Anket

m/m şanzımandan memnunmusunuz ,değilmisiniz....

Evet, Memnunum
102 (71.8%)
Hayır, Memnun Değilim
40 (28.2%)

Toplam Oy Verenler: 136

Gönderen Konu: m/m şanzıman kullananlar...???  (Okunma sayısı 41057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: m/m şanzıman kullananlar...???
« Yanıtla #160 : Şubat 21, 2013, 23:08:27 »
Toyota, tam otomatik 6 ileri olan bir model ne zaman geliştirecek acaba? Benzin ve ya dizel.
Çok komiktir ki, dünya 8 vitesli araçlar üzerinde tasarım yaparken, toyota hala 4 vites A/T satmaya çalışıyor, o da benzinli.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Şubat 21, 2013, 23:08:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #161 : Şubat 21, 2013, 23:16:20 »
.................
1.4 diesellerde kullanılana da MMT veya yeni ismiyle MM deniyor, yani baskı balata kullanılan otomatikleştirilmiş mekanik sistem.
...........

Tekin hocam; yukarıda verdiğiniz bilgiler beni şaşırttı.
Aşağıdaki link verdiğim mesajda, M/M araçlarda baskı balata yok diye yazmıştınız. Oysa yukarıdaki yazıda, baskı balata var diyorsunuz. Hangisi doğru?

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41966.msg565801#msg565801

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Şubat 22, 2013, 00:17:47 »
Tekin hocam; yukarıda verdiğiniz bilgiler beni şaşırttı.
Aşağıdaki link verdiğim mesajda, M/M araçlarda baskı balata yok diye yazmıştınız. Oysa yukarıdaki yazıda, baskı balata var diyorsunuz. Hangisi doğru?

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41966.msg565801#msg565801

Levent bey, haklısınız. O tarihlerde ya Toyota kayış kasnağa o ismi vermişti, ya da ben eksik bilgiye sahiptim. Öyle yada böyle kusura bakmayın.

Doğrusu bu; MMT veya MM diye adlandırılanda baskı balata mevcut,
                    Multidrive S diye adlandırılanda kayış kasnak yani CVT

Dikkatli davranışınız için teşekkür ederim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #163 : Şubat 22, 2013, 09:47:43 »
Levent bey, haklısınız. O tarihlerde ya Toyota kayış kasnağa o ismi vermişti, ya da ben eksik bilgiye sahiptim. Öyle yada böyle kusura bakmayın.
Doğrusu bu; MMT veya MM diye adlandırılanda baskı balata mevcut,
                    Multidrive S diye adlandırılanda kayış kasnak yani CVT
Dikkatli davranışınız için teşekkür ederim.
Öyle ya da böyle, olan olmuş :) kusuru yok bunun. Hiç kimse her şeyi kusursuz bilemez.
Siz yine de engin bilgilerinize bizi aydınlatamay devam edin.
Syg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Şubat 22, 2013, 12:48:45 »
Öyle ya da böyle, olan olmuş :) kusuru yok bunun. Hiç kimse her şeyi kusursuz bilemez.
Siz yine de engin bilgilerinize bizi aydınlatamay devam edin.
Syg

Bir birimizi dinlediğimiz kadar klavuzlara ve teknik dökümanlara da bakmalıyız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • yazıcı mimarlık
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #165 : Şubat 22, 2013, 16:13:41 »
Ortada kavram karmaşası var ve siz hangisinden memnun kalmadığınızı bilemiyorsunuz gibi.

Toyotanın otomatik şanzımanları;
1.33 ve 2.0 benzinlilerde kullanılanlara MultidriveS deniyor, yani kayış kasnaklı sistem, CVT otomatik şanzıman,
1.6 benzinlilerde kullanılana A/T deniyor, yani hidrolik tork konvertörlü otomatik şanzıman,
1.4 diesellerde kullanılana da MMT veya yeni ismiyle MM deniyor, yani baskı balata kullanılan otomatikleştirilmiş mekanik sistem.

Bu bilgiler eşliğinde diğer markalarla kendi donanımınızı karşılaştırırsanız neden kendi otomatiğinizden memnun kalmadığınızı daha iyi analiz edebilirsiniz.

Diğer taraftan, bir şanzıman otomatik diye ona gerektiği durumlarda müdahale etmeye gerek yoktur diye düşünüyorsanız bu konuda eksik bilgiye sahipsiniz diyeceğim.
sanırım haklı çıktım bahsettiğim gibi mm/t şanzıman 1.6 benzinli 2008 model corolla varmış bende olduğu gibi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #166 : Şubat 22, 2013, 17:03:12 »
sanırım haklı çıktım bahsettiğim gibi mm/t şanzıman 1.6 benzinli 2008 model corolla varmış bende olduğu gibi  :)

Hilmi bey, bu konuda haklısınız, o tarihlerde böyle bir uygulama yapıldığından haberim olamamış, fakat daha sonrasında şu açıklamayıda yapmıştım.

Diğer taraftan yokuş çıkarken MMT şanzımanların sahip olduğu Es moduna geçerseniz performans konusunda şikayetiniz olamaz.

Aynı şey diğer otomatik şanzımanlar içinde geçerlidir, bulunduğunuz vites sayısının bir altına geçerek performans üretebilirsiniz.

Otomatik şanzımanların her türü yokuş çıktığını algılar ama ne kadar süreyle o yokuşu çıkacağını bilemediği için, önceden siz uygun vitese yada moda geçmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • yazıcı mimarlık
« Yanıtla #167 : Şubat 22, 2013, 17:23:27 »
söylediklerinizi biliyorum zaten tekin bey acemisi değilim 3 yıldır bu araca sahibim ilk gönderdiğim mesajda memnun olmadığımı ifade ettim. 1.6 benzinli ve 1.4 dizeli var bende ikiside sorunlu ikisinin şanzımanıda onarımdan geçti elimde faturaları belgeleri var baskı balatalarının değiştine ecunun değiştiğine ve bi kaç parçanın değiştiğine dair ama sıkıntılar yine devam ediyo. belki benim şansıma öyle denk geldi ama ikisininde aynı hatadan denk gelmesi büyük şansızlık oldu benim için benim şansi görüşüm gereksiz bi şanzıman. belki saçma geliyordur size bilemem araçların ikiside otoparkta yatıyo istanbulda yaşıyorum isteyene kullandırabilirim. kullandıktan sonra bana hak verirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #168 : Şubat 22, 2013, 17:48:42 »
Sizin şansızlığınız demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Gereksiz bir şanzıman türü olarak görmeniz elbette saçma değil. Burada Toyotanın ve aynı şanzımanı kullanan diğer markaların hataları, insanları bu konuda bilgilendirmemeleri.

Aslında sistem olarak bütün üreticiler tarafından kabul görmüştür, başlarda bazı aksaklıklarda olması normaldir. Daha pahalı markalarda bile duyup duymadığımız onlarca arızalar mevcuttur. Parasının karşılığında en az arızaya sahip olan markalardan biridir Toyota.

Otoparkta yatan araçlarınızın problemleri nelerdir? parçaya mı ihtiyaçları var yoksa kullanmaktan hoşlanmadığınız içinmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • yazıcı mimarlık
« Yanıtla #169 : Şubat 22, 2013, 18:00:11 »
benim için araba sıralaması toyota ve diğerleri. :) koyu bir toyota taraftarıyımdır. arabaların otoparkta yatma sebebini açıklamak gerekirse avensis aldım onu kullanıyorum. ortağımda yeni civic aldı oda onu kullanıyor. arabaların yatma sebebi aslına bakılırsa bu. arabalarımızı severiz tasarım konfor kalite ve dayanıklılık olarak çok çok memnunuz fakat şanzımandaki sorunlar (rampada bayılma , vites geçişlerindeki sarsıntılar ) 'dan dolayı soğuduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #170 : Şubat 22, 2013, 18:04:15 »
Rampada bayılma kısmını yukarıda açıklamıştım ancak şanzıman yağlarınında her 40.000km'de değiştirilmesi gibi bir ibare mevcut, el kitapçığında. Bende Avensis alsam şu an kullanmakta olduğum ve çok memnun olduğum araçtan soğurum elbette  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • yazıcı mimarlık
« Yanıtla #171 : Şubat 22, 2013, 18:11:48 »
yağ değişimi konusunda herhangi bi sorun yok vakti ve zamanında değiştiririm araba konusunda çok hassasımdır tık ses gelse ne gerekiyosa onu yaptırırım serviste. ama rampa çıkma konusunda ciddi sıkıntısı var aracın. avensis konforlu ve keyifli bir araç sürüşü çok zevkli ama bu sebeplerden dolayı corollayı otoparka kilitlemedim. hatta belki komik gelicek ama motor performansı olarak corolladan dan çok daha memnunum avensis beklentilerimi karşılamadı performans olarak ama yinede üst düzey bi teknoloji.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Şubat 24, 2013, 01:24:18 »
merhaba
bu konuya bildiğim ve elde ettiğim bilgiler ışığında katkıda bulunmak isterim.
otomobil firmalarının, özellikle toyotanın mmt veya tam otomatik (tork konvektörlü) seçimindeki esas aldıkları husus;
-1. mmt: yakıt sarfiyatı+ düşük motor hacmi (1.4 ekonomik motor)
-2. tam otomatik: yakıt tasarrufundan daha çok performans gerekliliği+otomatik vites değişiminde gerekli olan tork güçün sağlanması amacı ile orta veya üst sınıf motor hacmi (1,6 ve üstü)
bu nedenler ve performans düşüklüğünün yaşanacağı nedeni ile 1.4 dizel araçlarda bir türlü mmt den vaz geçilemiyor. yeni kasa auris lerdede aynı 1.4 d4d dizel motor kullanmaya devam ediliyor...
selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #173 : Şubat 24, 2013, 01:52:29 »
merhaba
bu konuya bildiğim ve elde ettiğim bilgiler ışığında katkıda bulunmak isterim.
otomobil firmalarının, özellikle toyotanın mmt veya tam otomatik (tork konvektörlü) seçimindeki esas aldıkları husus;
-1. mmt: yakıt sarfiyatı+ düşük motor hacmi (1.4 ekonomik motor)
-2. tam otomatik: yakıt tasarrufundan daha çok performans gerekliliği+otomatik vites değişiminde gerekli olan tork güçün sağlanması amacı ile orta veya üst sınıf motor hacmi (1,6 ve üstü)
bu nedenler ve performans düşüklüğünün yaşanacağı nedeni ile 1.4 dizel araçlarda bir türlü mmt den vaz geçilemiyor. yeni kasa auris lerdede aynı 1.4 d4d dizel motor kullanmaya devam ediliyor...
selam ve saygılarımla

Evet, Toyota belirttiğiniz gibi uyguluyor ama Hyundai, Kia, Mercedes vs 1.6 benzinli motorlarında MMT veya DCT (çift kavrama) kullanmaktalar. Yani teknolojik zorunluluk yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Ekim 13, 2013, 21:16:52 »
Rampada es e alma gereği bile duymadım ... Demekki benim arabada sorun vardı sorunsuz çıktığına göre ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #175 : Ekim 13, 2013, 21:57:09 »
Rampada es e alma gereği bile duymadım ... Demekki benim arabada sorun vardı sorunsuz çıktığına göre ?
Es'ye almadan rampa çıkıyorsanız, M/M şanzımana çok iyi alışmışsınız ve hakimsiniz demektir.
Devire göre gaz seviyesini ayarlayabilirseniz, rampalarda E ile rahat çıkılıyor, ancak az da olsa gaza yüklenirseniz, vites yükseltme eğilimine gider vites yükselirse araç yığılır. Gaz seviyesini ayarlamak için devri düşük tutarken, performans düşer ve motor zorlanır. Bundan dolayı, rampalarda Es alınırsa, gaza biraz daha fazla basılabilir ve devir yüksek olur, motor zorlanmaz, vites yükselmez, yığılma olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #176 : Ekim 13, 2013, 22:00:33 »

Es'ye almadan rampa çıkıyorsanız, M/M şanzımana çok iyi alışmışsınız ve hakimsiniz demektir.
Devire göre gaz seviyesini ayarlayabilirseniz, rampalarda E ile rahat çıkılıyor, ancak az da olsa gaza yüklenirseniz, vites yükseltme eğilimine gider
ve vites yükselirse araç yığılır. Es'ye almak, işi biraz garantiye alır gibi, ve ayrıca gaz seviyesini ayarlamak için devri düşük tutarken, performans düşer ve motor zorlanır. Bundan dolayı, rampalarda Es alınırsa, gaza biraz daha fazla basılabilir ve devir yüksek olur, motor zorlanmaz, vites yükselmez, yığılma olmaz.

MM İle benim tek derdim 2 den bir e ve durmak üzereyken gaza basınca 1 e gectiğindeki yığılmaydı.... Onun dışında çok konforlu ve tasarruflu bir sistemdi.  Alışmıştım ama şimdi CVT zamanı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Ekim 13, 2013, 22:20:20 »
MM İle benim tek derdim 2 den bir e ve durmak üzereyken gaza basınca 1 e gectiğindeki yığılmaydı.... Onun dışında çok konforlu ve tasarruflu bir sistemdi.  Alışmıştım ama şimdi CVT zamanı.
Yani evet, en büyük sorunlar(yığılma, sarsıntı) 1-2-3 viteslerdedir, üstü nadir. Bir çok m/m kullanan var forumda, kimi itiraf eder, kimi etmez, ne kadar alışırsan alış, 1-2 viteslerde muhakkak sarsıntılar oluyor, tam otomatikteki gibi ayarlanamıyor asla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #178 : Ekim 13, 2013, 22:30:43 »

Yani evet, en büyük sorunlar(yığılma, sarsıntı) 1-2-3 viteslerdedir, ürtü nadir. Bir çok m/m kullanan var forumda, kimi itiraf eder, kimi etmez, ne kadar alışırsan alış, 1-2 viteslerde muhakkak sarsıntılar oluyor, tam otomatikteki gibi ayarlanamıyor asla...

Tek derdim 1 e geçişlerim oldu fakat eğer doğruzamanda pedala doğru basarsanız inanın çok hızlı tepki veriyordu. Aslında MM i turbo devri başlıngıcı ve peak i arasında manuel kullanırsanız aslan yutmuş civciv gibi oluyor. Antalya Finike arasında 5 tam boy adam ve bagaj dolup taşmış şekilde uçarak geçtim ve MM birkez bile performansta geride kalmadı....

Gaz pedalına köküne kadar basıp vites geçirmekle olmuyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Ekim 14, 2013, 10:50:48 »

Valla aklım başım yerinde (kullanılan ifadelere dikkat!) ve mmt den çok memnunum
bayağı bir abartmışsın...
2008 hazirandan beri kullanıyorum.. sen tek sürüşte karalamışsın
vites bira abartilmis ama suspansiyonlsr aynen oyle sanki kamyonda gidiyoruz.
Toyota Corolla 2007 MMT