Gönderen Konu: Hobi amaçlı elektrikli scooter :)  (Okunma sayısı 29522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Hobi amaçlı elektrikli scooter :)
« Yanıtla #60 : Eylül 25, 2010, 21:57:33 »
Anladıgım ovalık bolgelerde keyıfkı olur bunu kullanmak ama senın kullanım amacın tıcarı pedallarda nasılsa sıkıstınmı ayagının altında.
Keyıflı surusler dılerım :) ama ruzgarlı havalarda ruzgarıda karsına almamayı tavsıye ederım ;)
Pruva Neta

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 25, 2010, 21:57:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 25, 2010, 23:36:44 »
Hayırlı olsun Vedat, güle güle kullan. Bir ara test sürüşü yapalım :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Eylül 25, 2010, 23:48:23 »
Ya bende alıcam bi tane :D okula gitmek için hep arabayla gidiyorum öğrenciyiz sonuçta araba lüx kaçıyor :P 3 km gidiyorum yolum o kadar ki yeni yol yapılıyor 1 kmye düşecek :).. Vedat abi nasıl memnun musun  ne kadara almıştın?

Acd abi sorma çok var düzcede bunlardan gerçekten çarşı içinde gezerken sıkıntı :) gözlerim yoruluyor onlara dikkatli şekilde bakmaktan
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #63 : Eylül 26, 2010, 02:45:37 »
usta kusura bakmada ehliyet filan istemiyor ;) bende a2 ehliyet var . 1 yıl çalıştım sınavda kaldım bir ton şey oldu ehliyet sınavlarına her gidişimde motorsikletleriyle sınava girenler gördüm. ve ayrıca şunuda belirteyim dışarda 10bin kişi scooter veya motorsiklet kullanıyorsa 1000 kişide belki a2 ehliyet bulursun. herkes arkadaşlarının üzerine motorsikleti yaptırıyor. ama  tabiki de eğitim ehliyet kask ve korumalıklar şart ! elektrikli bisikletlerden de bulabilirsin. elektriği bitince pedala devam :D hayırlı geceler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Eylül 26, 2010, 11:07:36 »
Anladıgım ovalık bolgelerde keyıfkı olur bunu kullanmak ama senın kullanım amacın tıcarı pedallarda nasılsa sıkıstınmı ayagının altında.
Keyıflı surusler dılerım :) ama ruzgarlı havalarda ruzgarıda karsına almamayı tavsıye ederım ;)
Abi, ticari olmasaydı, ehliyet gerektiren 600wattlık veya 800 wattlık olanlardan alırdım. Dediğin gibi ticari olunca pedal çevirmek zor gelmiyor :). Zaten pedallara abanmıyorum, destek mahiyetinde :).
Hayırlı olsun Vedat, güle güle kullan. Bir ara test sürüşü yapalım :D :D
Hocam teşekkürler :). 120 kg bir abimiz var. hafif yokuştada rahat gidiyor. Bilmem anlatabildim mi :D.
Ya bende alıcam bi tane :D okula gitmek için hep arabayla gidiyorum öğrenciyiz sonuçta araba lüx kaçıyor :P 3 km gidiyorum yolum o kadar ki yeni yol yapılıyor 1 kmye düşecek :).. Vedat abi nasıl memnun musun  ne kadara almıştın?

Acd abi sorma çok var düzcede bunlardan gerçekten çarşı içinde gezerken sıkıntı :) gözlerim yoruluyor onlara dikkatli şekilde bakmaktan
1.319TL Mehmet. Ben memnunum. gayet dik bir rampanın yarısnıa normal çıkıyor, sonra 10km ye kadar düşüyor. Orda ister bekle, ister pedalla. Ben pedallıyorum. Çocuklar görünce diyorki;"aaaaaa bisiklet, yok lan motosiklet o" :D.
usta kusura bakmada ehliyet filan istemiyor ;) bende a2 ehliyet var . 1 yıl çalıştım sınavda kaldım bir ton şey oldu ehliyet sınavlarına her gidişimde motorsikletleriyle sınava girenler gördüm. ve ayrıca şunuda belirteyim dışarda 10bin kişi scooter veya motorsiklet kullanıyorsa 1000 kişide belki a2 ehliyet bulursun. herkes arkadaşlarının üzerine motorsikleti yaptırıyor. ama  tabiki de eğitim ehliyet kask ve korumalıklar şart ! elektrikli bisikletlerden de bulabilirsin. elektriği bitince pedala devam :D hayırlı geceler
Aldığım scooter zaten elektrikli :). 250watt motorlara ehliyet sormuyorlar. Daha güçlü olanların kasası, bildiğin scooter. Trafik polisi çeviripte, sıkıntı yaşamak istemiyorum diyen ehliyetini alsın :).

Aldığım motorun ehliyet, ruhsat, plaka ve yakıt derdi olmadığı için tercih ettim. Motoru arka tekerin göbeğinde. Hayrettin bişey yani :D. Zincir sadece pedal desteği için konmu :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Eylül 26, 2010, 13:43:25 »
ben test ettim bile :)

yau o değilde googletagged da niye benim adım soyadım çıkıyo :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Eylül 27, 2010, 12:34:42 »
ben test ettim bile :)

yau o değilde googletagged da niye benim adım soyadım çıkıyo :S
İmzadan mı Acaba :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Eylül 27, 2010, 13:55:48 »
vedat hocam ne yaptın bisikleti bilmem de bence 50 cclik bir benzinli scooter daha iyi olmazmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Eylül 27, 2010, 14:36:36 »
vedat hocam ne yaptın bisikleti bilmem de bence 50 cclik bir benzinli scooter daha iyi olmazmı?
Abicim, minimin maliyet için bunu aldım :).
Motora plaka, ehliyet, yakıt binecek. Benim günlük kullanımım, 10-15 km. 1000km de 5-10 tl yakıyor :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Eylül 28, 2010, 11:09:13 »
Kullandıkça deneyimlerimi yazacağım.

Motor, 24 Eylül Cuma akşamı geldi. Ön teker monte edilmemişti. Tekeri bağladım, fren telini bağladım, aksesuarlarını taktım. Şarja taktım ve adaptörün yeşil yandığını gördüm. Dolu olabileceğini düşündüm fakat sabah şarjsız kalma ihtimaline karşın şarjda bırakmıştım.

Cumartesi sabahı sokakta deneme sürüşü yaptım. 25km yapıyordu. sağ kolun altında bir soket var. Soketi sökünce 40 km ye çıkıyor. Şarjı dolu bir şekilde, çok dik bir yokuşu beş kere çıktım. Gidiş geliş üç km. 15km. cumartesi günü yaptım. Pazar motoru kullanmadım ve şarjı bitmediği için şarjetmedim.

Pazartesi günü motorla D100 den bostancı sanayi sitesine gittim ve aynı yoldan döndüm. Yolda trafik polisi plaka takmam için uyardı. Elektrikli olduğunu anlasaydı ne yapardı bir fikrim yok. Bir kerede minibüs yolundan bostancıya gidip geldim. Minibüs yolunda performanstan kayıp olmadı. Dükkana yakın bir yerde şarjı bitti. hafif pedalla geldim dükkana.

Şarjı bitirmek istedim ama durdurkça biraz biraz artıyordu akü göstergesi. düz yolda yine 25-30 km ye çıkıyordu ama hafif yokuşta bayıldı.

Bostancı git-gel 6km olsa, 12km Pazartesi günü yapmışım. Cumartesi günü 15 km. Toplam 27km. yapmışım. Pazar günü bekledi.

Pazartesi akşamı saat 22:30 da tekrar şarja taktım. Sabah 09:45 civarı adaptör ışığı yeşil oldu. Motor, şuan ilk kullandığım günden daha iyi kalkıyor.

Birde jel akünün, kuru aküye göre sürekli aynı akımı verdiğini duydum. Teorik olarak yokuşta faydası olacağını düşünüyorum. Motora uygun jel akü arıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Eylül 28, 2010, 11:15:04 »
bence sat arabayı, bu krizde boşuna masraf etme, yok kasko, yok trafik sigortası, yok bakımlar....

kemal amca sen sat şu Hondayı artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Eylül 28, 2010, 11:26:01 »
 :alkis:
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Eylül 28, 2010, 11:39:54 »
Vedat bunun aküsü kaç amperdi 20 mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 28, 2010, 11:41:37 »
4 adet 12V 5A. aküyü paralel ağlayarak 12V 20A. yapmışlar diye konuşmuştuk vedatla
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Eylül 28, 2010, 11:47:33 »
hayırlı olsun diyelim şimdiden size ozaman...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Eylül 28, 2010, 11:56:55 »
4 adet 12V 5A. aküyü paralel ağlayarak 12V 20A. yapmışlar diye konuşmuştuk vedatla

Vedat Selçuk beyin verdiği bilgiye istinaden benim sana çok daha iyi bir teklifim olucak hem güç hem performans hemde çabuk şarj için ne dersin

Lipo pil kullanmayı düşündünmü hiç, biz bodel helikopterlerde ve uçaklarda kullanıyoruz normal akülerden çok çok daha güçlü ve çok verimli ama fiyatları biraz pahalı

mesela bu pilden 4 adet paralel olarak bağlayabilirsin

pilin özellikleri şöyle

12 Volt , 5Ah sürekli 125 amper akım verebiliyor buda nekadar zorlarsan zorla seni yarı yolda bırakmaz demek

adet fiyatıda 38 dolar

yalnız bunu şarj etmek için ayrı bir şarj aleti alman lazım oda sana 80 dolara patlar

ama şarş süresi 2 3 saate düşer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Eylül 28, 2010, 11:58:55 »
vedat abicim hayırlı olsun bende almayı düşünüyorumda yanlız tek düşündüren yokuşlarda nasıl olduğu
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Eylül 28, 2010, 12:00:33 »
Bunun içinde 4 adet akü varmış. Henüz açmadım akü kutusunu. İnernet sitesinde yazn bilgi 48V20Ah.
Ben yanlış anlattım galiba Selçuk Abi :). 48V20Ah. olacak :)
hayırlı olsun diyelim şimdiden size ozaman...
eyvallah diyelim :)
Vedat Selçuk beyin verdiği bilgiye istinaden benim sana çok daha iyi bir teklifim olucak hem güç hem performans hemde çabuk şarj için ne dersin

Lipo pil kullanmayı düşündünmü hiç, biz bodel helikopterlerde ve uçaklarda kullanıyoruz normal akülerden çok çok daha güçlü ve çok verimli ama fiyatları biraz pahalı

mesela bu pilden 4 adet paralel olarak bağlayabilirsin

pilin özellikleri şöyle

12 Volt , 5Ah sürekli 125 amper akım verebiliyor buda nekadar zorlarsan zorla seni yarı yolda bırakmaz demek

adet fiyatıda 38 dolar

yalnız bunu şarj etmek için ayrı bir şarj aleti alman lazım oda sana 80 dolara patlar

ama şarş süresi 2 3 saate düşer
48V 20Ah e uygun bir akü bulmam lazım. Birde bu kadar amper, beyine, motora veya kablolamaya zararı olur mu onu bilmek lazım Mesut.
vedat abicim hayırlı olsun bende almayı düşünüyorumda yanlız tek düşündüren yokuşlarda nasıl olduğu
Teşekkürler Sercan :). Yokuş problemini çözmeye çalışıyoruz teknik heyetle :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Eylül 28, 2010, 12:01:42 »

125 A.
Bence şahane pedalları sökersin artık.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Eylül 28, 2010, 12:03:38 »

125 A.
Bence şahane pedalları sökersin artık.
Pedalları söker, pervaneyi takarım :D.