0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi sen al ben seve seve tecrübe ederim
Arkadas sen ekobis maxi almadınmı daha hanı karar vermıstın.Bende haftasonu gezerız dıyodum
Vedat hayırlı olsun kardeş.Güle güle bin...Bana göre ekobis maxi akar gibime geliyor .
Beni çeker mi Vedat, al da bir deneme yapalım bakarsın ben de alırım Gerçi Çamlıca yokuşlarında kalırız gibime geliyor ya
Vedat bence 45 ah akuden zarar gormezsın.Merak etmeeeAma unutturma yarın hatırlat elektrık muhendısı arkadasa sorup teyıtleseyım, sana bılgı vereyım.Olur mu?
Teşekkürler Selçuk Abi. Bunların aküleri, dört adet aküyü bir kutuya toplanmış şekilde. İnternette özellikler kısmında 48V 20Ah 4 parça diyor. Aküler birbirne nasıl bğlanmış bilmiyorum. Bildiğim kadarı ile 12 voltluk 4 akü. bunları tek akü gibi bağlamışlar sanırım.Tereddüt yaşamama sebep olan olay şu; 12 Voltluk aküler balanınca gücü arıyor ve 48 oluyor. Bu durum, amper için de geçerli mi?Yani her bir akü 12V 5Ah mi, 12V 20Ah mi?evet kardeşim....bildiklerimi arkadaşımla az önce teyitleştim.sorun yok. çünkü ben bu uygulamayı bir çok dizel motorda yaptım. 45 Ah. olan aküsünü 90 Ah. olanı ile değiştirdim. Hiç bir sorun olmuyor. Böyle bir şeye gereksinim duymamın nedeni ise daha uzun bir servis ömrüne sahip olması. Sonuçta dizel motora bağlanan marş motorunu besliyor. sendede bisikletin motorunu besleyecek...şayet 4 adet akü ile toplam 12V 20Ah. saat bilgisi veriliyorsa muhtemel bağlantı şekli 4 Ad. 12V. 5Ah. akü paralel bağlanmıştır.eğer 4 adet 12V. 5Ah. aküler seri bağlansa olacak değer 48V. 5Ah. olacaktı.
vayt tükkanın önü hadi hayırlı olsun abi
arabayı n'apçan satıcanmı
VedatHayırlı olsunAku konusunda gorustunmu? Sıkıntı oluyormu?Ayrıca ızlenımlerını beklıyorum.Yokuslarda durum nasıl?
Teşekkürler Selçuk Abi .Aküyü görüştüm. Ebatlarına bakacaklar. Sığmazsa jel aküyü yan kullanacağız.Yokuşta 15 dereceye tırmanıyor sanırım ama 15 ten fazlası tırt. Benimde bir müşterim tam yokuşun dibinde. Hızlanamadan yokuşa vuruyorum. yarısında pedalları çeviriyorum. Eski bisikletçi olduğum için zoruma gitmiyor .Zaten eski PUCH kullanıcılarındanım . Düz yolda standart 25km limited . Hız sınırlayıcıyı devre dışı bırakınca 40km. ye çıkıyor.Bir kaç dolumdan sonra performansı biraz daha iyileşir diye düşünüyorum .
abi bununda rodaj dönemi vardır 30u geçirme 150 kmden sonra basarsın
Her yeri rodaj olsa kaç yazar Ercüment
bizim arkadaş ekstra bi dişli taktı uçuyo şimdi çocuk
Hmmmm. neden olmasın
yokuş aşağı denedim normal dişliyle etki yapmıyo sadece çeviriyor o dişliyle hızlanmaya devam ediyor off yani