Anket

m/m şanzımandan memnunmusunuz ,değilmisiniz....

Evet, Memnunum
102 (71.8%)
Hayır, Memnun Değilim
40 (28.2%)

Toplam Oy Verenler: 136

Gönderen Konu: m/m şanzıman kullananlar...???  (Okunma sayısı 41062 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: m/m şanzıman kullananlar...???
« Yanıtla #80 : Mart 02, 2011, 21:06:46 »

beyefendi daha araba kullanmasını bilmiyor belli ki arkadaşlar, yüklenmeyelim fazla, kendi küçük dünyasında mutlu mesut yaşasın gitsin gariban...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 02, 2011, 21:06:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 02, 2011, 21:07:08 »
Otomatikte sadece E yazıyor. Acil durumlarda vites küçültmek/büyütmek istediğin zaman kulakçıktan müdahele ettiğin esnada vites gösteriyor sadece.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #82 : Mart 02, 2011, 21:27:37 »
Otomatikte sadece E yazıyor. Acil durumlarda vites küçültmek/büyütmek istediğin zaman kulakçıktan müdahele ettiğin esnada vites gösteriyor sadece.

Bizimkilerde her şekilde gösteriyor hangi viteste olduğunu ister M de olsun ister E farketmiyor. Neden değişikliğe gittiler acaba  :huh:
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Mart 02, 2011, 22:06:21 »
Bizimkilerde her şekilde gösteriyor hangi viteste olduğunu ister M de olsun ister E farketmiyor. Neden değişikliğe gittiler acaba  :huh:

arkadaşımın yarisinde de gösteriyor, bence göstermesi daha iyi oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Mart 02, 2011, 22:46:42 »
Merhaba arkadaşlar

Ben de yaşadığım tecrübeyi sizlerle paylaşayım. 2008 Corolla M/M sahibiyim, 2. el aldım, almadan önce çok araştırdım. Aldıktan sonra da çok doğru bir karar verdiğimi gördüm. LPG taktırdım, çok çok memnunum. Performansında, kullanışında hiç bir değişiklik olmadı. yaklaşık 20.000 km'dir kullanıyorum. Otomatik vitesli araba kullanmaktan daha zevkli.

Öncelikle şunu söyleyeyim ki, otomatik viteste kullanır gibi kullanmamamanız lazım. Tamamen farklı bir sistem var. Ben şahsen otomatik modda kullanmaktan hoşlanmıyorum. Hep manuel modda kullanıyorum, büyük keyif veriyor. Arkadaşların belirttiği gibi otomobili sanki manuel vites varmış gibi kullanın, vites değişikliklerinde ayağınızı gaz pedalından çekin. Debriyaj pedalı olmadan parmaklarınızla vites değiştirmek çok zevkli. Bundan sonra araba alırsam kesinlikle MMT olur.

Bütün MMT'cilere selamlar.
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #85 : Mart 03, 2011, 08:35:19 »
Merhaba arkadaşlar

Ben de yaşadığım tecrübeyi sizlerle paylaşayım. 2008 Corolla M/M sahibiyim, 2. el aldım, almadan önce çok araştırdım. Aldıktan sonra da çok doğru bir karar verdiğimi gördüm. LPG taktırdım, çok çok memnunum. Performansında, kullanışında hiç bir değişiklik olmadı. yaklaşık 20.000 km'dir kullanıyorum. Otomatik vitesli araba kullanmaktan daha zevkli.

Öncelikle şunu söyleyeyim ki, otomatik viteste kullanır gibi kullanmamamanız lazım. Tamamen farklı bir sistem var. Ben şahsen otomatik modda kullanmaktan hoşlanmıyorum. Hep manuel modda kullanıyorum, büyük keyif veriyor. Arkadaşların belirttiği gibi otomobili sanki manuel vites varmış gibi kullanın, vites değişikliklerinde ayağınızı gaz pedalından çekin. Debriyaj pedalı olmadan parmaklarınızla vites değiştirmek çok zevkli. Bundan sonra araba alırsam kesinlikle MMT olur.

ben de kesinlikle katılıyorum. kullanmayan yada yanlış kullanan yanlış bilgi vermesin.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #86 : Mart 06, 2011, 08:01:33 »
Bu şanzımanın üretim gerekçesi ;***düşük motor cc lerinde, ***dizel araçlarda debriyaj ve vites yükünü istemeyenler ***yada otomatik sürüşe alışan birde üstüne ***ekonomiye önem veren kullanıcılar için icat edilen ***basit anlatımla sizin yerinize motorda oturan japonun debriyaja bastığı harika bir buluştur.

Arkadaşlar 10 yıl 180.000 km tam otomatik kullandım, başta ürkerek aldığım bu yarı otomatik sistemin daha da keyifli olduğunu söylemeliyim ( 5 aydır 7.000km uzun yol ve kış koşulları dahil kullandım ) Tam otomatikte birazda insanın canı sıkılıyordu, genelde 4 ileridir ve %15 gibi daha çok yakıt sarfiyatı vardır.

Nedir bilemiyorum bu sistemden istenen daha çeviklikse motordaki japonla bence ayni dili konuşmaya başladığınız anda bunu yapabilirsiniz. Otomatik sistem zaten nazik bir mekanizmadır bunun bilincinde olan sürücü sayasende bu araçlar daha uzun ömürlü olurlar ve daha bakımlıdırlar. Bence olumsuz düşünenler biraz da kendi sürüş dinamiklerini ve alışkanlıklarını eleştirmeli, irdemeliler.

İyi dileklerimle,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mart 09, 2011, 09:22:41 »
Merhaba arkadaşlar
Mehmet bey size sonuna kadar katılıyorum. Tüm m/m'cilere selamlar.
(Mehmet Kara isimli bir asker arkadaşım vardı, sizin isminizi gördükçe arkadaşı hatırlıyorum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #88 : Mart 09, 2011, 22:24:37 »
Mehmet bey size sonuna kadar katılıyorum. Tüm m/m'cilere selamlar.
(Mehmet Kara isimli bir asker arkadaşım vardı, sizin isminizi gördükçe arkadaşı hatırlıyorum.)
Yaşa baktım bir ara, aynı yaştayız, acaba ben olabilir miyim diye :)))
Selamlar
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mart 11, 2011, 12:03:45 »
Yaşa baktım bir ara, aynı yaştayız, acaba ben olabilir miyim diye :)))
Selamlar
Aynı yaştayız evet. Ama benim arkadaş İstanbul'luydu (siz Ankarada'sınız sanırım).
Askerlik yaptığımız yer de Güvercinlik. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #90 : Mart 11, 2011, 12:59:48 »
bende bir 2011 auris d-4d m/m şanzıman kullanıcısı olarak aldıgımız gunden berı gayet guzel ve memnunuz. yıllarca manuel kullandım en basta bıraz cekındım m/m den ama iyiki m/m almışız. hem benım için hem eşim için. gayet keyıflı ve rahat su gune kadar hıc bır problemle karsılasmadık.
tüm m/m cilere selamlar saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #91 : Mart 16, 2011, 00:28:58 »
3000km'yi geçtim aracı aldığımdan beri. Kullandıkça insan daha fazla alışıyor tepkilerini daha iyi anladıkça daha iyi cevap alabiliyor. Şu ana kadar bir problem yaşamadım çok da memnunum. (E modu biraz yavaş ama pek kullanmıyorum)
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Mart 19, 2011, 23:07:23 »
Arkadaşlar, mm şanzıman ekonomik demişsiniz, ben ekim 2011 de d-4d mm aldım 6000 km oldu. daha önceden opel tomatik kullanmıştım. biraz zor alıştım. yalnız bana pek ekonomik gelmedi, ortalama şehiriçi 8.0 uzun yol 4.8 karışık ise 7.0-7.5 aralığında oluyor. sorun arabada mı bende mi, arabayı sıkıştırmadan kullanıyorum E modunda kullanıyorum yokuş çıkarken M ye alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mart 20, 2011, 01:54:39 »
Arkadaşlar, mm şanzıman ekonomik demişsiniz, ben ekim 2011 de d-4d mm aldım 6000 km oldu. daha önceden opel tomatik kullanmıştım. biraz zor alıştım. yalnız bana pek ekonomik gelmedi, ortalama şehiriçi 8.0 uzun yol 4.8 karışık ise 7.0-7.5 aralığında oluyor. sorun arabada mı bende mi, arabayı sıkıştırmadan kullanıyorum E modunda kullanıyorum yokuş çıkarken M ye alıyorum.
nuri bey mmt şanzıman ektradan bir ekonomi sağlamaz,  fakat manuel şanzımana göre de neredeyse hiç farketmiyor tüketim değerleri...
öte yandan şehirdışı değeriniz normal geldi bana, ama diğerleri biraz fazla, kullanım tarzınıza veya trafik yoğunluğuna bağlıdır diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 14, 2011, 01:43:54 »
HERKEZE MERHABA
Ben 2007 yılından beri çok mmt şanzumanlı D4D araca chıptunıng işlemi yaptım yüksek viteste giderken gaza yüklendiğinizde bir alt vitese alma esnasındaki zaman kaybı ortadan kayboldu ve araçlar daha keyifli bir hale geldi birde sıkışık trafikte manuel modu yerine N ve E modunda kullanıırsa baskı balata ömrü iki kat daha uzuyor. Çok başarılı bir sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Mayıs 15, 2011, 22:58:27 »
HERKEZE MERHABA
Ben 2007 yılından beri çok mmt şanzumanlı D4D araca chıptunıng işlemi yaptım yüksek viteste giderken gaza yüklendiğinizde bir alt vitese alma esnasındaki zaman kaybı ortadan kayboldu ve araçlar daha keyifli bir hale geldi birde sıkışık trafikte manuel modu yerine N ve E modunda kullanıırsa baskı balata ömrü iki kat daha uzuyor. Çok başarılı bir sistem.
Nasıl chip uygulaması yapıorsunuz. Mümkünse açıklarmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 16, 2011, 08:20:46 »
fiyat ve yerde yazarmısın, bi de biliyorsan benzinliye de oluyormu teşekkürler
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mayıs 26, 2011, 13:08:34 »
Şehir içinde M de kullanmanın baskı balata ömrünü daha çok kısalttığını bende duydum..E de kullanmak gerekiyormuş...
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 26, 2011, 14:46:20 »
Şehir içinde M de kullanmanın baskı balata ömrünü daha çok kısalttığını bende duydum..E de kullanmak gerekiyormuş...
Bence tam tersi M konumuna alıyorum zırt pırt vitez değiştirmiyorum devir yükseliyor ama sonra mecbur düşeceği için daha stabil sürüş sağlıyor.Aksi halde tıkır tıkır değiştirip duruyor M/M vitezi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #99 : Mayıs 26, 2011, 21:00:09 »
Bence tam tersi M konumuna alıyorum zırt pırt vitez değiştirmiyorum devir yükseliyor ama sonra mecbur düşeceği için daha stabil sürüş sağlıyor.Aksi halde tıkır tıkır değiştirip duruyor M/M vitezi.
Aynen öyle. Trafikte veya yokuş çıkarken M konumunda kullanmak daha sağlıklıymış. Daha dün baskı değiştirdim servisteki usta aynen böyle söyledi.