Toplam Oy Verenler: 136
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
.................1.4 diesellerde kullanılana da MMT veya yeni ismiyle MM deniyor, yani baskı balata kullanılan otomatikleştirilmiş mekanik sistem............
Tekin hocam; yukarıda verdiğiniz bilgiler beni şaşırttı.Aşağıdaki link verdiğim mesajda, M/M araçlarda baskı balata yok diye yazmıştınız. Oysa yukarıdaki yazıda, baskı balata var diyorsunuz. Hangisi doğru?http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41966.msg565801#msg565801
Levent bey, haklısınız. O tarihlerde ya Toyota kayış kasnağa o ismi vermişti, ya da ben eksik bilgiye sahiptim. Öyle yada böyle kusura bakmayın. Doğrusu bu; MMT veya MM diye adlandırılanda baskı balata mevcut, Multidrive S diye adlandırılanda kayış kasnak yani CVTDikkatli davranışınız için teşekkür ederim.
Öyle ya da böyle, olan olmuş kusuru yok bunun. Hiç kimse her şeyi kusursuz bilemez.Siz yine de engin bilgilerinize bizi aydınlatamay devam edin.Syg
Ortada kavram karmaşası var ve siz hangisinden memnun kalmadığınızı bilemiyorsunuz gibi.Toyotanın otomatik şanzımanları;1.33 ve 2.0 benzinlilerde kullanılanlara MultidriveS deniyor, yani kayış kasnaklı sistem, CVT otomatik şanzıman,1.6 benzinlilerde kullanılana A/T deniyor, yani hidrolik tork konvertörlü otomatik şanzıman,1.4 diesellerde kullanılana da MMT veya yeni ismiyle MM deniyor, yani baskı balata kullanılan otomatikleştirilmiş mekanik sistem.Bu bilgiler eşliğinde diğer markalarla kendi donanımınızı karşılaştırırsanız neden kendi otomatiğinizden memnun kalmadığınızı daha iyi analiz edebilirsiniz.Diğer taraftan, bir şanzıman otomatik diye ona gerektiği durumlarda müdahale etmeye gerek yoktur diye düşünüyorsanız bu konuda eksik bilgiye sahipsiniz diyeceğim.
sanırım haklı çıktım bahsettiğim gibi mm/t şanzıman 1.6 benzinli 2008 model corolla varmış bende olduğu gibi
Diğer taraftan yokuş çıkarken MMT şanzımanların sahip olduğu Es moduna geçerseniz performans konusunda şikayetiniz olamaz.Aynı şey diğer otomatik şanzımanlar içinde geçerlidir, bulunduğunuz vites sayısının bir altına geçerek performans üretebilirsiniz. Otomatik şanzımanların her türü yokuş çıktığını algılar ama ne kadar süreyle o yokuşu çıkacağını bilemediği için, önceden siz uygun vitese yada moda geçmelisiniz.
merhababu konuya bildiğim ve elde ettiğim bilgiler ışığında katkıda bulunmak isterim.otomobil firmalarının, özellikle toyotanın mmt veya tam otomatik (tork konvektörlü) seçimindeki esas aldıkları husus;-1. mmt: yakıt sarfiyatı+ düşük motor hacmi (1.4 ekonomik motor)-2. tam otomatik: yakıt tasarrufundan daha çok performans gerekliliği+otomatik vites değişiminde gerekli olan tork güçün sağlanması amacı ile orta veya üst sınıf motor hacmi (1,6 ve üstü)bu nedenler ve performans düşüklüğünün yaşanacağı nedeni ile 1.4 dizel araçlarda bir türlü mmt den vaz geçilemiyor. yeni kasa auris lerdede aynı 1.4 d4d dizel motor kullanmaya devam ediliyor...selam ve saygılarımla
Rampada es e alma gereği bile duymadım ... Demekki benim arabada sorun vardı sorunsuz çıktığına göre ?
Es'ye almadan rampa çıkıyorsanız, M/M şanzımana çok iyi alışmışsınız ve hakimsiniz demektir.Devire göre gaz seviyesini ayarlayabilirseniz, rampalarda E ile rahat çıkılıyor, ancak az da olsa gaza yüklenirseniz, vites yükseltme eğilimine giderve vites yükselirse araç yığılır. Es'ye almak, işi biraz garantiye alır gibi, ve ayrıca gaz seviyesini ayarlamak için devri düşük tutarken, performans düşer ve motor zorlanır. Bundan dolayı, rampalarda Es alınırsa, gaza biraz daha fazla basılabilir ve devir yüksek olur, motor zorlanmaz, vites yükselmez, yığılma olmaz.
MM İle benim tek derdim 2 den bir e ve durmak üzereyken gaza basınca 1 e gectiğindeki yığılmaydı.... Onun dışında çok konforlu ve tasarruflu bir sistemdi. Alışmıştım ama şimdi CVT zamanı.
Yani evet, en büyük sorunlar(yığılma, sarsıntı) 1-2-3 viteslerdedir, ürtü nadir. Bir çok m/m kullanan var forumda, kimi itiraf eder, kimi etmez, ne kadar alışırsan alış, 1-2 viteslerde muhakkak sarsıntılar oluyor, tam otomatikteki gibi ayarlanamıyor asla...
Valla aklım başım yerinde (kullanılan ifadelere dikkat!) ve mmt den çok memnunumbayağı bir abartmışsın...2008 hazirandan beri kullanıyorum.. sen tek sürüşte karalamışsın