Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2010, 00:48:17 »
Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Washington’daki esas Başkan’ın talimatıyla hazırladığı, yıkım paketi oylanacak.
Türk milletinden önce ABD’ye sunulan Anayasa paketinin amacı, Atatürk Devrimi’nin son kalelerini de yıkmak, ülkemizi iç ve dış çatışmala...ra sürüklemektir.
12 Eylül 1980 Amerikancı darbesi, Atatürk Devrimi’ni yıkmanın başlangıcıdır.
Tayyip-Gül ikilisi ise, 12 Eylül’ün çocuklarıdır.
Sekiz yıldır Cumhuriyetimize saldırıyorlar.
Halkın malını talan ettiler.
Milli ekonomimizi yıkıp mafya ekonomisini yarattılar. Milyonları işsiz, sanayiciyi, köylüyü üretemez, esnafı siftahsız, emekliyi yaşayamaz hale getirdiler.
Tertiplerle şanlı Türk Ordusu’nu zanlı yaptılar, yurtseverleri, Silivri zindanlarına attılar.
Yargımıza saldırıp üniversitelerimizi bitirdiler.
Açılım diyerek milletin birliğini bozdular.
Şimdi de suçlarının cezasından kurtulmak için kendilerini yargılayacak olan Yüce Divan’ı ele geçirmeye çalışmaktalar.
Millet bunları daha fazla sırtında taşıyabilir mi? Tabii ki, HAYIR!
Referandum, AKP belasından kurtulmak için fırsattır.
Türkiye'nin başbakan koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan, 34 kez BOP eşbaşkanı olduğunu açıkladı. Bir ülkenin başbakanı, başka bir devletin projesinde görevli olabilir mi! Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Abdullah Gül de, 2003 yılında dönemin ABD Dışişleri Bakanı Powell ile 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma yaptığını açıklamıştı. Eşbaşkanlar ve gizli sözleşmeciler tarafından yönetilmek istemediğim için Hayır(!) Hayır da Hayır Vardır Die Hayır (!)
C!H@NG!R

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2010, 00:48:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 16, 2010, 01:03:07 »
Hasan bey siz tam olarak referandum paketini okudunuz mu?Askeri cuntayı yıktık diyorlar sivil diktayı kuruyorlar.Bu ülkede hangi dönemde savcılar hainlikten hapishanelere düştü.....
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ağustos 16, 2010, 01:28:39 »
minareyi çalanın kılıfını hazırlaması gibi...
anayasa bu heyyy anayasa..öle belediye kanunu falan değil ha..anayasa..kimse okumadan meydandan genel başkanlar ne derse ona bağırıyor...
timsah gözyaşları ile insanlara sürekli duygu sömürüsü yapılmakta..İRAn ın rejimi değişirken de o humeyni mi ne haltsa işte böyle konuşmalar yapar ve adamları hıçkırıklara boğulur...ne kadar benzzer taktikler bunlar..ucuz politikacı işleri...
ağlayan adam gene ağladı geçenlerde...terbiyesizlik.....
1980 anayasası darbe anayasasıdır ve o dönem için gerekli görülmüş fakat darbe döneminin çok ağır sonuçlarıda olmuş ve ülkenin önüde kapanmıştır.Fakat demokrasi diye çığlık atan AKP liler için demokrasi bir amaç değil araçtır...
Atatürk ilkelerinden ödün verilecekse bu darbe ile önlecekse darbeciyim sonuna kadar.ama mesele Atatürk ilkeleri olmaktan çıkalı çok oluyor..amaç demokrasi halkın isteği vs vs..ile önce sivil dikta,sonra kürt ayrımcılığı.bu millet bunu yememeli.
HSYK ne demek???sen orayo arka bahçen yapıp seni yargılayanları kendinden seçicen sonra it iti ısırmaz....bu millet çok hırsız gördü.demirelin yahya kardeşi,özal döneminin adamları,ecevit dürüstte yanında götürenler??
hırsızlık,köşeyi dönme önemli değil artık..ülkem elden gidecek bu önemli.
Atatürk ün ilkelerini geride bırakmalıyız ama bu dinci-şeriatçı takımının dediği şekilde değil..o ilkelerden daha öteye geçerek...nerde daha o ilkere sahip çıkamadık...bu arada dünyada yaşanan son krizde tüm dünya ekonomileri devlet destekli ekonomiye dönüş yapma gereğini vurguladı..izmir iktisat kongresi..
neyse çok dağıtmadan bağlayalım.hayır oranı beklenenden yüksek bir sonuç çıkar.
hırsızlık cezasız kalır.akp den sonrada türkiye yaşamaya devam eder...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Ağustos 16, 2010, 01:41:36 »
evren bey kaıtılıyorum size.  Hem Laik ,Hem Müslüman Olunur,Ama;
hem sahtekar, Hem Müslüman Olunmaz !..
Hem münafık , Hem Müslüman Olunmaz !!..
Hem Yalancı, Hem Doğrucu Olunmaz !!!..Bu Özellikerde tayİp beyde genetik olarak mevcut nedense
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 16, 2010, 01:52:37 »
bu özelilk politikacıların genel özelliği...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Ağustos 16, 2010, 01:56:18 »
bunlar yalnış meslekle uğraşıyorlar tiyatrocu olmaları lazım mış :)
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2010, 01:57:27 »

:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ağustos 16, 2010, 01:58:58 »
eyvallah
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 16, 2010, 02:01:05 »
gözyaşı oscarları:
ülkücü gencin mektup okuma sahnesi için recep beye ve olur olmaz heryerde duygulanan ve ağlayan arınça:=))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ağustos 16, 2010, 02:07:29 »
 ortama göre doğoçlama tiyatro sahneliyorlar her adamın harçı deyil o bi yerde aslan kesilip bi yerde acıların çocunu oynamak
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 16, 2010, 05:20:09 »
Hasan Bey;
Yargılamadan mahkum etmeyi,fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayı öğrendiğinize göre buralarda yazmak sizi kesmez .. Mansetlerini yukarıda fikir diye bize sunduğunuz namuslu gazetelerde yazmanın tam zamanı bence....
Halkının yarısından çoğu cahil olan bir ülke vatandaşı olarak karamsarlığımdan sıyrılamıyorum, bu cümleleriniz bir nebze içimi aydınlattı :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 16, 2010, 09:08:06 »
Yorumları okuyunca şuna karar verdim; herkes kendi fikrini ifade ettiğini, özgür düşüncesini ifade ettiğni belirtmiş ama malesaf bir çok kişi birilerinin düşünce taşeronluğunu yapmış, yorumlar kişilerin siyasi düşünce çizgisi içinde, taça çıkan düşünce yok.. Ya toptan red, ya toptan evet bunun göstergesi. Bence, forum için oldukça seviyesiz, faydasız, gereksiz ve kutuplaştırıcı bir tartışma olmuş.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 16, 2010, 09:36:58 »
arkadaşlar sadece anayasa paketi hakkında yorum yapmaya çalışalım lütfen.... bu başlığın kapatılmasını istemiyorum.... şahısları hedef alan hitaplar silinecektir....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 16, 2010, 11:02:28 »
6. Maddede : Toplu görüşmelerde uzlaşma sağlanamaz ise, Uzlaşma Kurulu'nun vereceği karar geçerlidir, diyor.
Sonra da ekliyor :  "Uzlaşma Kurulu'nun Kararları kesindir". Yani hükümetin atayacağı hesap uzmanlarında oluşan Uzlaşma Kurulu'nun kararları kesin imiş efenim. Hatta "Memura bu sene zam yok hatta mali kriz var maaşlardan kesinti yapılacak" diyebilecek bu çok demokratik Uzlaşma Kurulu. Kimsenin de gıkı çıkamayacak. Anayasa öyle diyo' mirim. 
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ağustos 16, 2010, 11:09:58 »
Referandumda oylamaya sunulacak olan anayasa değişikliği paketindeki maddeleri okuduğumda bazı maddelere evet bazı maddelere hayır diyorum..Yani değişmesini istediğim maddeler varken değişmesinde sakınca gördüğüm maddelerde var..Ama ben hepsine birden evet yada hayır demek durumundayım..Bana göre bu işte yanlış buradan başlıyor..Ben istediğim maddeye evet istemediğim maddeye hayır demek istiyorum..Sanırım paketi hazırlayanlarda bunun farkındadır..
Ama referandum bu şekilde yapıldığına göre ben demokrasi adına gelişme olarak görmüyorum değişiklikleri..Bir yazıda okuduğum  ' siyasi iktidar yargı üzerindeki etkisini artırmak için anayasa değişikliği yapıyor ve bunu başka maddelerle süsleyerek halka yutturmaya çalışıyor.' cümlesi aklımdan hiç çıkmıyor.
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ağustos 16, 2010, 11:19:07 »
6. Maddede : Toplu görüşmelerde uzlaşma sağlanamaz ise, Uzlaşma Kurulu'nun vereceği karar geçerlidir, diyor.
Sonra da ekliyor :  "Uzlaşma Kurulu'nun Kararları kesindir". Yani hükümetin atayacağı hesap uzmanlarında oluşan Uzlaşma Kurulu'nun kararları kesin imiş efenim. Hatta "Memura bu sene zam yok hatta mali kriz var maaşlardan kesinti yapılacak" diyebilecek bu çok demokratik Uzlaşma Kurulu. Kimsenin de gıkı çıkamayacak. Anayasa öyle diyo' mirim.  
Bu konuyu bende araştırdım ve bulduğum sonucu aşağıya yazıyorum..Bende devlet memuru olarak toplu sözleşme ve grev hakkı istiyorum..Pakette sunulan madde yeterli değil..

Uzlaştırma Kurulu kimlerden oluşuyor?

Uzlaştırma Kurulu, toplu görüşmenin 4688 sayılı Sendikalar Kanunu`nun 34. maddesinde belirtilen sürede sonuçlandırılamaması halinde, uyuşmazlık konularını incelemek ve gerektiğinde toplu görüşme taraflarını dinlemekle görevlidir. Uzlaştırma Kurulu, Yüksek Hakem Kurulu Başkanı`nın başkanlığında, Üniversitelerarası Kurul tarafından, fakültelerin Çalışma Ekonomisi, İş Hukuku, İdare Hukuku, Kamu Maliyesi bilim dallarından seçilen birer öğretim üyesi olmak üzere dört üyeden oluşuyor. Uzlaştırma Kurulunun çalışma usul ve esasları ise söyle: Taraflar arasında yapılacak toplu görüşmenin belirtilen süre içerisinde anlaşmayla sonuçlandırılamaması halinde taraflardan biri, üç gün içinde Uzlaştırma Kurulu`nu toplantıya çağırabilir. Bu çağrı üzerine Kurul, anlaşmazlık konularını görüşmek üzere toplanır. Kurul, gerektiğinde toplu görüşme taraflarının temsilcilerini de dinleyerek uyuşmazlık konularını inceler ve beş gün içinde kararını verir. Kararlar salt çoğunlukla alınır. Kurul kararına tarafların katılması durumunda bu karar mutabakat metni olarak Bakanlar Kurulu`na sunulur. Tarafların Kurul kararına katılmaması durumunda ise anlaşma ve anlaşmazlık konularının tümü taraflarca imzalanan bir tutanakla Bakanlar Kurulu`na sunulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ağustos 16, 2010, 12:35:32 »
bazı maddelere evet bazı maddelere hayır.onlarda bunun farkında tabiki...
uzlaşma kurulu o dönem hükümet kimse onun belirleyeceği kişilerden oluşacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 16, 2010, 13:12:54 »
akp nin herşeyine kafadan , gözü kapalı hayır, türkiyeye yakışmıyorlar, hepsininde tipi kayık
Genel Seçime gitmiyoruz abicim. Referandum yapıcaz. Neler içerdiğini okumamız lazım.
+1903 Sonuna kadar HAYIR
Bir başka siyasi HAYIR. Buraya ne oy vereceksiniz diye konu açmadım. Değişiklik hakkında bilgi edinelim diye açtım konuyu. Değişen yasalar hakkında bilginiz varsa buyrun konuşun.
Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Washington’daki esas Başkan’ın talimatıyla hazırladığı, yıkım paketi oylanacak.
Türk milletinden önce ABD’ye sunulan Anayasa paketinin amacı, Atatürk Devrimi’nin son kalelerini de yıkmak, ülkemizi iç ve dış çatışmala...ra sürüklemektir.
12 Eylül 1980 Amerikancı darbesi, Atatürk Devrimi’ni yıkmanın başlangıcıdır.
Tayyip-Gül ikilisi ise, 12 Eylül’ün çocuklarıdır.
Sekiz yıldır Cumhuriyetimize saldırıyorlar.
Halkın malını talan ettiler.
Milli ekonomimizi yıkıp mafya ekonomisini yarattılar. Milyonları işsiz, sanayiciyi, köylüyü üretemez, esnafı siftahsız, emekliyi yaşayamaz hale getirdiler.
Tertiplerle şanlı Türk Ordusu’nu zanlı yaptılar, yurtseverleri, Silivri zindanlarına attılar.
Yargımıza saldırıp üniversitelerimizi bitirdiler.
Açılım diyerek milletin birliğini bozdular.
Şimdi de suçlarının cezasından kurtulmak için kendilerini yargılayacak olan Yüce Divan’ı ele geçirmeye çalışmaktalar.
Millet bunları daha fazla sırtında taşıyabilir mi? Tabii ki, HAYIR!
Referandum, AKP belasından kurtulmak için fırsattır.
Türkiye'nin başbakan koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan, 34 kez BOP eşbaşkanı olduğunu açıkladı. Bir ülkenin başbakanı, başka bir devletin projesinde görevli olabilir mi! Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Abdullah Gül de, 2003 yılında dönemin ABD Dışişleri Bakanı Powell ile 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma yaptığını açıklamıştı. Eşbaşkanlar ve gizli sözleşmeciler tarafından yönetilmek istemediğim için Hayır(!) Hayır da Hayır Vardır Die Hayır (!)
Yazdıklarınızda referandum ile ilgili bir şey göremiyorum. Konuyla ilgili bilgi sahibi iseniz lütfen paylaşın, değilseniz lütfen kirletmeyin  konuyu.
Hasan bey siz tam olarak referandum paketini okudunuz mu?Askeri cuntayı yıktık diyorlar sivil diktayı kuruyorlar.Bu ülkede hangi dönemde savcılar hainlikten hapishanelere düştü.....
Sivil dikta zaten vardı. HSYK yı yargıtay, Yargıtayı HSYK seçiyordu. Bunların temeli de 12 Eylülde atılmıştı. Yani o tarihten beri ilk ataması yapılan darbeci zihiniyet, babadan oğula geçer gibi birbirlerini atıyorlardı. Yeni düzenleme ile Meclis seçecek yani millet. Savcı da, asker de, kuldur. Kul hata yapar. Askerlik peygamber ocağı diye "içindekiler peygamber gibi insanlar" diyemezsin. Her kurumda olduğu gibi bu kurumlarda da hain olabilir, hırsız olabilir. Son heron olayında da gördükki, tezgahlarını iyi kurmuşlar. İftira olsaydı, Sayın Başbuğ anında kaset parçasıdır derdi.
minareyi çalanın kılıfını hazırlaması gibi...
anayasa bu heyyy anayasa..öle belediye kanunu falan değil ha..anayasa..kimse okumadan meydandan genel başkanlar ne derse ona bağırıyor...
timsah gözyaşları ile insanlara sürekli duygu sömürüsü yapılmakta..İRAn ın rejimi değişirken de o humeyni mi ne haltsa işte böyle konuşmalar yapar ve adamları hıçkırıklara boğulur...ne kadar benzzer taktikler bunlar..ucuz politikacı işleri...
ağlayan adam gene ağladı geçenlerde...terbiyesizlik.....
1980 anayasası darbe anayasasıdır ve o dönem için gerekli görülmüş fakat darbe döneminin çok ağır sonuçlarıda olmuş ve ülkenin önüde kapanmıştır.Fakat demokrasi diye çığlık atan AKP liler için demokrasi bir amaç değil araçtır...
Atatürk ilkelerinden ödün verilecekse bu darbe ile önlecekse darbeciyim sonuna kadar.ama mesele Atatürk ilkeleri olmaktan çıkalı çok oluyor..amaç demokrasi halkın isteği vs vs..ile önce sivil dikta,sonra kürt ayrımcılığı.bu millet bunu yememeli.
HSYK ne demek???sen orayo arka bahçen yapıp seni yargılayanları kendinden seçicen sonra it iti ısırmaz....bu millet çok hırsız gördü.demirelin yahya kardeşi,özal döneminin adamları,ecevit dürüstte yanında götürenler??
hırsızlık,köşeyi dönme önemli değil artık..ülkem elden gidecek bu önemli.
Atatürk ün ilkelerini geride bırakmalıyız ama bu dinci-şeriatçı takımının dediği şekilde değil..o ilkelerden daha öteye geçerek...nerde daha o ilkere sahip çıkamadık...bu arada dünyada yaşanan son krizde tüm dünya ekonomileri devlet destekli ekonomiye dönüş yapma gereğini vurguladı..izmir iktisat kongresi..
neyse çok dağıtmadan bağlayalım.hayır oranı beklenenden yüksek bir sonuç çıkar.
hırsızlık cezasız kalır.akp den sonrada türkiye yaşamaya devam eder...
Referandumdaki maddeler ile ilgili bir açıklama göremiyorum Evren Hocam. Tukaka tarzında değilde, şu maddenin şu sebebple değiştirilmesine karşıyım tarzında bir yazı beklerdim sizden.
Politikacıların alayı böyle.
Halkının yarısından çoğu cahil olan bir ülke vatandaşı olarak karamsarlığımdan sıyrılamıyorum, bu cümleleriniz bir nebze içimi aydınlattı :alkis: :alkis: :alkis:
Kemal Abi, Siz yarıdan az kısımdasınız galiba :D.
Sonra da ekliyor :  "Uzlaşma Kurulu'nun Kararları kesindir". Yani hükümetin atayacağı hesap uzmanlarında oluşan Uzlaşma Kurulu'nun kararları kesin imiş efenim. Hatta "Memura bu sene zam yok hatta mali kriz var maaşlardan kesinti yapılacak" diyebilecek bu çok demokratik Uzlaşma Kurulu. Kimsenin de gıkı çıkamayacak. Anayasa öyle diyo' mirim.  
Şuanki uygulama hakkında bilginiz var mı acaba?
Referandumda oylamaya sunulacak olan anayasa değişikliği paketindeki maddeleri okuduğumda bazı maddelere evet bazı maddelere hayır diyorum..Yani değişmesini istediğim maddeler varken değişmesinde sakınca gördüğüm maddelerde var..Ama ben hepsine birden evet yada hayır demek durumundayım..Bana göre bu işte yanlış buradan başlıyor..Ben istediğim maddeye evet istemediğim maddeye hayır demek istiyorum..Sanırım paketi hazırlayanlarda bunun farkındadır..
Ama referandum bu şekilde yapıldığına göre ben demokrasi adına gelişme olarak görmüyorum değişiklikleri..Bir yazıda okuduğum  ' siyasi iktidar yargı üzerindeki etkisini artırmak için anayasa değişikliği yapıyor ve bunu başka maddelerle süsleyerek halka yutturmaya çalışıyor.' cümlesi aklımdan hiç çıkmıyor.
Değiştirilen kanunla, HSYK üyelerini AKP seçecek denmiyor. TBMM seçecek deniyor. Dolayısı ile milletin seçip oraya gönderdikleri seçecek deniyor. Hangi parti iktidar olursa o seçecek yani.

Şimdi arkadaşlar, burası kahvedeki o böle yaptı, bu aslında şöle demek için açılmış bir konu değil.

Lütfen Değişiklik hakkındaki bilgileriniz paylaşın.

Bilmiyorsanız okumakla yetinin lütfen.

Konuyu açmaktaki amacım, bilgi sahibi olmaktı.

Teşekkürler.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 16, 2010, 13:38:36 »
Değiştirilen kanunla, HSYK üyelerini AKP seçecek denmiyor. TBMM seçecek deniyor. Dolayısı ile milletin seçip oraya gönderdikleri seçecek deniyor. Hangi parti iktidar olursa o seçecek yani.

sizin mantığınızla...... millet=TBMM=akp=HSYK oluyor bu durumda vedat bey.... o zaman tek partili iktidarlarda her ne olursa olsun tek ses tek mantık olmuyor mu? bu da bir nevi dikta değil mi?

vedat sen akılı çocuksun gel şu mentaliteden vazgeç.... pek çoğumuzun yaptığını düşündüğün hatayı sende yapıyorsun sempati duyduğun tarafın gözüyle bakıyor ve değerlendiriyorsun....

(seni çok seviyorum ah şu akp sempatizanlığın olmasa :D :D )
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Ağustos 16, 2010, 14:02:52 »

BilmiDeğiştirilen kanunla, HSYK üyelerini AKP seçecek denmiyor. TBMM seçecek deniyor. Dolayısı ile milletin seçip oraya gönderdikleri seçecek deniyor. Hangi parti iktidar olursa o seçecek yani.

Bilmiyorsanız okumakla yetinin lütfen.

Konuyu açmaktaki amacım, bilgi sahibi olmaktı.

Teşekkürler.

Yazılara tek tek cevap vermek yerine önce değişiklik yapılacak olan maddelerin eski hali ile yeni halini doğru bir şekilde okumanızı tavsiye ediyorum..
Pakete göre HSYK üyelerini TBMM seçmiyor..TBMM anayasa mahkemesi üyelerini seçecek..HSYK üyelerinden 4 tanesini KÖŞK seçecek..
Dediğinişz gibi hangi parti iktidar olursa o seçecek..Yani hangi parti iktidar olursa yargı dahil tüm kurumları etki altına alabilecek..Bizde bunu istemiyoruz zaten..