Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Referandum hakkında ne biliyoruz?
« : Ağustos 15, 2010, 17:23:57 »
AKP ye EVET veya HAYIR referandumuna dönüştürülmeye çalışılan önümüzdeki oylama için, bulduğum bir linki paylaşıyorum.
"Burda böyle yazıyor ama şöle olacak" veya "Bunlar zamanında şöle şöle yapmıştı" tarzında değilde,

varsa "Burada yok ama şu kanun şu şekilde değişiyor ama kimseye bir şey çaktırmıyorlar" gibi katılımlar olursa sevinirim. Kimse o partinin bu partinin savunuculuğunu yapmasın lütfen.

Kişileri değil fikirleri yani değişiklik yapılacak konuları yazışalım lütfen. Teşekkürler

http://www.stratejikboyut.com/haber/12-eylul-referandum-rehberi--40825.html
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

Referandum hakkında ne biliyoruz?
« : Ağustos 15, 2010, 17:23:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2010, 17:27:24 »
vedat abi forumdan bir arkadaş paylaşmıştı buna benzer bir konuyu ama bu kadar açıklayıcı değildi o, siyasilerin dediğindende hiç birşey anlaşılmıyor, birbirlerinin kuyularını kazıyolar anca, milleti aydınlatmak yerine, emeğine sağlık...

aslında en başta konuşulduğu gibi madde madde oylansaydı keşke, daha mantıklı olurdu..!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2010, 17:32:17 »
vedat abi forumdan bir arkadaş paylaşmıştı buna benzer bir konuyu ama bu kadar açıklayıcı değildi o, siyasilerin dediğindende hiç birşey anlaşılmıyor, birbirlerinin kuyularını kazıyolar anca, milleti aydınlatmak yerine, emeğine sağlık...

aslında en başta konuşulduğu gibi madde madde oylansaydı keşke, daha mantıklı olurdu..!!
Teşekkürler Burak :). Referandum amacını aştı dediğin gibi. Düelloya dönüştü. Bilgi edinmemiz lazım, okumamız lazım.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2010, 17:40:22 »
Bane daha bugün gelen bir maili sizlerle paylaşmak istiyorum.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN İÇERİĞİNİ TAM OLARAK BİLİYORMUYUZ....? YADA MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN LEHİNEMİ/ALEYHİNEMİ....?

Lehimize gözüken bir kaç maddeyle neleri kaybedeceğimizi biliyormuyuz...?

Mecliste yasa tasarısı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) 5510 sayılı bekleyen şu anda.

Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızda oluşacak kayıplardan bazıları şöyle:

- Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28)

- Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000 'den 7,000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9,000 gün prime çıkacak. (Madde 27)

- Emekli maaşları% 23 ila% 33 arasında düşürülecek.(Madde 29)

-Yıpranma hakkı gasp edilecek

-Aylık geliri 1390,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTLGenel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)

- Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'Katılım payı' adı altında bıraktı ÖDENECEK. (Madde 68)

- 'Katılım payı' Gerektiğinde beş Katına kadar arttırılacak. (Madde 68)

-Bütün Sağlık Hizmetleri Paralı olacak.

- Sağlık hizmeti alabilmek için bu Ülkenin VATANDAŞI olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de'ilave ücret'adı altında para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5)

- Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de "sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter 'mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara 6 ay süreyle verilmesi öngörülen altı emzirme yardımı bir aya düşürülecek.

- Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80)

- Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından10 yıl süreyle % 10 oranında Genel < STRONG>Sağlık Sigortası primi kesilecek. (Madde 88)

- Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, Hastane kapılarından geri dönecek. (Madde 88, 89, 90)

- Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak.. (Madde 87)

Şu anda sadece Türkiye'de değil dünyanın pek çok ülkesinde benzer Politikalar uygulanmaya çalışılıyor. Devletler sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarını azaltma çabasındalar. Fransa ve Yunanistan'da büyük grevler ve yürüyüşlerle bu yasalar engellenmeye çalışılıyor. Şu an yasanın getirecekleri ile ilgili yeterli Farkındalık yok.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2010, 17:47:39 »
Ben artık hükümetin samimiyetine inanmadığım için o yönde oy kullanacağım.Herşey iyi olsa daha bu emeklilik yaşı ve yıpranma payı yeter de artar bile.Mesleğe ilk girdiğimde 46 yaşında hak ettiğim emeklilik önce 52 ye daha sonra gece yarası sessiz sedasız 55 e yükseltildi..Yani tam 34 sene bu devlete hizmet edeceğim ama yıpranma payım olmayacak gibi birşey, fazla mesai hayal, keyfiyet sürekli artarak devam edecek, haksızlıklar bitmeyecek, özlük haklarım hikaye gibi gelecek ve  üstüne üstlük birilerinin istediği gibi çalışacağım yok arkadaş.Ondan sonra verim isterler,özveri isterler.Ben maaşımı hak ediyorum, aldığım maaşın hakkını vererek itina ile çalışıyorum ama soğudum artık.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2010, 17:48:34 »
işte bu yüzden keşke madde madde oylansaydı, geçenlerde otobüste yanımdaki amcayla konuşuyoduk bi anda otobüs komple aynı konu oldu, amcanın bitanesi "Erdoğan Evet diyo ben evet diyecem" diyo, biride dediki amca dedi neye evet diyosun biliyomusun dedi önemli değil Erdoğan evet diyo dedi :):):) bitaneside ben hayır diyecem dedi yine aynı Kılıçdaroğlu hayır diyomuş, kimse hiç bişey bilmiyo referandum hakkında ben onu bilir onu söylerim, çoğu gençlerimiz bile bilmiyo... sadece partiler ne derse o...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2010, 17:50:11 »
Ben artık hükümetin samimiyetine inanmadığım için o yönde oy kullanacağım.Herşey iyi olsa daha bu emeklilik yaşı ve yıpranma payı yeter de artar bile.Mesleğe ilk girdiğimde 46 yaşında hak ettiğim emeklilik önce 52 ye daha sonra gece yarası sessiz sedasız 55 e yükseltildi..Yani tam 34 sene bu devlete hizmet edeceğim ama yıpranma payım olmayacak gibi birşey, fazla mesai hayal, keyfiyet sürekli artarak devam edecek, haksızlıklar bitmeyecek, özlük haklarım hikaye gibi gelecek ve  üstüne üstlük birilerinin istediği gibi çalışacağım yok arkadaş.Ondan sonra verim isterler,özveri isterler.Ben maaşımı hak ediyorum, aldığım maaşın hakkını vererek itina ile çalışıyorum ama soğudum artık.

Bu iletiiyi yazan kişi 27 yaşında. Allah sabır ve dayanma gücü versin.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2010, 17:53:09 »
Bu iletiiyi yazan kişi 27 yaşında. Allah sabır ve dayanma gücü versin.

21 yaşında girdim mesleğe  sizin şuanki yaşınız da 7.senemdeyim.Şuan ki hükümet vardı o zaman oy da verdim ama bir daha tövbeler olsun.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2010, 20:49:34 »
ben bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum haddim değil... siyasi terminolojim çok yeterli değil...

sadece elmayla armutun karıştırılmaması taraftarıyım....

genel seçimler hükümeti belirler ve hükümetler gelir geçer..... seçimlerde sempati duyduğunuz kişiye ya da oluşumlara oy verirsiniz...

amaaaa....

anayasa değişikliği farklıdır... sonuçlarının iyi değerlendirilmesi gerekir....

şahsi fikrim siyasilerinde bu süreçte ifadelerine dikkat etmesi şarttır.... aksi düşüncede olanların "vatanhainliği ile ya da kafasızlıkla" suçlanması kabul edilebilir bir ifade değildir....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2010, 21:38:51 »
akp nin herşeyine kafadan , gözü kapalı hayır, türkiyeye yakışmıyorlar, hepsininde tipi kayık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 15, 2010, 21:51:41 »
akp nin herşeyine kafadan , gözü kapalı hayır, türkiyeye yakışmıyorlar, hepsininde tipi kayık
+1903 Sonuna kadar HAYIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 15, 2010, 23:10:07 »
Bugün referandum maddelerini açıp bir bir okumaya başladım, televizyon haberlerini izlemem uzun zamandır çünkü tamamen iki kutuplu yönlendirilmiş bilgiden ibaret olduklarına inanıyorum. Bu maddelerle öyle yapılan ciddi birşey olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Birileri özellikle gündemi sabote ediyor ve birşeyleri gizlemeye çalışıyorlar... Belki bundan 5 yıl sonra gündemin gerisinde ne çarklar döndüğünü göreceğiz ama iş işten geçmiş olacak. Bu referandum bir anayasa değişikliği kesinlikle değil yamama ve zorlama bir gündem karmaşası bence...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 15, 2010, 23:19:11 »
zaten  referandum da  Hayır  aldımı  bir dahaki seçimde  işi  çok zor.  bunu  onlar da  biliyor.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2010, 23:30:49 »
Daha önceki konuda bir ton yazdım fakat silindi gittttiiiii
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 15, 2010, 23:35:55 »
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 15, 2010, 23:40:36 »
Referandumda niçin evet diyeceğim...
Türkiye'de bir düzen var, darbelerle kurulmuş, halk kime oy verirse versin asla iktidar olamıyor...çünkü darbeciler kanunları böyle ayarlamış, sözde demokrasi diyoruz buna.
Devletin içine yuvalanmış şövalyeler ülkemize biçtikleri rol için kimilerini tehditle, kimilerini ise ağızlarına bir parmak bal sürerek kullanıyorlar.
Ülkeye hizmet ettiğini zanneden bu zavallılarda ellerindeki imkanlar gitmesin diye herşeyi satabiliyorlar,
gün oluyor yazarları öldürüyorlar, bazen bu danıştay hakimi oluyor, bazen mehmetçiklerimizi satıyorlar PKK ile işbirliği yapıp.
yeterki bu akp gitsin diye cami bombalamayı, kendi jetimizi düşürmeyi, azınlıkları öldürmeyi, polisi öldürmeyi, kendi mehmetçiğimizi şehit etmeyi vb. hertürlü kansızlığı Allahsızlığı planlıyorlar (neyseki ülkemde şerefli namuslu insanlar var bunları açık ediyor, neyseki azda olsa şerefli namuslu gazeteler türedi bunları yazabiliyorlar)
sonra ne mi oluyor...
bu kansızları yargılamaya çalışıyor bazı cesur yürekliler, ama yargıdaki çete bu dostlarının yargılanmaması için her türlü dalavereyi deniyor. nafile...çatlasanızda patlasanızda sizin devriniz bitti, vatan için şehit düşen mehmetçiklerin bana emanet ettiği ülkemi satılmışlara bırakmayacağım,
bu referandumda evet derseniz ne mi olacak
yargı içindeki çete dağıtılacak, hainler, kalleşler, mehmetçiği PKK ya satanlar gerçek hakimler önünde hesap verecek, er yada geç
bırakın partileri, gözünüzü açın,
Hantepe'de pusuya düşürülen Mehmetçiklerin anneleri artık vatan sağolsun demiyor, protesto ediyorlar, biricik oğullarının ülkede kaos çıksın diye göz göre göre öldürüldüğünü düşünüyorlar,
elinize Mehmetçiklerin kanını bulaştırmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ağustos 15, 2010, 23:55:10 »
Hasan Bey;
Yargılamadan mahkum etmeyi,fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayı öğrendiğinize göre buralarda yazmak sizi kesmez .. Mansetlerini yukarıda fikir diye bize sunduğunuz namuslu gazetelerde yazmanın tam zamanı bence....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 16, 2010, 00:02:47 »
Dursun Bey,
Yargılamalar devam ediyor, ama araya çete elemanları girip "zanlıları" bir anda tahliye ediveriyor, hakimler tutukluyor, bir nöbetçi hakim tahliye ediyor, ama az kaldı, yargılanacaklar, eğer gerçek hakimler bunları suçsuz bulursa buna en çok ben sevineceğim,
2 sene öncesine kadar hiçbirşeyden haberim yoktu...
gazetecinin vatan haini olduğu için öldürüldüğü anlatıldı, yeni yeni öğreniyoruzki bu kişi çetenin PKK yı bile yönettiğini açıklayacaktı.. keşke yanılsam, ülkemde bu kadar pis iş keşke olmasa
size özel bir not: önce bilgi sahibi olun, sonra fikir, yoksa kullanılırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ağustos 16, 2010, 00:28:24 »
Gerçek hakimlerden,çete elemanlarından,namuslu gazetelerden kastınız ne bilmiyorum. Tahliyelerin haksız olmasına kanaat getirecek kadar iki yılda dosyalara nasıl vakıf oldunuz onu da bilmiyorum. Ancak 22 yıllık hukukçu olarak naçizane şunu söyleyebilirim. Bu gün; tutukluluk cezalandırmak,gözaltına almak başkalarına gözdağı vermek,genelleme yaparak askeri yıpratmak rejimi yıpratmakla eş anlamlıdır. Haklı olduğunuz tek husus var gönderir göndermez farkına vardım. Doğrusu elbette önce bilgi sahibi olmak gerekir. Hayatımda hiç kullanılmadım. Gerekli analizleri yapıp kendi doğrularıma ulaşacak potansiyele sahibim. Ama ne olur siz yüzeysel bilgilerle ve doldurmalarla hareket edip kullanılmayın lütfen. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 16, 2010, 00:44:43 »
Bakın yine dönüp dolaşıp getirilmek istendiğimiz kilitlenme noktalarına geri dönüyoruz. Benim de demek istediğim buydu. Bu anayasa paketi ile öyle ciddi bir değişim filan olmuyor, tamamen şişirilmiş bir balondan ibaret. Adeletin adil olması kadar zamanında olmasıda önemlidir yani yargının böyle yavaş çalıştığı bir sistemde tutuklama ve gözaltı her türlü istismar edilebilir. Bu paketle buna kesinlikle bir çözüm getirilmiyor.  Bu anayasa paketini ülkenin enerjisini belli bir yöne çekme çabası olarak görüyorum.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli