Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #40 : Ağustos 16, 2010, 14:20:26 »
sizin mantığınızla...... millet=TBMM=akp=HSYK oluyor bu durumda vedat bey.... o zaman tek partili iktidarlarda her ne olursa olsun tek ses tek mantık olmuyor mu? bu da bir nevi dikta değil mi?

vedat sen akılı çocuksun gel şu mentaliteden vazgeç.... pek çoğumuzun yaptığını düşündüğün hatayı sende yapıyorsun sempati duyduğun tarafın gözüyle bakıyor ve değerlendiriyorsun....

(seni çok seviyorum ah şu akp sempatizanlığın olmasa :D :D )
Ablacım :D. Güzel Ablacım.

Babası Dönemin Milli Eğitim Bakanına(Kendisi Hemşehriniz olur :)) eyvallah etmedi diye, tayini çıkan bir memur çocuğu olarak, AKP sempatizanlığım yok.

Yazılara tek tek cevap vermek yerine önce değişiklik yapılacak olan maddelerin eski hali ile yeni halini doğru bir şekilde okumanızı tavsiye ediyorum..
Pakete göre HSYK üyelerini TBMM seçmiyor..TBMM anayasa mahkemesi üyelerini seçecek..HSYK üyelerinden 4 tanesini KÖŞK seçecek..
Dediğinişz gibi hangi parti iktidar olursa o seçecek..Yani hangi parti iktidar olursa yargı dahil tüm kurumları etki altına alabilecek..Bizde bunu istemiyoruz zaten..
Ali Bey, 12 Eylül zihniyeti ile oluşturulmuş bir sistemin değişikliğinden bahsediyoruz.
Haklısınız yazılanların hepsi aynı fikirle yazılmış, aydınlatmaktan uzak.

İşte Değişiklikler;

Pozitif ayrımcılık

- Kadın-erkek eşitliği konusunda alınacak tedbirler, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamayacak. Çocuklar, yaşlılar, özürlüler ile harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacak. Devlet, her türlü istismara karşı çocukları koruyucu tedbirleri alacak.

Sendikal haklar

- Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunabilecek. Memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınacak. Greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu grev uygulanan iş yerinde neden oldukları maddi zarardan sendika sorumlu tutulamayacak. Siyasi amaçlı grev ve lokavt, dayanışma grevi ve lokavtı, genel grev ve lokavt, iş yeri işgali, iş yavaşlatma, verim düşürme ve diğer direnişlere ilişkin yasaklar kaldırılacak.

Kişisel veriler ve yurtdışı yasağı

- Kişisel verilerin korunması anayasal güvenceye alınacak. Yurtdışına çıkma hürriyeti ancak suç soruşturması veya kovuşturması nedeniyle ve hakim kararıyla sınırlandırabilecek.

Memur cezalarına yargı denetimi

- Memurlara verilen uyarma ve kınama cezaları yargı denetimine açılacak.

Anayasal güvence

- ‘Ekonomik ve Sosyal Konsey’ anayasa kapsamına alınacak.

Kamu denetçiliği

- ‘Kamu Denetçiliği Kurumu’ (ombudsmanlık) oluşturulacak.

Vekilliğin düşmesi

- Partisinin temelli kapatılmasına neden olan milletvekilinin TBMM üyeliğinin düşürülmesi uygulaması kaldırılacak.

YAŞ’a yargı yolu

- Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) terfi işlemleri ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayırma hariç her türlü ilişik kesme kararlarına karşı yargı yolu açılacak. İdari yargı, idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ile sınırlı olacak.

Askerlere sivil yargı yolu

- Askerlere bazı suçlarda sivil yargı yolu açılacak. Siviller, savaş hali dışında askeri mahkemelerde yargılanamayacak.

Anayasa Mahkemesi’nin yapısı değişecek

- Anayasa Mahkemesi yeniden yapılandırılacak. Halen 11 asıl 4 yedek üyeli Anayasa Mahkemesi, 17 asıl üyeden oluşacak. Cumhurbaşkanının yanısıra Meclis de 2 üyeyi, Sayıştay Genel Kurulu’nun gösterdiği 3’er aday arasından, 1 üyeyi ise baro başkanlarının avukatlar arasından göstereceği 3 aday arasından gizli oyla seçecek. Anayasa Mahkemesi üyeleri 12 yıl için seçilecek. Bir kişi 2 defa üyeliğe seçilemeyecek. 12 yıldan önce yaş sınırını dolduran üye emekliye ayrılacak. Anayasa Mahkemesi’nin mevcut yedek üyeleri ‘asıl üye’ sıfatını kazanacak. Anayasa Mahkemesi’ne kişisel başvuru yapılabilecek.

Yüce Divan'ın kapsamı genişledi

- Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile Jandarma Genel Komutanı da görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan’da (Anayasa Mahkemesi) yargılanacak.

HSYK’nın yapısı değişiyor

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeniden yapılandırılacak. HSYK’nın halen 7 olan üye sayısı 22’ye, 5 olan yedek üye sayısı ise 12’ye çıkarılacak. HSYK, 3 daire halinde çalışacak. Kurulun ‘meslekten çıkarma’ cezasına ilişkin kararlarına itiraz yolu getirilecek. Kurulun diğer kararlarına karşı yargı mercilerine başvurulamayacak. HSYK’nın mevcut asıl ve yedek üyelerinin görevleri, seçildikleri sürenin sonuna kadar devam edecek.

Geçici 15’inci madde kalkıyor

- 12 Eylül dönemindeki Milli Güvenlik Konseyi üyeleri ile bu dönemde kurulan hükümetler ve Danışma Meclisi’nde görev alanların yargılanmasını önleyen Anayasa’nın geçici 15’inci maddesi yürürlükten kaldırılacak.

Halk oylaması nasıl yapılacak?

-Gümrük kapılarında pasaportla oy verme işlemi 3 Ağustos Salı günü başlayacak.

- 3 Eylül Cuma: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

- Beyaz renk üzerinde ‘Evet’, kahverengi renk üzerinde ‘Hayır’ ibareleri olacak.

- 5 Eylül Pazar: Serbest propaganda dönemi ve buna ilişkin yasaklar ile radyo televizyon konuşmaları başlayacak.

- 11 Eylül Cumartesi: Propaganda dönemi saat 18.00’de sona erecek.

- 12 Eylül Pazar: Halk oylaması yapılacak ve seçim yasakları saat 24.00’te sona erecek.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 16, 2010, 14:20:26 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Ağustos 16, 2010, 14:33:37 »
      Akp EVET diyor diyecek tabi kendileri oturup hazırladılar. CHP, MHP, DP vs HAYIR diyor çünkü hiç bir söz hakları olmadı.
     2002 seçimlerinde Baykal olsun, Bahçeli olsun ağızlarında mitinglerde sadece Tayyip sözü vardı. İnanın kendi partilerinden olanlar bile  bu bizimkiler Tayyip aşağı Tayyip yukarı deyip duriy. Demek bi hikmet var bu adamda. Buna saldırır dururlar. Meyve veren ağaç taşlanır misali dönüp oylarını Akp den yana kullanmıştır. Ama biri bi kaset olayıyla kayboldu gitti. O olay bi başkasının ekmeğine yağ sürdü, parladı. Zaten önceki belediye seçimlerinde bazı yolsuzluk olaylarını belgeleriyle ortaya çıkarması nedeniyle parlamıştı yıldızı. Bahçeli eli havada bozkurt işaretiyle geziyor. ama dikkat edin tv lerde mitinglerde ona karşılık el kaldırıp aynı selamı veren yok. MHP de Bahçeli pek istenen bi tip değil. Onunda bi kaset olayı olur belki ama yerine geçecek adam gibi bi adam yok. :)
    Referandumu herkes partisel olarak düşünüyor. Konu başlığındaki gibi neler için Evet dicez neye Hayır dicez bilinmiyor. Mitinglerde bunları açıklamıyorlar. O ona laf atıyor, o ağlamış, o gülmüş, o bilmem ne etmiş paparazzi sunucuları gibi davranıyorlar. Yakışmıyor. En azından Hayır diyenler evet derseniz şu haklarınız gidecek, bu haklarınız gidecek şu şöyleyken böyle olcak gibi uyarılarda da bulunmuyor. Neden? Onlarında işine geliyor.
     Günümüz sağlık sıkandalları diz boyu. Anne sütlerimizde bile tarım ilacı çıktığı bi zamanda ilerde ne gibi ağır sağlık problemleri olacağı kesin. Devlet bunları tabiyki kesecek. Parası olan yaşayacak, tedavi görecek, olmayanın ruhuna el fatiha. Devlet memuru bu. En fazla bi gün bilgisayar açmasalar, ki öyle bi grev hakları yok, bunlar çok sendikalı tek söz sahibi değiller, vur kafasına al elinden le yaşar giderler. Emekli ne hak talep edecek. Çalışırken maaş aldın emekli oldun yatarken de maaş mı ödicez al sana %20 kesinti. Ne dicek? 3 kuruş maaşımda elimden gitmesin diye eğecek boynunu öne.
      Bunlar da onların işine geliyor. Ben hala evet yada hayır mitinglerine neden çıkılıyor onuda anlamış değilim. Boşuna o kadar masraf edeceğinize  mubarek ramazan ayında ülkeniz fakir insanlarının cebine koyun o masrafları daha fazla evet, yada hayır alırsınız. :)
      Anayasa değişsin değişmesin demiyoruz. Askeri darbe ile kurulmuş o zamanın şartlarına yuvarlanmış belkide gelecek pek düşünülmemiş bir anayasa değişmeli tabi. Ama halkı bilinçlendirerek. Bilbordlarda evet yada hayır yazılarıyla değil, şunun için evet, bunun için hayır yazılarıyla. Akp li evet diyecek, chp li mhp li hayır deyecek. Partisel bir düello. Gelecek seçimlerin kaynağını belirleyecek bir ön seçim. Şu ülkeye ne zaman adam gibi bi adam yada kadın gelecek? Atatürk gibi olmasa da, ona yakın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ağustos 16, 2010, 15:14:25 »
http://gizlibelge.wordpress.com/2010/08/07/anayasada-degistirlmesi-ongorulen-maddelerin-eski-halleriyeni-halleri/

Merak edenler için, yorum katılmamış bir karşılaştırma. Ben henüz okuyamadım. İlk fırsatta okuyacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 16, 2010, 15:54:36 »
arkadaşlar sadece anayasa paketi hakkında yorum yapmaya çalışalım lütfen.... bu başlığın kapatılmasını istemiyorum.... şahısları hedef alan hitaplar silinecektir....
Recep aga da dahilmi bu şahıslara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 16, 2010, 16:36:38 »
şu evet/hıyar refarandumu için 3-5 parti başkanı neredyse birbirlerine hayvan isimleriyle  hitap etmeye çalışacak...

bu gibi konular forum içerisinde genelde belirli bir seviyede (seviyeyi koruyanların nadir olduğu bir durum söz konusu) yapılamadığından  idolojisini savunduğu genel başkanları yada partileri hakkında diğer arkadaşların farklı konuşması buradaki kişiler arasında kırgınlığa ve tatsızlıklara  yol açabilir...

bu tür konularda kırıcı olmadan konuşulması en sağlıklısı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 16, 2010, 17:36:59 »
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 16, 2010, 17:46:54 »
memleketin haline bak..yazıklar olsun böyle siyasete şuraya bak ne hale gelmiş... iki kelimeye bağlı bir demokrasi ve anayasa ise.. varsın olmasın... ...
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 16, 2010, 18:20:10 »

Birilerinin eniyle boyuyla Anayasa değişikliğinin ne alakası var anlayamadım. Eski Türk flimlerinin öyküsüne benzemiş. Fakir ama gurulu...
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Ağustos 16, 2010, 18:49:48 »
vedat bey akp sempatizanısın anladığım kadarıyla tayip beyle samimiyseniz yorumlara göre (evet- hayır) diyenleri ayırıp kömür listesine falan yazın forumdakileri 45 derecede evet kömürü dağıtımı başladı nasılsa 2 dk liste yapın tam olsun :alkis: :alkis: :D :D
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 16, 2010, 19:05:44 »
Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Washington’daki esas Başkan’ın talimatıyla hazırladığı, yıkım paketi oylanacak.
Türk milletinden önce ABD’ye sunulan Anayasa paketinin amacı, Atatürk Devrimi’nin son kalelerini de yıkmak, ülkemizi iç ve dış çatışmala...ra sürüklemektir.
12 Eylül 1980 Amerikancı darbesi, Atatürk Devrimi’ni yıkmanın başlangıcıdır.
Tayyip-Gül ikilisi ise, 12 Eylül’ün çocuklarıdır.
Sekiz yıldır Cumhuriyetimize saldırıyorlar.
Halkın malını talan ettiler.
Milli ekonomimizi yıkıp mafya ekonomisini yarattılar. Milyonları işsiz, sanayiciyi, köylüyü üretemez, esnafı siftahsız, emekliyi yaşayamaz hale getirdiler.
Tertiplerle şanlı Türk Ordusu’nu zanlı yaptılar, yurtseverleri, Silivri zindanlarına attılar.
Yargımıza saldırıp üniversitelerimizi bitirdiler.
Açılım diyerek milletin birliğini bozdular.
Şimdi de suçlarının cezasından kurtulmak için kendilerini yargılayacak olan Yüce Divan’ı ele geçirmeye çalışmaktalar.
Millet bunları daha fazla sırtında taşıyabilir mi? Tabii ki, HAYIR!
Referandum, AKP belasından kurtulmak için fırsattır.
Türkiye'nin başbakan koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan, 34 kez BOP eşbaşkanı olduğunu açıkladı. Bir ülkenin başbakanı, başka bir devletin projesinde görevli olabilir mi! Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Abdullah Gül de, 2003 yılında dönemin ABD Dışişleri Bakanı Powell ile 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma yaptığını açıklamıştı. Eşbaşkanlar ve gizli sözleşmeciler tarafından yönetilmek istemediğim için Hayır(!) Hayır da Hayır Vardır Die Hayır (!)

Hic alakasi yok.ABD'nin yararina degil ki degisen maddeler.ABD, Kenan Evren'i tercih eder, Kenan Evren'i harekete geciren de ABD'ydi zaten.Hayir dediginde ABD'ye hizmet ediyor olacaksin.

Bu konuyu Ali arkadasimiz da acmisti, ama herhalde siyasi diye kapatildi.Yine kapatilir.
Herkes iyi dusunsun, hukumet, parti meselesi degil bu.Isbasindaki hukumeti begenmiyorsak secimde degistiririz. Emeklilik yasi, issizlik sorunlariyla ilgili 'hayir'imizi secimde oyumuzla belirtiriz.Referandum sonucunda hukumet isbasindan gitmeyecek, secimle gidecek. Cagdas uygarlik seviyesine gelecek miyiz, 19.-20.yuzyilda kalacak miyiz? Mesele bu.

Oyumu 10,000 km yol katedip kullanacagim insallah.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ağustos 16, 2010, 19:17:55 »
Halkının yarısından çoğu cahil olan bir ülke vatandaşı olarak karamsarlığımdan sıyrılamıyorum, bu cümleleriniz bir nebze içimi aydınlattı :alkis: :alkis: :alkis:
Kendisi gibi düşünmeyen herkesi cahillikle suçlayan, gerçekler ayan beyan beyan ortaya saçılırken hala bildiğimden şaşmam diyen yobazlarda bence gerçekleri görüyor. Ama işlerine gelmiyor, Atatürkçülüğü korumak için ülke kaosa sürüklenirmi, mehmetçik PKK ya satılabilirmi, ne dersiniz vicdan sahipleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Ağustos 16, 2010, 19:20:58 »
cok alakası var tayiP bop eş başkanı oldumu kanıtlayamayan sefersizdir demişdi 34 kere kendi ağzıyla bop eş başkanı benim diyor artık sefersiz kim oluyorsa  birde
Bu yapılan değişiklik 12 eylül ü düzelten bir anayasa gibi gözüküyor ama bu bunların değimiyle tam bir takiyyedir.Bu anayasa paketi suçlarını ''aklama'' ürünüdür.Bu anayasa hukuku ele geçirme ve akpnin iradesine sokma anayasasıdır. tek bir parti kesinlikle tek başına bir anayasa yapamaz! Diyer partilerin ve halkına sormalıdır. evet cıkarsa imkanı yok tiyatro oyuncusu oldunu ak koyunlar hariç herkes anladı hükümet diktatör olur kafasındaki rejmi getirmesine hiç bi engel kalmaz yani Türkiye Cumhuriyeti Diye Bişey kalmaz
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ağustos 16, 2010, 19:42:53 »
cok alakası var tayiP bop eş başkanı oldumu kanıtlayamayan sefersizdir demişdi 34 kere kendi ağzıyla bop eş başkanı benim diyor artık sefersiz kim oluyorsa  birde
Bu yapılan değişiklik 12 eylül ü düzelten bir anayasa gibi gözüküyor ama bu bunların değimiyle tam bir takiyyedir.Bu anayasa paketi suçlarını ''aklama'' ürünüdür.Bu anayasa hukuku ele geçirme ve akpnin iradesine sokma anayasasıdır. tek bir parti kesinlikle tek başına bir anayasa yapamaz! Diyer partilerin ve halkına sormalıdır. evet cıkarsa imkanı yok tiyatro oyuncusu oldunu ak koyunlar hariç herkes anladı hükümet diktatör olur kafasındaki rejmi getirmesine hiç bi engel kalmaz yani Türkiye Cumhuriyeti Diye Bişey kalmaz
Yahu bir kısım diyorki, bu parti işi değil, bunu maddelerle düşünelim. Bir kısmıda tutturmuş, Tayyip böle, Arınç şöle.

Sadede  gelsek, maddelerden bahsetsek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 16, 2010, 19:55:33 »
Ahmet Bey güzel özetlemiş,
Ne ile yönetileceğimizi oylayacağız. Demokrasiylemi yoksa vesayetlemi,10 bin km'de gelinir 20 bin de,
ilk defa bu millet sırtına yapışan keneden kurtulmak için bir fırsat yakaladı, bırakır mı???

Alevi kahvesini bas suçu sünniye at, sünnileri öldür suçu aleviye at, danıştayı öldür başörtülüler yaptı de,
hatırlarmısınız bi ara fadime şahin vardı, aczmendiler vardı, sokağın ortasında pislik içinde namaz kılarmış gibi yaparlardı,
sizce kimdi bunlar, çetenin figüranları, o dönemin hükümetinide istemiyordu çete... şimdi nerde bunlar, aczimendiler uçtumu yoksa

Ecevit vardı rahmetli, çok iyi biliyordu çeteyi, dünya görüşünü beğenmem ama ülkesine düşükündü, çete onuda öldürmeye çalıştı,
Milletin egemenliğine saygılı bir paşamız var, hala hayatta, Allah uzun ömür versin, çete onuda öldürmeye çalıştı, sefer tasından yedi yemeğini.
PKK yı bitirmeye çalışan bir paşamız vardı, çete onu gözünün altından sniper ile vurdu... yetermi bu kadar bilgi

bu çetenin başındaki Allahsızlar kansızlar böl yönet ile bizi perişan ettiler, Türkiye olarak belimizi doğrultamadık, bakın bunlar Türkiye'yi Ortadoğudaki küçücük bir terörist ülkenin garantörü olarak görüyorlar, Türkiye'nin bu yoldan ayrılmasını istemiyorlar, azcık farklı dış politika izlesen eksen kaydı diyorlar...bu referandumla bu çeteyi temizleyeceğiz, bu çetenin elemanlarını kurtarmaya çalışan yargıdaki çeteyi temizleyeceğiz. yapmayın etmeyin bu parti meselesi değil, emeklilik yaşı meselesi değil, toplu sözleşme meselesi değil
insalarımızın kanı akıyor bunu durdurmayı istiyoruz...

Arkadaşın biri diyorki "ben AKP'den oluşan HSYK istemiyorum"
O zaman AKP ye oy verenler demez mi "ben CHP 'den oluşan bir HSYK istemiyorum" bu işin orta yolu ne?
Hem merak etmeyin, hiç bir parti 3-5 defa seçim kazanamaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ağustos 16, 2010, 20:20:01 »
Yahu bir kısım diyorki, bu parti işi değil, bunu maddelerle düşünelim. Bir kısmıda tutturmuş, Tayyip böle, Arınç şöle.

Sadede  gelsek, maddelerden bahsetsek.

+1

Konu daha su parti kötü, bu parti süper, es baskan, yan baskan, halkin sirtindaki kene vs vs diye devam ederse, konuyu kitleyecegim.
Ayrica hangi kisi veya parti olursa olsun, asagilayan, kötü sözler söyleyene coook uzun bir tatil verecegim.

Ortaya hepsini anlamis "Dünyayi kurtaran Adam" misali cikip laf sarfetmenin anlami yok.
Cünkü su an dönen alavere dalaverinin haddi hesabi yok. Bu kisa sürede hepsini görmemiz ve anlamamiz mümkün degil.
20-30 sene sonra vay be ne psikolojik savas yapilmis o zaman diye yorum yapip, olaylari cok farkli degerlendirecegiz.

Eger referandumla ilgili olarak somut, net mesajlariniz, bildikleriniz, arastirdiklariniz varsa paylasalim.
Sorulariniz varsa ortaya soralim. Sonucta muhim bir memleket meselesidir. Partiler ve ideolojiler memleket cikarina bu konuda arka plana itilmelidir.

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ağustos 16, 2010, 22:54:09 »
saygıdeğer yöneticim,

birilerini "dünyayı kurtaran adam" gibi davranmakla suçluyorsun.
Ama "Cünkü su an dönen alavere dalaverinin haddi hesabi yok. Bu kisa sürede hepsini görmemiz ve anlamamiz mümkün degil. " bu açıdan bakıldığında çok iddiali olmuş,

evet kimse kimseye hakaret etmemeli, cahil dememeli, parti propagandası yapmamalı,
amaç, saygın gazetecilerin sanatçıların bile artık isyan ettiği olaylar ile ilgili arkadaşlarımızı bilgilendirmek veya bakış açılarını çeşitlendirmek diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ağustos 16, 2010, 23:07:27 »
Tabii kimsenin ben bilmediginiz her seyi biliyorum demesi dogru degil.Ben sizin bilmediginiz seyler biliyorum demek en hafif deyisle nazik olmaz.Herkesin bir oyu var, konusulanlar Hasan arkadasimizin soyledigi gibi gorus cesitliligi olusmasi cercevesinde.Hayir diyenin niye hayir dedigini, evet diyenin neden evet dedigini okumak faydali olur ancak.

Murat 'dunyayi kurtaran adam misali cikip laf eden' derken kimden bahsediyorsun?  :-\
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ağustos 17, 2010, 11:03:25 »
Tabii kimsenin ben bilmediginiz her seyi biliyorum demesi dogru degil.Ben sizin bilmediginiz seyler biliyorum demek en hafif deyisle nazik olmaz.Herkesin bir oyu var, konusulanlar Hasan arkadasimizin soyledigi gibi gorus cesitliligi olusmasi cercevesinde.Hayir diyenin niye hayir dedigini, evet diyenin neden evet dedigini okumak faydali olur ancak.

+1

Maddeler üstünden konusalim. Türkiye'ye getirisi götürüsü nedir diye tartisalim. Neden evet hayir diyecegiz söyleyelim.
Bunda bence bir problem yok.

Dünyayi kurtaran adam misali derken kimseyi sucladigim yok. Eger suclanacak biri oldugunu düsünsem, direk gerekli islemi yapariz.
Orada vurgulanmak istenen sudur:
- Siyasetin icinde miyiz? Hayir.
- Ama herkesin 3 asagi 5 yukari bir genel fikri var mi? Var
- Olaylari birinci agizdan mi duyuyoruz? Hayir
- Ortada basin araciligi ile partiler / gruplar propaganda (yanli haber) yapiyor mu? Evet

Bunlarin isigi altinda, kimsenin olayin hepsini yani %100'ünü anladim gibi bir tezi olamaz.
Konudaki önceki mesajlara bakinca, bazi mesajlarda tartismadan cok karsidakine kabul ettirme cabasi var.
Forumda siyaset tartismanin yasaklanmasinin ana sebebi budur. Tartismaktan cok, karsidakine birseyleri anlasa da anlamasa da kabul ettirme egilimi var.

==> Dünyayi kurtaracagim derken forumda propaganda yapmanin bir anlami yok.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ağustos 17, 2010, 11:18:10 »
arkadaşlar kendi düşüncelerimi sölüyorum ne kimseye  laf çarpmak ne de benimle aynı görüşte olmayan kişiye bi atıfta bulunuyorum ben ülkesini canı gönülden seven akşam haberlerinde şehit haberlerini duyunca beyin kanaması geçiren şehit aileleriyle ekran karşısında göz yaşı döken biriyim ülkem benim için her şeyden önce gelir gerçekten koyu bir milliyetçiyimdir ama zoruma giden şudur arkadaşlar ya neden kimse halkı düşünmüyor ülke çıkarını düşünmüyor hepsi şirket kurma derdinde bunlara parayı veren emeğini sarfeden milley değilmidir neden hep sömürülen halk oluyor bunu hazmedemiyorum...
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ağustos 17, 2010, 12:06:13 »
MADDE 10- Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 125 inci maddesinin ikinci fıkrasına “Ancak, Yüksek Askeri Suranın Silahlı Kuvvetlerden her türlü ilisik kesme kararlarına karsı yargı yolu açıktır.” cümlesi eklenmis, dördüncü fıkrasının birinci cümlesi asagıdaki sekilde degistirilmistir. “Yargı yetkisi, idarî eylem ve islemlerin hukuka uygunlugunun denetimi ile sınırlı olup, hiçbir surette yerindelik denetimi seklinde kullanılamaz.”

MADDE 12- Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 129 uncu maddesinin üçüncü fıkrası asagıdaki sekilde degistirilmistir.

“Disiplin kararları yargı denetimi dısında bırakılamaz.”

MADDE 144- Adalet hizmetleri ile savcıların idarî görevleri yönünden Adalet Bakanlıgınca denetimi, adalet müfettisleri eliyle yapılır. Buna iliskin usul ve esaslar kanunla düzenlenir.”
“MADDE 145- Askerî yargı, askerî mahkemeler ve disiplin mahkemeleri tarafından yürütülür. Bu mahkemeler; asker kisilerin, sadece askerlik hizmet ve görevleriyle ilgili olarak isledikleri askerî suçlara ait davalara bakmakla görevlidirler. Devletin güvenligine, anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsı suçlara ait davalar her halde adliye mahkemelerinde görülür. Savas hali haricinde, asker olmayan kisiler askerî mahkemelerde yargılanamaz. Askerî mahkemelerin savas halinde hangi suçlar ve hangi kisiler bakımından yetkili oldukları; kurulusları ve gerektiginde bu mahkemelerde adlî yargı hâkim ve savcılarının görevlendirilmeleri kanunla düzenlenir.

Askerî yargı organlarının kurulusu, isleyisi, askerî hâkimlerin özlük isleri, askerî savcılık görevlerini yapan askerî hâkimlerin görevli bulundukları komutanlıkla iliskileri, mahkemelerin bagımsızlıgı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kanunla düzenlenir.”

MADDE 15- Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 146 ncı maddesi asagıdaki sekilde degistirilmistir.

“MADDE 146. – Anayasa Mahkemesi ondokuz üyeden kurulur. Türkiye Büyük Millet Meclisi; iki üyeyi Sayıstay Genel Kurulunun kendi baskan ve üyeleri arasından, her bos yer için gösterecekleri üçer aday içinden, bir üyeyi ise baro baskanlarının avukatlar arasından gösterecekleri üçer aday içinden yapacagı gizli oylamayla seçer. Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılacak bu seçimde, her bos üyelik için ilk oylamada üye tam sayısının üçte iki ve ikinci oylamada üye tam sayısının salt çogunlugu
aranır. İkinci oylamada salt çogunluk saglanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için
üçüncü oylama yapılır; üçüncü oylamada en fazla oy alan aday üye seçilmis olur.

Cumhurbaskanı; üç üyeyi Yargıtay, iki üyeyi Danıstay, bir üyeyi Askeri Yüksek idare Mahkemesi genel kurullarınca kendi baskan ve üyeleri arasından her bos yer için gösterecekleri üçer aday içinden; üç üyeyi Yüksekögretim Kurulunun kendi üyesi olmayan yüksekögretim kurumları ögretim üyeleri arasından gösterecegi üçer aday içinden; bes üyeyi üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar veya Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından;

iki üyeyi ise yüksek ögrenim görmüs Türkiye Cumhuriyeti vatandasları arasından seçer. Yargıtay, Danıstay, Askerî Yüksek dare Mahkemesi ve Sayıstay genel kurullarından, Anayasa Mahkemesi üyeligine aday göstermek için yapılacak seçimlerde, her bos üyelik için, bir üye ancak bir aday için oy kullanabilir; en fazla oy alan üç kisi aday gösterilmis sayılır.

Baro baskanlarının avukatlar arasından gösterecekleri üç aday için yapılacak seçimde de her bir baro baskanı ancak bir aday için oy kullanabilir ve en fazla oy alan üç kisi aday gösterilmis sayılır.
Anayasa Mahkemesine üye seçilebilmek için, kırkbes yasın doldurulmus olması kaydıyla; yüksekögretim kurumları ögretim üyelerinin profesör veya doçent unvanını kazanmıs, avukatların en az yirmi yıl fiilen avukatlık yapmıs, üst kademe yöneticilerinin yüksekögrenim görmüs ve en az yirmi yıl kamu hizmetinde fiilen çalısmıs olması sarttır.

Anayasa Mahkemesi üyeleri arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çogunlugu ile dört yıl için bir Baskan ve üç daire baskanı seçilir. Süresi bitenler yeniden seçilebilirler. Anayasa Mahkemesi üyeleri aslî görevleri dısında resmi veya özel hiçbir görev alamazlar.”
Siz bunları çözümleyin ben dahada yazıcam yeni sivil dikta hareketlerini
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif