilgisini aldım.

Alper Otomotiv
Yeni Gölcük Yolu Üzeri Vezirçiftliği Mevkii Kerkük Sok.
41100 - KULLAR / İZMİT / KOCAELİ
Gsm: - Anlık Mesajlaşma:
Tel: (262) 3352272- Fax:3352272
İnternetten buldum işinize yarar inş.
Sinan bey bilgi için teşekürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Çok harika bir haber bu benimde inşallah garantim bitsin izmit yolculuğuna çıkarım :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Sayın arkadaşlar, Sinan beyin yöndeldirmesi üzerine Alper otomotiv firmasına irtibata geçtim.

Firma sorumlusu Yalçin beyden aldığım bilgi;
Bir kısım dizel corolla araçlarda, cruise control sisteminin tesisatı ve kol kapağı mevcut olduğunu ve hız sabitlyecisi takmanın mümkün olduğunu
söylendi. Yalçın bey, 2009 dizel bir corolla'ya bu işlemi uygulamuş ve sorunsuz çalıştırmış.
Silecek kontrol kolunun yanında kapak bulunan araçlara, hız sabitleyicisi takılabilir taahütünü aldım Yalçın beyden.
Ben bugun aracımı kontrol edeceğim, benim aracımda kapak varsa, cruise control kitini Alper otomativ'den satın alarak, kendi aracıma uygulayacağım.

Ayrıca, 2011 makyajlı corollanın yan aynaları, 2007/2010 makyajsız corolla'ya uygulanabileceğinin bilgisini aldım.
Sinan bey bilgi için teşekürler

Levent hocam fiyatı ne oluyormuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Levent hocam fiyatı ne oluyormuş
Parça fiyatını sordum sadece, 250 TL bilgisi aldım.
Eğer araçtaki aksamlar montaj için uygunsa, işlem zaten 5 dakikalık işlem. Montaj ücreti alacaklarını da sanmıyorum.
Kocaeli'de oturan biri çıksa da bu işi uygulama yaptırarak netleştirse.
Servis sorumlusu Yalçın bey çok güzel açıklamalar yaptı, ancak yine tereddütüm var.
Zira bizim araçların gösterge panelinde CRUISE yazısının yeri de boş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Levent Abi forumda ilk sen aklıma geldin ne diyim :):)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Sistem basit tak-kullan. Araç direkt üniteyi tanıyormuş. Sıkıntı Levent abinide dediği gibi direksiyonun alt kısmının yeri olması.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Levent Abi forumda ilk sen aklıma geldin ne diyim :):)
Sağ ol Sinan kardeş, zaten benim kadar bu konuda çırpınan yok.
Hoş kendi araımla çok kilometre geçmiyorum, iyi ki şirket aracımızı cc'li almışlar. :)
Kısmetse corolla yı da yapacağız cc'li.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Sistem basit tak-kullan. Araç direkt üniteyi tanıyormuş. Sıkıntı Levent abinide dediği gibi direksiyonun alt kısmının yeri olması.
Sinan abi paylaşım için sağol.
Bu kadar basit bir sistemle olabiliyorsa toyotanın bunu yapması lazımdı bir çok firma araçlara sonradan cc yi servislerinde takıyor .

Levent abi gözün aydın sonunda çaresi bulundu cc nin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Yok arkadaşlar, benim araçta kapak falan yok. Silecek kolu yanı düm düz. Vazgeçelim bu işten. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Yok arkadaşlar, benim araçta kapak falan yok. Silecek kolu yanı düm düz. Vazgeçelim bu işten. :(

Hadi ya Levent abi :( Bende okuyordum bugünden beri olacak ve fotoğrafları da göreceğiz diye :(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
:(
Levent abi senin adına sevinmiştim çaresi bulundu diye üzüldüm şimdi sağlık olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
bende direksiyonun 2 tarafındada kutucuk şeklinde yer var gösterge panelinde 2 ayrı cc simgesi var inşallah garanti bitince takabilirim..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
Arkadaşlar, eminim ki teorik olarak D4D'ye hız sabitleyici kolay takılabiliyor, ancak bu imkani bize tanımayan Toyota yetkililerine seslenmek için, belirleyeceğimiz bir gün ve saatte topluca mail ya da faks atalım Toyota'ya.
Hm, ne dersiniz. Belki etkisi olur.
Benim bu teklifime OK diyen, buraya forum nick'ini yazdırsın, ben ve ya başka gönüllü arkadaş bir tekst yazalım, ortak anlaşacağımız bir gün ve saatte,her gönüllü ayrı olarak fax ve mail geçelim Toyota'ya.
Hatta aynı gün ve saatte bir de ayrıca ingilizce bir kısa metin hazırlayalım ve Toyota Japonya'ya da mail atalım.
Katılımı yüksek olan başka bir foruma da aynı konuyu açtım, eminim ki en az 10-15 kişi toplanırsak, bizi dikkate alacaklardır, almalıdırlar.
Bu işe kafayı o kadar taktım ki, gerekirse sonunda bir blog da açabiliriz.
Değerli yorumlarınızı ve tekliflerinizi bekliyorum.

KATILIM Listesi :
1. Mahmut M.Dalı
2. Osman Gündüz
3. Enes Yoldaş
4. Koray özkaya
5. İbrahim Pocu
6. Sercan Karabulut
7. Taylan Ercan Bintepe
8. Ali YILDIRIM
9. Hasan Gün
10. Hakan Şankal
11. A.Fettah Odabaş
12. Muammer Ateş
13. Özgür Ölçer
14. ÇETİN DEMİRBAŞ
15. Selcuk Atay
16. Levent Karagöz

-------------------------------
*Yazının gönderileceği e posta adresi : musteri.iliskileri@toyota.com.tr
*Yazıyı göndermeye teklif ettiğim tarih 30-09-2010, Saat 09:00 itibariyle, en geç saat 09:30'a kadar gönderelim
*Yazının örneği:(düzeltme ve ya beğenmediğiniz metinler varsa, konuya yazınız değiştireyim.)
--------------------------------
abi en başa beni yazman lazımdı eshefle kınadım şimdi seni :p :D :D eline saglık abi benide ekle
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
abi en başa beni yazman lazımdı eshefle kınadım şimdi seni :p :D :D eline saglık abi benide ekle
Ömer bey mesaj yazmadan önce konunun tarihine baktınız mı çoktan emailler atıldı ve cavaplarımızı standart bir şekilde malesef aldık yinede desteğiniz için teşekkürler ama malesef 1.4 d-4d lere hız sabitleyici takılamıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
Ömer bey mesaj yazmadan önce konunun tarihine baktınız mı çoktan emailler atıldı ve cavaplarımızı standart bir şekilde malesef aldık yinede desteğiniz için teşekkürler ama malesef 1.4 d-4d lere hız sabitleyici takılamıyor .
abi corolla mekanik kısmında açmıştım ben bu konuyu şimdide levent abi link atınca hiç bakmadım bile tarihine felan pardon
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
abi corolla mekanik kısmında açmıştım ben bu konuyu şimdide levent abi link atınca hiç bakmadım bile tarihine felan pardon
Ne abisi benden bir yaş büyüksünüz profil bilgilerinize göre . Abi demenize kızmadım yanlış anlamayın ama bir birimize doğru şekilde hitap edersekdaha iyi olur ondan birine mesaj yazarken profil bilgilerini kontrol ederseniz iyi olur gerçi bazı kişilerin profil bilgileri eksik ama olsun .

Konuya mesaj yazma konusundada herhangi bir sıkıntı yok sadece sizi bilgilendirmek istedim .

Konuya dönecek olursak.

Sonuç : Malesef 1.4 d-4d lere hız sabitleyici takılamıyor en azından toyota takmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Ömer kardeşim sorun değil.
Sen şimdi at mailini, belki bardağı taşıracak damla olursun... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Sadece D-4D Corolla, Auris ve Yaris modelinde CC uygulaması yok. Çünkü bunlar hala satış rakamlarını yukarılarda tutuyorlar.

Öncelikle bu sistem bazen çok basitçe uygulanabileceği gibi aracın elektrik tesisatına ve elektronik sistemlerine uzun yıllar hatta o aracın ömrü boyunca da zarar vermeyecek şekilde dizayn ve tasarımlarla uygulanmalıdır. Güvenlik konusuna girmeye dahi gerek yok. Kaldı ki araca sadece CC kumanda kolu takarak sistemi aktif hale getiremezsiniz. Aracın ECU sunda bu sistem programı ve diğer bağlantılarının da olması gerekir.

Yani hoparlör ön hazırlık gibi düşününüz. Mevcut kabloya hoparlör takarak ses çıkartamazsınız. Radyo teybe, antene de ihtiyaç vardır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Arkadaşlar hepinize merhaba,
Sadece D-4D Corolla, Auris ve Yaris modelinde CC uygulaması yok. Çünkü bunlar hala satış rakamlarını yukarılarda tutuyorlar.
Öncelikle bu sistem bazen çok basitçe uygulanabileceği gibi aracın elektrik tesisatına ve elektronik sistemlerine uzun yıllar hatta o aracın ömrü boyunca da zarar vermeyecek şekilde dizayn ve tasarımlarla uygulanmalıdır. Güvenlik konusuna girmeye dahi gerek yok. Kaldı ki araca sadece CC kumanda kolu takarak sistemi aktif hale getiremezsiniz. Aracın ECU sunda bu sistem programı ve diğer bağlantılarının da olması gerekir.
Yani hoparlör ön hazırlık gibi düşününüz. Mevcut kabloya hoparlör takarak ses çıkartamazsınız. Radyo teybe, antene de ihtiyaç vardır.
Tekin bey yorumunuz için teşekkürler.
İmzanızda gördüğüm kadarıyla sizin aracınızda CC var. Siz mi montaj yaptınız, orjnalinde mi var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Bildiğiniz gibi benimki Türkiyede yapılan S/D modeli ve hala da orjinalinde yapılanı yok. 4.5 yıl önce bir İngiliz arkadaşıma getirtmiştim, ingilizcem olduğundan talimatına uygun kablo ön hazırlık yaparak kumanda kolunu da sinyal kolunun altına montajını yapıp ayrıca gaz pedalı kablosu arasınada girişini yaptıktan sonra servisimde geri kalan bağlantılarını yaptırmıştım. Montaj yaklaşık 1 - 1.5 saat gibi sürmüştü. Test sürüşünüde kendim yaptıktan sonra tesisatı toplayıp yerleştirdik. işin güzel yanı orjinali gibi montaj oluyor, kablo kes, bantla gibi şeyler yok, geriside kendi fişleriyle yapılıyor.  Orjinal CC den daha kullanışlı, benim seçtiğim kumanda kolu 3 hafızalı ve hafızaya verdiğiniz süratleri kontak kapattığınızda unutmuyor, aküyü çıkartana dek. Ben 90, 110 ve 120 olarak hafızalandırdım. 4.5 yıldırda radara girmedim. Servisler montajını bilmezler, arızalı orjinal CC kontrol varsa hata raporu alıp parçayı değiştirirler o nedenle biraz elektronikten anlayıp montajı sizin yönlendirmeniz gerekir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)