0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konudaki gereksiz mesajlari ki benim mesajimda dahil temizliyorum.Referandum maddeleri ile konunun devam etmesini diliyorum.
Murat, madde madde degisikliklere degindigim sana verdigim cevap da gitmis bu arada.Acaba neden?
aslında başlıktan siyaset karışacağı belliydi buraya...balık baştan kkoktu..benimde mesajlarım silinmiş ama konu referamdumdan sapmıştı sonra sonra toparlaması da zor oluyordu.toptan başlıkla birlikte bütün hepsini silsek ya..çünkü baştan okununca da alakasız bi sohbet havası oluyor.
Böyle bir belgenin dogrulugunu bilmeden burada olmasi mantikli degildi. Hatirlatmaniz icin tesekkürler.
benim anlayamadığım, bazı arkadaşlar buyurmuşlar ki; 'Bu anayasa hukuku ele geçirme ve akpnin iradesine sokma anayasasıdır. - buna benzer manada ifadeler kullanmışlar.Referanduma tabi olarak değiştirilecek olan maddeleri kaç kere gözden geçirmeme rağmen, şu ifadeyi bulamadım, 'yargı yeni anayasa ile ilelebet akp nin güdümü altında olacaktır.' yada başka deyişle; ' bundan böyle tbmm demek akp demektir.' gibi bir ifadeye rastlayamadım..Referandum sonucunda,eğer evet çoğunlukta olursa ve bu dönemde iktidarda olan partini icraatalarını beğenmezsek, indiririz ordan, başkasını getiririz, gelenler de aynı anayasa hükümlerine göre vazife yapar.. yani diyeceğim evet yada hayır değil, eveti de hayırı da kendi geleceğimiz için diyoruz. Şu anki iktidara hayır diyen varsa seneye sandıkta hayır desin. olsun bitsin..
Siz birkaç kez değil milyon kez gözden geçirseniz o hükümlerin içinde demokrasiden başka birşey bulamazsınız..Sanırım siyasi fikriniz buna engel oluyor..