0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yargı reformu adı altında, yargıyı daha çok yürütmeye bağlayan bir taslak var karşımızda. Yapılacak değişikliklerin hiçbiri 82 Anayasasının izlerini silmemekte, aksine sağlamlaştırmaktadır. Bir hukukçu olarak yapılması gereken değişikliklerin, HSYK'nu Adalet Bakanına bağlı bir kurum olmaktan çıkarılması, milletvekili dokulnulmazlıklarının kaldırılması, YÖK'ün kaldırılması vb. olması gerektiğini düşünmekteyim. Yargı reformunun da bizzat hukukçulara danışılarak yapılacağını düşünüyorum. Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nu Yürütmeye bağlayan değişikliğe yargı reformu demek çok büyük yanlıştır. Lütfen bu yanlışa düşmeyelim. Evet 82 Anayasası kesinlikle değişmelidir. Biz ülke olarak bunu hak ediyoruz. Ama söz konusu değişiklikler yasama, yürütme ve yargı saç ayağını tamamen yürütmeye bağlıyor. Bu da şu demektir. Denetime tabi olmayan bir hükümet . Bu hangi hükümet olursa olsun farketmez. Sonuç, faşizmdir. Bu nedenle, referandumda Anayasa değişikliğine HAYIR demeliyiz.
bu sözler herhangi bir siyasi düşünceyi savunmayan bir hukukçunun sözleri ve bence güzel bir özet vedet bey özellikle sizin için buraya ekledim değerlendireceğinizden eminim...
bravo sayın murat güden işinize gelmeyen görüşleri yani sizin sevmediklerinizi silmişsiniz tebrik ediyorum demokrat duruşunuza hayranım devamını dilerim.
yanlış anlaşılma olmasın... belki son mesajları görmemişsinizdir... referandum dışına çıkılmıştı...forum kurallarına göre zaten siyaset konuşulması yasak... atakan sen benden eski üyesin bunu biliyorsun "konuşulanlar siyasetle ilgili değildi" diyebilir misiniz?