0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Adalet ve ordu devletin temelidir. Bunlardaki başıbozukluk, halkı o kurumlardan soğutur.Bana o itiraz mercii olmayanlardan birkaç örnek verebilirmisinz? Karayollarında, yüz kızartıcı suç olmadan kimsenin tayini bile çıkartamazsın. Tık diye mahkemeye verir döner paşalar gibi yerine.Kamu kurumlarından bahsediyoruz. Siyasi parti işleyişine nasıl geçtiniz anlamadım. Madem geçtiniz, konu hakkındaki fikrimi beyan edeyim. Demokrasi o değildir. Beni takım tutar gibi parti tutan biri sanmayın. İcraatına göre oy veririm partilere. Kimseyide karaysa aklamam.Bahsettiğiniz husumet, asker ve yargı tarafından halkın çoğunluğuna karşı oluşturulmuştur. Halkın bu kurumlara tavır almak gibi bir lüsü yok.Yemin törenine giremeyen anneler, şehit cenazelerinde adamdan sayılır oldu. Evinde kuran bulunan, namaz kılan YAŞ karalarıyla atıldı, itiraz edemedi.İki arkadaşım, sırf güven-der dershanelerine gittiler diye subay olamadılar ki bu arkadaşlar, trakyanın göbeğinden. İçkisinden, aleminden taviz vermeyen insanlardı. Nasıl bir diktatörlük ki sırf yanlışlıkla o dershaneye gitti diye subaylıktan eliyor.Güneydoğuda yaşayan veya askerlik yapan bilir şimdi yazacaklarımı. Diğerleri de duymuştur ama ihtimal vermiyordur. Teröristleri gördükleri halde ateş emri alamayan askerleri biliyoruz. OHAL zamanındaki faili meçhulleri biliyoruz. Her ana asker doğurur ama skorsky doğuramaz lafı meşhur olmuştur. "Çok zayiat veriyoruz, HERON ları düşürülelim" lafı da içimize sızan hainleri ortaya çıkarmıştır. En son HERON hainliğini de bildik ne yazıkki. Her konuya yorum getiren Genel Kurmaydan, haftalardır gık çıkmıyor.Demekki neymiş, kendisini halktan koparanlar bu kurumların ta kendisiymiş.
Siyasi eğilim derken, sadece muhafazakar kesimden bahsediyorsun herhalde. Orduda hristiyanı, dinsizi dururken, dindarı atılıyor. Başıörtülü veya kirli sakallı içeri bile alınmıyor.İçerdeki koşullar derken, GATA dan bahsediyorsun sanırım, zira bütün üst düzey komutanlar tatil esnasında bir ifade veya tutuklama çıkınca, yatalak hasta oluverip, tatillerine GATA da devam ediyorlar.Bedrettin DALAN, kurstayım bitince gelecem dedi Tık yok.Çetin DOĞAN, Bodrumda tatildeydi, ikinci kez ifadeye çağrılınca, 50 tane hastalığı çıktı. Tutuklama kararı iptal edilince turp gibi oldu.Bunlar kendi kendilerini yargılayıp, beraat ettirmeye alışmışlar.Karakolda ateş açmak için, her karakol Savunma bakanlığını mı arıyor sanıyorsun Atakan. Yok hükümet izin vermedi. Varmı böyle bir saçmalık. Düşün sınır karakolundasın, bir hareket farkettin. Rapor ettin ve dur bi savunma bakanlığına soralım, beklemede kal. bekledin giden gitti, tamam ateş aç. Bu sana mantıklı geliyor mu?O dediğin olay, sınır ötesi harekatlarda olur ve devlet o zaman karışır vur emrine. Bir cevap 5 dk da gelir. 5 dakika cephede bir yıl demektir.30 yıl terörü bitiremeyen bir ordudan bahsediyoruz Atakan. Her bir şeyi devlete yıkması kolay. Askerde askerliğini yapaydıda, irticayla uğraşacağı yerde terörle uğraşaydı. Devlete el koyunca, ordaki dağlara da el koyaydı. Ordu evlerini kıznın düğünü için boyatacağı parayı sınırdaki kümes gibi karakollara güvenlik yolu veya güvenlikli binalar yapmak için kullansaydı.OHAL denen hadiseyi anlatayım. OHAL akşam 5 ten sonra dışarı çıkma yasağı demektir.Askere olağanüstü yetki vermek demektir. OHAL de asker güneydoğu ile bütünleşmişti ama ne oldu? Daha da azdı. Neden çünkü beklenen buydu. Gündüz herkes dışarda askerde tabi. Akşam beşten sonra kimse yok. Askerde meydanda durur. O saatten sonra PKK cirit atar arka sokaklarda. Halkı işte öyle sahipsiz bırakırsın. Gündüz yardım alırsın. Gece meydanlarda takılırsın ama halk PKK ya çoluğu çocuğu için yalvarmaktadır beşten sonra.Bölge halkı, OHAL ile yanlızlaştırılmıştır. OHAL asker destekli bir projedir.
Cumhurbaşkanının tek başına yapacağı işlemler için yargıya başvurulamaz..Sayıştayın kararlarına karşı İdari yargıya başvurulamaz..Uyarma ve kınama cezalarına karşı İdari yargıya başvurulamaz..Takım tutar gibi parti değil de , parti tutar gibi takım tutsaydınız o takımın iç saha deplasman tüm maçlarına hatta idmanlarına bile giderdiniz..Bahsettiğim husumet halkın çoğunluğuna karşı değil az bir kısmına karşı ..eskiden de böyleydi..Askere böylesine nefret saçan çok az insan tanıyorum..Bende askerlik yaptım yemin ettim başkalarının yemin törenlerine katıldım ama törene alınmayan anne görmedim..Sizin oralarda başka devlet var sanırım..Benim arkadaşımda bahsettiğiniz dersaneye gitti ve o dersaneden kazandığı puanla askeri akademi kazandı..Doğu ve Güneydoğuda 8 yıl çalıştım köylerde ve kentlerde..Kendim gördüm ve daha fazlasını dinledim..Herkes kendi fikirleri doğrultusunda anlatıyor herşeyi..O terörist görüp ateş emri alayan asker son 5 yıl içinde vardır..Ama bundan 7-8 yıl önce öyle birşey yoktu..Eminim bahsettiğiniz asker gelip size terörist gördüm ateş emri vermediler demiştir..Benimde bildiklerim gördüklerim var..OHAL zamanından kaç faili meçhul biliyorsunuz..Çevrenizden kaç kişi öldürüldü ve faili meçhul..Bilidiğiniz bir şey yok inanın sadece karalama adına buraya yazıp duruyorsunuz....Asker mazot çalmış para yemiş ordu evinde düğün yapmış vs..vs.. Parti tutmuyorum diyorsunuz ama yazdıklarınız tıpkı parti söylemi gibi..Partili olmayıp bu kadar düşmanlık nasıl büyütür insan..Bende savunduğunuz fikrin önderlerinin yaptıklarını yazmaya başlayayım isterseniz..Kim daha çok çalmış yemiş yarıştıralım..Heron olayına asker açıklama yapmalıydı..Henüz yapmadı..Sizce bu işin aslını iktidar da mı bilmiyor?Onlar niye açıklamıyor??
Tuncay abi hala konuşmalar diyorsun kim nereden biliyor onların asker olduğunu yaa.Belki yoldan geçen iki adamın eline telsiz verdiler konuşturtular.Demekki senin söylemek istediğin Abd hizmetli yapılanmlar.O zaman asker yerine birazda rte hükümetinin abd oyuncaklığından bahsetsene..Tekrar tekrar söylüyorum asker ne rte gibi gidip pkk anlaşmıştır nede pkk silah bıraksın diye kim bilirr ne vaatlerde bulunmuştur.Asker ona verilen savunma görevini bu zaman kadar hakkıyla yapmıştır.rte yapamıyor abd karşı çıkıp askere yetki veremiyor yüreği yetmiyor.Gözü korkuyor.Bize korkak pısırık bir başbakan değil karaoğlanlar gibi yürekli başbakanlar lazım.Gerektiğinde abd kafa tutabilecek sözünün arkasında durup gerektiğinde vurabilecek gerektiğinde siyasal olarak bir çok ülkeyi baskı altına alabilecek.rtenin korkaklığından dolayı siz veya ben ölmüyoruz sizin veya benim anamız ağlamıyor sınırda mayına basan,karakolu saldırıya uğrayan asker ölüyor o askerin anası ağlıyor..
Bıraksana abi.Şu an ki durumumuzdan bin kat hatta söylüyorum 10000 kat iyidir.Dediklerini sırayla alıyorduk çünkü hepsi yerli malıydı.Çünkü yabancı destekli bir şey yoktu.Çünkü bizim ekonomimiz di.Belki o şekilde bir 4 yıl daha geçse şartlar şu andan daha iyi olacaktı ve bu şartlar bizim milli kaynaklarımızla sağlanacaktı.Şu anki durumumuza baksana abd köpeği olduk ülke olarak.Onlar ne derse onu yapıyoruz.Adamlar askerimizin başına çuval geçirip eğleniyor gıkımız çıkmıyor.rte sayesinde ne efelik yapacak durumumuz kaldı nede hakkımızı savunacak.Kıytırık 3 milyonluk ermenistan tüm dünyada anamızı ağlatıyor.Sence şu anki halimiz çok mu iyi aldığın yağdan tut tuzuna kadar her şey yabancı marka.Dometesten tut salataya kadar tüm sebzen GDO'lu israil'den geliyor.Çiftçinin durumu ortada.Hayvancılığın o kadar rezil bir durumdki yabancı ülkelerden hayvan almak zorundasın.Karaoğlanın uyguladığı progrmla en fazla bir kaç yıl daha zorluk çekecektk.Fakat sonrasın milli kaynaklar ile ülkemiz şu anki durumunda katlarca üstün olacaktı.Ülkeler sıralamasında belki 50. değil ilk 20'de olacaktık.Ama bu hükümet sağolsun her yerde bizi rezil etti.Askeri olarak tüm dünyada ergenekon safsatasından çuval geçirme olaylarından pkk bizi tiiiye almamasından kepaze durumdayız.Çiftçilik hayvancılık desen zaten yerlerde.Dışarıya o kadar bağımlı olduk ki onların GDO'lu meyve sebzesine şişirilmiş hayvanlarına muhtacız.Yakıt ve enerji olarak Abd ile müütefikiz ama dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz.Kepazeliğe bak ya.İşsizlik zaten hiç söylemiyorum.Halkın durumuda belli ancak 50.yiz.Ama bu kadarda kör olmayın ya...Şimdi efelenmiyeceğizde ne zaman efeleneciğiz adamlar sizi bu kadar sömürdüğümüz yeter biraz siz ülkenizin kaynaklarını mahvetmeden biz işgal edelim deyip.Bizi tarihe gömüncemi sesimiz yükselecek.Gözlerinizi kapatın küçük işlerle uğraşmayın.Asker derki buranın boyası eksik boyanır.O komutan orada kızının düğünü yaptırırken rte çocuklarının düğünlerini nerede yaptırıyorduhttp://arsiv.ntvmsnbc.com/news/277904.asphttp://arsiv.ntvmsnbc.com/news/422877.asphttp://www.habervitrini.com/arincin_oglu_evlendi-457524.htmlYani sen burada 3 beş çikolatanın benzin lakırdısını yapıyorsun baksana herif neleri hibe etmiş neler ört bas edilmiş.O kadar doğrucusun niye bunlara gözün kapalıhttp://amargi.blogcu.com/recep-tayyip-erdoganin-oglu-ve-ahmet-necdet-sezerin-oglunun/1772264 KRAL ÇIPLAK ARKADAŞLAR,KIRAL ÇIPLAK
vedat abi oyumuz hayır bunlar ğeldi başımıza türkiyede satılmadık yer kalmadı
Hayırlısı olsun Metin ne diyelim
hayır diyelim secimde vuralım yumruğu masaya vedat abi özelden 2mesaj yolladım bir baksana işin yoksa
Kim nasıl istiyorsa öyle diyecek Metin . Özele baktım Cevabı attım
Vedat Nurkan Gülen çok doğru tespitlerde bulunmuşsun.hepsine de katılıyorum.ayrıca; ordumuz hepimizin göz bebeği,ordumuzu sahip çıkmamız lazım.ancak bu körü körüne sahip çıkmak demek değil. ordu kendi içinde hain olduğunu kabul etmeli ve derhal temizlemelidir.heronlarla ilgili görüntüleri mutlaka izlemişsinizdir.komutan biz onları çoban sandık diyor.hangi çoban yüz kişilik gruplar halinde gezer?? ve bu çobanların hayvanları nerede? kesinlikle bu heronların görüntüleri aynı anda mit e ve başbakanlığa da gönderilmeli.