Gönderen Konu: D4D'ye Hız sabitleyici (cruise control) için toplu mail/fax atalım. TEKLİF  (Okunma sayısı 108568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, bugun bir firma ile yazıştım. Ellerinde Toyota Corolla D4D uygun CC varmış.
İşte bana yazılan cevap. Online satışları yok, ancak bir şekilde bu cihazı almaya çalışacağım.
İrtibat etmek ve ya almak isteyen irtibat bilgileri aşağıdaki gibidir

lkj@lp.dk

http://www.el-pas.com/products_ecruise.htm

http://www.el-pas.com/pdf/ecruise_spec_1.1.pdf

Alıntı

Hello Levent Karagöz,

We do have a cruise control available for this vehicle.

At the moment we do not supply our products to Turkey. However, we are working on a website incl. a payment module where you can order and purchase our products.

It will be live within the next few months.

I will keep your contact details and provide a feedback once the payment module is available.

Expect 220.00 - 250.00 EUR.

Best regards / Med venlig hilsen
Lindgaard · Pedersen A/S
Lars Kiel Jensen

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Levent abi bilgiler için teşekkürler anlaşılan CC işini kafaya koymuşsun ve başaracağına inanıyorum . :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, bugun bir firma ile yazıştım. Ellerinde Toyota Corolla D4D uygun CC varmış.
İşte bana yazılan cevap. Online satışları yok, ancak bir şekilde bu cihazı almaya çalışacağım.
İrtibat etmek ve ya almak isteyen irtibat bilgileri aşağıdaki gibidir

lkj@lp.dk

http://www.el-pas.com/products_ecruise.htm

http://www.el-pas.com/pdf/ecruise_spec_1.1.pdf

sizi tebrik ediyorum, ama malesef çok pahalı bir işlem olacak gibi geldi bana:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Hocam bunu temin ettik diyelim peki aracın ecu suna bunla ilgili program yükleme işlemi olacakmı? olacaksa nasıl yükletilecek bu program??
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Volkswagen.Aus liebe zum automobil
  • Kan Grubu: ---
arkadaslar bizde araba yok ama mail olarak destek olabilirim ama corollanin 2.0 d4d icinde ayni yaziyi yazmakta lazim
Lord of the Passat :)
1999 Passat 1.8 20v Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
arkadaslar bizde araba yok ama mail olarak destek olabilirim ama corollanin 2.0 d4d icinde ayni yaziyi yazmakta lazim

Hee oldu 2.0 d4d :D Millet Cruise control için uğraşıyor sonuç alınmıyor sen 2.0 4d motordan bahsediyorsun Ahmet hala uyanamadın galiba rüyadasın :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Volkswagen.Aus liebe zum automobil
Hee oldu 2.0 d4d :D Millet Cruise control için uğraşıyor sonuç alınmıyor sen 2.0 4d motordan bahsediyorsun Ahmet hala uyanamadın galiba rüyadasın :D
cevap geldimi bari ?
Lord of the Passat :)
1999 Passat 1.8 20v Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Hocam bunu temin ettik diyelim peki aracın ecu suna bunla ilgili program yükleme işlemi olacakmı? olacaksa nasıl yükletilecek bu program??
Adam test ettik yaptık diyor. Ki tekrar tekrar belirttim mailde, servis uygulayamıyor. Beniznliye oluyor dizele olmuyor dedim. Bizimki oluyor dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
bence toyota mühendisleri takmak istese saniyelerini almaz ama zaten donanımsızken 40-45 arasında satılan arabaya bide bunları eklerlerse 50 sınırını geçer onun için takmıyolar yada d4d ye binenleri adam yerine koymuyolar :D
Toyota Corolla D-4D 2007 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
cevap geldimi bari ?

Okumadın galiba bütün konuyu ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Dün Toyota'nın şikayet biriminden tekrar arandım.
Yaklaşık  15 dakika kadar konuştuk ve yine serzeniş tarzında bir ses tonu ile cruise control konusunda şikayetlerimi ilettim.
Bir çok kişinin de bu özelliğin kazandırılmamasından üzgün olduğunu ilettim.
Eski tarihlerde toplu mail atıldığını anlattım.
Bu safhada bu özellik uygulanamayacığını katî şekilde söylediler. Araştırmayı yeni modeller için yapıyorlarmış.

Başka şikayet ve eksik olup olmadığını sordular.
Bir çok eksiği ve parayı haketmeyen basit hatalar var dedim. İnternetteki forumları dolaşmalarını tavsiye ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Başka modellerin dizellerinde bu özellik olabiliyor iken Toyota'da fark olarak neler var anlamak lazım. Acaba Toyota'nın başka dizel versiyonlarında CC mevcut mu?

Bu arada CC. 'nin mümkünse Radarlı olanı olmalı. Gerçekten çok faydalı bir özellik. Sanırım önümüzdeki modellerde artık CC radarlı olarak sunulur donanımlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Sinan uysal arkadaşımız ben 1.6 valvematicli aurisime cc taktırdığım diyince inanmadım kendisine.

Beykozdaki toyatayı aradım 2. kez! Modelimi söyledim takılmıyor dediler hemen! Aynı motorlu aurise takılıyor dedim. Aurisle avensisin direksiyon tipleri farklı dedi hemen usta. Direksiyon tipleri faklı olduğı için o cc kontrol sizin aracınıza uymaz dediler. Oysaki toyota müşteri ilşkilerinden aldığım 3 net cevapta ise ecu ve yazılımları farklı olduğu için takılamıyor diye mail atmışlardı. Hangisine inanacağıma şaşırıyorum artık ama yaptıkları akla mantığa sıgmıyor. Dizel corollaya neden cc takılmaz yeni kasa avensise neden cc takılamaz bunlar yeni tip araçlar değilmi 90lı yıllardan kalma araçlarmı??? İnanın 90 model arabalarına bile dışarıdan cc taktıran vardır..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Sinan uysal arkadaşımız ben 1.6 valvematicli aurisime cc taktırdığım diyince inanmadım kendisine.

Beykozdaki toyatayı aradım 2. kez! Modelimi söyledim takılmıyor dediler hemen! Aynı motorlu aurise takılıyor dedim. Aurisle avensisin direksiyon tipleri farklı dedi hemen usta. Direksiyon tipleri faklı olduğı için o cc kontrol sizin aracınıza uymaz dediler. Oysaki toyota müşteri ilşkilerinden aldığım 3 net cevapta ise ecu ve yazılımları farklı olduğu için takılamıyor diye mail atmışlardı. Hangisine inanacağıma şaşırıyorum artık ama yaptıkları akla mantığa sıgmıyor. Dizel corollaya neden cc takılmaz yeni kasa avensise neden cc takılamaz bunlar yeni tip araçlar değilmi 90lı yıllardan kalma araçlarmı??? İnanın 90 model arabalarına bile dışarıdan cc taktıran vardır..
Servisteki ustalar, cevapsız bırakmamak için cevap veriyorlar. D4D araçların direksiyonları farklı değil bildiğim kadarıyla.
Evet, müşteri ilişkileri engelin mekaniksel değil, ecu kaynaklı olduğunu iletmişti bana da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Pert olmuş yeni avensis kollar oldum sahibinden.comda. adam söküp ecusunu cc kolunu neyi varsa bana versin fiyatı ne olursa olsun razıyım...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, eminim ki teorik olarak D4D'ye hız sabitleyici kolay takılabiliyor, ancak bu imkani bize tanımayan Toyota yetkililerine seslenmek için, belirleyeceğimiz bir gün ve saatte topluca mail ya da faks atalım Toyota'ya.
Hm, ne dersiniz. Belki etkisi olur.
Benim bu teklifime OK diyen, buraya forum nick'ini yazdırsın, ben ve ya başka gönüllü arkadaş bir tekst yazalım, ortak anlaşacağımız bir gün ve saatte,her gönüllü ayrı olarak fax ve mail geçelim Toyota'ya.
Hatta aynı gün ve saatte bir de ayrıca ingilizce bir kısa metin hazırlayalım ve Toyota Japonya'ya da mail atalım.
Katılımı yüksek olan başka bir foruma da aynı konuyu açtım, eminim ki en az 10-15 kişi toplanırsak, bizi dikkate alacaklardır, almalıdırlar.
Bu işe kafayı o kadar taktım ki, gerekirse sonunda bir blog da açabiliriz.
Değerli yorumlarınızı ve tekliflerinizi bekliyorum.

KATILIM Listesi :
1. Mahmut M.Dalı
2. Osman Gündüz
3. Enes Yoldaş
4. Koray özkaya
5. İbrahim Pocu
6. Sercan Karabulut
7. Taylan Ercan Bintepe
8. Ali YILDIRIM
9. Hasan Gün
10. Hakan Şankal
11. A.Fettah Odabaş
12. Muammer Ateş
13. Özgür Ölçer
14. ÇETİN DEMİRBAŞ
15. Selcuk Atay
16. Levent Karagöz

-------------------------------
*Yazının gönderileceği e posta adresi : musteri.iliskileri@toyota.com.tr
*Yazıyı göndermeye teklif ettiğim tarih 30-09-2010, Saat 09:00 itibariyle, en geç saat 09:30'a kadar gönderelim
*Yazının örneği:(düzeltme ve ya beğenmediğiniz metinler varsa, konuya yazınız değiştireyim.)
--------------------------------

Listeye benide eklermisiniz ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
hız sabitleyicisi diye ölürdüm bende. dün benim navaranın hız sabitleyicisi arızalandı çalışmıyor :S
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Listeye benide eklermisiniz ??
Aylin bey, hemen harekete geçebilirsiniz. Liste olayı sadece temsiliydi. Harekete geçmeden önce kaç kişi katılır diye liste oluşturmuştuk.
Mail atabilirsiniz hemen ilk konudaki adrese, ister benim hazırladığım içerik ile ister siz farklı bir şey yazınız.

Son zamanlarda liste güncellenmedi (konu düzenleme kapalı) mail atan yaklaşık 40 kişi kadar oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
elinizde yazılı hazır bir format var ise lütfen bana mail yoluyla gönderiniz.
yilmaz.ayl@hotmail.com

ilginize çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
elinizde yazılı hazır bir format var ise lütfen bana mail yoluyla gönderiniz.
yilmaz.ayl@hotmail.com
ilginize çok teşekkürler.

………………..                              Tarih :

Toyota  Pazarlama ve Satış AŞ. Türkiye Yetkilileri Dikkatine,
Sayın İlgililer,

Uzun yıllardır hayranı olduğum ve severek kullandığım Toyota Auris D4D
model bir araca sahipim.
Ancak aracı aldığımdan itibaren beni üzen bit teknik ayrıntı var;
Ben ve yüz binlerce Toyota kullanıcısı, Hız sabitleyici (cruise control) gibi önemli ve Toyota markasının tüm sınıf araçlarda olması gereken bir özellikten Resmen mahrum edilmiştir.
Teknolojinin hızla ilerlediği, hızla basitleştiği ve hızla ucuzladığı bir çağdayız. Her şey artık daha kolay ve sorunsuz tasarlanıp gerçekleşirken, maliyetsiz ve çok gerekli özellikler neden Toyota markalı araçlara eklenmiyor. Mühendislik çalışması istemeyen böyle basit ve kullanışlı özellikler, diğer marka araçlarda mevcut.

Bu şekilde bir mahrumiyeti, ben ve yüz binlerce kullanıcının hak etmediğimizi düşünmekteyim.

Siz değerli Toyota yetkililerinden,
Öncelikle Müşterilerinizin memnuniyetini, Markanızın kazanılmış ve seviyeli itibarını korumak adına Bizleri bu mahrumiyetten kurtarmanızı Önemle Rica ediyoruz.

Saygılarımla :

……………………
……………………
…………………..