Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18546 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #80 : Ağustos 18, 2010, 10:08:54 »
       Evet abla. Referandumu destekleyende, yerende hukukçu. Fazla tartışmaya bence gerek yok artık. Zaten oylama, akpnin diğerlerine rant sağlamak istememesi, diğerlerininde madem bana katılım payı yok, sonuna kadar yıpratırım demesi sebebi ile genel seçimlere dönüştü.

Birkaç parti dışında, meydanlarda birbirini kırdıkları için, gaza gelen seçmende çevresindeki karşıt görüşlü insanları kırıyor artık.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 18, 2010, 10:08:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 18, 2010, 12:59:44 »
Bu arada Anayasa paketini karsilastirmali hali bu linkte bulabilirsiniz.

http://www.setav.org/ups/dosya/44179.pdf

Mantikli bir iki madde varken, arada parti kapatma ve askerin ic islerine el atmak icin cok usturuplu metinler eklenmis.
Zaman bulursaniz okuyun; oldukca önemli. Degisikligin Türkiye'den neler götürecegini düsünmek bile istemiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 18, 2010, 16:00:19 »
Alıntı
Yargı reformu adı altında, yargıyı daha çok yürütmeye bağlayan bir taslak var karşımızda.

Yapılacak değişikliklerin hiçbiri 82 Anayasasının izlerini silmemekte, aksine sağlamlaştırmaktadır.

Bir hukukçu olarak yapılması gereken değişikliklerin, HSYK'nu Adalet Bakanına bağlı bir kurum olmaktan çıkarılması, milletvekili dokulnulmazlıklarının kaldırılması, YÖK'ün kaldırılması vb. olması gerektiğini düşünmekteyim.

Yargı reformunun da bizzat hukukçulara danışılarak yapılacağını düşünüyorum. Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nu Yürütmeye bağlayan değişikliğe yargı reformu demek çok büyük yanlıştır. Lütfen bu yanlışa düşmeyelim.

Evet 82 Anayasası kesinlikle değişmelidir.

Biz ülke olarak bunu hak ediyoruz. Ama söz konusu değişiklikler yasama, yürütme ve yargı saç ayağını tamamen yürütmeye bağlıyor. Bu da şu demektir. Denetime tabi olmayan bir hükümet . Bu hangi hükümet olursa olsun farketmez. Sonuç, faşizmdir. Bu nedenle, referandumda Anayasa değişikliğine HAYIR demeliyiz.

bu sözler herhangi bir siyasi düşünceyi savunmayan bir hukukçunun sözleri ve bence güzel bir özet vedet bey özellikle sizin için buraya ekledim değerlendireceğinizden eminim...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ağustos 18, 2010, 18:14:05 »
Murat, demokrosiyle yonetilen cumhuriyetlerde genelde 3 erk var.Hepsi de mesruiyetini halktan aliyor.Yasama, yurutme ve yargi. Askeriye diye bir erk yok.Ordu yasama ve yurutmenin emrinde.Demokratik cumhuriyetlerde askeriyenin ic isi diye bir sey olamaz.Nasil ogretmen atamalari MEB tarafindan yapiliyorsa, askeriyenin atamalari/gorevlendirmeleri de yurutme ve yasamanin kontrolunde.Normali bu.Hic bir demokratik ulkede asker kendi basina bir ada degil.Bizde oyle.Kendileri toplanip kendilerini atiyorlar.Anayasa degisikligi cercevesinde bunun da ele alinmasi gerekirdi, yapmadilar.

Askerle ilgili ne var degisikliklerde? YAS kararlarinin yargi denetimine acilmasi. Bunun neresi yanlis? Hukuksuz islemlerin yarginin denetimine acilmasi neden yanlis? YAS'da alinan ihrac kararlari yerindeyse yargi denetiminden cekinmenin hic bir geregi yok.

Askerle ilgili baska ne var degisikliklerde? Savas hali disinda asker olmayan kisilerin askeri mahkemelerde yargilanamamasi.Askeri mahkemde sadece asker yargilanir, baris zamaninda sivilin zaten isi yok askeri mahkemede.
Devletin guvenligine, anayasal duzene karsi islenen suclarla ilgili davalara sivil mahkemeler bakar diyor degisik madde.Bu da guzel.

Parti kapatilmasiyla ilgili madde zaten gereken oyu alamadigi icin AYM'ne bile gitmeden ortadan kalkmis oldu.
Demokratik normal, fiilen siddete bulasmamis siyasi partilerin kapatilmamasi yonunde.Parti programinda siddete yoneltici maddeler bulunan partiler zaten kurulamiyor bile.Dogrusu da bu.Uyeleri siddete bulasmis partileri kapatmak yerine o uyelerin uyeliklerine son vermek en dogrusu bence.Kisilerin suclari, tuzel kisilik olan partinin hayatina son vermekle sonuclanmamali.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ağustos 18, 2010, 18:21:09 »

bu sözler herhangi bir siyasi düşünceyi savunmayan bir hukukçunun sözleri ve bence güzel bir özet vedet bey özellikle sizin için buraya ekledim değerlendireceğinizden eminim...

Hukumetler elbette kuvvetler ayriligi cercevesinde kendi gorevlerini icra edecekler, kimse kimsenin alanina karismayacak.
Yururlukteki yasalara uymayan eylem ve islemler yargi denetiminde olmali ve oyle.Ama yarginin da kendisiniN bir siyasi parti gibi hareket etmemesi, kendisini bir siyasi partinin emrine vermemesi gerekir, yargiyla bir siyasi parti isbirligi yapiyorsa o zaman da fasizm var demektir.
Vatandas olarak isimiz yargiya dustugunde siyasi gorusumuze gore mi karar verilecek? Vatandasta boyle bir kusku hasil oluyorsa ve mahkemeler kisilerin mesrebine gore karar veriyorsa o zaman adil yargilamanin varligindan soz edemeyiz.

Yargiyi saygin bir konuma ulastirmak icin yapilmasi gereken yargiya 'kendinden menkulluk' disinda kaynagini direkt halktan alan bir mesruiyet saglamak gerekiyor.Yargitay uyelerinin seciminde halkin soz hakki var mi? Demokratik cumhuriyetlerde kaynagini halktan almayan hicbir guc var olamaz, kullanilamaz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Ağustos 19, 2010, 15:13:56 »
Konudaki gereksiz mesajlari ki benim mesajimda dahil temizliyorum.

Referandum maddeleri ile konunun devam etmesini diliyorum.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Ağustos 19, 2010, 18:16:23 »
referamdum dan nerelere gelmisiz desene..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ağustos 19, 2010, 19:05:51 »
bravo sayın murat güden işinize gelmeyen görüşleri yani sizin sevmediklerinizi silmişsiniz tebrik ediyorum demokrat duruşunuza hayranım devamını dilerim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Ağustos 19, 2010, 19:06:42 »
unutmadan bunuda silebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ağustos 19, 2010, 19:16:10 »
Aslında konuşulanların hepsi referandum ile alakalıydı.Bir çok konularla alakasız yorum yapan arkadaşlar dururken bu yorumların silinmesi şaşırtıcı......
Ekrem bey ıslak imza kontrolü yaptırdınız galiba...
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Ağustos 19, 2010, 19:24:16 »
milletler haksızlıklara isyan edemezse millet özellikleri gider sürü davranışları baskın hale gelir.atakan seni tebrik ediyorum.aslında bütün forumculardan tepki bekliyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ağustos 19, 2010, 19:31:37 »
yanlış anlaşılma olmasın... belki son mesajları görmemişsinizdir... referandum dışına çıkılmıştı...

forum kurallarına göre zaten siyaset konuşulması yasak... atakan sen benden eski üyesin bunu biliyorsun "konuşulanlar siyasetle ilgili değildi" diyebilir misiniz?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ağustos 19, 2010, 19:34:14 »
30 yıl unutulmayacak başka bir 12 eylül olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Ağustos 19, 2010, 20:07:28 »
konunun başından itibaren siyaset işleniyor siz gözden kaçırmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Ağustos 19, 2010, 20:44:52 »
bravo sayın murat güden işinize gelmeyen görüşleri yani sizin sevmediklerinizi silmişsiniz tebrik ediyorum demokrat duruşunuza hayranım devamını dilerim.

Atilla Bey,

Kurallari okumanizi tavsiye ederim.
Ayrica kisi isimleri büyük harfle yazilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Ağustos 19, 2010, 20:52:57 »
Murat bey    forum kuralları kişisel görüşlerimize uymayan kişilere uygulanırsa bir aksaklık var demektir.onlara bölücü yaftası yapıştırmak da doğru bir davranışmı ben bilemiyorum ,yönetici konuma gelmiş arkadaşlar daha iyi bilir tabiki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Ağustos 19, 2010, 21:01:27 »
Atilla Bey,

Bu forumu kurali sanirim 4 seneyi gecti.
Kendi fikrime yakin olmayan her mesaji silseydim, her üyeye kizsaydim zaten bu forum olmazdi sanirim.

Fikir tartismasinda bulunurken bazen konudan uzaklasiyoruz. Mesajlari tekrar okuyunca, ki kendi mesajlarim da dahil, konudan uzaklastigini ve tehlikeli sulara gittigini gördügüm icin sildim.

Bunun disinda siyaset konusmanin yasak olmasinin sebebi, tartisma icindekilerin bunu kisisel seviyeye indirmeleri ve her zaman sonunda asarim keserim, sen de kimsin tarzina dönmesidir. Bir cok kereler denedik ama olmuyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ağustos 19, 2010, 21:35:37 »
Son bir arkadaş vardı hatırladığım kadarıyla kaale alınmayacak bir kaç saçma söz söylemişti.O arkadaşınkini anlarım fakat ben ve Atilla abinin karşılıklı konuşması ve yorumları tamamen referandum onusundaki tezlerimizi desteklemek içindi.Evet gereksiz boş polemik yaratan mesajlar silinmeliydi fakat bu kadar konu derinlemesine araştırılıp işlenmişken ve ortaya sağlam güvenilir bir tez çıkarmaya uğraşırken yorumların silinmesi bence yanlış bir tavırdı.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Ağustos 19, 2010, 21:38:35 »
yanlış anlaşılma olmasın... belki son mesajları görmemişsinizdir... referandum dışına çıkılmıştı...

forum kurallarına göre zaten siyaset konuşulması yasak... atakan sen benden eski üyesin bunu biliyorsun "konuşulanlar siyasetle ilgili değildi" diyebilir misiniz?
Ben Atilla abi ve Vedat abinin konuşmaları siyasetle ilgili değil Türkiye'nin ve dünyanın bu tür durumlardaki geçmiş tecrübeleri ile ilgili ve yaşanmış anekdotları ile ilgiliydi.Zaten konuşmalarımız sırasına şu anki partilerin hiç biri övülmedi.Elimizden geldiğince ülkenin objektif olması gereken kurumları üzerine konuştuk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ağustos 19, 2010, 21:46:49 »
Referanduma kadar kafam çok karışık..Ne yönde kullanacağıma karar vermedim.Kısmen okludum ama hala muallaktayım.
Mardinde görev yapmaya başlamadan önce herşeyi çok farklı görüyordu ama anlatılanları en yakın arkadaşınız aile dostunuz sayılacak insanlardan duyunca inanmak istemiyorsunuz..Burda bazı yaşanan olaylarda ismi geçen insanalr şuan ergenekon soruşturması kapsamında gözaltında..Ortada bir yargılama süreci var ve ergenekon adı altında bir çeteden bahsediliyor..Burda yargılanan insanların masum ve suçlu olduklarına yargı karar verecektir.Ancak kaçgündür hükümet ve Hsyk  sorusturma başladığından beri bir kapışma içinde.Hsyk çok temiz ise neden sorusturmalara bakan yargıç ve savcıları tasfiye etmek istiyor...
Tv de izleyip duyduklarımıza inanmak istemiyorum..Tv şehit haberlerini duydukça  gözlerim doluyor izleyemiyorum..Ancak Heronların tespit ettigi 150-200 kişilik bir grupu nasıl çoban olarak yorumluyorlar..Ve Gediktepede olanlar hakkında hiç bir açıklama yapılmıyor..Neden susuyorlar.Orda kanlarını boşuna mı döktüler...Üsteğmenin askerin in eline el bombası verip 4 insanın şehadetine neden oluyor..Ses kayıtlarında kendi askeri aracının geçecegi yola mayın döşemesi konusunda uzmanına emir veriyor..:Ordumuz içindeki bazı yapılanmaların temizlenmesi gerekiyor..O çocukların hesabını kim verecek...Jandarma genel komutanı Eşref bitlis uğur mumcu turgut özal gibi insanlarımız neden öldürüldü..Bana buraya gelmeden önce bunları anlatsaydı biri ben onun boğazına yapışıp öldürürdüm ne diyon sen diye..Ama düşünebiliyormusunuz sınırdan eroin ve silah kaçakçılıgında kirli işlerin döndüğünü...Başka konu ise elektrik özelleştimesinin iptali konusunda danıştaya gene dava açıldı..Zamanında Telekom  40 milyar dolara özelleştirilecekken daha sonra 6 milyar dolara devredildi..Danıştay bu konuda ne kadar bilgili ekonomik sonuçlarının ne olacagına nasıl karar veriyor..Yada bu konuda daha yeterli bilgi düzeyine sahip uzmanlardan görüş alıyorlarmıdır..Diğer maddeler neler alacak neler verecek kanalın biri hükümet yanlısı diğeri karşıtı yorum yapıyorr.En iyisi kendi yorumlamanız.Ben öyle yapmayı düşünüyorumm.BU oylamayıda akp hükümetiine veet veya hayır oyu olarak görmüyorumm.Ülkem için  hayırlısı olması temennisi ile saygılar
2011 d4d Corolla