Anket

m/m şanzımandan memnunmusunuz ,değilmisiniz....

Evet, Memnunum
102 (71.8%)
Hayır, Memnun Değilim
40 (28.2%)

Toplam Oy Verenler: 136

Gönderen Konu: m/m şanzıman kullananlar...???  (Okunma sayısı 41060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: m/m şanzıman kullananlar...???
« Yanıtla #120 : Ocak 31, 2013, 21:39:42 »
merhabalar
mmt şanzıman kullanmaya başlıyalı yedi ay oldu. Zevkli bir kullanım imkanı sunuyor.
Ancak 1 aydır vites geçişlerinde sanki bir sıkıntı var gibi... Acaba bakatanın değişmesi mi gerekiyor.
Daha önce değiştiren arkadaşlar varmı. Değiştirdilerse  fiyat sizce ne kadar tutar.
Araç kaç km'de?
Eğer km düşükse, servise git ve vites geçiş kalibrasyonu yapmalarını iste.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ocak 31, 2013, 21:39:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Ocak 31, 2013, 23:31:49 »
mmt ayarını kendi yapar. seviye durumunu ise; araba çalışır halde dururken vitese alıp ayağınızı frenden çektiğinizde gaza basmadan arabanın hareket etmesi ile anlayabilirsiniz.
mmt debriyaj setti diğer sistemlere göre biraz daha pahalıdır. değişimini orijinal malzemeniz olsa bile sakın sanayide yaptırtmayı düşünmeyin özel ayar ve yazılımı var. çok pişman olursunuz. servis dışından maalesef bu donanımı temin edemiyorlar bildiğim kadarı ile. hemde serviste değişiminin yapılması olası sıkıntılarında önüne geçeceği için ve garantili olması açısından çok doğru olacaktır. fiyatı 1200 tl civarında idi. yanılmıyorsam aisin set kullanıyorlar.
selamlar
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Karahan
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #122 : Şubat 01, 2013, 20:00:06 »
Araç 31000 de kalibrasyon ayarı 27000 de iken yapılmıştı. Vites geçişleri 30000 den sonra artık daha sarsıntılı hale geldi.
Geçenlerde Ataman toyotadan hamit ustaya gösterdim biraz kullandı bir sıkıntısı yok dedi ama aklımda hala birde alj toyotaya yakında götürüp baktıracam bakalım ne diyecekler..
2008 Gri AURİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #123 : Şubat 02, 2013, 01:58:30 »
merhaba
bence zaman geçirmeyin hemen yetkili servise götürün. ben size bu durumda servis standardı olarak ne yaptıklarını söyleyeyim.
önce ecu yu garantiden iyileştirilmiş ecu ile (garantisi bitse bile tsb de yazdığı nedeni ile) değiştirip yeni yazılım yüklüyorlar. hemen düzeliyor ama tekrar kalibrasyonu bozulursa bu sefer yazlım ile düzeltiyorlar. ama bundan sonra tekrar tekrar ecu yu değiştirmiyorlar. ecu yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 1.500 tl üzeri olacak.
ama inanın bunlar yapılınca tadından yemez ben neye biniyormuşum olacaksınız.
mesela bende hiç vuruntu yok olmadı da ben hakikatten çok memnunum. benimkine sadece yazılım güncellediler. arkadaşımınki 2009 model mmt auris idi. onun ecu değişti şu an çok memnun. sorunu bitti.
selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Şubat 02, 2013, 15:09:26 »
Mehmet Bey yanlış hatirlamiyorsam sadece 2007 ve bir kısım 2008lerde mmt tsbde yer aliyor ve değiştiriyorlardı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #125 : Şubat 02, 2013, 22:20:03 »
merhaba arkadasimin 2009 model mmt. auris. idi biz aslında yazılım yuklerler diye tahmin etmiştik zira garantiside bitmis extra garanti de yoktu. hiç bir söylemeden direk garantiden değiştireceklerini söyleyip parça istediler. bu olay izmir. toyota tokullarda oldu. hatta arkadaşım artık dışarı götüreyim diyordu böyle olunca artık servisten hizmet almaya devam ediyor. Zaten dışarıda servisten ayrılma bir ustamiz  10.000 km bakım için 160 tl. ışçilik alıyor zaten parçalar servisten alınıyor ne anladım hiç olmaz ise servis garantisi var.  bilginize sunarim. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Şubat 02, 2013, 22:48:52 »
Öyle bi durum varsa çok iyi olur, tüm mmt sahipleri faydalanır.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Şubat 07, 2013, 12:48:06 »
Ben hiç mmt kullanmadım çok merak ediyorum ama daha dün dik bir yokuşu geri geri çıkamayan mmt auris gördüm, hep ileri kaçırıyordu.
Şoför bayandı, beceriksizlik bayanda mı yoksa şanzımanda mı anlayamamıştım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Şubat 07, 2013, 21:30:41 »
merhaba
kesinlikle geri geri kaçırmaz zira zaten bu bir manuel şanzıman bu nedenle diğer düz vitesler nası gidecekler ise bu da öyle gidecek hiç şüpheniz olmasın. tamamen sürücü hatasıdır. siz merak etmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Şubat 08, 2013, 00:15:42 »
Ben hiç mmt kullanmadım çok merak ediyorum ama daha dün dik bir yokuşu geri geri çıkamayan mmt auris gördüm, hep ileri kaçırıyordu.
Şoför bayandı, beceriksizlik bayanda mı yoksa şanzımanda mı anlayamamıştım. :)
:)
%70 sürücüden+%30 M/M şanzımandan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Şubat 17, 2013, 03:24:35 »
açıkçası ben pek memnun değilim yokuşlarda kalkışlarda falan ya da rampaya yaklaşırken gaza basmam sonucu vites yükselmesinden.heralde düz vites alışkanlığı rampayı çıksın diye çok basıyorum gaza öyle olunca vites yükseliyor çekmiyor.manuele alıp kullanıyorum 2bin devir civarı tutmak zor geliyor bazen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Şubat 17, 2013, 20:20:16 »
açıkçası ben pek memnun değilim yokuşlarda kalkışlarda falan ya da rampaya yaklaşırken gaza basmam sonucu vites yükselmesinden.heralde düz vites alışkanlığı rampayı çıksın diye çok basıyorum gaza öyle olunca vites yükseliyor çekmiyor.manuele alıp kullanıyorum 2bin devir civarı tutmak zor geliyor bazen
M/M vitese alışmak lazım, nabzını tutmak lazım. Alışınca zevkli geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Şubat 18, 2013, 15:11:44 »
merhaba
bence zaman geçirmeyin hemen yetkili servise götürün. ben size bu durumda servis standardı olarak ne yaptıklarını söyleyeyim.
önce ecu yu garantiden iyileştirilmiş ecu ile (garantisi bitse bile tsb de yazdığı nedeni ile) değiştirip yeni yazılım yüklüyorlar. hemen düzeliyor ama tekrar kalibrasyonu bozulursa bu sefer yazlım ile düzeltiyorlar. ama bundan sonra tekrar tekrar ecu yu değiştirmiyorlar. ecu yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 1.500 tl üzeri olacak.
ama inanın bunlar yapılınca tadından yemez ben neye biniyormuşum olacaksınız.
mesela bende hiç vuruntu yok olmadı da ben hakikatten çok memnunum. benimkine sadece yazılım güncellediler. arkadaşımınki 2009 model mmt auris idi. onun ecu değişti şu an çok memnun. sorunu bitti.
selamlar

Merhaba ben de genel olarak mmt şanzımandan memnun olmakla birlikte henüz neden olduğunu anlayamadığım bir sebepten bazen vites geçişleri sesli ve hafif sarsıntılı oluyor. Bazen de hiç sorunsuz geçiyor. ( hatta daha önce forumda bununla ilgili konu açmış ama çok net bir çözüm bulamamıştım, sanırım orda da kalibrasyon gibi bir sonuç çıkmıştı)

Arabamın 60.000 km bakım zamanı geldi, garantisi yok..bi müsait anda gidicem servise, (gedizler tarabya ya gitmeyi düşünüyorum).. Bakım sırasında sorunu da dile getireceğim bakalım nasıl bir çözüm getirecekler.  Detayları burdan paylaşırım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Şubat 18, 2013, 15:21:58 »

Yokuş yukarı sürüşlerde, tıkalı trafikte Es düğmesine basınız ki, vites değişimleri daha geç olsun, performansınız yükselsin. Dik yokuşları aşağı doğru inerken manuel konuma alarak uygun vitese sabitleyiniz.

Şanzımanınızı ne kadar iyi tanırsanız okadar memnun kalırsınız. Başka hiç bir otomatik otomobilde Ekonomik, Spor, Tam Manuel ve kışlık kalkış modu bir arada bulunmamaktadır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Şubat 18, 2013, 17:44:54 »
....
Başka hiç bir otomatik otomobilde Ekonomik, Spor, Tam Manuel ve kışlık kalkış modu bir arada bulunmamaktadır.
Tekin bey;
Kışlık kalkış modu hangi modellerde mevcut? 2009 Corolla Comfort aracımda böyle bir özellik yok diye biliyorum.
E, Es ve manuel mode var sadece bizim araçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #135 : Şubat 18, 2013, 19:25:20 »
Kışın dış ortam +4C nin altına düştüğünde, kaygan zeminde iseniz, vites kolunuzu M moduna alıp + ile 2. vitese geçiriyorsunuz, doğal olarak kalkışta patinaja düşülmüyor. Sistem sıcak havalarda buna müsade etmiyor.
Ayrıca E modunda dahi yokuş aşağı inişlerde daha fazla motor kompresörü yapılıyor ve vites büyütmeye engel olunuyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Şubat 18, 2013, 21:53:07 »
Kışın dış ortam +4C nin altına düştüğünde, kaygan zeminde iseniz, vites kolunuzu M moduna alıp + ile 2. vitese geçiriyorsunuz, doğal olarak kalkışta patinaja düşülmüyor. Sistem sıcak havalarda buna müsade etmiyor.
Ayrıca E modunda dahi yokuş aşağı inişlerde daha fazla motor kompresörü yapılıyor ve vites büyütmeye engel olunuyor. 
tekin bey
iyiki varsınız ne güzel bilgiler. teşekkür edeiz. dahasınıda bekliyoruz...
sağolun var olun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #137 : Şubat 18, 2013, 22:01:30 »
tekin bey
iyiki varsınız ne güzel bilgiler. teşekkür edeiz. dahasınıda bekliyoruz...
sağolun var olun

Mehmet bey sizlerde sağolun, bilgi aktarıldıkça değerlidir ve ülke ekonomisine katkıda bulunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Şubat 20, 2013, 00:05:07 »
sağolasın tekin abi.öğrendiğim iyi oldu.sonuçta düz viteste o tarz şeyler yok eski düzen rahat rahat kullanılıyor ::) aslında m/mt daha kolayda ince ayrıntılarını bilmek sistemi tanımak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Şubat 20, 2013, 00:11:17 »
Aracın elektronik sistemi çok iyi çalışıyor. Ben daha patinaj yapmadım ne karda nede buzda. Tabii eşşeklil edip zorlamaya kalmassak olmuyor. Normal kullanımda hiç sorun yaşamadım, kış lastikleri ile tabiki ;)

Ama ESP yi kapatıp kaygan zeminde ( trafiğe kapalı alan diyelim ) eğlendiğmde cok oldu ama sanki ESP tam anlamı ile devre dışı kalmıyor gibi yada  ben birşeyleri eksik yapıyordum.