Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #60 : Ağustos 17, 2010, 12:30:59 »
Referandumda niçin evet diyeceğim...
Türkiye'de bir düzen var, darbelerle kurulmuş, halk kime oy verirse versin asla iktidar olamıyor...çünkü darbeciler kanunları böyle ayarlamış, sözde demokrasi diyoruz buna.
Devletin içine yuvalanmış şövalyeler ülkemize biçtikleri rol için kimilerini tehditle, kimilerini ise ağızlarına bir parmak bal sürerek kullanıyorlar.
Ülkeye hizmet ettiğini zanneden bu zavallılarda ellerindeki imkanlar gitmesin diye herşeyi satabiliyorlar,
gün oluyor yazarları öldürüyorlar, bazen bu danıştay hakimi oluyor, bazen mehmetçiklerimizi satıyorlar PKK ile işbirliği yapıp.
yeterki bu akp gitsin diye cami bombalamayı, kendi jetimizi düşürmeyi, azınlıkları öldürmeyi, polisi öldürmeyi, kendi mehmetçiğimizi şehit etmeyi vb. hertürlü kansızlığı Allahsızlığı planlıyorlar (neyseki ülkemde şerefli namuslu insanlar var bunları açık ediyor, neyseki azda olsa şerefli namuslu gazeteler türedi bunları yazabiliyorlar)
sonra ne mi oluyor...
bu kansızları yargılamaya çalışıyor bazı cesur yürekliler, ama yargıdaki çete bu dostlarının yargılanmaması için her türlü dalavereyi deniyor. nafile...çatlasanızda patlasanızda sizin devriniz bitti, vatan için şehit düşen mehmetçiklerin bana emanet ettiği ülkemi satılmışlara bırakmayacağım,
bu referandumda evet derseniz ne mi olacak
yargı içindeki çete dağıtılacak, hainler, kalleşler, mehmetçiği PKK ya satanlar gerçek hakimler önünde hesap verecek, er yada geç
bırakın partileri, gözünüzü açın,
Hantepe'de pusuya düşürülen Mehmetçiklerin anneleri artık vatan sağolsun demiyor, protesto ediyorlar, biricik oğullarının ülkede kaos çıksın diye göz göre göre öldürüldüğünü düşünüyorlar,
elinize Mehmetçiklerin kanını bulaştırmayın...
Bu yazıyı yeni gördüm de diğer yorumda da aynı arkadaş kullanılırsınız demiş.Bilgi sahibi olun demiş..Ben sizi biraz bilgi sahibi yapim.Hasan bey bahsettiğiniz örgüt siz ergenekon dersiniz ben kirletmem terör örgütü derim.öyle cesur hakimlerle felan çökertilecek bir örgüt değil.Siz bu adamları pkk mı sandınız silah kullanmaktan başka bir şey yapmasınlar.Bu adamlar yeri gelince tüm dünyada darbe yapıyorlar.Yeri gelince hükümetleri onlar seçiyorlar.Öyle kolay değil bütün komutanları al aşağı edip örgütü çökerttim demek.Erdoğan hükümeti tamamen bu örgüt ile şu anki konumuna gelmiştir.O örgütün haber kanalları parasal desteği lobileri bunu sağlamıştır.Şu an     akp yönetimin yaptığı tam anlamıyla bu terör örgütünün kimliğini yok etmektir.Akp hükümetine karşı çıkan ve yanlışlarını söyleyen her kez hain olarak adlandırıldı ve bu örgütten sayılarak yargılandı.Siz bir anda o örgüte mensup 100'lerce kişiyi tutuklayamassınız.Açık açık söylüyorum T.C başbakanı olsanız dahi gücünüz yetmez.Sizin için pencere biraz geriden bakalım.Bu tür örgütleri kuran kurduran Abd ve yandaş müttefikleridir.Kurma nedenleri doğudaki karşıt ülkelere karşı tampon bölge oluşturma ve kendi bloklarını kurmaktır.Yani anlayacağınız maşa ülke aramaktır.daha önce darbeler yaparak kendi eğitimini verdiği kişileri devlet içine sokmuştur fakat Akp hükümeti zamanın resmi olarak devletimizi elinin içine almıştır.Ne zaman ki incirlik üssü verildi ne zamanki başbakan Irak'a asker gönderilmesi için(amerikan askerlerine yardımcı) TBMM öneride bulundu.Bu adamlar bizim iplerimizi elllerine aldılar.Şu an rte eli mahkum abd ne isterse onu yapar.abd ne zaman izin verirse asker o zaman sınırı geçer.Bakın dikkkat ederseniz bu sivil dikta sadece erdoğan zamanında sürmeyecek.Hangi hükümet gelirse gelsin adalet ve asker elinin içinde olacak.Her şey hükümete bağlanacak.Yani demek istediğimiz ipleri toplayıp rte eli ile abd vereceğiz.Kimsede gelip burada biz özgürüz bizim gücümüz yeter laflarını saydırmasınız.Gerçekler bunlar.Sadece bizim ülkemizde değil çevre bir çok ülkede aynı şekilde aynı oyun oynanıyor.İran'da devrimle ırakta savaşla yunanistan'da krizle suriye'de korkuyla.Tek bir nedeni var batı bloğunun doğu bloğunu ezmek istemesi.Neden ezmek ister çünkü batı bloğundaki halkların rahat yaşaması için refahı içindoğu bloğunu tamamen işçi bir toplum olarak yetiştirir.Tamamen dejeneye olmuş soru sormayan üşengeç korkak toplumllar.Bu sayaede biz 3 kuruşa onların işçiliğini yaparız ve hiç bir zaman bize verdikleri uyuşturucunun etkisinden dolayı karşı çıkmayız.Onlarda bunun sefasını sürerler.Heralde yeterince açık oldu...
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 17, 2010, 12:30:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 17, 2010, 12:38:08 »
Son olarak genç kardeşlerime bir alıntı yapim.Tabi ergen olduğum için pek sözüm iplenmez ama ben görevimi yapim günahı boynunuza
bakın Tyler Durden abimiz Fight Club'ta ne demiş;
“Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir amacımız ya da yerimiz yok. Ne büyük savaşı yaşadık, ne de büyük buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. En büyük buhranımız hayatlarımız.Televizyonla büyürken milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık, ama olmayacağız.Bunu yavaş yavaş öğreniyoruz. ve bu yüzden çok kızgınız!”
Yavaş yavaş öğreniyoruz değil mi?Çok kızgınız değil mi?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 17, 2010, 12:56:26 »
Sayende yavaş yavaş öğreniyoruz Atakan Teşekkür ederim.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ağustos 17, 2010, 13:25:25 »
vedat bey akp sempatizanısın anladığım kadarıyla tayip beyle samimiyseniz yorumlara göre (evet- hayır) diyenleri ayırıp kömür listesine falan yazın forumdakileri 45 derecede evet kömürü dağıtımı başladı nasılsa 2 dk liste yapın tam olsun :alkis: :alkis: :D :D
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ağustos 17, 2010, 13:27:24 »
Kendisi gibi düşünmeyen herkesi cahillikle suçlayan, gerçekler ayan beyan beyan ortaya saçılırken hala bildiğimden şaşmam diyen yobazlarda bence gerçekleri görüyor. Ama işlerine gelmiyor, Atatürkçülüğü korumak için ülke kaosa sürüklenirmi, mehmetçik PKK ya satılabilirmi, ne dersiniz vicdan sahipleri

Atatükçülüğü korumayalımmı diyorsun yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ağustos 17, 2010, 14:03:02 »
vedat bey akp sempatizanısın anladığım kadarıyla tayip beyle samimiyseniz yorumlara göre (evet- hayır) diyenleri ayırıp kömür listesine falan yazın forumdakileri 45 derecede evet kömürü dağıtımı başladı nasılsa 2 dk liste yapın tam olsun :alkis: :alkis: :D :D
Sizi kendi seviyesizliğinizle başbaşa bırakıyorum Cihangir Bey. Okumanız varsa yazdıklarımı oku. Sempatizan sizin gibi başkalarını yaftalayanlardır.
Amacınız tartışmak değil, içinizdeki nefreti birilerine kusarak rahatlamak.

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Sizi de yukarıdaki satırlara ekliyorum Kemal Bey. Yapıcı değilsiniz, kırıcısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 17, 2010, 15:25:57 »
Kendisi gibi düşünmeyen herkesi cahillikle suçlayan, gerçekler ayan beyan beyan ortaya saçılırken hala bildiğimden şaşmam diyen yobazlarda bence gerçekleri görüyor. Ama işlerine gelmiyor, Atatürkçülüğü korumak için ülke kaosa sürüklenirmi, mehmetçik PKK ya satılabilirmi, ne dersiniz vicdan sahipleri

Niye rte ülke başına gelirken adalet din namus demiyor muydu?Irak'a amerikan askerilerinin peşini toplamak için mehmetiçiğin elini bebek kanına bulamak istemiyormuydu.Bu nasıl bir çelişkidir,Bu ya hainlik ya namussuzluktur...Gerisi yok başka seçenek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ağustos 17, 2010, 15:51:34 »
Sizi kendi seviyesizliğinizle başbaşa bırakıyorum Cihangir Bey. Okumanız varsa yazdıklarımı oku. Sempatizan sizin gibi başkalarını yaftalayanlardır.
Sizi de yukarıdaki satırlara ekliyorum Kemal Bey. Yapıcı değilsiniz, kırıcısınız.

+1 

bazı şeyler daha açık söylenemezdi sanırım? kilit geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ağustos 17, 2010, 15:55:45 »
kilitlemek çözüm değil ki....onu kitle bunu kitle...
sonra millet foruma girmez zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ağustos 17, 2010, 15:58:10 »
İnsanların kulağını çekip, bir daha gereksiz, kırıcı, saldırgan  yazılar yazma denemeyeceği için, ya kilitleniyor yada tatil veriliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ağustos 17, 2010, 16:03:02 »
kilitlemek çözüm değil ki....onu kitle bunu kitle...
sonra millet foruma girmez zaten...

iş hakarete gidince konu  kilitlenmeyecek de ne olacak... sanal ortamda isteyen istediğine veriyor ayarı... yöneticilerin bileceği bir konu ama öyle bir durumlarda konu kesinlikle kilitlenmeli... o zihniyetli olanların  foruma girmemeleri onları daha zararsız yapar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ağustos 17, 2010, 16:08:22 »
Ee bahsettiğiniz konu kilitleme hadisesinin 12 eylül anlayışından ne farkı kaldı o zaman.İki ses çıktı indirin hemen.Uyarmak sakinliğe davet etmek diye kavramları çıkaralım hayatımızdan o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #72 : Ağustos 17, 2010, 16:25:58 »
işçi emeklisiyim dedi...  ilk mitinginde dokunulmazlığı kaldıracağım dedi... insanların yüzüne baka baka yalan söyleyen bi iktidar var tabikide atatürkün bi evladı olarak hayır diyeceğim... saygılar
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ağustos 17, 2010, 16:43:57 »
Ee bahsettiğiniz konu kilitleme hadisesinin 12 eylül anlayışından ne farkı kaldı o zaman.İki ses çıktı indirin hemen.Uyarmak sakinliğe davet etmek diye kavramları çıkaralım hayatımızdan o zaman.
Çıkanlar ses değil Atakan. En azından saygılı insan sesi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Ağustos 17, 2010, 16:53:28 »

forum da gözüken öncelik de budur ve  sana yada dışardan yapılanlara bir bakarmısın,keskin bir ifade ile konu kilitlenmez, gerekli uyarı yapılır ki keza öyle yapılıyorda zaten...

bu arada atakan bir problemin mi var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ağustos 17, 2010, 18:33:00 »

Aha , vedat kızdı sonunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ağustos 17, 2010, 20:42:38 »
http://facebooktanvideoindir.com/turkiye-tehlike-altina-girer-anayasaya-hayir-paylasalim.html

video ekleyemedim. linkteki kelimelere takılmayın lütfen....

belki de izlediğiniz bir programdır ama bu 8 dakikayı özellikle dinlemenizi rica ederim.

ben de bu konuyu en iyi hukukçuların açıklayabileceği kanaatindeyim...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ağustos 17, 2010, 22:09:14 »
Maddeler üstünden konusalim. Türkiye'ye getirisi götürüsü nedir diye tartisalim.

En dogrusu, yapabilirsek onu da...Is yine birbirimizi dusman gibi gormeye giderse anlami kalmaz konusmanin.

Hadi ben bir maddeden baslayayim: Anayasa mahkemesi uyelerinin secimi maddesi.

'146. Madde:
Anayasa’nın 146. maddesini yeniden düzenlemeyi öngörüyor. Yeni düzenlemeyle Anayasa Mahkemesi’nin üye sayısı 11′den 17′ye çıkartılıyor. Üyelerinin 3′ünü TBMM, 14′ünü ise Cumhurbaşkanı seçiyor. Buna göre, halen 11 asıl 4 yedek üyeli olan Anayasa Mahkemesi, taslaktan farklı olarak 17 asıl üyeden oluşacak. İlk taslakta bu sayı 19 olarak öngörülüyordu. TBMM, 2 üyeyi, Sayıştay Genel Kurulunun gösterdiği 3′er aday arasından; 1 üyeyi baro başkanlarının avukatlar arasından göstereceği 3 aday arasından gizli oylamayla seçecek. Cumhurbaşkanı; 3 üyeyi Yargıtay, 2 üyeyi Danıştay, 1 üyeyi Askeri Yargıtay, 1 üyeyi Askeri Yüksek İdare Mahkemesince gösterilecek 3′er aday içinden; 3 üyeyi ise YÖK’ün kendi üyesi olmayan yüksek öğretim kurumları öğretim üyeleri arasından göstereceği 3′er aday içinden seçecek. Böylece, Cumhurbaşkanı taslaktan farklı olarak Askeri Yargıtay’dan üye seçmiş olacak. Cumhurbaşkanının direkt olarak seçeceği üye sayısı taslaktakinden farklı olarak düşürülüyor. Taslakta, Cumhurbaşkanının 7 üyeyi direkt olarak seçmesi öngörülüyordu. Teklifte bu sayı 4′e indiriliyor. Anayasa Mahkemesi’nin 3 daireden oluşması yönünde taslakta yer alan düzenlemeden de vazgeçiliyor. Yüksek Mahkeme, iki bölüm ve Genel Kurul olarak çalışacak. Anayasa Mahkemesi üyeleri, gizli oyla bir başkan ve iki başkanvekili seçecek. Süresi bitenler yeniden seçilebilecek.
' (http://www.trgundemtr.com/12-eylul-referandumunda-sunulan-anayasanin-degisecek-maddeleri-neler/)

Bu maddeyle gucunu ve mesruiyetini halktan almayan, halkin oyuyla isbasina gelmeyen bir erkin (anayasa mahkemesi) kismen de olsa, cok cuz'i de olsa halk tarafindan secilecek olan cumhurbaskani ve halkin temsilcileri TBMM'ce atanmalari, dolayisiyla demokratik mesruiyet kazanmalari saglanacak. Yururluge girdiginde Anayasa Mahkemesi'nin yeni yapisi kendisine sayginlik ve halk mesruiyeti saglayacak, mahkeme kararlari itibar kazanacak, mahleme kolay kolay elestirilemeyecek. Bu olumlu bir yon bence.

Dunyanin demokratik bircok ulkesinde anayasa mahlemeleri uyeleri cumhurbaskanlari tarafindan serbestce, hic bir kisitlama olmadan, kimsenin aday gostermesine gerek kalmadan seciliyor. Ornek: Secimle isbasina gelen ABD baskanlari Supreme Court (a.y.m. ) uyelerini boyle seciyor, onlerine bir aday listesi falan sunulmadan, kendileri bulup gorevlendiriyor. Congress (Meclis), baskanin atadigi bu aday uye hakkinda gorusme yapiyor, artilari eksileri muzakere ediliyor.Parlamenter sistem olmamasina ragmen, muhalefet partisi uyeleri de genellikle baskanin atamalarini destekliyor, devlet isi olarak goruldugu icin. En son ABD'de Baskan Obama Elena Kagan'i uyelige atadi, muhalefetiyle, hukumet partisi ile destek alarak uyeligi onaylandi.

Turkiye'de de artik tam anlamiyla parlamenter sistem yok, gelecek secimde cumhurbaskanini halk sececek.Artik bu parlamenter sistem tanimina girmiyor.Fransa gibi baskanin halk tarafindan secildigi parlementolu bir sistem oluyor.Dolayisiyla halkin sececegi cumhurbaskanina atama yetkisi verilmeyecek te kime verilecek?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ağustos 18, 2010, 09:41:19 »
haklısın o yüzden başlığa takılma dedim... yorum yapanlar hukukçu...
Burada bütün hukuçuları temsil etmiyorlar abla. Burada üç kişi var. Yine hukuçuların bu programdakilerin aksini söylediği programlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ağustos 18, 2010, 09:50:30 »
(anladım... karşıt görüşlü hukukçular diyorsun...)

yalnız konu sürekli kayma eğilimi gösteriyor lütfen biraz daha dikkat......bunu herkese söylüyorum dp ye menderese örtüye şuna buna girmeyelim.... rica ediyorum....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."