Anket

m/m şanzımandan memnunmusunuz ,değilmisiniz....

Evet, Memnunum
102 (71.8%)
Hayır, Memnun Değilim
40 (28.2%)

Toplam Oy Verenler: 136

Gönderen Konu: m/m şanzıman kullananlar...???  (Okunma sayısı 41070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: m/m şanzıman kullananlar...???
« Yanıtla #100 : Temmuz 06, 2011, 11:40:22 »
mmt ye iyice alıştım şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı baştan bazı arkadaşların olumsuz yazılarını okudum gözüm korktu ama şimdi sorunsuz gidiyoruz nazar değmesin. araç hakkında yorum yapmak için tabiki bu arabayı belirli bir zaman kullanmak lazım mmt konusun da bazı arkadaşların biraz çekişmeye girdiğini gördüm üzüldüm şahsen sonuçta bu yabancının ürettiği bir metal parçası  değmez

benim asıl öğrenmek istediğim bu mmt lerin  6 vites olanları nasıl herhangi bir yenilik varmı kullanıcılar yazarsa sevinirim herkese saygılar.
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Temmuz 06, 2011, 11:40:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Temmuz 06, 2011, 11:45:06 »
ayrıca arkadaşlar lütven aracımızı hızlı kullanmayalım dün sevdiğim bir arkadaşımın kardeşi yüksek hızda yaptığı kazada hayatını kaybetti araba son model olmasına rağmen araçta bulunan 2 kişide hayatlarını kaybettiler.
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Temmuz 07, 2011, 20:23:16 »
arkadaşlar merhaba
bende 2009 sonu 2010 model elegant mmt kullanandanlardanım. başka hiç bir sıkıntım yok. mazotu shell den başka yerden kesinlikle almam. şimdiye kadar 1 geliştirilmiş turbo ve vakum pompası değişti. çok memnunum ancak 1 defa viteste unutmuşum koku filan da gelmedi aslında ama öttürdük anlayacağınız. sordum sadece dediler biraz ömründen gitmiştir. ben de tedirgin oldum bir sıkıntı yok şu an. yakıt sarfiyatı çoook güzel. ama tadında kullanmanız lazım. arkadaşların bütün dediklerine katılıyorum sadece bir sorum var. 2007 modellerde olduğu gibi bunlarda da garantiden baskı balata değişebilecekmi acaba? ayrıca baskı balata değişimi kaça mal oluyor? kullanıma bağlı olmakla birlikte kaç km de değişiyor? bunları öğrenmek istedim. teşekkür ederim. sağlıklı mutlu sürüşkeyfi diliyorum.
selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Temmuz 14, 2011, 10:45:09 »
Ben de 2011 M/M var. 6 ileride fark var dah ekonomık. Ayrıca aracı 6. vitese attıgınız zaman araba bır anda yere oturuyo ıvme kazanıyo...Bı de dıkkatımı ceken normalde vıtes atınca yakıt artar bunda azalıyor :D . 1 . vitesin dişlisini çok düşürmüşler hızlanma pek olmuyo yada sıkıstırmak gerekıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #104 : Ağustos 07, 2011, 22:56:17 »
merhaba foruma katılan yeni biri olarak ilk okuduğum konulardan biri budur benim ilk arabam corolla oldu 2007 dizel elegant mmt corollam var mmt vitesten herhangi bir sorun yaşamadım sadece yakıt farkı sorun oldu shell den aldığım sürece vites geçişleri hızlanması gayet güzel fakat başka yerlerden aldığımda (tabi hepsini denemedim) özellikle sapaklarda yavaşlayıp tekrar hızlanmak istediğimde araç ilk etapta gitmekte zorlanıyor bir süre sonra aniden hızlanıyor ama shell den yakıt alınca olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ağustos 21, 2011, 04:58:44 »
  evet memnunum ama tam otomatiğede hayır demem 2011 modellerinde var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #106 : Ağustos 24, 2011, 14:45:25 »
geri kaçırma ve şehir içi yokuşlardaki vites yükseltmesi dışında memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ağustos 24, 2011, 16:50:24 »
merhaba foruma katılan yeni biri olarak ilk okuduğum konulardan biri budur benim ilk arabam corolla oldu 2007 dizel elegant mmt corollam var mmt vitesten herhangi bir sorun yaşamadım sadece yakıt farkı sorun oldu shell den aldığım sürece vites geçişleri hızlanması gayet güzel fakat başka yerlerden aldığımda (tabi hepsini denemedim) özellikle sapaklarda yavaşlayıp tekrar hızlanmak istediğimde araç ilk etapta gitmekte zorlanıyor bir süre sonra aniden hızlanıyor ama shell den yakıt alınca olmuyor
evet katılıyorum. ben shell ve opet dısında yakıt kullanmıyorum. opet ten aldıgım zaman dedıgınız gıbı. vıtes gecıslerınde arac bıran donuyo, sonradan ıvmelenıyor. Bence bu opetın yakıtının kalınlıgından kaynaklanıyor. Shellın yakıtı daha ınce.Bıde su var opetten aldıgım yakıtla daha fazla yol yapıyorum.o yuzden tercıgım opet :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #108 : Ağustos 25, 2011, 16:20:25 »
Yaben bunun kullanılışını anlamıyorum E ne oluyor tam olarak yarı otomatik arabalarda bildiğin  d 1 2 3 l s var bunda hiç biri yok artı eksi modunda kendımız atıyoruz ama otomatik mod için nereye almamız gerekıyor ve rampada kaçıyomu tam otomatiklerde çok dik yokuşta bile en fazla 3 cm kaçıyor bunda çok kaçıyomu
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ağustos 25, 2011, 16:33:40 »
daha önce tam otomatik focus kullanıyordum.. biz bayanlar için tam otomatik daha ideal gibi geliyor...

1 hafta oldu yaris m/m alalı ilk 1-2 gün cok fena zorlandım.. düz yolda geri kaçırıyor( yada ben kaçırıyordum  :( ) .. yokuş yukarı çıkarken  otomatiğe göre cok daha farklıydı...  ama şimdi alıştım.. sıkıntı yok ;)
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ağustos 25, 2011, 16:35:20 »
Yaben bunun kullanılışını anlamıyorum E ne oluyor tam olarak yarı otomatik arabalarda bildiğin  d 1 2 3 l s var bunda hiç biri yok artı eksi modunda kendımız atıyoruz ama otomatik mod için nereye almamız gerekıyor ve rampada kaçıyomu tam otomatiklerde çok dik yokuşta bile en fazla 3 cm kaçıyor bunda çok kaçıyomu

bunlarda de E modu D nin yerini alıyor...
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #111 : Ağustos 25, 2011, 16:41:58 »
Babamı ikna edemiyorumki sıf o geri kaçırma yüzünden ah bu japon her şeyi icat ediyo bi dizel otomatiği yapamıyor
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Ağustos 26, 2011, 13:56:32 »
tamam geri kaçırma var ama debriyaj yok
motor durma problemi yok
çekiverin el frenini sonra yavaşça gaz verin
1-2 seferde alışırsınız....
tam otomatik şanzımana göre tamir ve bakımıda acayip ucuz
yokuşa gelirken manuele yada s tuşuna basın zaten direksiyon yanındaki kulakcıklarda gayet kullanışlı
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #113 : Ağustos 26, 2011, 14:04:17 »
serdar kimse tavsiye etmiyor o şanzımanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ağustos 26, 2011, 14:09:41 »
Sercan yaş kaç. Serdar abi 40 yaşında farketmedin herhalde.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #115 : Ağustos 26, 2011, 14:36:05 »
16 hıı özür dilerim sinan abı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #116 : Ağustos 27, 2011, 00:54:23 »
arkadaşlar bende siteye yeni üye oldum. 2008 corolla elgant mmt aracım var. alalı 1 ay kadar oldu. ilk otomatik vites aracım.
gelelim vitesin eksi yanlarına
- araç yokuş yukarı çıktığınızı algılamıyor, siz hızınızı azaltmak istediğinizde vites büyülterek gereksiz vites değişimlerine neden oluyor.
- 3. viteste uzun devir bandı kullanıyor( genelde 3500devir olmadan 4 e geçmiyor)
- siz gaza basmasanızda kavrama yapıyor( düz yolda frene basmak zorundasınız)
- düşük devirlerde vites geçişleri yavaş olduğundan aracın ivmelenmesi duruyor( ani manevralar yaparken bu beni çok zorluyor, keza sıkışık trafikte makaslarda araç yavaşlayarak insanı zor durumlara sokuyor)
- araç inatla nerdeyse 1000 devirde gitmeye çalışıyor, buda sarsıntıya ve gereksiz bir hantallığa neden oluyor. Tabiki bunu gaza kibar bastığınız durumlarda yapıyor.
- yokuş kalkış desteği yok ( sadece dik yokuşlarda kaçırma problem oluyor. onunda çözümü sol ayakla frene hafif basarken sağ ayağımla gaza basıyorum ve araç kasılınca freni brakıyorum. geri kaçırma hiç olmuyor)
- E modunda vitesler yazsa muhakkak daha iyi olurdu
- 5. vites şehir içi için oldukça uzun tutulmuş, buda uzun yolda yüksek hızlarda yüksek devirle gitmenize neden oluyor. kesinlikle 6. vites şart.
- ilk kalkışta M modunda 2. vitesi kullanabiliyorsunuz ki bu çok işe yarıyor bazen( yokuş aşşağı sıkışık trafikte) ama 1. vitesle kalktıktan sonra 2000 devire gelmeden 2.vitese atamıyorsunuz.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. iyi yönlerini sanırım birçok kişi biliyor zaten.
ön göğüsteki fareyi bir türlü bulamadım,
beynimi kemirmeye devam ediyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Ağustos 27, 2011, 01:00:57 »
Çağrı bey 6 viteslilerde bu sorunların çoğu yok. Araç kaç binde? Benzinli galiba. Genellikle M modunda kullanırsanız emin olun daha çok keyif alacaksınız.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #118 : Ağustos 28, 2011, 22:10:52 »
aracım benzinli. aracımın 80.000 bakımını yeni yaptırdım. ben memnunum bu vitesten. aklıma gelmişken bir şey daha ekleyeim. araç klima açık iken düşük devirlerde bayılıyor. hele aracınız benimki gibi lpgliyse bu dahada hissedilir olıyor. böyle zamanlarda Es modu daha mantıklı. bu arada makyajlı mmt kullanan arkadaşlara bir sorum var. yokuş çıkarken bunu algılayarak  daha küçük viteste aracı tutarak bayılmalara engel oluyor mu?
ön göğüsteki fareyi bir türlü bulamadım,
beynimi kemirmeye devam ediyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Karahan
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #119 : Ocak 31, 2013, 21:28:23 »
merhabalar
mmt şanzıman kullanmaya başlıyalı yedi ay oldu. Zevkli bir kullanım imkanı sunuyor.
Ancak 1 aydır vites geçişlerinde sanki bir sıkıntı var gibi... Acaba bakatanın değişmesi mi gerekiyor.
Daha önce değiştiren arkadaşlar varmı. Değiştirdilerse  fiyat sizce ne kadar tutar.
2008 Gri AURİS