Anket

m/m şanzımandan memnunmusunuz ,değilmisiniz....

Evet, Memnunum
102 (71.8%)
Hayır, Memnun Değilim
40 (28.2%)

Toplam Oy Verenler: 136

Gönderen Konu: m/m şanzıman kullananlar...???  (Okunma sayısı 41072 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: m/m şanzıman kullananlar...???
« Yanıtla #60 : Şubat 02, 2011, 19:32:17 »
araçtan ne beklediğinizle alakalı bu biraz da, bu araçtan otomatik vites performansı beklemeyin, neticede yarı otomatik bir araç, manueldeki gibi vites geçişleri sırasında ayağınızı gazdan çekerseniz,( ki bir çok arkadaş da söylemiş) araç gayet konforlu ve keyifli...
öte yandan Es modu kişiyi koltuğa yapıştırmayı beceriyor.
ben herşeyiyle çok memnunum kendisinden...
yokuş kalkışında da ayağınızı frenden hafi çekin, zaten aracın kendiini yarım debriyaja aldığını hissediceksiniz, o andan sonra pek kaymaz, tabi çok dik bir yokuşsa gene kayar...

Tabiki :) Çok bir şey beklemiyorum zaten daha çok konfor açısından beklentilerim yüksek o yüzden kafaya takmıyorum. Ama genede Es modouyla çözülebilir mi merak ettim. Çözmese de azaltsa oda yeter :)

Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 02, 2011, 19:32:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 02, 2011, 19:36:43 »
bana pek yığılıyormuş gibi gelmedi es modunda, arada bi duraksıyor vites değiştirirken tabi ama gayet başarılı bence...
bundan iyisi DSG olur zaten ;)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #62 : Şubat 02, 2011, 19:42:24 »
bana pek yığılıyormuş gibi gelmedi es modunda, arada bi duraksıyor vites değiştirirken tabi ama gayet başarılı bence...
bundan iyisi DSG olur zaten ;)
Dsg gerçekten çok farklı :) Ben manuel de çok hızlı vites değiştirdiğimi düşünürdüm taa ki Dsg'li bir araç kullanana kadar :D
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Şubat 02, 2011, 19:44:31 »
Dsg gerçekten çok farklı :) Ben manuel de çok hızlı vites değiştirdiğimi düşünürdüm taa ki Dsg'li bir araç kullanana kadar :D

DSG manuelden az yakan otomatik olarak zaten baya bi ün yapmıştı, vites geçişlerini hissettirmiyor bile, sanki araba tek vitesli gibi oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #64 : Şubat 18, 2011, 22:14:33 »
Aracı aldığımızdan beri 1300km civarı bir yol yaptım 3 haftada. Şu anda kafamı kurcalayan bir soru var. Seri kalkışlarda yada tam torkun en yüksel olduğu zamanlarda sanki debriyaj kaçırıyormuş gibi hissettiriyor. Acaba kendisi debriyaja mı basıyor yoksa gerçekten kaçırıyor mu. Çünkü alırken baskının yeni değiştirğini söylemişlerdi. Bilgisi olan var mı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Şubat 20, 2011, 21:49:33 »
bence manuel en güzeli hele yol boş olunca  ışıklarda  :)0-100 çıkarmak pahabiçilemez :)
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Şubat 20, 2011, 23:49:06 »
bence manuel en güzeli hele yol boş olunca  ışıklarda  :)0-100 çıkarmak pahabiçilemez :)

DSG kullanana kadar tüm manuelciler böyle der...
tamam manuelin zevki başka ama kesintisiz ivmeyi hissetmek da bambaşka birşey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Şubat 21, 2011, 00:10:03 »
yaa tabi benim arkadaşlarım arasında tek manulel kullanan benim otomatik hiç kullanmadım belki o daha iyidir ama ben genede manuel seviyorum daha zevkli bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 21, 2011, 08:20:56 »
belki ferrariyi kullanmak zevklidir ama bizim ülkemizde ve bizim trafiğimizde
artık düz vites bence hammallık:)
bırakın hammallığı sizin yerinize robotize şanzıman yapsın...
renonun quickshift şanzumanı mmt den iyi diyor benim hatun:) ama ailecek yarı otomatikciyiz tam otomatiği ikimizde sevmemiştik hem de çok yakıyordu
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Şubat 21, 2011, 11:24:31 »
ben istanbulun 97 km dışında oturuyorum istanbula yılda en fazla 10 kere iniyorum oda bana dokunmuyor yani ben burda napıyım otamtik vitesi :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • sülale boyu verso
  • Araç: Verso
« Yanıtla #70 : Mart 02, 2011, 11:55:43 »
Dün kuzenimin benzinli Corolla'sını kullandım. Aman allahım o nasıl bir araba  , o nasıl bir otomatik vites mantığı 

İnanın bu multimode otomatik olayına 2009 Honda Jazz testimde uyuz olmuştum ama şimdi hepten amannnn uzak dursun diyorum.

İzlenimlere geçmeden tek birşey söylemek istiyorum. Bu arabaları test edip alanların aklına şaşayım

Öncelikle arabanın anahtara ihtiyaç duymadan çalışması ve start-stop otomatiği, size kendinizi bayağı farklı hissettiriyor. Bastık start'a ve araç sorunsuz çalıştı. O da ne araç viteste   Viteste park modu yok 

Neyse zaten el frenini indirsenizde araba hareket etmiyor   Hadi hareket edelim. Gaza biraz bastım, küttt... şanzıman 1. vitese geçti ve harekete geçtik. O ne vites geçişi, o ne kalkış yarabbim. Hamile kadın olsa arabada, siz arabayı kaldırana kadar, o göbek kordonunu keser. 

Neyse harekete geçtik. Araba dev dikiz aynaları cüce, arkayı görebilmek için büyüteç lazım. Hadi onu da geçtik, bizim i30'lara sert diyoruz, bindiğim Toyota'da 15 jant olmasına rağmen araba kütür kütür, yolda olan ne varsa arabanın kabininde.

Evet kalktık gidiyoruz, 1-2 demeden çıtankk!! 3. vites, iyide daha 2. vitese yeni geçtik, madem hemen 3'e geçecektin, 2'yi iptal etseydin bari   
Anormal derecede yakın 2 ve 3. vites aralığına sahip ve vites değişimleri, 10 günlük bayan şöför tarafından yapılıyor sanki. E5'e çıktık salına salına Bostancı'ya geldik. Kosifler'in giriş kapısının karşısındaki rampaya sardık. Araba 2. vitesten ve 1. vitese çekmeyip, rampanın ortasında yığıldı. Peşinden benim müdahalemle, 1. vitese muhteşem bir kütttttleme!!!! ile geçiş ve arkamda ne olup bittiğini anlamayan bir arabanın şaşkın bakışları altında acemiler gibi cayır cayır patinajla rampanın sonu. Cidden bu şanzıman alanlara kabir azabı çektirir. 1-2 lt tasarruf için bu vitesi tercih eden tüketicinin ve 3 kuruş üretim maliyetinden kısmak için bu şanzumanı üreten üreticilerin vay haline demek istiyorum.

Aracın geri kalan kısmıyla hiç ilgilenmedim desem yeridir arkadaşlar ama inanın umrumda bile olmadı, çünkü arabanın performansı, tüm konsantremi aldı götürdü. Far gibi yanan ve göz alan takometre ışıklandırması hariç 
eko1121

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mart 02, 2011, 12:16:03 »
Dün kuzenimin benzinli Corolla'sını kullandım. Aman allahım o nasıl bir araba  , o nasıl bir otomatik vites mantığı 

İnanın bu multimode otomatik olayına 2009 Honda Jazz testimde uyuz olmuştum ama şimdi hepten amannnn uzak dursun diyorum.

İzlenimlere geçmeden tek birşey söylemek istiyorum. Bu arabaları test edip alanların aklına şaşayım

Öncelikle arabanın anahtara ihtiyaç duymadan çalışması ve start-stop otomatiği, size kendinizi bayağı farklı hissettiriyor. Bastık start'a ve araç sorunsuz çalıştı. O da ne araç viteste   Viteste park modu yok 

Neyse zaten el frenini indirsenizde araba hareket etmiyor   Hadi hareket edelim. Gaza biraz bastım, küttt... şanzıman 1. vitese geçti ve harekete geçtik. O ne vites geçişi, o ne kalkış yarabbim. Hamile kadın olsa arabada, siz arabayı kaldırana kadar, o göbek kordonunu keser. 

Neyse harekete geçtik. Araba dev dikiz aynaları cüce, arkayı görebilmek için büyüteç lazım. Hadi onu da geçtik, bizim i30'lara sert diyoruz, bindiğim Toyota'da 15 jant olmasına rağmen araba kütür kütür, yolda olan ne varsa arabanın kabininde.

Evet kalktık gidiyoruz, 1-2 demeden çıtankk!! 3. vites, iyide daha 2. vitese yeni geçtik, madem hemen 3'e geçecektin, 2'yi iptal etseydin bari   
Anormal derecede yakın 2 ve 3. vites aralığına sahip ve vites değişimleri, 10 günlük bayan şöför tarafından yapılıyor sanki. E5'e çıktık salına salına Bostancı'ya geldik. Kosifler'in giriş kapısının karşısındaki rampaya sardık. Araba 2. vitesten ve 1. vitese çekmeyip, rampanın ortasında yığıldı. Peşinden benim müdahalemle, 1. vitese muhteşem bir kütttttleme!!!! ile geçiş ve arkamda ne olup bittiğini anlamayan bir arabanın şaşkın bakışları altında acemiler gibi cayır cayır patinajla rampanın sonu. Cidden bu şanzıman alanlara kabir azabı çektirir. 1-2 lt tasarruf için bu vitesi tercih eden tüketicinin ve 3 kuruş üretim maliyetinden kısmak için bu şanzumanı üreten üreticilerin vay haline demek istiyorum.

Aracın geri kalan kısmıyla hiç ilgilenmedim desem yeridir arkadaşlar ama inanın umrumda bile olmadı, çünkü arabanın performansı, tüm konsantremi aldı götürdü. Far gibi yanan ve göz alan takometre ışıklandırması hariç 

Valla aklım başım yerinde (kullanılan ifadelere dikkat!) ve mmt den çok memnunum
bayağı bir abartmışsın...
2008 hazirandan beri kullanıyorum.. sen tek sürüşte karalamışsın
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 02, 2011, 13:34:09 »

herkesin aklı kendine. şaşacak da bir durum da yok. bence siz aracı kullanmayı becerememişsin.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • sülale boyu verso
  • Araç: Verso
« Yanıtla #73 : Mart 02, 2011, 18:15:19 »
5 sene otomatik honda kullanınca rezalet bir şanzıman olduğuna 1 saatte karar verdim. otomatikse hondayı tek geçerim
eko1121

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 02, 2011, 18:39:40 »
İstediğiniz arabayı istediğinz platformda tek geçin tamam da , diğerlerini de 1 saatte çöpe atmayın, bu kadar kolay harcamayın otomobilleri.
Yıllardır bu aracı bu şanzumanla kullanan kişiler var, hele şanzumanın ötesine geçip ayna şöyle jant böyle yok 3'e çabuk geçti 2'de durmadı falan abartmayalım, sizin yazınıza sizinkini katlayarak abartılı cevaplara verilebilir ama verilmez, çünkü bu ne mantıklı ne de tutarlı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Mart 02, 2011, 19:26:48 »
yahu bu erkan geldiği günden beri durmadan toyotayı kötüleyip başka arabaları övüp duruyor, yok i30 şöyle güzel yok honda şöyle rahat . . .
daha gelir gelmez bu ne hırs anlamadım doğrusu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mart 02, 2011, 19:39:40 »
5 sene otomatik honda kullanınca rezalet bir şanzıman olduğuna 1 saatte karar verdim. otomatikse hondayı tek geçerim

M/M şanzumanda e modundayken vitesin kaçta olduğunu göstermiyor, m modunda 2 viteste 120 yapabiliyorum. Sen hangi M/M'yi kullandın da 2. vitesi kısa diyorsun. Gel benden sana bedava tur garantisi. İşkembeden atmayalım ama lütfen.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 02, 2011, 19:52:06 »

daha başta sıkıntı var mmtler otomatik değil otomatikmiş gibi kullanırsanız da yazının devamında yaşadıklarınıza tanık olursunuz...
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 02, 2011, 19:53:22 »
edit: 2. satır bana ait yanlış bir şekilde alıntının içerisine girmiş :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #79 : Mart 02, 2011, 20:28:47 »
M/M şanzumanda e modundayken vitesin kaçta olduğunu göstermiyor, m modunda 2 viteste 120 yapabiliyorum. Sen hangi M/M'yi kullandın da 2. vitesi kısa diyorsun. Gel benden sana bedava tur garantisi. İşkembeden atmayalım ama lütfen.
+ Manuel modda gayette süper vites değişiyor. E modunda iste evet biraz yavaş vites değiştiriyor ama gaza tepkimenize göre devir aralığını kullanıyor. Gaza basmassanız düşük devirde değiştirir, eğer gaza köklerseniz 4bin devirlere kadar değiştirmez.

Bende her ikisinde de gösteriyor hangi viteste olduğunu. Yenilerde mi iptal ettiler o özelliği acaba ?