Anket

m/m şanzımandan memnunmusunuz ,değilmisiniz....

Evet, Memnunum
102 (71.8%)
Hayır, Memnun Değilim
40 (28.2%)

Toplam Oy Verenler: 136

Gönderen Konu: m/m şanzıman kullananlar...???  (Okunma sayısı 41055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: m/m şanzıman kullananlar...???
« Yanıtla #180 : Ekim 14, 2013, 15:39:44 »
Yani evet, en büyük sorunlar(yığılma, sarsıntı) 1-2-3 viteslerdedir, üstü nadir. Bir çok m/m kullanan var forumda, kimi itiraf eder, kimi etmez, ne kadar alışırsan alış, 1-2 viteslerde muhakkak sarsıntılar oluyor, tam otomatikteki gibi ayarlanamıyor asla...

MMT'den genel anlamda oldukça memnun olmakla birlikte, küçük viteslerde sarsıntının yanında şöyle bir sorunum daha oluyor. Yaya geçidi vb. yerlede bulunan kasislere yaklaşırken yavaşlayıp 1. vitese kadar düştükten sonra tamamen durmadan yola devam edersem araç vites arttırmıyor. Mecburen manuele alıp vites yükseltiyorum. Bu genel bir sorun mu yoksa benim aracımda yaşanan bir kalibrasyon ihtiyacı mı? Bayram dönüşü 20 000 bakımına gireceğim ve bu sorunu da bildireceğim bakalım ne denecek.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ekim 14, 2013, 15:39:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ekim 14, 2013, 15:42:03 »

MMT'den genel anlamda oldukça memnun olmakla birlikte, küçük viteslerde sarsıntının yanında şöyle bir sorunum daha oluyor. Yaya geçidi vb. yerlede bulunan kasislere yaklaşırken yavaşlayıp 1. vitese kadar düştükten sonra tamamen durmadan yola devam edersem araç vites arttırmıyor. Mecburen manuele alıp vites yükseltiyorum. Bu genel bir sorun mu yoksa benim aracımda yaşanan bir kalibrasyon ihtiyacı mı? Bayram dönüşü 20 000 bakımına gireceğim ve bu sorunu da bildireceğim bakalım ne denecek.

2012 ve 2013 de aldığım eski ve yeni kasa MM Auriste ben böyle bir sorun yaşamadım, bilgi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ekim 15, 2013, 20:59:09 »
Hiç mi vites arttırmıyor peki? Yani, çok gaza bassanız da mı? Öyleyse sorun var demektir.
Yaya geçidine yaklaşırken, Es'ye alın bakalım nasıl davranacak o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Ekim 15, 2013, 21:06:45 »
...Yaya geçidi vb. yerlede bulunan kasislere yaklaşırken yavaşlayıp 1. vitese kadar düştükten sonra tamamen durmadan yola devam edersem araç vites arttırmıyor. Mecburen manuele alıp vites yükseltiyorum...

Bu söylediğiniz, manuel vitesle yavaşlarsanız olacaktır, ama E ile böyle bir şey oluyorsa arızanız var demektir. Tam olarak hangi modda yaşadığınıza emin olunuz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Ekim 15, 2013, 22:17:31 »

Anlamadıgım nokta vites E de iken pedlerdenmi manuel düşüyorsunuz?

Eger düşerseniz 10 saniye manuelde kalır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Ekim 16, 2013, 00:18:56 »
İlgilenen herkese teşekkürler. Ben olayı daha detaylı bir şekilde anlatayım. Araç E modunda 3-4-.. viteste ilerlerken kasis, çukur vb. sebeplerle 1. vitese kadar hızla düşüp, kasisi 1. viteste geçip ardından yeniden gaza basınca araç normal vites atma devrine geldiğinde vitesi yükseltmiyor. Takılı kalmış gibi bir davranış sergiliyor.  3000 devirin üzerine çıkınca da daha fazla basmanın bir anlamı olmadığından ben ya manuele alıp ya da direksiyondan vitesi arttırıyorum. Normal kullanımda zorlamıyorum fakat yaptığım denemelerde ne kadar gaza basarsam basayım vitesi arttırmadığına şahit oldum. Buradaki önemli nokta kısa süreli de olsa bir duraksama olmaması. Eğer kasisten hemen önce durur (tamamen) ve gaz vererek kasisi geçersem bir sıkıntı olmuyor.  Servise bakım için gittiğimde bu sorunumu paylaşacağım, sonucundan da sizleri haberdar ederim fakat servisten önce bunu benzer şekilde deneyip sonucunu paylaşabilen biri olursa sevinirim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #186 : Ekim 16, 2013, 00:41:04 »
Sorumun tam cevabını alamadım.
Direksiyondan siz vites düşüyormusunuz?
Eger düşerseniz 10 saniye araba manuel gider ve vitese müdahale etmez.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #187 : Ekim 16, 2013, 10:51:38 »
Sorumun tam cevabını alamadım.
Direksiyondan siz vites düşüyormusunuz?
Eger düşerseniz 10 saniye araba manuel gider ve vitese müdahale etmez.

Teşekkür ederim cevabınız için, bir önceki mesajınızı da okudum, öyle bir durum olsa sorunuma cevap almış olurdum zaten, tekrar teşekkürler. Sizin sorunuzun cevabı hayır, araç frenleyip hızını düşürdüğüm için kendisi vites düşürüyor. Fakat gaza basıp hızlanmak istediğimde kendisi arttırmıyor, ben direksiyondan yükseltiyorum. Bu durum 1. vitese kadar düşüp (araç kendisi vites düşürdüğünde), tamamen durmadan yola devam ettiğim durumlarda oluyor. Bunu açıklamanın en güzel örneği de bilmediğiniz bir yolda aniden bir kasis görüp frenlediğinizde kasisten sonra araç kendisi hızla vites arttırmaması örneği. Belki bir koruma yöntemi midir diye düşündüm ama bir mantık çıkaramadım. Deneyen biri olup, tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #188 : Ekim 16, 2013, 10:57:59 »
Siz direksiyondan müdahale etmediginiz halde 20 kmnin üzerine çıkıyor ve vites büyütmüyorsa baktırmanızda fayda var.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Ekim 16, 2013, 12:56:27 »
Alıntı
author=Korhan Ozturk (24451) link=topic=24185.msg745562#msg745562
......Deneyen biri olup, tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim.
Denemeye gerek yok Korhan bey. Siz oluşan durumdan aynen öyle olduguna eminseniz, şanzımanınizda bir sorun olma ihtimali yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Haziran 10, 2014, 09:03:50 »
arkadaşlar m/m şanzıman kullanan arkadaşların memnuniyetini öğrenmek istedim bana yardımcı olursanız sevinirim ankete katılırsanız sevinirim .başka düşüncelerinizide buradan paylaşmanızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler....

geçen hafta 2009 m/m d4d corolla aldım. Eşim 2 günde alıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Haziran 12, 2014, 03:35:34 »
Bu şanzıman tipinden sürekli şikayetçi olan biri olarak 3 kere babam 1 kere ben yolda kaldım..Serviste sağlam bi fatura çıkarttıklarının şokunu yaşarken allahtan indirim zamanlarına denk gelmiştikte 3 te bir fiyat ödedik tabi bu bir politika mıydı neydi orasını bilemem..Bu olayı genellikle rampa yukarı yapıyor kaldığımız zamanlarda hep rampa yukarı kalkış zamanlarındaydı..Birde geri vitese geçişlerde ara sıra 1-2 sn lik bir bekleme yapıyor ve tak diye geçiyor..Kalibrasyon ayarı istiyor sürekli ya da artık benden kaynaklanıyor..şanzumanın gücünü tam anlamıyla aldığım zamanlarda yani vites geçişlerinden sonra tak tak tak vuruntulu maksimum gücünü alıyorum halen kıramadım :) ama ikinci elde çoğunun geri durduğunun bende farkındayım
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kilometre: 2200
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Kasım 22, 2014, 01:45:05 »
mm şanzımanı ben 2009 dan beri kullanıyorum ve alışmak için 1 hafta yeterli fakat sorun değil de bir püf noktası var mm kullanırken mm şanzıman yapısı gereği tek kavrama bir şanzıman ve çok sert kullnıma pek gelmiyor çok seri ve aktif değil yani bir dsg değil bildiğiniz otomatik hale getirilmiş manuel bir şanzıman fakat ben 6 senedir kullanıyorum sakin ve yormadan kullanırsanız ne debriyaj balatası biter ne araç yorulur tek püf noktası sert ve çok çok ani kalkış yapmamak bunu yaptığınız zaman vites geçisi durumu devir çok yükseldiği için gecikme olup sistem kendini devreden çıkartıyor fakat bunu sadece 1. vites de yapıyor 2-3-4 istediğin kadar bas bişi olmuyor fakat vites geçişlerinde ayağınızı çok hafif gazdan çekerseniz geçişi anlamazsınız benimn bir önceki aracxaım 2009 mm corolla dizel idi ve yeni araç aldım 2014 mm dizel yine alcak olsam dizel mm alırım
hem sorunsuz hem uzun ömürlü kronik sorunları yok geri vitese takınca bazen geçmiyor evet bu banada çok oldu ama bu sorun değil kitapçıkta yazıyor bu durum normal çünkü o an dişli alış veriş durumu geç sinyalı kavrıyor ve 1-2 saniye vites geç geçiyor bu çok normal manuel bir araçta nasıl vitesi bazen geri atamazsınız aynı durum bundada söz konusu olmakta genel itaibari ile mm vites hem masrafsız hemd ekullnışlı
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım