Anket

m/m şanzımandan memnunmusunuz ,değilmisiniz....

Evet, Memnunum
102 (71.8%)
Hayır, Memnun Değilim
40 (28.2%)

Toplam Oy Verenler: 136

Gönderen Konu: m/m şanzıman kullananlar...???  (Okunma sayısı 41063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: m/m şanzıman kullananlar...???
« Yanıtla #140 : Şubat 20, 2013, 00:27:30 »
Aracın elektronik sistemi çok iyi çalışıyor. Ben daha patinaj yapmadım ne karda nede buzda. Tabii eşşeklil edip zorlamaya kalmassak olmuyor. Normal kullanımda hiç sorun yaşamadım, kış lastikleri ile tabiki ;)

Ama ESP yi kapatıp kaygan zeminde ( trafiğe kapalı alan diyelim ) eğlendiğmde cok oldu ama sanki ESP tam anlamı ile devre dışı kalmıyor gibi yada  ben birşeyleri eksik yapıyordum.

ESP'yi kapatırsanız çekiş kontrol devrede olduğundan çekişinizde bozulma olmaz dolayısiyle araç yine de kolay kolay savrulmaz, ESP programındaki süre sonunda siz devreye almazsanız kendisi otomatik devreye girer.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Şubat 20, 2013, 00:27:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Şubat 20, 2013, 00:33:52 »
ESP'yi kapatırsanız çekiş kontrol devrede olduğundan çekişinizde bozulma olmaz dolayısiyle araç yine de kolay kolay savrulmaz, ESP programındaki süre sonunda siz devreye almazsanız kendisi otomatik devreye girer.

Zaman sınırlı olduğunu hiç bilmiyordum. Test edecek birşey çıktı ! Kar nezaman yağacak :))) ya da ben Kar a gideyim.

Birkeresinde farklı bir marka spor aracı kaygan hangar zeminin de sırf bu tip güvenlik önlemleri nedeni ile yerinden oynatamamıştık :) allahtan aklımıza gelip tüm sistemi kapatıp yerinden oynatabilmiştik.

2012 Aurisim de ki birleşik ESP sistemi gerçekten iyi çalışıyordu umarım 2013 dede bu korunmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #142 : Şubat 20, 2013, 00:42:12 »
Manuel kapatılan ESP sistemi 1 ile 3 dk arasında kendiliğinden devreye girer yada bundan önce motor stop edilirse bir dahaki çalıştırmada zaten devrede başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Şubat 20, 2013, 10:14:41 »
Kışın dış ortam +4C nin altına düştüğünde, kaygan zeminde iseniz, vites kolunuzu M moduna alıp + ile 2. vitese geçiriyorsunuz, doğal olarak kalkışta patinaja düşülmüyor. Sistem sıcak havalarda buna müsade etmiyor.
Ayrıca E modunda dahi yokuş aşağı inişlerde daha fazla motor kompresörü yapılıyor ve vites büyütmeye engel olunuyor. 
Aydınlattığınız için teşekkür ederim. Yani, akıllı otomobilimiz, dış ortam ısısına bakarak bu işi otomatik ayarlıyor, doğru mu?
Ve ya biz aracın karar vermesine yardımcı olmak için vitesi manuel vitese alıp +2 yapıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #144 : Şubat 20, 2013, 13:59:12 »
Aydınlattığınız için teşekkür ederim. Yani, akıllı otomobilimiz, dış ortam ısısına bakarak bu işi otomatik ayarlıyor, doğru mu?

Evet, +4C altında daha geç vites değiştirme buna bağlı kompresör artışı otomatikman ayarlanmış oluyor.

Ve ya biz aracın karar vermesine yardımcı olmak için vitesi manuel vitese alıp +2 yapıyoruz.

Aracın karar vermesine değil, +4C altındaki kaygan zeminde patinaja düşmemeye yardımcı olmak için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • yazıcı mimarlık
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #145 : Şubat 20, 2013, 17:48:03 »
toyota corolla ' ya özel bi sempatim vardır avensis im var ama ne zaman görsem çok hoşuma gider 2008 mm/t şanzıman benzinli 1.6 corollam var ortağımda da 2008 mm/t 1.4 dizel var ikimizde araçlardan çok memnunuz ama viteslerden değiliz geçişlerde çok hissetiriyor ve sarsıyor ve araç rampa çıkarken algılamıyo rampada vites arttırmanın derdinde araç dolayısıyla rampada boğuluyor. ama diğer yandan zevkli bi vites düz yolda uzun yolda hem manuel hem otomatik. bu aracı alıp rampalara girerken araçı manuele alıp bi vites düşürüp arabayı rampaya vurursan sıkıntı yaşamassın. benim bu iki aracımda da şanzıman sorunu yaşadık biride 48 binde diğerinde 105 binde ücretsiz olarak baskı balatayı ecu 'yu ve bir kaç parçasının değişimini yaptı servis üretimden kaynaklanan bi hataymış o serideki tüm araçların garantisi olsun olmasın ücretsiz değişimleri yapılıyomuş benim aracımda o serinin içindeymiş servisten bu şekilde söylediler ve değişimi oldu 2 bin km sonra yine aynısı oldu. benim tavsiyem olumsuz yönde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #146 : Şubat 20, 2013, 18:45:00 »
Hilmi bey, 1.6 hacimli Toyotanızın otomatik şanzımanının MMT olma olasılığı oldukça düşük, zira böyle bir uygulama yok.

Diğer taraftan yokuş çıkarken MMT şanzımanların sahip olduğu Es moduna geçerseniz performans konusunda şikayetiniz olamaz.

Aynı şey diğer otomatik şanzımanlar içinde geçerlidir, bulunduğunuz vites sayısının bir altına geçerek performans üretebilirsiniz.

Otomatik şanzımanların her türü yokuş çıktığını algılar ama ne kadar süreyle o yokuşu çıkacağını bilemediği için, önceden siz uygun vitese yada moda geçmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • yazıcı mimarlık
« Yanıtla #147 : Şubat 20, 2013, 20:50:23 »
vitesi düşürüp ben yaptıktan sonra ne anlamı var o vites seçeneğini tercih etmenin bakın ben burda kötülemiyorum elimde bu araç var memnun değilim diyorum bu benim şahsi görüşüm ayrıca toyotanın servisi bile bu şanzımana sorunlu diyor tercih etmeyin diyor manuel araba kullanamayanlar için üretilmiş ama boşa üretilmiş bence diğer otomatiklerde hiçte öyle bişe olmuyo hondanın opelin wolksvagen in yarı otomatik araçlarını kullandım hiç böyle durumla karşılaşmadım vitesi unutuyor insan arabayı kullanırken rampada geri kaydırmıyolar vites geçişlerini hissetirmiyolar ve rampada hiç vites düşürmek durumunda kalınmıyo. her neyse ben tam olarak anlamadım siz 1.6 124 ps mm/t şanzıman corolla olmadığını mı iddaa ediyosunuz. böyle bi araç yok mu yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • yazıcı mimarlık
« Yanıtla #148 : Şubat 20, 2013, 21:01:16 »
yanlız m/m nin anlamı tam otomatikse çok özür dilerim m/m şanzıman ile mm/t şanzıman aynı sanıyorum ben. benim aracım mm/t 1.6 124 beygir corolla tam otomatikten bahsediyorsanız kullanmadım bşe diyemem ben yarı otomatikten bahsediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #149 : Şubat 20, 2013, 21:20:15 »
yanlız m/m nin anlamı tam otomatikse çok özür dilerim m/m şanzıman ile mm/t şanzıman aynı sanıyorum ben. benim aracım mm/t 1.6 124 beygir corolla tam otomatikten bahsediyorsanız kullanmadım bşe diyemem ben yarı otomatikten bahsediyorum.

Ortada kavram karmaşası var ve siz hangisinden memnun kalmadığınızı bilemiyorsunuz gibi.

Toyotanın otomatik şanzımanları;
1.33 ve 2.0 benzinlilerde kullanılanlara MultidriveS deniyor, yani kayış kasnaklı sistem, CVT otomatik şanzıman,
1.6 benzinlilerde kullanılana A/T deniyor, yani hidrolik tork konvertörlü otomatik şanzıman,
1.4 diesellerde kullanılana da MMT veya yeni ismiyle MM deniyor, yani baskı balata kullanılan otomatikleştirilmiş mekanik sistem.

Bu bilgiler eşliğinde diğer markalarla kendi donanımınızı karşılaştırırsanız neden kendi otomatiğinizden memnun kalmadığınızı daha iyi analiz edebilirsiniz.

Diğer taraftan, bir şanzıman otomatik diye ona gerektiği durumlarda müdahale etmeye gerek yoktur diye düşünüyorsanız bu konuda eksik bilgiye sahipsiniz diyeceğim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Şubat 20, 2013, 21:47:41 »
kaldıki müdahele etmek zevkli oluyor (triptronic viteste)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Şubat 20, 2013, 23:33:18 »
Ortada kavram karmaşası var ve siz hangisinden memnun kalmadığınızı bilemiyorsunuz gibi.

Toyotanın otomatik şanzımanları;
1.33 ve 2.0 benzinlilerde kullanılanlara MultidriveS deniyor, yani kayış kasnaklı sistem, CVT otomatik şanzıman,
1.6 benzinlilerde kullanılana A/T deniyor, yani hidrolik tork konvertörlü otomatik şanzıman,
1.4 diesellerde kullanılana da MMT veya yeni ismiyle MM deniyor, yani baskı balata kullanılan otomatikleştirilmiş mekanik sistem.

Bu bilgiler eşliğinde diğer markalarla kendi donanımınızı karşılaştırırsanız neden kendi otomatiğinizden memnun kalmadığınızı daha iyi analiz edebilirsiniz.

Diğer taraftan, bir şanzıman otomatik diye ona gerektiği durumlarda müdahale etmeye gerek yoktur diye düşünüyorsanız bu konuda eksik bilgiye sahipsiniz diyeceğim. 

2010 makyajı öncesinde 1.6 benzinlilerde tam otomatik (AT) yerine yarı otomatik (MMT) vardı diye biliyorum.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #152 : Şubat 21, 2013, 00:59:10 »
kaldıki müdahele etmek zevkli oluyor (triptronic viteste)

Kelime anlamı itekle-matik olan Vitese Tiptronik deniyor ama kendisi itekleyemiyor onu matikleştiren şöför olmak zorunda :)

2010 makyajı öncesinde 1.6 benzinlilerde tam otomatik (AT) yerine yarı otomatik (MMT) vardı diye biliyorum.

Toyotada, ne ülkemizde, ne Japonyada ne de Dünyanın geri kalan ülkelerinde 1.6 benzinlisinde hiç bir zaman MMT kullanılmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #153 : Şubat 21, 2013, 01:17:58 »
Toyotada, ne ülkemizde, ne Japonyada ne de Dünyanın geri kalan ülkelerinde 1.6 benzinlisinde hiç bir zaman MMT kullanılmadı.

Bu kadar iddialı konuşmamanızı tavsiye ederim Tekin Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #154 : Şubat 21, 2013, 01:26:18 »
Bu kadar iddialı konuşmamanızı tavsiye ederim Tekin Bey.

Özür dilerim Emre bey, bu konuda farklı bir bilgiye sahipseniz lütfen bizi bilgilendiriniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #156 : Şubat 21, 2013, 01:34:34 »
Aslında sadece google'da aratmak da yetiyor ama, örnek vermek gerekirse;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2008-1.6-elegant-mmt-60binde-modelinin-en-full-u-114822420/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2008-model-toyota-corolla-sd-1,6-comfort-mm-lpg-li-114817924/detay/

Evet, haklıymışsınız. Siz öyle dediyseniz diye zaten bende araştırdım. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Açıkçası şaşırdım, nasıl dikkatimi çekmedi diye, zannedersem o yıllarda pek otomobil dünyasını yakından takip etmiyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Şubat 21, 2013, 12:17:00 »
Evet, haklıymışsınız. Siz öyle dediyseniz diye zaten bende araştırdım. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Açıkçası şaşırdım, nasıl dikkatimi çekmedi diye, zannedersem o yıllarda pek otomobil dünyasını yakından takip etmiyordum.
tekin bey 2007-2008 lerde benzinli modellerde de mmt kullanıldı daha sonra sadece dizellerde kullanılmaya devam edildi benzinli modellerde ise tam otomatik 4 vites sanjuman eskiden kullanılan kullanılmaya başlandı buda bazıları tarafından mmt için olumsuz yorumlar yapılmasına sebeb oldu toyota bunu niçin yaptı bilmiyorum ama dizel de tork fazla olduğu için benzinliye göre daha kulanılası oldu sanırım...
   mmt yi servisin kötülemesine gelince hangi servis te ne görev yaptığını bilmiyorum arkadaşın ben 50 bin kmdir kullanıyorum çok ta memnunum2010 öncesi bir takım sıkıntılar olmuş servislerde düzeltmeler yapılmış ben alırken servisteki satış sorumlusu kesinlikle sıkıntı kalmadı gönül rahatlığı ile alabilirisiniz demişti kocaeli kaya..tam otomatik gibi değil ama manuel kadar az yakması birde araba ya aşina olunca keyifle binilebilir selamlar saygılar.....
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #158 : Şubat 21, 2013, 12:53:41 »
Bende kesinlikle katılıyorum. Kullanmasını bildikden ve teknik ayrıntılarını bildikden sonra gayet hoş bir şanzıman :))
Eşim tam otomatik gibi kullanıyor, ben yarı otomatik olarak kullanıyorum. Hanımların otomatik kullanımı için gayet uygun fakat yakıt sarfiyatı yüksek oluyor. Çünkü eşim MM nin vites değişimlerinde ayağını gazdan çekmiyor yada hızlı gaz vermelerde, yokuş rampada, sistemli devirli kullanım için direksiyon vitesini kullanamıyor yada yatkın değil, vites geçişleri belli oluyor, devrini ayarlıyamadığı için yakıt sarfiyatı yüksek oluyor. Ben kullandığım zaman yakıt sarfiyatı çok düşük oluyor, vites geçişlerini hissetmiyorum bile, ben kullanıyorum istediğim gibi devrini aldırıyorum ister MM vites değiştiriyor duruma/devire göre bazen ben vites değiştiriyorum. Bir sürü ayrıntısı olduğunu bu forumda öğrendim. Hepsini uyguladım ve gerçekden çok hoş bir kullanım ve rahatlık sundu. Yakıt sarfiyatımda düştü. İlk başları bin pişman oldum araçdan soğudum, kullanmasını öğrendikçe tadından yenmez bir sürüş sağlamaya başladı benim için.
Sonuç olarak, kullanmasını bilmeyen, yada öğrenmek istemeyen için yaklaşılmaması gereneken bir sistem yada aldın efendi efendi öğreneceksin, sonra tam otomatik konforunda fakat manuel vites kullanımı gibi düşük yakıt sarfiyatlı bir kullanmın olacak :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #159 : Şubat 21, 2013, 13:35:20 »
tekin bey 2007-2008 lerde benzinli modellerde de mmt kullanıldı daha sonra sadece dizellerde kullanılmaya devam edildi benzinli modellerde ise tam otomatik 4 vites sanjuman eskiden kullanılan kullanılmaya başlandı buda bazıları tarafından mmt için olumsuz yorumlar yapılmasına sebeb oldu toyota bunu niçin yaptı bilmiyorum ama dizel de tork fazla olduğu için benzinliye göre daha kulanılası oldu sanırım...

Kia'yı örnek alırsak, 1.6 diesel motorda A/T şanzıman, 1.6 benzinlide MMT kullanıyor. Bu birazda firmanın hangi motora hangi şanzımanı uygularsam ne tasarruf olur, ne performans çıkar ve ne tür konfor oluşur, bu çeşitlilikle hangi müşteri tarafından ne kadar süreyle talepte bulunulur diye karar vererek arzda bulunmalarından oluşmaktadır.

Demekki Toyota kullanıcıları benzinli motorda bu şanzımandan hoşlanmadılar birazda bu yeni teknolojiyi o günlerde tanımadıklarından daha doğrusu bu konuda yeterince bilgilendirilmemelerinden. Oysa 1.3, 1.4, 1.6 gibi küçük hacimli benzinli motorlarda da MMT uygulanması doğru bir karar. Küçük hacimi tercih sebebi ekonomiyse MMT şanzımanın sağladığı ekonomi ile otomatik sürüşe geçilmeside sorun oluşturmaz.

Belki üreticiler gelecekte şöyle bir fikirde birleşebilirler.

Küçük hacimli diesel/benzinli motorlarda tek veya çift kavrama MMT
Büyük hacimli diesel motorlarda A/T
Hybrid ve EV araçlarda CVT